Je kunt uitnodigingen sturen voor een feestje, verjaardag, huwelijk of voor een receptie. Er zijn vele mogelijkheden waarvoor je uitnodigingen kunt versturen. Wat zijn leuke teksten om te gebruiken op een uitnodiging? Op deze pagina kun je allerlei voorbeeld teksten bekijken. Voor zakelijke en particuliere uitnodigen zijn er leuke teksten beschikbaar die je kunt gebruiken. Sommige zijn kant en klaar, andere dien je nog aan te passen met een locatie en tijd. Bekijk hieronder de uitnodiging teksten, bijvoorbeeld voor op een kaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Uitnodiging

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Uitnodiging teksten en tips:

Uitnodiging teksten zijn handige teksten die je kunt schrijven op een uitnodiging. Het schrijven van een goede uitnodigingskaart bevat een aantal standaard teksten zoals de locatie, tijdstip, dresscode en niet te vergeten van wie het feestje is. Dit laatste wordt soms nog wel eens vergeten te vermelden. De teksten op deze pagina kunnen dienen als inspiratie of als tekst die je overneemt op je eigen uitnodiging. Met mooie uitnodigingen zorg jij ervoor dat mensen naar jouw feestje komen.

Uitnodiging

Bron: Greetz

Tekst uitnodiging verjaardag.

Geef jij een feestje voor je verjaardag? Dan wil je vast en zeker mensen uitnodigen. Het maken en versturen van verjaardag uitnodigingen gaat online erg eenvoudig. Je kunt zelf foto’s en teksten toevoegen. Binnen enkele stappen heb jij mooie uitnodigingen voor je verjaardag gemaakt. Met de tekst uitnodiging verjaardag heb jij een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken tijdens het ontwerpen van je eigen kaarten.

Teksten voor een uitnodiging van een feestje

Een feestje is pas geslaagd als er mensen zijn geweest. Je kunt met een uitnodiging mensen op de hoogte brengen van jouw feestje en ze uitnodigen om ook langs te komen. Met een feestelijke tekst laat je mensen weten waar een feestje is en hoe laat het begint. Met een leuke foto maak je een uitnodiging extra aantrekkelijk zodat mensen ook sneller langs willen komen. Een feestje kan zowel privé als zakelijk zijn. Wil je klanten uitnodigen om naar een feestje te komen? Met aanbiedingen of kortingen komen klanten sneller op bezoek dan een ‘blanco’ uitnodiging.

Uitnodiging kaart tekst

Tekst uitnodiging huwelijk.

Het huwelijk is één groot feest. En bij een feest horen natuurlijk gasten. Deze gasten stuur je een uitnodiging om te laten weten dat er een huwelijksfeestje is. Voor een huwelijk zijn er speciale teksten die je kunt gebruiken. Het is logisch dat er op een uitnodiging verjaardag een andere tekst staat dan op een huwelijk of housewarming kaartje. Op deze pagina zijn voor alle soorten uitnodigingen teksten te bekijken die je kunt gebruiken tijdens het schrijven en ontwerpen van mooie uitnodigingen.

Uitnodiging teksten voor op een kaartje

Uitnodiging teksten voor op een kaartje. (Greetz)

Uitnodiging teksten voorbeelden:

 • Ik word 40 en omdat ik deze feestelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij wil laten gaan organiseer ik op zondag 18 januari een spetterend feest. Vanaf 18.00 zijn jullie welkom in café Drankje.
 • Tijd voor een feestje want op 10 oktober ben ik jarig. En wel voor de 40e keer!
 • Je bent van harte uitgenodigd op mijn verjaardagsfeest, zaterdag 28 augustus. Laten we samen mijn 35e verjaardag vieren.
 • Ik word 45 jaar! High tea je met mij mee op zaterdag 2 juni, bij mij thuis vanaf 13.00.
 • Ik ben jarig en daarom vier ik op … mijn verjaardag Ik zou het leuk vinden als jij ook komt! Het begint om ..:.. tot ..:..
 • Ik vertel niet wat we gaan doen, maar doe oude kleding aan. Je wordt thuisgebracht.
  Laat even weten als je niet kunt komen op 06-12345678

