Het huwelijk of een bruiloft is reden genoeg voor een feestje. Wat geef je de pas getrouwde tortelduifjes op hun bruiloft? Een huwelijkscadeau staat vaak als tip op de uitnodigingen die worden verzonden aan de gasten. Het geven van een leuk kaartje met een passende tekst valt altijd in de smaak. Wat zijn nu leuke en originele teksten die je kunt schrijven op een huwelijkskaartje of bruiloftskaartje? Bekijk hieronder de huwelijk teksten voor op een kaartje om te feliciteren.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Huwelijk

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Huwelijk teksten en huwelijkswensen voor op een kaart

Huwelijk teksten zijn vrolijke en mooie teksten die je kunt gebruiken om iemand te feliciteren. Je kunt deze huwelijk teksten schrijven op een huwelijkskaartje of een klein kaartje bij een bos bloemen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de teksten face to face tegen het bruidspaar te vertellen. Feliciteer hen met de bruiloft, waarna je een cadeautje kunt geven.

Huwelijk teksten

Huwelijk teksten voor een kaartje.

Ben je niet aanwezig op het huwelijk maar wil je wel laten blijken dat je het erg leuk voor ze vindt? Je kunt natuurlijk altijd een kaartje sturen. Er zijn verschillende huwelijkskaartjes verkrijgbaar waar je zelf een leuke huwelijkstekst in kunt schrijven. Als je niet goed weet wat je als echte huwelijk tekst kunt gebruiken, dan kun je op deze pagina de verschillende voorbeelden bekijken.

Huwelijk teksten om iemand te feliciteren

Huwelijkskaart

(Bron: Greetz.nl)

Iemand feliciteren kan op verschillende manieren. Per telefoon, Facebook, kaartje of met een cadeautje kun je iemand feliciteren met het huwelijk. Op de dag zelf worden er vele cadeautjes gegeven en met een leuk kaartje bij het cadeautje weet het bruidspaar ook na de huwelijksreis nog van wie welk cadeautje is. Je kunt vele originele en persoonlijke huwelijkscadeaus kopen.

Sommige cadeaus kun je zelfs een foto toevoegen. Als je dit samen met een leuke huwelijk tekst doet, kun je iemand feliciteren op een originele manier.

Getrouwd zinnen om iemand geluk te wensen

Je wenst een bruidspaar natuurlijk veel geluk samen. De geluk wensen die je als huwelijk tekst kunt gebruiken, zijn op deze pagina te bekijken. Je kunt de huwelijk teksten om iemand geluk te wensen gebruiken op een wenskaartje, tegeltje, mok of vele andere leuke cadeaus en kaartjes. Op een bruiloft worden vele cadeaus gegeven, en met een originele huwelijkstekst val je op tussen de rest.

Huwelijk teksten voor een kaartje

Huwelijk teksten voor een kaartje. (Greetz.nl)

Enkele voorbeelden van huwelijkswensen

 • Geweldig dat jullie deze stap hebben genomen. We wensen jullie een geweldige huwelijksdag! Geniet er volop van!’
 • ‘Wij willen jullie al het geluk van de wereld wensen! Een hele fijne en gezellige dag toegewenst.’
 • De lach bij geluk, de tranen bij droefheid,
  ik kan het wel aan, maar wel samen met jou.
 • Liefde, dat is wat ik voel en ook nooit meer vergeet
  samen met jou ben ik eindelijk compleet.

Gefeliciteerd met je huwelijk

Felicitatie teksten bij een bruiloft

 • Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij
  Maar ik geloof, ik geloof in jou en mij.
 • Het is liefde voor het leven, voor altijd en niet voor even.
 • Als de liefde het antwoord is, zijn alle vragen overbodig.
 • Ja ik wil zijn de belangrijkste woorden van deze dag, het maakt mij stil dat ik jou gelukkig maken mag.
 • Een ring heeft geen einde.
 • Ik beloof je mijn liefde , vriendschap en trouw.
 • Ik wil je voor altijd en eeuwig bij mij, ik voel me volledig als wij samen zijn.

Huwelijksdag teksten op een rij

 • Niet alles is goud en glitter, maar deze bruiloft is puur diamant geschitter.
 • Jullie beginnen vandaag een nieuw leven waarbij je elkaar onvoorwaardelijke liefde mag geven, geniet van elkaar!
 • De bruiloft was prachtig, maar het bruidspaar nog veel meer. Heel veel geluk en liefde toegewenst.
 • Natuurlijk ben ik er bij, maar nu alvast wens ik jullie een geweldige bruiloft toe!
 • Alvast heel veel plezier op jullie bruiloft toegewenst.
 • Geweldig dat jullie deze stap hebben genomen. Geniet van de voorbereidingen en we maken er op de grote dag een feest van!
 • Graag wilde ik jullie beiden van harte feliciteren met het geweldige voornemen om jullie liefde met elkaar in het echt te laten verbinden.
 • Wat was het een geweldige dag, ik ben blij dat ik getuige heb mogen zijn van dit prachtige moment! Ik wens jullie via deze weg nogmaals het allerbeste toe en veel geluk.
 • Wat een heerlijke dag is dit, de dag is nog niet voorbij maar nu al weet ik dat dit sprookje goed zal eindigen! Van harte gefeliciteerd!
 • Met zoveel liefde en geluk, kan jullie relatie nooit meer stuk!
 • Een huwelijk is een geweldig avontuur en daarom wil ik jullie nu al feliciteren met dit mooie besluit.
Huwelijk kaart tekst

