Een huwelijkskaartje aan het schrijven, maar loopt de inspiratie vast? Gebruik de voorbeelden en richtlijnen op deze pagina om indruk te maken met jouw gelukwensen voor de bruid en de bruidegom. De juiste gelukwens is immers niet gemakkelijk om te vinden. Dan heb je eindelijk, na lang zoeken, het perfecte cadeau gevonden en blijkt dat je nog langer vastzit aan de tekst die erbij hoort. Het goede nieuws? Zolang jouw boodschap vanuit het hart komt zijn er eigenlijk geen vergissingen mogelijk. Bekijk hieronder enkele getrouwd gefeliciteerd teksten en kaartjes. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie felicitatie tekst en/of kaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Huwelijk

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Getrouwd gefeliciteerd!

Getrouwd gefeliciteerd

(Bron: Greetz.nl)

Huwelijk gefeliciteerd kaart

Bron: Greetz

De etiquette bij gelukwensen voor een huwelijk

Gefeliciteerd getrouwd foto

Als je bent uitgenodigd op een huwelijk is het de gewoonte om ook een leuke huwelijkskaart mee te brengen. De etiquette schrijf voor dat je de kaart meebrengt naar de receptie of in de brievenbus van het gelukkige stel laat afleveren. Wat de boodschap op de kaart betreft is de gouden regel om het jezelf niet al te moeilijk te maken. Niemand verwacht Shakespeare en een simpele “gefeliciteerd” is vaak al meer dan goed genoeg.

Dat gezegd zijnde wil je natuurlijk ook wel tonen dat je een beetje creativiteit hebt. Kijk dan ook goed naar wie de ontvangers van jouw kaartje zijn. Goede vrienden? Dan is een grapje aangewezen. Een verre kennis? Hou het dan best formeel. Andere zaken om rekening mee te houden: is het koppel gelovig, zijn het collega’s en ga zo maar door. Een paar voorbeelden?

Jullie zijn getrouwd kaart

(Bron: Greetz.nl)

  • Ik wens jullie een leven van geluk en liefde samen toe.
  • De huwelijksdag is er eentje die vaak veel te snel voorbij is. Maar de liefde tussen jullie is er eentje die eeuwig zal blijven branden.
  • Ik ben er dankbaar voor dat ik samen met jullie deze wel zeer bijzondere dag kan en mag vieren.
  • Hartelijk dank om ons uit te nodigen om te eten en te drinken terwijl jullie trouwen.
  • Getrouwd zijn? Dat is een beetje zoals een film. Ik hoop voor jullie dat het eerder een romcom zal zijn dan een drama.
  • Vandaag voeg ik weer een nieuw lid aan mijn familie toe. Proficiat met jullie huwelijk.
  • Je hebt nu een nieuwe titel: man en vrouw. Geniet ervan!
Gefeliciteerd kaartje getrouwd

(Greetz.nl)

Just married kaart

Bron: Greetz

Meer teksten:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Stuur dan een e-mail naar info@tekst.nl.