Uitnodigingsteksten verjaardag:

 • 10 jaar, nee maar!
  Ik ben jarig, het is echt waar!
  Kom je op mijn feestje?
 • Thomas wordt 16 jaar!
  Ik wil mijn 16e verjaardag graag samen met jullie vieren, op vrijdag 25 oktober. Komen jullie rond 20.00 uur naar mij toe?
 • Ik word 40 en omdat ik deze feestelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij wil laten gaan organiseer ik op zondag 18 januari een spetterend feest. Vanaf 18.00 zijn jullie welkom in café Drankje.
 • Ik word 35 jaar! Drink je met mij mee, op zaterdag 2 juni vanaf 20.00 bij mij thuis: langestraat 1, postcode plaats

Teksten uitnodiging voor een housewarming:

 • Op 4 april hoop ik helemaal gesetteld te zijn in mijn nieuwe huis. Vanaf die tijd zijn jullie van harte welkom voor een drankje
 • Ik ben eindelijk bij mijn ouders weg, dus hierbij mijn nieuwe adres!
 • Muren geverfd, meubels gekocht en vloer gelegd; ons huis is klaar! Tijd voor een housewarming om het resultaat te laten zien!
 • Na 5 jaar van elkaar houden en maanden verbouwen, gaat het er nu toch van komen, in het huis van onze dromen!
 • Een nieuwe plek, nieuwe buren en misschien wel nieuwe huisgenoten. Tijd voor een housewarming! Hieronder een aantal leuke zinnen en tips voor op de uitnodiging.

Teksten voor een uitnodiging van een huwelijk:

 • Max en Laura gaan trouwen! Wij nodigen je uit om dit op vrijdag 19 mei samen met ons te vieren.
 • Op 4 januari wagen wij de grote stap in het gemeentehuis van Breda en geven wij elkaar het ja-woord.
 • Zo gelukkig zijn we nog nooit geweest Jullie zijn uitgenodigd op ons huwelijksfeest!
 • Het is alweer 12,5 jaar geleden dat wij JA zeiden. Kom met ons proosten op de volgende jaren!
 • Op 20 september is het alweer 25 jaar geleden dat wij zijn getrouwd! Uiteraard willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom geven wij een groot feest!

Teksten uitnodiging feest:

 • Binnenkort is het zover dat NAAM X jaar wordt en we willen dit graag met jullie vieren
  Daarvoor nodigen wij jullie uit voor een feestje
  op zaterdag ….. a.s.
  We verwachten jullie vanaf 20.00 uur
  in Deventer aan de Straatlaan 90.
  Mocht je niet kunnen, bel dan even!
  Groeten,
  ……
 • Lieve mensen,
  Ja, ja het is waar, geloven kan ik het nog niet, maar ik word ….. jaar.
  Om dit te vieren wil ik komende zomer op ……… een tuinfeest geven.
  Als bijdrage in de feestvreugde vraag ik jullie medewerking in de vorm van een hapje en een drankje,
  Laat je even weten of jullie komen?
  Met een lieve groet,
 • Op …. ben ik alweer 25 jaar in dienst bij ons bedrijf. Tijd voor een groot feest!
  Vanaf 15:00 uur ben je welkom in de kantine. Daar is gezorgd voor een lekker drankje en hapje.
  Het feest duurt tot ongeveer 20:00 uur.
  Mocht je niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn, laat dit dan even weten voor ….
  Groet

