Korte teksten zijn zeer voordelig tegenover langere teksten om meerdere redenen. Allereerst is een korte tekst vaak krachtig. Zeker als de tekst echt een punt naar voren brengt. Niet voor niets is een bekend spreekwoord: ‘Kort, maar krachtig.’ Een ander voordeel van korte teksten is dat je ze ergens in huis kunt ophangen. Deze tekst past dan mooi bij je nieuwe interieur.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

De tekst wordt dan niet alleen gelezen door jezelf en anderen uit je familie, maar ook door kennissen die langskomen. Dit zorgt er dus voor dat een korte tekst een mooie aanvulling is op je woonomgeving. Naast het feit dat het een goede aanvulling is op je woonomgeving, blijkt een korte tekst ook goed te werken op kalenders. Er zijn immers veel scheurkalenders waarbij je elke dag wordt getrakteerd op een nieuwe bijzondere quote. Bekijk hieronder enkele korte teksten.

Korte teksten

Bron: Greetz

Korte teksten aan iemand anders geven?

Korte teksten kun je natuurlijk in je huis ophangen, maar ook aan iemand anders in je vriendenkring geven. Met een korte tekst kun je in de regel heel veel kanten op. Enerzijds kan een korte tekst bijvoorbeeld heel emotioneel zijn. Dit is een tekst die je kunt sturen naar iemand die bijvoorbeeld iets zwaars heeft meegemaakt. Daarnaast kan een korte tekst bovendien ook heel erg vrolijk zijn. Een oneliner is een typische grap. Deze zijn vaak erg kort, maar tegelijkertijd heel grappig.

Is een goede vriend van je jarig? Een ludieke oneliner om zijn dag extra mooi te maken is dan niet verkeerd. Ook kun je denken aan meer inspiratievolle teksten. Soms zitten mensen even in de knoop met hun leven. Een inspiratievolle tekst kan dan licht bieden en ervoor zorgen dat je een situatie vanuit een ander perspectief gaat bekijken.

Korte tekst

Een korte tekst

De juiste toon zoeken

Bij teksten is het altijd van belang om de juiste toon te zoeken. Je hebt overigens verschillende mogelijkheden met korte teksten. Je kunt gewoon een citaat pakken en een korte tekst van iemand anders overnemen. Dit is echter weinig creatief. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten inspireren door andermans teksten. Dit is al wat creatiever, want hiermee geef je blijk van eigen inbreng. Dat wordt altijd gewaardeerd.

Ook kun je krachtige teksten persoonlijk maken. Je schrijft ze dan volledig zelf. Dit zijn dan situationele teksten die volledig aangepast zijn aan de situatie. Ook dit is erg leuk natuurlijk, want daarmee laat je zien dat je creatief bent aangelegd.

Engelse, Nederlandse, overlijden en liefde teksten zijn er ook in de vorm van spreuken.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van spreuken die kort zijn.

 • Zet de rollator maar vast klaar Abraham is 50 jaar
 • Bij Abraham is het wel gebleken, ouderdom komt met gebreken.
 • What a Year.
 • No-one can ever say it’s true.
 • Just believe it when I say I love you.
 • Een woord van troost, een warme gloed. Wil ik je bij deze sturen, zodat je weet, dat ik aan je denk, in de droevige uren.
 • Als het donker genoeg is worden de sterren zichtbaar.
 • Reizen is begroeten en steeds weer afscheid nemen.
 • Heel erg bedankt voor de leerzame tijd.
Korte tekst op een kaart

(Bron: Greetz)

Geboortekaartje:

 1. “Met grote vreugde kondigen we de geboorte aan van onze kleine engel. Welkom in de wereld, lieve [Naam], ons hart overstroomt van liefde voor jou.”
 2. “Een nieuw leven begint, vol liefde en geluk. Onze harten zijn vervuld met vreugde door de komst van [Naam].”
 3. “Een klein wonder is geboren, een bron van vreugde en geluk. [Naam] maakt ons gezin compleet. We delen graag dit blije nieuws met jullie!”
 4. “In de armen van liefde en warmte, verwelkomen we onze prachtige [Naam]. De wereld is nu een mooiere plek met jou erin.”
 5. “Kleine handjes, kleine voetjes, een nieuw hoofdstuk dat begint. [Naam] is gearriveerd en brengt zoveel vreugde in ons leven.”

Vriendschap:

 1. “Vriendschap is als een sterke wortel die groeit met de tijd. Bedankt voor de mooie momenten en de lach die we delen.”
 2. “Echte vrienden zijn als sterren aan de hemel; je ziet ze niet altijd, maar je weet dat ze er altijd zijn. Bedankt voor jouw stralende vriendschap.”
 3. “In de tuin van het leven zijn vrienden als kleurrijke bloemen die de reis mooier maken. Dank je wel voor jouw vriendschap.”
 4. “Samen lachen, samen huilen, samen groeien. Jij bent niet zomaar een vriend, maar een geschenk dat het leven waardevol maakt.”
 5. “Vriendschap is als een melodie die het hart raakt. Bedankt dat je mijn leven verrijkt met jouw aanwezigheid.”

Leven:

 1. “Het leven is een avontuur vol onverwachte wendingen. Laat liefde je gids zijn en geluk je metgezel op deze reis.”
 2. “Elke dag is een nieuw hoofdstuk, een blanco pagina om te vullen met liefde, vreugde en betekenis. Maak er iets moois van!”
 3. “Leven is niet alleen ademen; het is de momenten koesteren die onze harten laten kloppen. Vind vreugde in de eenvoudige dingen.”
 4. “Het leven is als een boek met veel hoofdstukken. Sommige zijn moeilijk, andere vol vreugde. Maar elke pagina draagt bij aan het verhaal van wie we zijn.”
 5. “In de dans van het leven, wees niet bang om je eigen ritme te volgen. Jouw unieke stappen maken het geheel compleet.”

Deze voorbeeldzinnen kunnen worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren en situaties. Ze zijn bedoeld om warmte, vreugde en betekenis te brengen, of het nu gaat om een geboorte, vriendschap of het leven in het algemeen.

Meer teksten:

5/5 - (5 stemmen)