Sterkte wensen bij euthanasie

Permalink

Euthanasie is een ingrijpende en zware beslissing waar een heel gedachteproces aan vooraf gaat. Het betekent het einde van een leven omdat de persoon in kwestie heeft beslist dat het genoeg is geweest. Vaak gaat het om chronisch zieke mensen die niet meer verder willen leven met de constante fysieke pijn. Mensen die geen vooruitzicht hebben op verbetering van hun situatie. De wetenschap dat er zelf voor gekozen is betekent echter niet dat het geen pijn doet. Iemand die dicht bij je staat en euthanasie pleegt? Ook in deze situatie is er een periode van rouw en ook in deze situatie kan een klein gebaar een grote impact hebben. Ken je iemand die een naaste heeft die euthanasie pleegt? Dan is een kaartje een mooi gebaar met een sterkte wens bij euthanasie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen en teksten bij euthanasie

Zeg het met een tekst op een kaart

Misschien ken je de persoon in kwestie niet goed genoeg om persoonlijk contact op te nemen, maar wil je toch een hart onder de riem steken. Misschien wil je gewoon tonen hoe fel de hele situatie je aangrijpt. Of misschien wil je de persoon die euthanasie gaat plegen wel nog een paar laatste woorden van waardering toesturen. Afhankelijk van de situatie is euthanasie immers de wil van de persoon zelf of een gezamenlijke beslissing van de nabestaanden.

Hoe dan ook kan een kaartje met een goede boodschap een grote impact hebben en sterk gewaardeerd worden. Maar wat schrijf je nu op zo’n kaartje? Als dat de vraag is waarmee je aan het worstelen bent vind je op deze pagina enkele opties terug.

Sterkte wensen euthanasie

Bron: Greetz

Een kaartje die past bij de persoon

Wat het juiste kaartje is voor euthanasie hangt natuurlijk af van het karakter van de persoon in kwestie. Een goed kaartje is een kaartje met een gepersonaliseerde tekst die aantoont dat je weet wat voor een leven hij/zij heeft geleid en wie hij/zij was. Schrijf je een boodschap geadresseerd aan de persoon die euthanasie gaat plegen? Dan kan een goede tekst er bijvoorbeeld zo uitzien:

  • Als vooruit kijken bang maakt en in het verleden kijken zorgt voor pijn, kijk dan naast je en weet dat ik ook nu er voor je zal zijn.
  • Je staat op het punt rust te vinden na getroffen te zijn geweest door onmenselijk lijden. Ik wou dat ik je meer had kunnen helpen. De impact had die jouw leven op ons allen heeft gehad.

Is het kaartje bestemd voor de nabestaanden van de persoon die euthanasie pleegt? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Moge de steun van vrienden de troost bieden die nodig is. Moge goede herinneringen het verlies verzachten. Een parel is niet meer, maar de glas blijft voor altijd.
  • Een mooi mens is van ons heengegaan. Net zoals hij/zij geleefd heeft: op zijn/haar eigen termen.
  • In een ogenblik van stilte, na groot verdriet. Dan hoeven woorden eigenlijk niet. Ik weet dat er nu niets is dan gemis, maar ik wou je toch laten weten dat ik er ben. Dat ik wil laten voelen wart vriendschap is.
We denken aan jullie

Bron: Greetz

Meer teksten toevoegen: info@tekst.nl

2.8/5 - (5 stemmen)