Voor een bruiloft

 1. Klassieke Uitnodiging: Geliefde familie en vrienden, Met vreugde in ons hart nodigen we jullie uit om getuige te zijn van de liefde tussen [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom]. Op [Datum] om [Tijd] zullen we elkaar het jawoord geven, en we hopen dat jullie deze dag met ons willen delen. Locatie: [Naam Locatie], [Adres]. Wij hopen op jullie aanwezigheid om onze liefde te vieren.
 2. Romantische Toets: In de tuin van liefde, onder de sterren zo helder, beloven [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom] elkaar te beminnen voor altijd. Jullie zijn van harte uitgenodigd op hun bruiloft op [Datum], de dag waarop hun liefdesverhaal een nieuw hoofdstuk begint. Ceremonie begint om [Tijd] op [Locatie]. Kom alsjeblieft om samen met ons de romantiek te vieren.
 3. Rustiek Charmant: Trek je laarzen aan en trek je mooiste glimlach, want [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom] zeggen ‘ja’ op [Datum]. We nodigen jullie uit om dit moment te delen op [Locatie], waar de liefde in de lucht hangt, net als de geur van vers gesneden hooi. Het feest begint om [Tijd], en we hopen jullie daar te zien.
 4. Elegante Uitnodiging: Met vreugde en opwinding nodigen we jullie uit voor de bruiloft van [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom]. Laat ons samenkomen op [Datum] om [Tijd] op [Locatie], waar elegantie en liefde hand in hand gaan. Gelieve ons te laten weten of je aanwezig kunt zijn om dit speciale moment met ons te vieren.
 5. Strandhuwelijk Uitnodiging: De branding, het zand, de zon die straalt, [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom] worden man en vrouw, vastbesloten en krachtig. Kom alsjeblieft naar [Locatie] op [Datum] om [Tijd], waar de oceaan getuige zal zijn van de belofte van eeuwige liefde. We hopen dat jullie zullen komen om met ons te proosten.
 6. Luchtige Lente Uitnodiging: Als de bloemen bloeien en de vogels zingen, nodigen we jullie uit voor de lentebruiloft van [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom]. Op [Datum], om [Tijd], zullen we samenkomen op [Locatie], omringd door de pracht van bloemen en de belofte van nieuw leven. We hopen dat jullie deel zullen uitmaken van deze speciale dag.
 7. Avontuurlijke Uitnodiging: Van bergtoppen tot diepe valleien, [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom] zullen hun geloften delen. Kom alsjeblieft naar [Locatie] op [Datum] om [Tijd], waar avontuur en liefde elkaar ontmoeten. We kijken er naar uit om dit geweldige moment met jullie te delen.
 8. Vrolijke Uitnodiging: Met hartjes vol liefde en ogen vol dromen, nodigen we jullie uit voor de vrolijke bruiloft van [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom]. Op [Datum] om [Tijd] zullen we feesten bij [Locatie], waar lachen, dansen en liefde de hoofdrol spelen. We hopen dat jullie samen met ons vreugde zullen brengen.
 9. Traditionele Uitnodiging: In de eerbiedwaardige traditie van liefde en familie, vieren we de eenwording van [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom]. Op [Datum] om [Tijd] nodigen we jullie uit om aanwezig te zijn bij de ceremonie en het feest op [Locatie]. Gelieve ons te vergezellen en getuige te zijn van deze heuglijke gebeurtenis.
 10. Betoverende Uitnodiging: Betovering hangt in de lucht, als de maan het zonlicht steelt, [Naam Bruid] en [Naam Bruidegom] zullen hun liefde bezegelen, zo intens gevoeld. Jullie zijn van harte uitgenodigd op [Datum] om [Tijd] op [Locatie], waar magie en liefde samen zullen dansen in het maanlicht. We hopen dat jullie met ons mee zullen doen aan deze betoverende nacht.

Voel je vrij om deze uitnodigingsteksten aan te passen aan de persoonlijke stijl en voorkeuren van het bruidspaar, en vergeet niet om belangrijke details zoals de exacte locatie, datum en tijd toe te voegen.

Vond je het artikel dat te maken heeft met uitnodigings- teksten leuk en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website.

4/5 - (43 stemmen)