Sterkte wensen bij euthanasie

Permalink

Euthanasie is een ingrijpende en zware beslissing waar een heel gedachteproces aan vooraf gaat. Het betekent het einde van een leven omdat de persoon in kwestie heeft beslist dat het genoeg is geweest. Vaak gaat het om chronisch zieke mensen die niet meer verder willen leven met de constante fysieke pijn. Mensen die geen vooruitzicht hebben op verbetering van hun situatie. De wetenschap dat er zelf voor gekozen is betekent echter niet dat het geen pijn doet. Iemand die dicht bij je staat en euthanasie pleegt? Ook in deze situatie is er een periode van rouw en ook in deze situatie kan een klein gebaar een grote impact hebben. Ken je iemand die een naaste heeft die euthanasie pleegt? Dan is een kaartje een mooi gebaar met sterkte wensen bij euthanasie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen en teksten bij euthanasie

Zeg het met een tekst op een kaart

Misschien ken je de persoon in kwestie niet goed genoeg om persoonlijk contact op te nemen, maar wil je toch een hart onder de riem steken. Misschien wil je gewoon tonen hoe fel de hele situatie je aangrijpt. Of misschien wil je de persoon die euthanasie gaat plegen wel nog een paar laatste woorden van waardering toesturen. Afhankelijk van de situatie is euthanasie immers de wil van de persoon zelf of een gezamenlijke beslissing van de nabestaanden.

Hoe dan ook kan een kaartje met een goede boodschap een grote impact hebben en sterk gewaardeerd worden. Maar wat schrijf je nu op zo’n kaartje? Als dat de vraag is waarmee je aan het worstelen bent vind je op deze pagina enkele opties terug. Lees hieronder verder over de sterkte wensen bij euthanasie.

Sterkte wensen euthanasie

Bron: Greetz

Een kaartje die past bij de persoon

Wat het juiste kaartje is voor euthanasie hangt natuurlijk af van het karakter van de persoon in kwestie. Een goed kaartje is een kaartje met een gepersonaliseerde tekst die aantoont dat je weet wat voor een leven hij/zij heeft geleid en wie hij/zij was. Schrijf je een boodschap geadresseerd aan de persoon die euthanasie gaat plegen? Dan kan een goede tekst er bijvoorbeeld zo uitzien:

 • Als vooruit kijken bang maakt en in het verleden kijken zorgt voor pijn, kijk dan naast je en weet dat ik ook nu er voor je zal zijn.
 • Je staat op het punt rust te vinden na getroffen te zijn geweest door onmenselijk lijden. Ik wou dat ik je meer had kunnen helpen. De impact had die jouw leven op ons allen heeft gehad.

Is het kaartje bestemd voor de nabestaanden van de persoon die euthanasie pleegt? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Moge de steun van vrienden de troost bieden die nodig is. Moge goede herinneringen het verlies verzachten. Een parel is niet meer, maar de glas blijft voor altijd.
 • Een mooi mens is van ons heengegaan. Net zoals hij/zij geleefd heeft: op zijn/haar eigen termen.
 • In een ogenblik van stilte, na groot verdriet. Dan hoeven woorden eigenlijk niet. Ik weet dat er nu niets is dan gemis, maar ik wou je toch laten weten dat ik er ben. Dat ik wil laten voelen wart vriendschap is.
We denken aan jullie

Bron: Greetz

Bekijk hieronder de sterkte wensen bij euthanasie.

Teksten

Het bespreken van euthanasie is een gevoelig en complex onderwerp, en het is belangrijk om respectvolle en ondersteunende woorden te gebruiken. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen met sterkte teksten bij euthanasie:

