Sterkte wensen en teksten ernstige ziekte

Permalink

Een ernstige ziekte kan iedereen treffen en het moment waarop de grond onder je voeten vandaan gehaald wordt, is het moment waarop je alle steun en troost kunt gebruiken. Welke ziekte iemand ook heeft, of de persoon nog te genezen is of het terminaal is, het maakt niet uit. Woorden van steun en bemoediging werken op één of andere manier helend. En ook al kan het lichaam niet meer genezen worden, op zulke momenten is de ziel ook in nood. Hieronder kan je enkele teksten en sterkte wensen vinden wanneer iemand ernstig ziek is.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen en teksten bij een ernstige ziekte

Vaak is het moeilijk om de juiste houvast te geven en schieten woorden altijd te kort maar, niets van je laten horen om die reden, geeft de zieke het gevoel dat je niet met hem of haar meeleeft. Je weet nu al dat, wanneer het verkeerd gaat, je die persoon ontzettend gaat missen.

Laat weten terwijl hij/zij nog in leven is dat je aan zijn/haar zijde staat en mee hoopt op genezing of, in het slechtste geval, op een vredig eind. Volgende inspirerende teksten kunnen je helpen om de juiste woorden te vinden die uitdrukken wat je voelt. Weet dat de perfecte uitdrukkingen niet bestaan maar dat de ernstig zieke medemens daar ook niet op rekent. Hieronder kan je enkele teksten vinden om sterkte te wensen bij een ernstige ziekte.

Sterkte wensen ernstig ziek

(Bron: Greetz.nl)

Tekst ernstig ziek

(Bron: Greetz)

Sterkte bij een ernstige ziekte

Opgeven heeft nooit in je woordenboek gestaan en dat ga je nu ook niet doen. Weet dat je er niet alleen voor staat en dat je altijd op mij kunt rekenen op momenten dat je het moeilijk hebt.

Ik kan me echt niet voorstellen hoe jij je voelt. Net als ik me niet kan voorstellen hoe ik me zou voelen als ik in jouw schoenen stond. Maar één ding weet ik wel heel zeker; dit ga jij niet in je eentje overwinnen, wij staan altijd aan je zijde.

De juiste woorden vinden om te zeggen hoe ik met je meeleef is moeilijk. Even moeilijk als je zeggen hoe erg ik het voor jou vindt. Maar je bent sterker dan je denkt en je hebt mijn nummer voor als je dreigt op te geven, gebruik het.

Je mag nu wel ernstig ziek zijn maar jouw taak hier is nog lang niet volbracht. Weet dat dit tijdelijk is en dat je, ondanks het feit dat je het nu zo moeilijk hebt, hier doorheen komt.

Als er iets is waarmee ik je kan helpen, opvrolijken of bijstaan, laat het me dan a.u.b. weten. Ik ben er niet alleen voor jou geweest toen je gezond was, ook nu laat ik je niet los.

Men zegt dat positieve gedachten je helpen te genezen. Weet dat je, op momenten waarop je dit niet kunt, altijd op mij kan rekenen. Vrienden door dik en dun en er is geen enkele ziekte die hier tegenop kan.

Heel veel sterkte en doorzettingsvermogen in deze sombere tijd. En als je even niet sterk kan zijn, weet dan dat je er niet alleen voor staat. Wij zullen er altijd voor je zijn.

Zie hieronder meer sterkte wensen en teksten ernstige ziekte.

Teksten

Het nieuws van een ernstige ziekte kan een overweldigende en moeilijke tijd zijn voor zowel de persoon die ziek is als voor hun dierbaren. Het is belangrijk om oprechte steun en sterkte uit te drukken. Hier zijn voorbeeldzinnen die troost en bemoediging bieden aan iemand die met een ernstige ziekte te maken heeft:

 1. “Beste [naam], het nieuws van je ziekte raakt me diep. Ik wil je laten weten dat ik aan je denk en je alle moed en sterkte wens voor de behandeling en het herstel.”
 2. “Lieve vriend(in), in deze moeilijke tijd van ziekte wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Moge elke dag je kracht brengen en de steun die je nodig hebt voor een snel herstel.”
 3. “Het is hartverscheurend te horen over je ziekte. Ik stuur je mijn liefde en positieve energie, en ik hoop op betere dagen vol gezondheid en geluk voor jou.”
 4. “Mijn gedachten zijn bij jou terwijl je de uitdagingen van deze ziekte aangaat. Ik wens je kracht, moed en een snel herstel. Blijf sterk, en laat de liefde om je heen je genezing begeleiden.”
 5. “Lieve [naam], ik wens je niet alleen sterkte, maar ook hoop in deze moeilijke tijd van ziekte. Moge elke dag een stap zijn richting herstel en welzijn.”
 6. “In tijden van ziekte zijn woorden vaak ontoereikend, maar ik wil dat je weet dat ik er voor je ben. Moge je kracht vinden in de steun van vrienden, familie en de hoop op genezing.”
 7. “Beste [naam], ik ben diep geraakt door het nieuws van je ziekte. Moge de liefde en positieve gedachten die naar je toe komen, je omringen met troost en sterkte.”
 8. “Lieve [naam], ik stuur je niet alleen mijn sterkte wensen, maar ook mijn oprechte hoop op een snel en volledig herstel. Laat de kracht van liefde je leiden in deze moeilijke tijd.”
 9. “Het nieuws van je ziekte heeft me diep geraakt. Ik hoop dat je omringd wordt door liefde, steun en positieve energie om de uitdagingen van de behandeling te overwinnen.”
 10. “Mijn gedachten zijn bij jou terwijl je deze moeilijke reis door ziekte maakt. Ik wens je moed, doorzettingsvermogen en de kracht om sterker uit deze strijd te komen.”
 11. “Lieve [naam], in deze donkere dagen van ziekte wil ik je omringen met mijn liefde en positieve energie. Blijf vechten, en weet dat je niet alleen bent op deze reis.”
 12. “Het nieuws van je ziekte is overweldigend, maar ik geloof in je kracht om deze uitdaging te overwinnen. Moge elke dag je dichter bij herstel brengen en de pijn verminderen.”
 13. “Beste [naam], ik wens je niet alleen sterkte bij de behandeling, maar ook hoop voor een snel en volledig herstel. Laat de liefde en steun om je heen je dragen in deze zware tijd.”
 14. “Lieve vriend(in), ik kan me voorstellen dat deze periode van ziekte een emotionele achtbaan is. Ik stuur je mijn sterkte en de hoop op betere dagen vol gezondheid en geluk.”
 15. “Mijn gedachten zijn bij jou terwijl je met moed en vastberadenheid de uitdagingen van deze ziekte aangaat. Ik wens je niet alleen sterkte, maar ook de kracht om te genezen.”
 16. “Beste [naam], ik wil je laten weten dat je niet alleen bent in deze strijd tegen ziekte. Moge de steun van vrienden en familie je kracht geven voor een succesvol herstel.”
 17. “Lieve [naam], in tijden van ziekte is het normaal om je kwetsbaar te voelen. Onthoud dat je omringd bent door liefde en steun. Ik wens je moed en kracht in deze zware dagen.”
 18. “Het nieuws van je ziekte heeft me diep geraakt. Ik stuur je niet alleen mijn sterkte wensen, maar ook mijn geloof in je vermogen om deze uitdaging te overwinnen. Blijf hoopvol.”
 19. “Lieve [naam], ik wil je omringen met positieve energie en sterkte terwijl je de moeilijke weg van ziekte bewandelt. Moge elke dag je dichter bij genezing brengen.”
 20. “Beste [naam], ik wens je kracht, moed en doorzettingsvermogen in de strijd tegen deze ziekte. Laat de liefde van vrienden en familie een bron van steun zijn in deze tijd.”
 21. “Mijn oprechte deelneming bij het nieuws van je ziekte. Ik hoop dat je de kracht vindt om deze uitdaging te doorstaan en dat elke dag je dichter bij herstel brengt.”
 22. “Lieve vriend(in), in deze moeilijke periode van ziekte stuur ik je niet alleen sterkte, maar ook mijn oprechte wensen voor een snel en volledig herstel. Blijf hoopvol.”
 23. “Het is hartverscheurend te horen over je ziekte. Mijn gedachten zijn bij jou, en ik hoop dat je de kracht vindt om deze moeilijke tijd te doorstaan. Je bent niet alleen.”
 24. “Beste [naam], ik wens je niet alleen sterkte in deze moeilijke tijd, maar ook de kracht om met moed en vastberadenheid de uitdagingen van ziekte te overwinnen.”
 25. “Lieve [naam], terwijl je de strijd aangaat met deze ziekte, stuur ik je mijn oprechte sterkte en de hoop op een spoedig herstel. Laat de liefde om je heen je genezing begeleiden.”

Meer teksten of zinnen toevoegen om sterkte te wensen bij ernstig ziek: info@tekst.nl

4/5 - (5 stemmen)