Sterkte wensen crematie en teksten

Permalink

Wanneer je een crematie hebt van een bekende, misschien iemand in de familie of een kennis, is het zorgvuldig als je na het overlijden een kaartje stuurt naar de naaste familie. Je condoleert hen middels dit kaartje met het overlijden van hun geliefde en wenst hen sterkte voor de komende zware periode. Op die manier laat je hen weten dat je aan hen denkt en je zorgt zo voor een hart onder de riem in een moeilijke tijd. Ook als je bij het afscheid zelf bent uitgenodigd kun je vooraf een condoleancekaart versturen. Een begrafenis of crematie gaat voor de nabestaanden vaak in een waas van verdriet voorbij, het is dan fijn als ze later kaarten met sterktewensen kunnen teruglezen. Dit geeft steun en maakt misschien dat ze zich minder alleen voelen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen en teksten bij crematie

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden die de lading dekken van je gevoel. Belangrijk om in je achterhoofd te houden is dat je eigenlijk geen fouten kunt maken, zolang je maar uit je hart spreekt. Let natuurlijk wel even op de spelling van de naam van de overledene, wel wat pijnlijk als je die verkeerd schrijft. Het is mooi als je wat persoonlijke herinneringen aan de overledene kunt benoemen, dat maakt jouw tekst net wat persoonlijker.

Om je op weg te helpen geef ik je hieronder een aantal voorbeelden van teksten die je kunt gebruiken. Voel je vrij om ze te gebruiken of om ze naar eigen inzicht aan te vullen!

Sterkte wensen crematie

(Bron: Greetz)

Crematie teksten en sterkte wensen

“Gecondoleerd met het overlijden van (naam). Ik herinner me (naam) als een fijn mens met het hart op de juiste plek. Ik wens jullie veel sterkte tijdens de crematie en natuurlijk in de periode daarna.”

“Deze week nemen jullie voorgoed afscheid van (naam). Wat verdrietig dat dit afscheid toch nog zo onverwacht snel gekomen is. Ik wens jullie veel sterkte met dit verlies.”

“Veel te vroeg moeten jullie afscheid nemen van (naam). Ik denk aan jullie en wens jullie veel kracht toe in deze moeilijke tijd”.

“Ik wens jullie veel sterkte met het overlijden van (naam). Een mooi mens is er niet meer, maar laat zeer veel mooie herinneringen achter. Ik hoop dat deze herinneringen een troost voor jullie kunnen zijn”.

“Wat een klap, het nieuws van het overlijden van (naam). Ik wens jullie ontzettend veel sterkte bij de crematie en in de periode daarna. Koester de warme herinneringen die jullie aan (naam) hebben.”

Meer teksten toevoegen: info@tekst.nl

1.5/5 - (2 stemmen)