 1. “Beste [naam], in deze zeer moeilijke tijd waarin euthanasie een moedige keuze is geweest, wil ik je laten weten dat mijn gedachten bij jou zijn. Moge je de kracht vinden in de wetenschap dat je alles hebt gedaan uit liefde en mededogen. Sterkte.”
 2. “Lieve [naam], ik betuig mijn diepste medeleven en stuur je sterkte bij het verwerken van de moeilijke beslissing rond euthanasie. Moge je innerlijke vrede vinden in het feit dat je je geliefde hebt geholpen om op een waardige en respectvolle manier afscheid te nemen.”
 3. “Aan [naam], het besluit tot euthanasie brengt ongetwijfeld veel emoties met zich mee. Ik wil je laten weten dat ik je steun en begrip bied. Moge je de kracht vinden om deze beslissing te dragen en vrede te vinden in de liefdevolle herinneringen. Sterkte.”
 4. “Beste [naam], het pad van euthanasie is zwaar en vol emoties. Ik wens je de kracht om te rouwen, omringd door steun en begrip. Moge de herinneringen aan de goede momenten een bron van troost zijn in deze moeilijke periode. Sterkte.”
 5. “Lieve [naam], ik wil mijn oprechte medeleven betuigen bij de moedige beslissing die je hebt genomen rond euthanasie. Moge je innerlijke kracht je begeleiden en moge je omringd zijn door liefde en begrip in deze tijd van afscheid. Sterkte.”
 6. “Aan [naam], het begrip en de moed die gepaard gaan met euthanasie zijn bewonderenswaardig. Ik hoop dat je troost vindt in de wetenschap dat je het beste voor je geliefde hebt gezocht. Moge je omringd worden door steun en warmte in deze moeilijke tijd. Sterkte.”
 7. “Beste [naam], de keuze voor euthanasie is ongetwijfeld een emotionele reis. Ik wens je de kracht om door deze periode van afscheid te gaan en moge je hart vrede vinden in het feit dat je liefde en mededogen hebt getoond. Sterkte.”
 8. “Lieve [naam], in deze tijd van verdriet en afscheid na euthanasie, bied ik mijn diepste medeleven aan. Moge je de kracht vinden om door te gaan, omringd door liefde en begrip. De herinneringen aan de goede tijden zullen voor altijd bij je zijn. Sterkte.”
 9. “Aan [naam], de beslissing tot euthanasie draagt een zware last met zich mee. Ik wil je mijn steun en medeleven aanbieden. Moge je in staat zijn om troost te vinden in de liefdevolle momenten en de steun van hen om je heen. Sterkte.”
 10. “Beste [naam], de weg van euthanasie is doordrenkt van liefde en mededogen, maar het is niettemin een uitdaging. Ik wens je de innerlijke kracht om dit pad te bewandelen en hoop dat de herinneringen aan de mooie momenten je hart zullen verwarmen. Sterkte.”
 11. “Lieve [naam], het besluit tot euthanasie getuigt van een diepe liefde en zorg. Moge je troost vinden in het feit dat je alles hebt gedaan uit liefde en respect. Ik wens je sterkte in deze moeilijke tijd van afscheid nemen.”
 12. “Aan [naam], bij euthanasie is het nemen van afscheid een complex proces. Moge je omringd worden door begrip en steun terwijl je deze emotionele reis maakt. Ik hoop dat de herinneringen aan de mooie momenten een lichtpuntje zullen zijn in deze duisternis. Sterkte.”
 13. “Beste [naam], de keuze voor euthanasie is een daad van liefde, maar het brengt ongetwijfeld pijn met zich mee. Ik bied je mijn oprechte medeleven aan en hoop dat je de steun vindt die nodig is om deze reis van afscheid te doorstaan. Sterkte.”
 14. “Lieve [naam], in deze tijd van euthanasie wil ik je mijn steun en medeleven betuigen. Moge je de kracht vinden om door deze periode van rouw te gaan en moge de herinneringen aan de liefde die je hebt gedeeld een bron van troost zijn. Sterkte.”
 15. “Aan [naam], het besluit tot euthanasie vraagt om immense moed en liefde. Ik wens je de kracht om door deze pijnlijke tijd heen te gaan en hoop dat je omringd wordt door begrip en steun. Sterkte in deze periode van afscheid nemen.”
 16. “Beste [naam], bij euthanasie gaat het om liefde, mededogen en respect. Ik hoop dat je steun vindt in de wetenschap dat je alles hebt gedaan uit liefde voor je geliefde. Moge de warmte van herinneringen je hart verwarmen in deze donkere dagen. Sterkte.”

Meer teksten toevoegen: info@tekst.nl

3/5 - (9 stemmen)