Afstuderen is altijd een indrukwekkende prestatie. Een diploma ontvangen vergt hard werk en is een gebeurtenis die maar één tot een paar keer voorvalt in een mensenleven. Het spreekt dan ook voor zich dat het behalen van een diploma wel op wat erkenning van de omgeving mag rekenen. Een paar warme woorden, een uiting van bewondering en natuurlijk een leuk cadeau: met die ingrediënten laat je de gelukkige in kwestie zich echt bijzonder voelen. Een kaartje met felicitaties mag daarbij niet ontbreken. Maar wat schrijf je nu op zo’n kaartje? Bekijk hieronder meer over gefeliciteerd met je diploma, teksten en kaartjes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Geslaagd

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Gefeliciteerd met je diploma!

Gefeliciteerd met je diploma

(Bron: Greetz.nl)

De leukste felicitaties voor een diploma

Is het een jaar waarop je heel wat felicitaties voor diploma’s rond moet sturen? Of is de inspiratie voor een leuke tekst gewoon compleet opgedroogd? Dan hoef je nog niet te wanhopen. Op deze pagina vind je enkele tips en enkele van de leukste felicitaties terug voor een man of vrouw die een diploma heeft behaald.

Een eerste belangrijke element in de tekst is het gelukwensen zelf. Heb je dat gedaan? Kijk dan ook even vooruit richting de toekomst.

Trots op jou

Bron: Greetz.nl

Het is immers om de toekomst beter te maken dat de persoon in kwestie gegaan is voor het diploma. Even bevestigen dat je die toekomst rooskleurig inziet kan een wereld van verschil uitmaken. Een paar concrete voorbeelden? Wat dacht je van:

 • Gefeliciteerd met je diploma en welverdiende succes. “Het veld van het diploma” kan meer beter uitkijken. Jij komt eraan!
 • Je bent absoluut op weg om een ster in jouw veld te worden. Dit diploma is daar de eerste stap voor. Gefeliciteerd ermee!
 • Dit diploma? Dat is vast en zeker niet de laatste keer dat ik ga kunnen opscheppen over jouw prestaties.
 • Je verdient het echt om jouw dromen waarheid te zien worden. En ik? Ik ben hier de hele tijd voor je aan het duimen.
 • Gefeliciteerd met je diploma. Geniet nu maar eerst even van een welverdiende vakantie en rust. Je hebt er genoeg voor gedaan.
 • Ik ben er zeker van dat het leven nog tal van wonderbaarlijke dingen voor je in het verschiet heeft. Gefeliciteerd met je diploma.

Diploma felicitatie foto

Diploma kaarten, twee leuke voorbeelden:

Geslaagd kaartje

(Greetz.nl)

Diploma kaartje

(Bron: Greetz.nl)

Felicitatie teksten bij het behalen van een tentamen / examen

 1. Van harte gefeliciteerd met het behalen van je welverdiende diploma! Je inzet en toewijding hebben zich vertaald in succes. Trots op je prestatie!
 2. Wat een geweldige prestatie! Gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Je hebt hard gewerkt en het is fantastisch om te zien dat al je inspanningen vruchten afwerpen. Op naar nieuwe uitdagingen!
 3. Een welgemeende felicitatie voor het behalen van je diploma! Je vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben je naar dit moment gebracht. De wereld ligt nu aan je voeten, en ik weet zeker dat je nog meer geweldige dingen zult bereiken.
 4. Hoera! Je hebt het gehaald! Van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Jouw vasthoudendheid en toewijding zijn bewonderenswaardig. De toekomst wacht met open armen op iemand met zoveel talent en vastberadenheid.
 5. Proficiat, afgestudeerde! Je hebt het volbracht en je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Dit diploma opent deuren naar nieuwe kansen en avonturen. Geniet van dit moment en kijk uit naar wat de toekomst voor jou in petto heeft.
 6. Wat een prachtige mijlpaal! Van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Je hebt bewezen dat hard werken en vastberadenheid de sleutels zijn tot succes. Op naar nieuwe hoogten en prestaties!
 7. Bravo! Je hebt met vlag en wimpel je diploma behaald. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Jouw toewijding aan je studie is bewonderenswaardig, en ik weet zeker dat je in de toekomst nog veel meer zult bereiken.
 8. Van harte gefeliciteerd met het voltooien van je studie! Je hebt niet alleen kennis vergaard, maar ook waardevolle ervaringen opgedaan. Nu begint een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden en kansen. Veel succes op je verdere reis!
 9. Een welgemeende proficiat voor het behalen van je diploma! Je hebt laten zien dat doorzettingsvermogen en toewijding de sleutels zijn tot succes. We zijn trots op je en kijken uit naar de geweldige dingen die je nog zult bereiken.
 10. Hoera, je bent afgestudeerd! Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie. Je hebt niet alleen kennis vergaard, maar ook vriendschappen gesmeed en herinneringen gemaakt. Geniet van dit moment, want je hebt het verdiend.
 11. Van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Jouw inspanningen hebben zich vertaald in succes, en ik ben ervan overtuigd dat dit slechts het begin is van een opmerkelijke reis vol prestaties. Bravo!
 12. Wat een geweldige dag om te vieren! Gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Je hebt bewezen dat niets onmogelijk is met vastberadenheid en toewijding. De wereld ligt aan je voeten, en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor jou in petto heeft.

Meer felicitatie teksten:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail doorgestuurd worden. Heb je zelf een mooie gefeliciteerd met je diploma tekst gevonden of bedacht? We zijn benieuwd! Nuttig artikel? Delen stellen we ontzettend op prijs.

4.7/5 - (4 stemmen)