Sterkte wensen overlijden

Permalink

Voor familieleden wordt de dood van een geliefde geassocieerd met diep verdriet en een emotionele uitzonderingssituatie. Het schrijven van rouwkaarten betekent het geven van troost aan de nabestaanden van de overledene in deze moeilijke tijd en het uitdrukken van je medeleven. Maar hoe vind je de juiste woorden voor de kaart? En wanneer is de juiste tijd voor een rouwkaart? Hieronder enkele sterkte wensen bij overlijden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij overlijden op een condoleancekaart

Wat condoleancekaart?

Met een condoleancekaart kunnen bekenden en vrienden hun medeleven betuigen aan de nabestaanden of familie van de overledene. Bij het schrijven van de condoleances moet men voorzichtig zijn met het vinden van eerbiedige woorden die uit het hart komen, want de dood van een geliefde is een emotionele uitzondering voor nabestaanden.

Sterkte wensen bij overlijden

Bron: Greetz.nl

Wanneer is het juiste moment voor oprechte sympathie

In geval van een overlijden moet u zo snel mogelijk reageren en je medeleven uiten aan de nabestaanden met een persoonlijke kaart.

In de regel is het raadzaam om bij overlijden zo snel mogelijk te reageren en je medeleven te betuigen aan de nabestaanden van de overledene met een persoonlijke condoleancekaart. Dit komt omdat de nabestaanden vaak steun nodig hebben, vooral in de eerste dagen van hun verdriet. Woorden van troost kunnen helpen en kracht geven aan de familie van de overledene. Voor veel mensen dragen persoonlijke woorden die sympathie uitdrukken bij aan de verlichting van het verdriet en zijn dus een belangrijk onderdeel van het omgaan met verdriet.

Daarom moet men niet te lang wachten om de nabestaanden te condoleren. Want als rouwkaarten dagen of zelfs weken na het overlijden familieleden bereiken, kan dit de pijn en het verdriet van het verlies opnieuw doen opduiken.

Condoleance tekst bij overlijden

Bron: Greetz

De juiste tekst voor condoleancekaarten

Het is een zeer persoonlijk gebaar om een rouwkaart te schrijven. Daarom is het best dat de kaart met de hand wordt geschreven. Het is niet belangrijk of je een mooi handschrift hebt, want wat telt zijn de persoonlijke gedachten en woorden die troost geven aan de familie en een uiting zijn van sympathie en medeleven.

Rate this post