Korte teksten zijn zeer voordelig tegenover langere teksten om meerdere redenen. Allereerst is een korte tekst vaak krachtig. Zeker als de tekst echt een punt naar voren brengt. Niet voor niets is een bekend spreekwoord: ‘Kort, maar krachtig.’ Een ander voordeel van korte teksten is dat je ze ergens in huis kunt ophangen. Deze tekst past dan mooi bij je nieuwe interieur.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

De tekst wordt dan niet alleen gelezen door jezelf en anderen uit je familie, maar ook door kennissen die langskomen. Dit zorgt er dus voor dat een korte tekst een mooie aanvulling is op je woonomgeving. Naast het feit dat het een goede aanvulling is op je woonomgeving, blijkt een korte tekst ook goed te werken op kalenders. Er zijn immers veel scheurkalenders waarbij je elke dag wordt getrakteerd op een nieuwe bijzondere quote. Bekijk hieronder enkele korte teksten.

Korte tekst

Bron: Greetz

Korte teksten aan iemand anders geven?

Korte teksten kun je natuurlijk in je huis ophangen, maar ook aan iemand anders in je vriendenkring geven. Met een korte tekst kun je in de regel heel veel kanten op. Enerzijds kan een korte tekst bijvoorbeeld heel emotioneel zijn. Dit is een tekst die je kunt sturen naar iemand die bijvoorbeeld iets zwaars heeft meegemaakt. Daarnaast kan een korte tekst bovendien ook heel erg vrolijk zijn. Een oneliner is een typische grap. Deze zijn vaak erg kort, maar tegelijkertijd heel grappig.

Is een goede vriend van je jarig? Een ludieke oneliner om zijn dag extra mooi te maken is dan niet verkeerd. Ook kun je denken aan meer inspiratievolle teksten. Soms zitten mensen even in de knoop met hun leven. Een inspiratievolle tekst kan dan licht bieden en ervoor zorgen dat je een situatie vanuit een ander perspectief gaat bekijken.

Korte tekst

Een korte tekst

De juiste toon zoeken

Bij teksten is het altijd van belang om de juiste toon te zoeken. Je hebt overigens verschillende mogelijkheden met korte teksten. Je kunt gewoon een citaat pakken en een korte tekst van iemand anders overnemen. Dit is echter weinig creatief. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten inspireren door andermans teksten. Dit is al wat creatiever, want hiermee geef je blijk van eigen inbreng. Dat wordt altijd gewaardeerd.

Ook kun je krachtige teksten persoonlijk maken. Je schrijft ze dan volledig zelf. Dit zijn dan situationele teksten die volledig aangepast zijn aan de situatie. Ook dit is erg leuk natuurlijk, want daarmee laat je zien dat je creatief bent aangelegd.

Engelse, Nederlandse, overlijden en liefde teksten zijn er ook in de vorm van spreuken.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van spreuken die kort zijn.

  • Zet de rollator maar vast klaar Abraham is 50 jaar
  • Bij Abraham is het wel gebleken, ouderdom komt met gebreken.
  • What a Year.
  • No-one can ever say it’s true.
  • Just believe it when I say I love you.
  • Een woord van troost, een warme gloed. Wil ik je bij deze sturen, zodat je weet, dat ik aan je denk, in de droevige uren.
  • Als het donker genoeg is worden de sterren zichtbaar.
  • Reizen is begroeten en steeds weer afscheid nemen.
  • Heel erg bedankt voor de leerzame tijd.
Korte tekst op een kaart

(Bron: Greetz)

Meer teksten: