Ken je iemand die 50 jaar is geworden? Dat is natuurlijk fantastisch. Niet alleen voor jou, want waarschijnlijk krijg je een groot feest, maar ook voor die persoon. Het is namelijk een hele prestatie om gezond te zijn en te blijven. Iets waar we niet altijd bij stil staan. Maar als iemand 50 jaar is geworden, dan is dat een goed moment om daar bij stil te staan. Wanneer iemand Sarah is geworden, dan is het natuurlijk wel leuk als die persoon wordt voorzien van een paar leuke Sarah teksten. Bijvoorbeeld de teksten op een leuk kaartje. Maar wat moet je nu op een kaartje zetten voor iemand die 50 is geworden? Je kunt er zoveel kanten mee op. Veel mensen zijn daardoor radeloos en zien door de bomen het bos niet meer. Lees daarom snel verder voor enkele tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Vaderdag

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Leuke Sarah teksten | 50 jaar zinnen voor haar

De leukste Sarah teksten zijn natuurlijk de hele originele teksten. Maar niet iedereen is origineel. Gelukkig staan er op internet veel tips, zodat je creativiteit kunt opdoen. Aan de ene kant kun je met je tekst de inspiratievolle kant op. Denk daarbij aan een tekst als: “50 jaar en al

Sarah teksten

(Bron: Greetz.nl)

zoveel geleerd. Hopelijk leer je nog meer bij in de komende 50 jaar.” Een dergelijke tekst is heel waardevol omdat het ook ambities toont. Je bent immers nooit te oud om bij te leren.

Ook kun je meer de emotionele kant opgaan. Dit is bijvoorbeeld meer toepasbaar wanneer iemand iets ernstigs heeft meegemaakt. Het leukste is natuurlijk ook een tekstje met een kwinkslag. Een beetje humor kan nooit kwaad en geeft licht in de duisternis. Een leuke Sarah tekst kan dus ook voorzien worden van humor.

De juiste toon

Hoe persoonlijk je de tekst maakt is afhankelijk van verschillende situaties. Allereerst natuurlijk hoe goed je de persoon kent. Is het een verre vriendin die 50 jaar wordt? In die gevallen kan de toon wel iets afstandelijker zijn. Je kent haar dan namelijk niet heel goed. Maar is het iemand die je zeer goed kent. Dan kun je de tekst natuurlijk veel persoonlijker maken.

Ontdek hieronder de leukste Sarah teksten voor op een kaartje.

Sarah 50 jaar tekst

Sarah 50 jaar tekst

(Bron: Greetz.nl)

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het karakter van de persoon. Als de persoon veel zelfspot heeft, dan kun je bijvoorbeeld een grapje maken over de oude leeftijd. Maar is de persoon niet zo humoristisch ingesteld? Dan is het verstandiger om de tekst van een wat meer serieuze toon te voorzien.

Verjaardagskaart

Bron: Greetz

Sarah 50 jaar teksten:
 • Een fijne 50ste verjaardag gewenst
  En dat zal wel lukken zeker want
  je hebt al 49 kunnen oefenen
  om van deze 50ste keer zeker
  een hele goeie te maken tezamen
  met al je vrienden en kennissen
  en misschien ook nog een paar
  die er wel altijd op uit zijn om
  een gratis biertje en hapje
  mee te pikken zoals wij
 • Sarah worden is een eer, 50 jaar gaan voorbij als een speer.
 • Je kunt het niet aan haar zien, maar onze Sarah is vandaag 5×10.
 • We vieren het groots, deze lieve vrouw is nu 50 jaar geworden.
 • ‘T is raar maar waar, Sarah is vijftig jaar.
 • Nog geen grijs haar maar al wel enige tijd 50 jaar. Daarom vieren wij alsnog je verjaardag.
 • Deze lieve vrouw is 50 geworden.
 • Nog geen grijs haar, maar al wel 50 jaar.
Verjaardagskaart

(Bron: Greetz.nl)

Sarah tekst

Bron: Greetz

Gedichten

Gedicht 1: De Vijftig Kaarsen van Ervaring

Op deze dag van zonneschijn, Met vijftig kaarsen, helder en fijn. Sarah straalt als de zon in haar kracht, Vijftig jaar, een leven vol pracht.

