Sterkte feestdagen

Permalink

De feestdagen zijn voor de meeste mensen een van de fijnste dagen van het jaar. Maar wanneer iemand net een slecht bericht heeft gehad over de gezondheid, ontslagen is, een dierbare is verloren of een relatie uitgegaan is, kunnen de feestdagen lastig zijn. Tijdens deze periode van het jaar mis je iemand net wat meer of kan slecht nieuws de sfeer flink verpesten. Ken jij iemand die dit jaar met moeite de feestdagen zal beleven? Dan is het goed om hem of haar sterkte te wensen met sterkte feestdagen teksten, voor bijvoorbeeld op een kaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen tijdens de feestdagen met een tekst

Een belletje

Hoe ver of dicht je ook bij elkaar vandaan woont, je bent altijd maar een telefoongesprek van elkaar verwijderd. Ken jij iemand die wel wat opbeurende woorden kan gebruiken of een gesprekje om de gedachten af te leiden? Dan kun je diegene tijdens de feestdagen het beste even bellen. Zo hoeft niemand het gevoel te hebben dat hij of zij alleen is tijdens de feestdagen. Het kan bijzonder prettig zijn om je hart te luchten aan de telefoon.

Sterkte feestdagen

(Bron: Greetz.nl)

Aangepaste kerstkaart

Het sturen van een kerstkaart gaat bij veel mensen op de automatische piloot. Maar wanneer je naar iemand een kerstkaart stuurt die door een moeilijke periode gaat, is het verstandig om jouw kerstkaart en kerstgroet hier op aan te passen. Je kunt diegene natuurlijk fijne feestdagen wensen, maar houdt wel in je achterhoofd de situatie. Je hoeft niet door te draven op de situatie, maar kunt jouw bericht hier wel op aanpassen. Zo kun je een kerstgroet sturen, plus een sterktewens voor deze periode. Je kunt het bijvoorbeeld op deze manieren formuleren:

“Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Ik wens je dit bijzondere jaar een fijne kerst en hoop dat volgend jaar een goed jaar voor je mag zijn.”

“Deze feestdagen zullen anders zijn dan vorige jaren. Ik hoop dat je een fijne tijd mag beleven en wens je al het goeds in het volgende jaar.”

“Ik wens je niet alleen fijne feestdagen, maar ook veel sterkte om deze bijzondere dagen nu zo anders te moeten vieren.”

Uitnodigen

Wanneer een vriend(in) of familielid dit jaar de feestdagen anders zal beleven dan vorige jaren, kun je ook voorstellen om hem of haar uit te nodigen tijdens de feestdagen. Zo hoeft niemand alleen te zijn met de feestdagen en hoeft het ook geen droevige gebeurtenis te zijn. Wil je iemand sterkte wensen met de feestdagen? Dan kun je hem of haar natuurlijk tegelijkertijd ook uitnodigen voor het kerstdiner of om samen eens een kopje koffie ergens te gaan drinken.

De feestdagen zijn en lastige periode van het jaar, wanneer het jaar anders is verlopen dan je had gedacht. Ken je iemand die net is ontslagen, een dierbare heeft verloren of te horen heeft gekregen dat hij of zij ziek is? Dan zullen de feestdagen opeens een hele andere lading krijgen. Je kunt diegene dan het beste sterkte wensen tijdens de feestdagen. Bel, app, stuur een kaartje of nodig hem of haar uit tijdens de feestdagen.

Teksten

Het ervaren van moeilijke tijden tijdens de feestdagen kan extra zwaar zijn. Hier zijn voorbeeldzinnen om sterkte en steun te bieden aan iemand die moeite heeft tijdens de feestdagen:

 1. “Beste [naam], ik begrijp dat de feestdagen soms een uitdaging kunnen zijn. Ik stuur je mijn sterkte en warme gedachten om je te omringen in deze tijd van het jaar.”
 2. “Lieve vriend(in), ik weet dat de feestdagen niet altijd gemakkelijk zijn, maar ik hoop dat je kracht vindt om door deze periode heen te komen. Moge warme herinneringen je hart verwarmen.”
 3. “In deze feestelijke tijd wil ik je laten weten dat ik aan je denk. Als de feestdagen moeilijk zijn, hoop ik dat je sterkte vindt en dat er momenten van vreugde en rust op je pad komen.”
 4. “Mijn gedachten zijn bij jou tijdens deze feestdagen. Ik begrijp dat het niet altijd een vrolijke tijd is, maar ik hoop dat je steun vindt in kleine lichtpuntjes en de mensen om je heen.”
 5. “Beste [naam], ik wens je sterkte en moed tijdens de feestdagen. Als het gemis van dierbaren of andere uitdagingen zwaar op je drukt, hoop ik dat je momenten van troost en liefde ervaart.”
 6. “Lieve vriend(in), ik begrijp dat de feestdagen soms een mix van emoties kunnen oproepen. Ik hoop dat je ondanks alles momenten van vrede en rust vindt. Sterkte in deze tijd.”
 7. “Tijdens de feestdagen stuur ik je mijn sterkte wensen. Moge je de kracht vinden om met moeilijke momenten om te gaan en ook ruimte geven aan momenten van dankbaarheid en vreugde.”
 8. “Beste [naam], ik weet dat de feestdagen niet voor iedereen een vrolijke tijd zijn. Moge je de kracht vinden om voor jezelf te zorgen en te kiezen voor wat jou rust en troost brengt.”
 9. “Lieve vriend(in), ik stuur je warmte en sterkte tijdens deze feestdagen. Het is oké als het niet altijd feestelijk voelt; geef jezelf de ruimte om te voelen en te genezen.”
 10. “In deze tijd van het jaar wil ik je extra sterkte wensen. Als de feestdagen een uitdaging zijn, hoop ik dat je momenten van sereniteit en liefde vindt om je te omringen.”
 11. “Beste [naam], ik begrijp dat de feestdagen een gevoel van eenzaamheid of verdriet kunnen brengen. Ik stuur je mijn oprechte sterkte en hoop dat je rust vindt in de kleine momenten van warmte.”
 12. “Lieve vriend(in), in deze feestelijke periode wil ik je extra sterkte en troost wensen. Moge je de kracht vinden om voor jezelf te zorgen en momenten van vreugde te ontdekken, hoe klein ook.”
 13. “Tijdens deze feestdagen denk ik aan jou en stuur ik je sterkte. Moge je omringd zijn door begrip, liefde en steun, zelfs in de moeilijkste momenten.”
 14. “Beste [naam], ik begrijp dat de feestdagen een gevoel van verlies of melancholie kunnen brengen. Moge je de kracht vinden om met deze emoties om te gaan en ruimte te geven aan helende momenten.”
 15. “Lieve vriend(in), ik weet dat deze tijd van het jaar niet altijd gemakkelijk voor je is. Ik stuur je mijn sterkte wensen en hoop dat je rust en geborgenheid vindt in de komende dagen.”
 16. “Tijdens deze feestdagen wil ik je laten weten dat ik aan je denk en je sterkte wens. Moge je jezelf omringen met wat jou troost en vrede brengt, ongeacht de omstandigheden.”
 17. “Beste [naam], als de feestdagen een moeilijke tijd voor je zijn, hoop ik dat je steun vindt in de liefde van vrienden en familie. Moge je kracht putten uit de kleine momenten van genegenheid.”
 18. “Lieve vriend(in), ik stuur je mijn warmste sterkte wensen tijdens deze feestdagen. Moge je momenten van vreugde vinden en omringd zijn door liefdevolle mensen die begrijpen.”
 19. “In deze feestelijke tijd wil ik je extra sterkte wensen. Of je nu met verlies, eenzaamheid of andere uitdagingen te maken hebt, ik hoop dat je ook ruimte vindt voor momenten van innerlijke rust.”
 20. “Beste [naam], ik begrijp dat de feestdagen niet voor iedereen een tijd van vreugde zijn. Ik stuur je sterkte en hoop dat je manieren vindt om jezelf te koesteren en lief te hebben, ongeacht de omstandigheden.”
 21. “Lieve vriend(in), tijdens deze feestdagen stuur ik je niet alleen mijn sterkte wensen, maar ook de wens dat je momenten van troost en vreugde ontdekt, zelfs te midden van moeilijkheden.”
 22. “Tijdens deze feestdagen denk ik aan jou en stuur ik je sterkte. Moge je omringd zijn door begrip, liefde en steun, zelfs in de moeilijkste momenten.”
 23. “Beste [naam], ik begrijp dat de feestdagen een gevoel van verlies of melancholie kunnen brengen. Moge je de kracht vinden om met deze emoties om te gaan en ruimte te geven aan helende momenten.”
 24. “Lieve vriend(in), ik weet dat deze tijd van het jaar niet altijd gemakkelijk voor je is. Ik stuur je mijn sterkte wensen en hoop dat je rust en geborgenheid vindt in de komende dagen.”
 25. “Tijdens deze feestdagen wil ik je laten weten dat ik aan je denk en je sterkte wens. Moge je jezelf omringen met wat jou troost en vrede brengt, ongeacht de omstandigheden.”
5/5 - (1 stemmen)