Sterkte wensen ziekenhuis

Permalink

Een periode in het ziekenhuis verblijven is iets wat voor niemand echt fijn is. Of het nu om een dag gaat of over een langere periode: het liefst ben je er natuurlijk zo snel mogelijk weg. In het ziekenhuis liggen doe je natuurlijk niet voor je plezier, maar wel omdat je ziek bent of eventueel een operatie moet ondergaan. Het is een periode waarin je veel tijd alleen doorbrengt en al wel eens saai kan zijn. Het is ook een periode waarin het fijn is om bezoek te krijgen of op een andere manier te weten dat mensen aan je denken. Een kaartje kan jouw dag al snel opfleuren mits een gepaste tekst. Hieronder enkele sterkte wensen ziekenhuis, voor op een kaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen ziekenhuis

Zeg het met een kaartje

Ben je niet in de mogelijkheid om fysiek langs te gaan bij een naaste of een vriend/kennis die in het ziekenhuis ligt? Dan is een kaartje sturen een uitstekend alternatief. Je laat meteen weten dat je aan hem/haar denkt en bovendien komen kaartjes dezer dagen vaak al de volgende werkdag aan. Dat betekent natuurlijk dat je dus ook voor een korte ziekenhuisopname een kaartje met een leuke tekst kunt sturen. Wat er op het kaartje staat? Dat hangt vanzelfsprekend af van de reden van opname.

Gaat het om de behandeling van een ziekte of een operatie? Ook de persoonlijkheid van de zieke zelf speelt een grote rol. Ken je iemand die in het ziekenhuis ligt en wil je een kaartje sturen, maar je weet niet wat te schrijven? Lees dan vooral verder voor enkele leuke voorbeelden.

Sterkte wensen ziekenhuis

Bron: Greetz.nl

Teksten bij ziekenhuisbezoek

Is de zieke iemand die een goed gevoel voor humor heeft? Dan kan je altijd overwegen om te kiezen voor een tekst met een komische noot. Bijvoorbeeld:

 • Lachen is het beste medicijn, maar wacht toch maar tot die hechtingen eruit zijn.
 • De beste reden om snel dat ziekenhuis achter je te laten? Dat je dan geen ziekenhuisvoedsel meer naar binnen moet spelen!
 • Een ziekenhuis is geen leuke tijd. Maar je krijgt wel ontbijt op bed!
 • We weten beiden dat onkruid niet vergaat. Stop dus met die ongein en kom snel terug thuis!

Hieronder meer over sterkte wensen ziekenhuis.

Is een eerder voorzichtige aanpak geboden? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de volgende teksten:

Ook al ben je even niet helemaal top, met alle aandacht en verzorging ben je er vast weer snel bovenop!

Ik stuur je een warme wens om jouw op te doen fleuren. Een spoedig herstel gewenst en ik hoop dat dit kaartje je even op kan beuren.

Het is niet leuk om ziek te zijn, maar dat kan ik ook zeggen van jouw aanwezigheid te missen. Je moet je daar dus echt niet in vergissen: heel veel sterkte en een snel herstel toegewenst.

De zware tijd van het verblijven in het ziekenhuis ligt bijna achter de rug. Bijna weer in jouw huis, een echte thuis!

Hopelijk ben je snel terug de oude en kunnen we als vanouds weer de stad onveilig maken. Ik kijk er al even naar uit!

Beterschapskaart ziekenhuis

(Bron: Greetz.nl)

Teksten bij ziekenhuis bezoek & beterschap wensen

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer familie of een vriend(in) van je om een bepaalde reden in het ziekenhuis terecht komt. Dit kan een ziekte zijn, maar er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een breuk, een operatie die nodig is of een heftige kneuzing die ertoe leidt dat die persoon zijn of haar dagelijkse bezigheden niet meer kan doen. Als naaste zijnde is een van de beste dingen die je op zo een moment voor die persoon kan doen hem of haar steunen en bijvoorbeeld proberen op te vrolijken.

Motivatie is gedurende het liggen in een ziekenhuis iets dat vaak niet of erg weinig aanwezig is. Het is dus erg belangrijk de persoon hiermee te helpen, maar hoe kun je dat doen?

Verschillende sterktewensen

Vrijwel iedere afdeling van het ziekenhuis heeft wel bepaalde momenten waarop het mogelijk is patiënten te bezoeken. Wanneer je als familie of vriend zijnde van een patiënt langsgaat in deze uren is het belangrijk dat je deze persoon op een lieve en motiverende manier sterkte wens. Koop bijvoorbeeld een bloemetje in zijn of haar favoriete kleur met sterkte wensen erop. Bevestig hier eventueel een papiertje aan met een persoonlijke tekst over jullie band.

Ook kun je bijvoorbeeld de favoriete chocolade van de patiënt meebrengen. Er zijn zelfs websites die het mogelijk maken op een chocoladedoos foto’s en teksten te bedrukken. Ook dit kan een originele optie zijn. Ook het brengen van de favoriete drankjes en andere etenswaren van een patiënt kan hij of zij erg vrolijk van worden. Het is voor zo iemand immers in veel gevallen niet mogelijk om hier in het ziekenhuis zelf aan te komen.

Waar moet je op letten?

Er zijn wanneer je een patiënt met zulke dingen gaat opvrolijken echter wel een aantal zaken waar sterk rekening mee gehouden moet worden. Indien je er bijvoorbeeld voor kiest de patiënt op te vrolijken met een pakje chocola, is het een aanrader dit van te voren met de arts te bespreken.

Het kan namelijk best zo zijn dat de patiënt in de toestand waarin hij of zij zich bevindt, beter geen chocolade kan eten. Verder is het natuurlijk belangrijk dat als je bijvoorbeeld een bloemetje brengt, je wel weet dat er geen sprake is van een besmettelijk ziekte. Bij dit laatste hoef je je in de meeste gevallen zelf niet druk te maken, omdat de artsen dit van te voren altijd zullen melden, maar het kan uiteraard geen kwaad om er toch zelf even rekening mee te houden.

Bekijk hieronder de sterkte wensen ziekenhuis, voor bijvoorbeeld op een kaartje.

Teksten

 1. “Moge elke dag in het ziekenhuis een stap dichter bij genezing zijn. Sterkte, we denken aan je en sturen positieve energie voor een spoedig herstel.”
 2. “In het ziekenhuis zijn is nooit gemakkelijk, maar je moed en kracht zijn bewonderenswaardig. Blijf positief; de weg naar genezing begint met één stap. Sterkte en beterschap!”
 3. “Elke dag brengt je dichter bij herstel. Laat de liefde en steun om je heen je kracht geven. Sterkte in het ziekenhuis, en we hopen op een spoedig herstel.”
 4. “Moge de dagen in het ziekenhuis snel voorbijgaan en plaatsmaken voor dagen van welzijn. Je bent niet alleen; we wensen je moed en kracht voor een volledig herstel.”
 5. “De ziekenhuiskamer kan kil zijn, maar laat de warmte van liefde en goede wensen die we sturen je omringen. Sterkte voor de moeilijke dagen en hoop voor de betere die komen gaan.”
 6. “Ziek zijn is zwaar, maar je bent sterker dan de ziekte. Moge elk moment in het ziekenhuis een stap vooruit zijn op de weg naar herstel. Blijf sterk en positief.”
 7. “Het ziekenhuis is een tijdelijke tussenstop op de weg naar herstel. We wensen je moed en doorzettingsvermogen tijdens deze periode. Spoedig herstel gewenst!”
 8. “In het ziekenhuis zijn, is als een storm die voorbijgaat. Blijf sterk in het oog van de storm, want daarna zal de zon van herstel schijnen. We denken aan je en sturen alle goede wensen.”
 9. “Laat de muren van het ziekenhuis je niet ontmoedigen; zie ze als bouwstenen van je herstel. Je bent in onze gedachten, en we wensen je alle kracht die je nodig hebt.”
 10. “Moge elke dag in het ziekenhuis een dag van vooruitgang zijn, een dag dichter bij het moment dat je weer thuis bent. We sturen je positieve energie en wensen je kracht.”
 11. “In het ziekenhuis zijn betekent niet alleen fysieke strijd, maar ook emotionele uitdagingen. Weet dat je niet alleen bent; we delen in je pijn en wensen je alle sterkte voor een snel herstel.”
 12. “Elke dag in het ziekenhuis is een dag van overwinning op de weg naar gezondheid. Blijf vechten, we staan achter je en wensen je veel sterkte en moed.”
 13. “De ziekenhuisgangen kunnen soms eenzaam aanvoelen, maar onthoud dat je omringd bent door liefde en steun. Sterkte voor de donkere dagen, en we hopen op een spoedig herstel.”
 14. “Ziekte mag dan tijdelijk zijn, maar je kracht is eeuwig. Moge elke dag in het ziekenhuis je dichter bij herstel brengen. We sturen je alle goede wensen en positieve energie.”
 15. “In het ziekenhuis zijn is als een reis met onbekende wendingen, maar weet dat je niet alleen reist. We wensen je moed, kracht, en een snel herstel.”
 16. “Moge de behandelingen effectief zijn en de dagen in het ziekenhuis snel voorbijgaan. We denken aan je en sturen je alle positieve energie en sterkte die je nodig hebt.”
 17. “Elke dag is een stap op weg naar genezing. Laat de dagen in het ziekenhuis je niet ontmoedigen, maar zie ze als dagen van vooruitgang. Sterkte en spoedig herstel gewenst!”
 18. “Je bent een ware strijder, en elke dag in het ziekenhuis getuigt van je moed en doorzettingsvermogen. Blijf vastberaden; we geloven in je en wensen je sterkte voor morgen en alle dagen daarna.”
 19. “Laat het ziekenhuis niet alleen een plek van ziekte zijn, maar ook een plek van genezing en hoop. Blijf positief; de weg naar herstel begint met één stap. Sterkte!”
 20. “Morgen brengt nieuwe kansen op vooruitgang en herstel. Laat elke dag in het ziekenhuis een dag van hoop zijn, wetende dat je steeds dichter bij welzijn komt. Sterkte en beterschap gewenst!”
5/5 - (1 stemmen)