Beterschapswensen: enkele tips en voorbeelden. In het leven kan een mens nare dingen meemaken. Niemand komt vrijwel ongeschonden uit het leven en dat is ook de tragiek ervan. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden, maar het is ook zo dat mensen in het leven naasten gaan verliezen. Als je iemand kent die ziek is geweest, dan is dat voor die persoon heel erg naar. Natuurlijk ben jij geen dokter, maar je kunt hem of haar wel een hart onder de riem steken. Mensen waarderen het zeer als er aan hun gedacht wordt. Zeker als iemand ziek is geweest, is diegene natuurlijk hartstikke kwetsbaar. In die gevallen zijn beterschapswensen dan ook van harte aan te raden. 

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Beterschapswensen voor een vrouw, man, collega of in het Engels

Aan de ene kant hangt de tekst af van de situatie. Hoe ernstig is het? Wil je bijvoorbeeld iemand beterschap wensen die een zeer ernstige ziekte heeft? Dan is het verstandig om een meer neutraal kaartje te sturen waarbij je je medeleven uit. Denk dan aan een tekst als: “Veel sterkte toegewenst. Je komt er weer bovenop!” Door het dan neutraal te houden, kun je weinig fouten maken. Maar het kan ook zijn dat iemand niet iets heel ernstigs heeft meegemaakt.

3 kaarten om beterschap te wensen

Bron: Greetz

Beterschapskaart

(Bron: Greetz)

Beterschapswensen

Misschien heeft iemand bijvoorbeeld een gebroken been en wil je die beterschap wensen. In dergelijke gevallen kun je wel een meer humoristische tekst naar voren laten komen. Denk daarbij aan een tekst als: “Het glas is altijd halfvol! Over een week ben je weer helemaal kwiek!” Je maakt het dan inspiratievol en ook nog een beetje humoristisch.

Kortom: bij een beterschapswens is het bij de tekst vooral belangrijk om na te gaan wat gepast is, en wat juist niet gepast is. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van het karakter van degene aan wie je het geeft.

Veel beterschap kaart

(Bron: Greetz)

Teksten om beterschap wensen, ook in het Engels geschreven

 • Wij wensen je veel beterschap toe
 • Snel beter worden he?
 • Get well soon
 • Nu lig je in het ziekenhuis, maar weet dat je sterk bent, je wordt snel weer beter!
 • He maat! Je moet snel beter worden, we missen je!
 • Veel sterkte
 • Ik wens je sterkte toe tijdens deze moeilijke tijd
 • Hou vol, op een dag is alles weer goed
 • Heel veel vriendschap,
  Heel veel liefde,
  En een kusje voor de pijn,
  Is voor alle zieke mensen nog steeds het beste medicijn.
  Veel beterschap
 • Enorm veel sterkte!!
 • Je bent sterker dan je ziekte, je wordt snel beter, dat weet ik zeker!

Beterschapwens kaart

Tekst beterschapswens in combinatie met cadeau

Naast het geven van een reguliere beterschapswens, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om naast de tekst ook een cadeau te geven. Het leuke is dan dat de tekst van toepassing is op het cadeau dat je geeft. Je kunt bijvoorbeeld een fruitmand aan iemand geven.

Daar kun je dan een leuke tekst bijzetten als: “Met dit stukje fruit, ben jij zo je bed weer uit!”. Een dergelijke tekst is natuurlijk hartstikke leuk. Aan de ene kant rijmt het. Aan de andere kant geeft het moed aan degene naar je wie het stuurt.

Voorbeelden van beterschap kaarten om beterschap/sterkte te wensen

Word maar snel beter

(Bron: Greetz)

Veel beterschap

(Bron: Greetz.nl)

Een opkikkertje voor jou

Meer teksten:

Een correctie doorgeven, een tekst toevoegen of een vraag stellen? Stuur ons dan een e-mail naar beterschap@tekst.nl.