Beterschapswensen: enkele tips en voorbeelden. In het leven kan een mens nare dingen meemaken. Niemand komt vrijwel ongeschonden uit het leven en dat is ook de tragiek ervan. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden, maar het is ook zo dat mensen in het leven naasten gaan verliezen. Als je iemand kent die ziek is geweest, dan is dat voor die persoon heel erg naar. Natuurlijk ben jij geen dokter, maar je kunt hem of haar wel een hart onder de riem steken. Mensen waarderen het zeer als er aan hun gedacht wordt. Zeker als iemand ziek is geweest, is diegene natuurlijk hartstikke kwetsbaar. In die gevallen zijn beterschapswensen dan ook van harte aan te raden. 

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Beterschapswensen voor een vrouw, man, collega of in het Engels

Aan de ene kant hangt de tekst af van de situatie. Hoe ernstig is het? Wil je bijvoorbeeld iemand beterschap wensen die een zeer ernstige ziekte heeft? Dan is het verstandig om een meer neutraal kaartje te sturen waarbij je je medeleven uit. Denk dan aan een tekst als: “Veel sterkte toegewenst. Je komt er weer bovenop!” Door het dan neutraal te houden, kun je weinig fouten maken. Maar het kan ook zijn dat iemand niet iets heel ernstigs heeft meegemaakt.

3 kaarten om beterschap te wensen

Bron: Greetz

Beterschapskaart

(Bron: Greetz)

Beterschapswensen

Misschien heeft iemand bijvoorbeeld een gebroken been en wil je die beterschap wensen. In dergelijke gevallen kun je wel een meer humoristische tekst naar voren laten komen. Denk daarbij aan een tekst als: “Het glas is altijd halfvol! Over een week ben je weer helemaal kwiek!” Je maakt het dan inspiratievol en ook nog een beetje humoristisch.

Kortom: bij een beterschapswens is het bij de tekst vooral belangrijk om na te gaan wat gepast is, en wat juist niet gepast is. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van het karakter van degene aan wie je het geeft.

Veel beterschap kaart

(Bron: Greetz)

Teksten om beterschap wensen, ook in het Engels geschreven

 • Wij wensen je veel beterschap toe
 • Snel beter worden he?
 • Get well soon
 • Nu lig je in het ziekenhuis, maar weet dat je sterk bent, je wordt snel weer beter!
 • He maat! Je moet snel beter worden, we missen je!
 • Veel sterkte
 • Ik wens je sterkte toe tijdens deze moeilijke tijd
 • Hou vol, op een dag is alles weer goed
 • Heel veel vriendschap,
  Heel veel liefde,
  En een kusje voor de pijn,
  Is voor alle zieke mensen nog steeds het beste medicijn.
  Veel beterschap
 • Enorm veel sterkte!!
 • Je bent sterker dan je ziekte, je wordt snel beter, dat weet ik zeker!

Beterschapwens kaart

Tekst beterschapswens in combinatie met cadeau

Naast het geven van een reguliere beterschapswens, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om naast de tekst ook een cadeau te geven. Het leuke is dan dat de tekst van toepassing is op het cadeau dat je geeft. Je kunt bijvoorbeeld een fruitmand aan iemand geven.

Daar kun je dan een leuke tekst bijzetten als: “Met dit stukje fruit, ben jij zo je bed weer uit!”. Een dergelijke tekst is natuurlijk hartstikke leuk. Aan de ene kant rijmt het. Aan de andere kant geeft het moed aan degene naar je wie het stuurt.

Voorbeelden van beterschap kaarten om beterschap/sterkte te wensen

Word maar snel beter

(Bron: Greetz)

Veel beterschap

(Bron: Greetz.nl)

