Sterkte wensen depressie

Permalink

Degenen die lijden aan een depressie weten dat sommige zinnen van familieleden of vrienden echt vervelend kunnen zijn, sommige uitspraken trekken de zieke naar beneden en andere zijn gewoonweg kwetsend. Vrienden en familieleden van mensen met een depressie zullen pas later of nooit aan de juiste zinnen denken. Het is daarom raadzaam de volgende zinnen te lezen en ze te gebruiken. Ze zijn balsem voor de ziel, vooral als er tegen iemand met een depressie wordt gezegd. Hieronder de sterkte wensen bij depressie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij depressie?

Sterkte wensen depressie

(Bron: Greetz)

 • “Ik ben hier voor jou.”

Wanneer een persoon lijdt aan een depressie, worstelt hij vaak met minderwaardigheidsgevoelens en de angst om niet genoeg te zijn. De meeste mensen met een depressie proberen hun gevoelens te verbergen voor vrienden en familie, omdat ze niemand met hen willen belasten. Familieleden daarentegen willen helpen en de depressie verlichten. Maar de waarheid is dat familieleden vaak machteloos staan tegenover een depressie.

De emotionele druk om weer in een goede bui te zijn zodat familieleden zich minder zorgen hoeven te maken, is een extra belasting voor mensen met een depressie. Het is daarom zeer nuttig om te oefenen met het accepteren. En dat is wat je kunt doen voor iemand met een depressie: hem accepteren en je begrip en medeleven uitdrukken. En de beste manier om dat te doen is door te zeggen, “Ik ben hier voor jou.”

Bekijk hieronder de sterkte wensen depressie, voor bijvoorbeeld op een beterschap- sterktekaart.

Sterkte bij depressie

(Bron: Greetz)

Meer teksten bij depressie

 • “Is er iets waardoor je je beter zou voelen?”

Elkaar helpen en ondersteunen is wat ons mensen bindt. Dit is op zijn beurt een natuurlijke en inherente menselijke basisbehoefte, want we willen er deel van uitmaken en deel uitmaken van de gemeenschap. Dit zorgt voor sociale saamhorigheid en dus voor ons voortbestaan.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen graag helpen en steun bieden, vooral als een familielid niet goed is. De hulp die iemand met een depressie zou willen ontvangen ziet er soms anders uitziet dan je denkt. De uitdaging is dat mensen met een depressie niet altijd precies weten wat ze nodig hebben.

Maar als ze het wel weten en zeggen, dan is de regel: luister alsjeblieft goed. Je kunt iemand met een depressie heel goed kleinschalig ondersteunen, niet met blinde actie, maar met de kleine dingen die hij of zij je vraagt. Of het nu gaat om winkelen of samen koken, en soms is een simpele knuffel genoeg. Dit is een enorm fijne sterkte wens.

 • ”Je bent belangrijk voor me omdat…”

Iedereen hoort graag waarom ze belangrijk zijn voor andere mensen, vooral voor hen die belangrijk zijn voor zichzelf. Mensen met een depressie hebben vaak een lager zelfbeeld en zijn zeer kritisch over zichzelf. Het versterkt onder andere het zelfvertrouwen en de eigenwaarde om een eerlijk bedoeld compliment te horen.

“Ik geef om je omdat…”

“Ik koester je voor…”

“Ik bewonder je voor…”

“Ik geef om je omdat…

“We zijn hier om er voor elkaar te zijn!”

“Ik ga nergens heen. Als dit allemaal voorbij is, sta ik nog steeds aan je zijde.”

“Ik kan niet echt begrijpen wat je doormaakt, maar ik kan je mijn medeleven uitspreken”

“In een relatie: “Ik zal je niet verlaten.”

“Ik hou van je” in plaats van “Heb je ooit kamillethee geprobeerd?”

Meer beterschap / sterkte teksten

Het spijt me te horen dat je iemand kent die door een moeilijke tijd gaat vanwege een depressie. Het is belangrijk om te beseffen dat het omgaan met depressie een complex proces is, en het kan soms lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die sterkte en steun uitdrukken voor iemand die met een depressie worstelt:

