Sterkte wensen crematie en teksten

Permalink

Wanneer je een crematie hebt van een bekende, misschien iemand in de familie of een kennis, is het zorgvuldig als je na het overlijden een kaartje stuurt naar de naaste familie. Je condoleert hen middels dit kaartje met het overlijden van hun geliefde en wenst hen sterkte voor de komende zware periode. Op die manier laat je hen weten dat je aan hen denkt en je zorgt zo voor een hart onder de riem in een moeilijke tijd. Ontdek hieronder de sterkte wensen crematie en teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen en teksten bij crematie

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden die de lading dekken van je gevoel. Belangrijk om in je achterhoofd te houden is dat je eigenlijk geen fouten kunt maken, zolang je maar uit je hart spreekt. Let natuurlijk wel even op de spelling van de naam van de overledene, wel wat pijnlijk als je die verkeerd schrijft. Het is mooi als je wat persoonlijke herinneringen aan de overledene kunt benoemen, dat maakt jouw tekst net wat persoonlijker.

Om je op weg te helpen geef ik je hieronder een aantal voorbeelden van teksten die je kunt gebruiken. Voel je vrij om ze te gebruiken of om ze naar eigen inzicht aan te vullen!

Sterkte wensen crematie

(Bron: Greetz)

Crematie teksten en sterkte wensen

“Gecondoleerd met het overlijden van (naam). Ik herinner me (naam) als een fijn mens met het hart op de juiste plek. Ik wens jullie veel sterkte tijdens de crematie en natuurlijk in de periode daarna.”

“Deze week nemen jullie voorgoed afscheid van (naam). Wat verdrietig dat dit afscheid toch nog zo onverwacht snel gekomen is. Ik wens jullie veel sterkte met dit verlies.”

“Veel te vroeg moeten jullie afscheid nemen van (naam). Ik denk aan jullie en wens jullie veel kracht toe in deze moeilijke tijd”.

“Ik wens jullie veel sterkte met het overlijden van (naam). Een mooi mens is er niet meer, maar laat zeer veel mooie herinneringen achter. Ik hoop dat deze herinneringen een troost voor jullie kunnen zijn”.

“Wat een klap, het nieuws van het overlijden van (naam). Ik wens jullie ontzettend veel sterkte bij de crematie en in de periode daarna. Koester de warme herinneringen die jullie aan (naam) hebben.”

Bekijk hieronder meer sterkte wensen crematie en teksten.

Meer teksten

Het overlijden van een dierbare en het bijwonen van een crematie is een bijzonder moeilijk moment. Het is belangrijk om oprechte steun en medeleven te betuigen aan degenen die rouwen. Hier zijn voorbeeldzinnen die sterkte en troost kunnen bieden bij een crematie:

 1. “Mijn oprechte condoleances bij het verlies van [naam]. Moge de warmte van de herinneringen troost bieden tijdens deze moeilijke dagen van afscheid.”
 2. “Met diep medeleven denk ik aan jullie tijdens de crematie van [naam]. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen.”
 3. “Ik betuig mijn oprechte deelneming bij het afscheid nemen van [naam]. Moge de ceremonie van vandaag een eerbetoon zijn aan een leven vol liefde en betekenis.”
 4. “Tijdens deze crematie delen we in het verdriet van het verlies van [naam]. Moge de aanwezigheid van vrienden en familie troost bieden en de herinneringen aan [naam] levendig houden.”
 5. “In gedachten ben ik bij jullie terwijl we [naam] gedenken tijdens de crematie. Moge de liefde die [naam] verspreidde, voortleven in onze harten en herinneringen.”
 6. “Mijn diepste medeleven bij het afscheid van [naam]. Tijdens deze crematie hoop ik dat de liefde en steun van de mensen om jullie heen een bron van kracht zijn.”
 7. “Woorden schieten tekort bij het verlies van [naam]. Tijdens de crematie stuur ik jullie mijn sterkte en steun, in de hoop dat de liefdevolle herinneringen troost zullen bieden.”
 8. “Mijn innige deelneming bij het afscheid van [naam]. Tijdens de crematie herinner ik me [naam] als een bijzonder persoon, en ik hoop dat de aanwezigheid van vrienden en familie jullie kracht geeft.”
 9. “Terwijl we [naam] vandaag eren tijdens de crematie, wil ik jullie mijn oprechte medeleven betuigen. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een bron van troost zijn.”
 10. “In gedachten ben ik bij jullie tijdens deze emotionele dag van de crematie. Moge de liefde en steun van vrienden en familie jullie omringen en troost bieden.”
 11. “Mijn oprechte deelneming bij het afscheid van [naam]. Tijdens de crematie hoop ik dat de liefdevolle herinneringen aan [naam] het verdriet verzachten en de hoop op een betere toekomst koesteren.”
 12. “Woorden kunnen het verdriet niet wegnemen, maar ik hoop dat de crematie van [naam] een moment van verbondenheid is waarin we samen sterkte vinden.”
 13. “Ik wil jullie mijn diepste medeleven betuigen bij het verlies van [naam]. Tijdens de crematie delen we in het verdriet, en ik hoop dat de herinneringen aan [naam] een bron van kracht zijn.”
 14. “Met liefde en medeleven denk ik aan jullie tijdens de crematie van [naam]. Moge de ceremonie een eerbetoon zijn aan het bijzondere leven van [naam].”
 15. “Het verlies van [naam] is voelbaar, en tijdens de crematie sta ik naast jullie met mijn oprechte deelneming. Moge de herinneringen aan [naam] een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd.”
 16. “Mijn gedachten zijn bij jullie tijdens de crematie van [naam]. Moge de aanwezigheid van dierbaren en de gedeelde herinneringen een lichtpuntje zijn in deze duisternis.”
 17. “Met oprechte deelneming herdenken we [naam] tijdens de crematie. Moge de liefde en steun van vrienden en familie jullie de kracht geven om deze periode van rouw door te komen.”
 18. “In liefdevolle herinnering aan [naam], betuig ik mijn oprechte medeleven tijdens de crematie. Moge de ceremonie een moment van troost en verbondenheid zijn.”
 19. “Mijn diepste medeleven bij het afscheid van [naam]. Tijdens de crematie hoop ik dat de liefdevolle herinneringen aan [naam] de pijn verzachten en de weg naar heling wijzen.”
 20. “Terwijl we [naam] vandaag herinneren tijdens de crematie, stuur ik jullie mijn sterkte en steun. Moge de liefde die [naam] de wereld bracht, voortleven in onze harten.”
 21. “Met oprechte deelneming sta ik naast jullie tijdens de crematie van [naam]. Moge de ceremonie een eerbetoon zijn aan een leven vol liefde en betekenis.”
 22. “Mijn gedachten zijn bij jullie terwijl we [naam] eren tijdens de crematie. Moge de liefde en steun van vrienden en familie een bron van kracht zijn in deze moeilijke dagen.”
 23. “Met diep medeleven betuig ik mijn oprechte deelneming bij het verlies van [naam]. Tijdens de crematie hoop ik dat de liefdevolle herinneringen aan [naam] een bron van troost zijn.”
 24. “Woorden schieten tekort bij het afscheid van [naam]. Moge de crematie een moment zijn van liefdevol gedenken en het delen van troost tussen vrienden en familie.”
 25. “In gedachten ben ik bij jullie tijdens de crematie van [naam]. Moge de herinneringen aan [naam] een glimlach op jullie gezichten toveren te midden van het verdriet.”
 26. “Terwijl we [naam] vandaag eren tijdens de crematie, stuur ik jullie mijn oprechte medeleven. Moge de liefde die [naam] naliet een blijvende bron van troost zijn.”

Meer teksten toevoegen: info@tekst.nl

2.7/5 - (3 stemmen)