Een opkikkertje voor jou

Grappige teksten en spreuken

 1. “Gefeliciteerd! Je hebt een gratis abonnement op de ‘Ik-moet-rusten-en-Netflix-bingen’ club. Maak er het beste van en word snel beter!”
 2. “Ik hoorde dat je ziek bent. Misschien heeft de griep zich vergist en dacht hij dat hij een kaartje had voor een ander feestje. Ik heb hem verteld dat hij de verkeerde persoon heeft uitgekozen. Beterschap!”
 3. “Ze zeggen dat lachen het beste medicijn is, dus ik stuur je dit bericht in plaats van een rekening voor mijn humoristische services. Spoedig herstel!”
 4. “Beterschap! Als ik een cent kreeg voor elke keer dat iemand me vertelde ‘beterschap’ toen ik ziek was, zou ik nu genoeg geld hebben om een eiland te kopen en permanent in de zon te liggen.”
 5. “Luister goed naar je dokter! Tenzij hij zegt dat je moet stoppen met het eten van chocolade. In dat geval, luister naar mij en negeer de dokter. Beterschap!”
 6. “Ik heb gehoord dat je ziek bent. Misschien moet je de ziekte vertellen dat je een VIP bent en dat hij moet vertrekken. Laat me weten als het werkt, dan kan ik dezelfde truc proberen!”
 7. “Beterschap! Als ik een superkracht had, zou het zijn dat ik ziektes in hilarische grappen kon veranderen. Helaas ben ik beperkt tot het sturen van dit grappige bericht. Geniet van de lach en word snel beter!”
 8. “Ik stuur je geen bloemen, want die kunnen allergieën veroorzaken. In plaats daarvan stuur ik je dit virtuele boeket met virtuele bloemen. Ze ruiken naar pixels en genezing!”
 9. “Ziek zijn is als een slechte film. Je hebt snacks nodig, je moet veel rusten, en soms wil je gewoon dat het voorbij is. Spoedig einde van de voorstelling en beterschap!”
 10. “Ik hoorde dat je ziek bent, dus ik stuurde een virtuele knuffel en een virtueel kopje kippensoep. Als het niet werkt, bel me dan. Ik heb altijd nog een voorraad grappen achter de hand!”
 11. “Beterschap! Als ik een toverstaf had, zou ik je meteen beter maken. Maar helaas heb ik alleen een toverbal, en die doet helemaal niets. Dus, laten we het op de natuurlijke manier proberen: tijd en veel thee!”
 12. “Ziekte, dit is je officiële opzegging. Je hebt geen recht om hier te blijven en ons plezier te bederven. Beterschap, en neem je vriend de verkoudheid mee op weg naar buiten!”
 13. “Ze zeggen dat je goed moet rusten als je ziek bent. Maar wie heeft tijd om te rusten als er zoveel grappige filmpjes zijn om te bekijken? Beterschap, en vergeet niet te lachen tussen de dutjes door!”
 14. “Ik stuur je een virtuele EHBO-doos: Eerste Hulp Bij Ontelbare grappen. Gebruik het wijs en word snel beter!”
 15. “Beterschap! Als ziek zijn een sport was, zou jij de kampioen zijn. Maar laten we eerlijk zijn, het is echt een stomme sport. Dus, laten we snel terugkeren naar de leuke dingen in het leven!”
 16. “Ik stuur je een anti-ziekte dansje. Het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt als je er heel hard om lacht terwijl je het doet. Dans met plezier en word snel beter!”
 17. “Ze zeggen dat je immuunsysteem een boost krijgt van positiviteit. Dus hier is een dosis positieve gedachten en een grappige meme. Beterschap, en laat die lachspieren werken!”
 18. “Beterschap! Als ziek zijn een beroep was, zou jij de CEO zijn. Maar laten we eerlijk zijn, dat is geen baan die je lang wilt houden. Spoedig herstel en op naar betere ‘carrièrepaden’!”
 19. “Ik stuur je deze virtuele ballon vol met goede wensen en een notitie eraan vastgebonden: ‘Terug naar gezondheid, retour afzender – de ziekte heeft geen toegangskaartje!’ Beterschap!”
 20. “Ik hoorde dat je ziek bent. Misschien moet je een klacht indienen bij het universum voor deze ongeplande onderbreking van je geweldige leven. Ik sta klaar om als getuige te dienen. Beterschap!”

Hopelijk brengen deze grappige teksten en spreuken een glimlach op het gezicht van de persoon die wat opkikker kan gebruiken.

Meer teksten:

Een correctie doorgeven, een tekst toevoegen of een vraag stellen? Stuur ons dan een e-mail naar beterschap@tekst.nl.

3.2/5 - (4 stemmen)