 1. “Beste [naam], ik wil je laten weten dat ik aan je denk tijdens deze uitdagende periode. Het is oké om je overweldigd te voelen, en ik bewonder je kracht om hiermee om te gaan.”
 2. “In deze donkere momenten van het leven, wil ik je herinneren aan je innerlijke kracht. Je bent sterker dan je denkt, en ik geloof in je vermogen om deze depressie te overwinnen.”
 3. “Lieve vriend(in), ik begrijp dat depressie een zware last is om te dragen. Onthoud alsjeblieft dat je niet alleen bent, en ik ben er voor je, ongeacht hoe donker de dagen lijken.”
 4. “Het is moeilijk om de diepten van depressie te begrijpen, maar ik wil dat je weet dat je niet alleen door deze tunnel gaat. Samen zullen we het licht aan het einde vinden.”
 5. “Sterkte, [naam]. Ik ben ervan overtuigd dat jouw innerlijke kracht groter is dan deze donkere dagen. Geef jezelf de tijd en ruimte om te herstellen, en weet dat ik hier ben om je te ondersteunen.”
 6. “Ik kan me voorstellen dat elke dag voelt als een strijd, maar ik geloof in je veerkracht. Blijf volhouden en wees lief voor jezelf, want je verdient genezing en geluk.”
 7. “Depressie kan je het gevoel geven dat je gevangen zit, maar onthoud dat er altijd hoop is. Ik sta naast je, klaar om je te ondersteunen op jouw reis naar herstel.”
 8. “Lieve [naam], ik begrijp dat woorden soms ontoereikend zijn, maar ik stuur je mijn oprechte wensen voor kracht en doorzettingsvermogen. Je bent niet alleen in deze strijd.”
 9. “Het is oké om hulp te vragen en je kwetsbaarheid te tonen. Je bent niet zwak; integendeel, het getuigt van moed om te vechten tegen de duisternis. Ik geloof in jouw vermogen om hier doorheen te komen.”
 10. “In tijden van depressie kan het lijken alsof de wereld kleurloos is, maar ik hoop dat je kleine momenten van licht en hoop kunt vinden. Je bent dapper en waardevol, en ik hoop dat je je kracht kunt voelen groeien.”
 11. “Beste [naam], ik wil je herinneren aan je waarde en de positieve impact die je hebt op de mensen om je heen. De wereld is beter met jou erin, en ik hoop dat je dat zelf ook gaat inzien.”
 12. “Depressie is een zware last, maar ik weet dat je de kracht hebt om deze last te dragen. Sta open voor steun, wees vriendelijk voor jezelf en onthoud dat er altijd hoop is op een betere toekomst.”
 13. “Lieve vriend(in), ik stuur je niet alleen mijn sterkte wensen, maar ook mijn oprechte steun. Laat je niet ontmoedigen door de donkere dagen; er zijn nog zoveel mooie momenten in het verschiet.”
 14. “Het pad naar herstel kan hobbelig zijn, maar ik geloof in jouw veerkracht en vastberadenheid. Moge je elke dag een stap dichter bij innerlijke rust komen.”
 15. “Depressie kan je het gevoel geven dat je geïsoleerd bent, maar onthoud dat je omringd bent door mensen die van je houden en om je geven. Je staat er niet alleen voor.”
 16. “Beste [naam], ik begrijp dat de last van depressie soms overweldigend kan zijn. Onthoud alsjeblieft dat je niet zwak bent voor het vragen om hulp; het getuigt juist van moed.”
 17. “Lieve [naam], zelfs in de donkerste momenten van het leven, schijnt er een sprankje hoop. Houd vast aan dat sprankje en laat het groeien. Je verdient vreugde en geluk.”
 18. “Depressie kan een eenzame reis lijken, maar je bent niet alleen op deze weg. Ik ben hier om je hand vast te houden en je te steunen op de weg naar herstel.”
 19. “Sterkte, [naam]. Laat je niet ontmoedigen door de stormen van depressie. Jij hebt de kracht om deze storm te doorstaan en de zonneschijn weer in je leven te verwelkomen.”
 20. “In deze moeilijke tijd wil ik je omringen met liefde en positieve energie. Je verdient geluk, en ik hoop dat je kracht vindt in kleine momenten van vreugde en acceptatie.”
 21. “Lieve vriend(in), ik bewonder je moed om te blijven vechten, zelfs als de dagen donker lijken. Onthoud dat er hoop is, en ik geloof in je vermogen om het licht te vinden.”
 22. “Depressie kan je het gevoel geven dat je gevangen zit, maar ik zie jouw kracht en vastberadenheid. Blijf vechten, en weet dat er mensen zijn die om je geven en er voor je zijn.”
 23. “Beste [naam], ik wil je omringen met positieve energie en liefde. Je bent een buitengewoon persoon, en ik hoop dat je de kracht vindt om de duisternis te overwinnen.”
 24. “Lieve [naam], in tijden van depressie kan het lijken alsof er geen uitweg is. Ik wil je herinneren aan je veerkracht en aan het feit dat deze donkere dagen uiteindelijk zullen wijken voor het licht.”
 25. “Sterkte, [naam]. Je bent niet alleen in deze strijd. Samen kunnen we het pad naar herstel bewandelen, stap voor stap, en ik sta naast je, klaar om je te ondersteunen.”

Meer teksten toevoegen, bijvoorbeeld een beterschapswens: info@tekst.nl. Dit waren de sterkte wensen depressie.

Rate this post