Ken je iemand die iets naars heeft meegemaakt? Heeft bijvoorbeeld een vriend van je een sportblessure gehad? Of heeft een goede bekende van je een operatie gehad. Of heb je een collega die chronisch ziek is? In al die gevallen is het leuk om hem sterkte te wensen. Een man beterschap wensen kan op verschillende manieren. De beste manier is om het wat persoonlijk te maken. Dit doe je door hem een kaartje te geven. Bekijk hieronder de beterschap man teksten en tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Beterschap man, met humor, cadeau en tips

Het leukste is natuurlijk om deze persoonlijk te overhandigen, maar die mogelijkheid is er helaas niet altijd. Een kaartje opsturen behoort dan natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een mooi kaartje digitaal sturen. Daar zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor. Natuurlijk kun je ook voor de meer ouderwetse manier gaan.

Gewoon een mooi kaartje sturen via de post. Dat waardeert iemand vaak nog meer. Een voordeel daarvan is dat je het kaartje ergens kunt neerzetten. Het kaartje heeft dan altijd een plek in iemand zijn hart.

Beterschapskaarten voor een man

Bron: Greetz

Beterschap man

(Bron: Greetz.nl)

Wens een man beterschap toe met een mooie tekst

Als je beterschap aan een man wilt wensen, is het van belang om daar dan ook toepasselijke teksten bij te hebben. Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen mannen en vrouwen. Mannen zijn vaak iets stoerder, dus dan past daar ook wel een ietwat stoerdere tekst bij. Je kunt daarbij denken aan een tekst als: “Ik hoop dat je operatie goed verlopen is! Kop op ouwe!”

Dit is echt een mannelijke manier om iemand beterschap te wensen. Natuurlijk kun je zelf een leuke tekst verzinnen voor een vriend van je. Maar ook zijn er kaartjes te koop met beterschapsteksten. Je hoeft dan niet meer zelf de teksten verzinnen en dat kan in veel gevallen ook een verademing zijn.

Beterschapskaart man

De toon van de teksten

Beterschapsteksten kunnen in veel verschillende tonen voorkomen. Dit ligt natuurlijk voor een groot deel aan de ernst van de situatie. Iemand die chronisch ziek is, zal een serieuzere tekst willen ontvangen dan iemand die een kleine blessure heeft gehad. Maar je moet je natuurlijk ook afvragen hoe goed je degene kent.

Ken je iemand niet heel goed? Probeer het dan niet te persoonlijk te maken. Dit kan nogal raar overkomen. Is het echter een goede vriend van je. Dan is het juist belangrijk om het wel persoonlijk te maken, want dan kan het raar overkomen als je juist een onpersoonlijke tekst schrijft. Het is dus volledig afhankelijk van de verschillende situaties.

Beterschapskaart voor een man

(Bron: Greetz.nl)

Voorbeeldteksten, ook enkele humoristische:
 • Ik wens je beterschap toe
 • Lieverd, je wordt gelukkig beetje bij beetje beter
 • Sterkte
 • Ik wens je veel sterkte toe tijdens je herstelproces
 • Lieve man van me, ik hou van je, snel beter worden he?
 • Ben je nu alweer ziek?
 • Werkziek?
 • Teveel gedronken dit weekend zeker?

Gedichten

 1. Krachtige woorden: In dagen van rust, van peinzen en pijn, Stuur ik je kracht, als een robuuste lijn. Moge elke dag je sterker maken, man, Beterschap wens ik, met alles wat ik kan.
 2. Als een eik zo sterk: Jij, als een eik, zo sterk en standvastig, Laat ziekte wijken, wees onverschrokken, elastisch. Binnenkort weer stralen, als de zon aan de horizon, Beterschap, beste man, mijn oprechte zorg en passie gaan naar jou.
 3. Als een tijger in de wildernis: In de wildernis van het leven, als een tijger vol kracht, Ga door deze dagen, waar het ziektevirus wacht. Moge je snel herstellen, als een tijger ongeremd, Beterschap, mijn vriend, word spoedig herinnerd.
 4. Een rots in de storm: Als een rots in de storm, sta jij zo sterk, Laat ziekte je niet beroven, niet van geluk en niet van werk. Binnenkort weer de levensweg, vol energie en vuur, Beterschap, beste man, elke dag, elk uur.
 5. De strijder in jou: Diep vanbinnen, een strijder met vuur, Ziekte zal wijken voor jouw avontuur. Wees kalm, wees sterk, zoals alleen jij dat kan, Beterschap, mijn vriend, word snel weer man.
 6. Als een leeuw in de savanne: Jij, als een leeuw in de savanne zo groot, Laat ziekte niet winnen, weet dat je de strijd aanklopt. Binnenkort weer brullen, met kracht en met trots, Beterschap, beste man, ik stuur je positieve schots.
 7. Als een kapitein op volle zee: Als een kapitein, vol moed en met kracht, Door stormen van ziekte, door golven van ongemak gebracht. Moge je snel weer aan het roer staan, Beterschap, mijn vriend, laat de gezondheid weer ontstaan.
 8. Een toren van sterkte: Net als een toren, sterk en recht, Ziekte zal buigen, maar jij staat echt. Binnenkort weer hoog, als de hemel boven je span, Beterschap, beste man, herstel is het plan.
 9. De architect van gezondheid: Jij bent de architect van je eigen welzijn, Ziekte zal slechts een bouwterrein zijn. Bouw aan je kracht, aan je gezondheidsplan, Beterschap, mijn vriend, als enige man.
 10. Als een bergbeklimmer: Als een bergbeklimmer, sterk en vastberaden, Doorzie je ziekte als een deel van het pad. Binnenkort de top, vol gezondheid en elan, Beterschap, beste man, ik ben je grootste fan.
 11. Een vuurtoren van hoop: Als een vuurtoren, schijnend in het donker, Laat ziekte je niet beletten, niet als roker. Moge je licht weer schijnen, als een sterke man, Beterschap, mijn vriend, ik help je waar ik kan.
 12. De cowboy van gezondheid: Als een cowboy, met lef en met flair, Laat ziekte snel verdwijnen, uit jouw lichaam, uit jouw haar. Binnenkort weer rijden, als de wind zo snel, Beterschap, beste man, herstel is wat ik je vertel.
 13. Een rivier van gezondheid: Jij bent als een rivier, kalm en sterk, Laat ziekte geen kans, wees niet bang voor dat werk. Moge je stroom weer helder zijn, als een rivier in de zon, Beterschap, mijn vriend, je reis is nog niet gedaan.
 14. Als een raceauto op het circuit: Als een raceauto, snel en behendig, Ziekte zal wijken voor jouw snelheid en krachtig. Binnenkort weer racen, vol snelheid en elan, Beterschap, beste man, ik ben je grootste fan.
 15. De koning van gezondheid: Jij bent de koning van je eigen domein, Laat ziekte snel achter, laat het geen schijn. Moge je snel weer heersen, als de koning die je bent, Beterschap, mijn vriend, elke ziekte is tijdelijk, dat is bekend.

Moge deze beterschapsgedichten een bron van kracht, moed en herstel zijn voor de speciale man in jouw gedachten.

5/5 - (1 stemmen)