Bron: Greetz

12,5 jarig huwelijk teksten om te feliciteren

 • Al 12,5 jaar geleden beloofden zij elkaar hun trouw
  Een hele tijd gelukkig als man en vrouw
  De huwelijksboot heeft vaste koers gevaren
  Hoewel ook moeilijke tijden waren
  Gelukkig ook voorspoed op zijn tijd
  Vol liefde en saamhorigheid
  Dankbaar voor deze 12,5 jaar
  Feliciteren wij dit heerlijke paar
 • Een jubileum van 12,5 jaar,
  dat is niet zomaar iets.
  We zijn nu al lang bij elkaar,
  en dat vraagt om een speech!
  Wij vieren op DATUM om TIJD feest,
  zorg ervoor dat je er bent geweest!
 • Zo gelukkig zijn we nog nooit geweest Jullie zijn uitgenodigd op ons 12,5 jarige huwelijksfeest!
 • Het is alweer 12,5 jaar geleden dat wij JA zeiden. Kom met ons proosten op de volgende jaren!

Huwelijkswens

25 jarig huwelijk teksten

Al 25 jaar geleden beloofden zij elkaar hun trouw
Een hele tijd gelukkig als man en vrouw
De huwelijksboot heeft vaste koers gevaren
Hoewel ook moeilijke tijden waren
Gelukkig ook voorspoed op zijn tijd
Vol liefde en saamhorigheid
Dankbaar voor deze 25 jaar
Feliciteren wij dit heerlijke paar

Een jubileum van 25 jaar,
dat is niet zomaar iets.
We zijn nu al lang bij elkaar,
en dat vraagt om een speech!
Wij vieren op DATUM om TIJD feest,
zorg ervoor dat je er bent geweest!

Onze trein rijdt al 25 jaar op het goede spoor en wij willen dit
graag feestelijk met jullie vieren!

Zo gelukkig zijn we nog nooit geweest Jullie zijn uitgenodigd op ons 25 jarige huwelijksfeest!

Het is alweer 25 jaar geleden dat wij JA zeiden. Kom met ons proosten op de volgende jaren!

Felicitatie bij huwelijk

Bron: Greetz

Felicitaties voor het Huwelijk: In de Bijbel

 1. Genesis 2:24 – “Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn.” Van harte gefeliciteerd met deze heilige verbintenis. Moge jullie liefde even sterk zijn als de eenheid die de Bijbel bezingt.
 2. Hooglied 8:6 – “Leg mij als een zegel op uw hart, als een zegel op uw arm; want liefde is sterk als de dood, de hartstocht onstuitbaar als het graf. Haar vonken zijn vuurvlammen, een vuurgloed van de HEER.” Moge jullie liefde altijd zo intens branden en jullie harten verenigen in vreugde en harmonie.
 3. 1 Korintiërs 13:4-7 – “De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.” Moge jullie liefde groeien volgens deze prachtige woorden, en moge jullie samen een leven leiden dat de liefde weerspiegelt die de Bijbel ons leert.

Huwelijksceremonie: Inspirerende Teksten

 1. Eenheidssandritueel – “Vandaag vermengen jullie niet alleen zand, maar ook jullie levens, verleden, heden en toekomst. Net zoals het samengevoegde zand niet kan worden gescheiden, moge jullie liefde onbreekbaar zijn.”
 2. Geloften – “In de reis die jullie nu samen beginnen, beloven jullie liefde, steun en begrip. Laat deze beloften niet slechts woorden zijn, maar de fundamenten van jullie verbond. Moge de liefde die jullie vandaag delen, groeien met elke voorbijgaande dag.”
 3. Ringuitwisseling – “Deze ringen zijn meer dan slechts kostbare metalen. Ze symboliseren oneindigheid, net zoals jullie liefde geen begin of einde kent. Moge deze ringen herinneringen dragen aan de beloften die jullie vandaag uitspreken.”

Feliciterende Kaartteksten:

 1. Algemene Felicitaties – “Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Moge jullie dagen gevuld zijn met liefde, begrip en onvergetelijke momenten. Hier begint een nieuw hoofdstuk van jullie prachtige verhaal.”
 2. Humoristische Touch – “Gefeliciteerd met het vinden van ‘de enige echte’. Nu begint het avontuur van ‘voor altijd’! Moge jullie huwelijk zo geweldig zijn als een romantische komedie, maar zonder de ongemakkelijke stiltes.”
 3. Toekomstige Avonturen – “Moge jullie liefde blijven groeien en elke dag sterker worden. Op naar een leven vol avontuur, gelach en onvergetelijke momenten. Gefeliciteerd met jullie huwelijk!”
 4. Bemoedigende Woorden – “In de liefde zijn er geen grenzen. Moge jullie huwelijk een reis zijn vol begrip, geduld en onvoorwaardelijke liefde. Van harte gefeliciteerd en veel zegen voor jullie toekomst samen.”
 5. Spirituele Zegening – “Moge God jullie huwelijk zegenen en leiden. Laat Zijn liefde een constante bron van kracht en vreugde zijn in jullie leven samen. Gefeliciteerd met dit heilige verbond.”

Met deze teksten hopen we dat jullie huwelijk rijk gevuld zal zijn met liefde, begrip en vreugdevolle momenten. Gefeliciteerd met deze bijzondere gelegenheid!

Vond je het artikel dat te maken heeft met teksten over het huwelijk leuk? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Heb je zelf een mooie huwelijkswens gevonden welke goed past in dit overzicht, stuur ons dan een e-mail naar huwelijk@tekst.nl. Na controle voegen wij jouw huwelijkswens toe.

4.2/5 - (56 stemmen)