Ervaringen als parels, geregen op een draad, De reis van vijftig jaar, een kleurrijk beraad. Herinneringen als bloemen, geurig en zoet, Op deze mijlpaal, een moment van groet.

Gedicht 2: Vijftig Kaarsen, Vijftig Stralen

Vijftig kaarsen branden fel, Op Sarah’s taart, oh wat een spel. Elke vlam vertelt een deel, Van vijftig jaren, zo waardevol en geheel.

De taart van het leven, een feestelijk gebaar, Met vijftig kaarsen, stralend, klaar. Een leven vol met lachen en smart, Sarah, je bent een kunstwerk van het hart.

Gedicht 3: De Dans van de Vijftig Jaren

De dans van vijftig jaren, een elegante pas, Sarah, in jou zien we een stralend glas. Gevuld met ervaringen, een rijke wijn, Op je vijftigste, proosten we met schijn.

Je hebt gedanst in zon en in regen, Op het ritme van leven, vol van zegen. Vijftig jaren, een dans zo fijn, Moge de muziek van vreugde altijd de jouwe zijn.

Gedicht 4: Een Halve Eeuw van Groei

Vijftig kaarsen, een halve eeuw van licht, Sarah straalt helder, als een gezicht. Een leven van groei, als een tuin in bloei, Vijftig jaar, een moment om te stoei.

In elk jaar een zaadje, geplant in de grond, Nu een tuin van ervaring, stevig en gezond. Vijftig jaren van leren en groeien, Sarah, je bent als een roos blijven bloeien.

Gedicht 5: Vijftig Zonnestralen

Vijftig zonnestralen in jouw lach, Een stralende vijftigste verjaardag, elke dag. Elk straaltje vertelt een verhaal, Van vijftig jaren, zowel klein als schaal.

Het leven als een zon, hoog aan de hemel, Met vijftig stralen, vol ervaringen en dilemma’s. Stralend door de lucht van tijd, Vijftig jaar, zo mooi, zo wijds.

Gedicht 6: Vijftig Kaarsen, Geen Spoor van Tijd

Vijftig kaarsen, geen spoor van tijd, Sarah, jij bent als een schilderij, zo wijd. Elk jaar een penseelstreek op het doek, Vijftig jaren, een leven in rook.

Het canvas van ervaringen, levendig en rijk, Met vijftig kaarsen, als een levenslied zo muzikaal gelijk. Een kunstwerk van jaren, schilderachtig en klaar, Vijftig, een getal dat schittert als een ster.

Gedicht 7: Sarah, Een Jubileum van Leven

Op deze dag van jubileum, vijftig jaar vol kracht, Sarah, je bent als een bloem, zo zacht. Elk bloemblaadje een jaar van leven, Vijftig bloemblaadjes, zo rijk geweven.

De tuin van jouw leven, een bonte pracht, Met vijftig jaren, vol kracht. Een jubileum van vreugde en pijn, Sarah, je bent een bloem, uniek en klein.

Gedicht 8: Vijftig Kaarsen, Een Zee van Herinneringen

Vijftig kaarsen, als een zee van licht, Sarah, jij bent ons stralende gezicht. Elke kaars een herinnering, een vurig verhaal, Vijftig jaren, als een schatkist vol taal.

Op de oceaan van vijftig jaar, vol zout en zoet, Heb je gevaren, met moed en overgrote moet. Nu vijftig, als een kapitein vol kracht, Met een schip van herinneringen, zo pracht.

Moge deze voorbeeldzinnen als inspiratie dienen bij het schrijven van gedichten ter ere van Sarah’s 50ste verjaardag. Pas ze gerust aan om ze persoonlijk te maken en aan te sluiten bij de unieke eigenschappen en ervaringen van Sarah.

Zelf een mooie Sarah 50 jaar tekst toevoegen aan deze pagina? Stuur ons dan een e-mail naar sarah@tekst.nl. Correcties, tips en opmerkingen kunnen ook per e-mail toegezonden worden.

5/5 - (2 stemmen)