Sterkte wensen depressie

Permalink

Degenen die lijden aan een depressie weten dat sommige zinnen van familieleden of vrienden echt vervelend kunnen zijn, sommige uitspraken trekken de zieke naar beneden en andere zijn gewoonweg kwetsend. Vrienden en familieleden van mensen met een depressie zullen pas later of nooit aan de juiste zinnen denken. Het is daarom raadzaam de volgende zinnen te lezen en ze te gebruiken. Ze zijn balsem voor de ziel, vooral als er tegen iemand met een depressie wordt gezegd. Hieronder de sterkte wensen bij depressie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij depressie?

Sterkte wensen depressie

(Bron: Greetz)

  • “Ik ben hier voor jou.”

Wanneer een persoon lijdt aan een depressie, worstelt hij vaak met minderwaardigheidsgevoelens en de angst om niet genoeg te zijn. De meeste mensen met een depressie proberen hun gevoelens te verbergen voor vrienden en familie, omdat ze niemand met hen willen belasten. Familieleden daarentegen willen helpen en de depressie verlichten. Maar de waarheid is dat familieleden vaak machteloos staan tegenover een depressie.

De emotionele druk om weer in een goede bui te zijn zodat familieleden zich minder zorgen hoeven te maken, is een extra belasting voor mensen met een depressie. Het is daarom zeer nuttig om te oefenen met het accepteren. En dat is wat je kunt doen voor iemand met een depressie: hem accepteren en je begrip en medeleven uitdrukken. En de beste manier om dat te doen is door te zeggen, “Ik ben hier voor jou.”

Sterkte bij depressie

(Bron: Greetz)

Meer teksten bij depressie

  • “Is er iets waardoor je je beter zou voelen?”

Elkaar helpen en ondersteunen is wat ons mensen bindt. Dit is op zijn beurt een natuurlijke en inherente menselijke basisbehoefte, want we willen er deel van uitmaken en deel uitmaken van de gemeenschap. Dit zorgt voor sociale saamhorigheid en dus voor ons voortbestaan.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen graag helpen en steun bieden, vooral als een familielid niet goed is. De hulp die iemand met een depressie zou willen ontvangen ziet er soms anders uitziet dan je denkt. De uitdaging is dat mensen met een depressie niet altijd precies weten wat ze nodig hebben.

Maar als ze het wel weten en zeggen, dan is de regel: luister alsjeblieft goed. Je kunt iemand met een depressie heel goed kleinschalig ondersteunen, niet met blinde actie, maar met de kleine dingen die hij of zij je vraagt. Of het nu gaat om winkelen of samen koken, en soms is een simpele knuffel genoeg. Dit is een enorm fijne sterkte wens.

  • ”Je bent belangrijk voor me omdat…”

Iedereen hoort graag waarom ze belangrijk zijn voor andere mensen, vooral voor hen die belangrijk zijn voor zichzelf. Mensen met een depressie hebben vaak een lager zelfbeeld en zijn zeer kritisch over zichzelf. Het versterkt onder andere het zelfvertrouwen en de eigenwaarde om een eerlijk bedoeld compliment te horen.

“Ik geef om je omdat…”

“Ik koester je voor…”

“Ik bewonder je voor…”

“Ik geef om je omdat…

“We zijn hier om er voor elkaar te zijn!”

“Ik ga nergens heen. Als dit allemaal voorbij is, sta ik nog steeds aan je zijde.”

“Ik kan niet echt begrijpen wat je doormaakt, maar ik kan je mijn medeleven uitspreken”

“In een relatie: “Ik zal je niet verlaten.”

“Ik hou van je” in plaats van “Heb je ooit kamillethee geprobeerd?”

Meer teksten toevoegen, bijvoorbeeld een beterschapswens: info@tekst.nl

Rate this post