Sterkte wensen overlijden

Permalink

Voor familieleden wordt de dood van een geliefde geassocieerd met diep verdriet en een emotionele uitzonderingssituatie. Het schrijven van rouwkaarten betekent het geven van troost aan de nabestaanden van de overledene in deze moeilijke tijd en het uitdrukken van je medeleven. Maar hoe vind je de juiste woorden voor de kaart? En wanneer is de juiste tijd voor een rouwkaart? Hieronder enkele sterkte wensen overlijden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij overlijden op een condoleancekaart

Wat condoleancekaart?

Met een condoleancekaart kunnen bekenden en vrienden hun medeleven betuigen aan de nabestaanden of familie van de overledene. Bij het schrijven van de condoleances moet men voorzichtig zijn met het vinden van eerbiedige woorden die uit het hart komen, want de dood van een geliefde is een emotionele uitzondering voor nabestaanden.

Sterkte wensen bij overlijden

Bron: Greetz.nl

Wanneer is het juiste moment voor oprechte sympathie

In geval van een overlijden moet u zo snel mogelijk reageren en je medeleven uiten aan de nabestaanden met een persoonlijke kaart.

In de regel is het raadzaam om bij overlijden zo snel mogelijk te reageren en je medeleven te betuigen aan de nabestaanden van de overledene met een persoonlijke condoleancekaart. Dit komt omdat de nabestaanden vaak steun nodig hebben, vooral in de eerste dagen van hun verdriet. Woorden van troost kunnen helpen en kracht geven aan de familie van de overledene. Voor veel mensen dragen persoonlijke woorden die sympathie uitdrukken bij aan de verlichting van het verdriet en zijn dus een belangrijk onderdeel van het omgaan met verdriet.

Daarom moet men niet te lang wachten om de nabestaanden te condoleren. Want als rouwkaarten dagen of zelfs weken na het overlijden familieleden bereiken, kan dit de pijn en het verdriet van het verlies opnieuw doen opduiken. Bekijk hieronder de sterkte wensen overlijden.

Condoleance tekst bij overlijden

Bron: Greetz

De juiste tekst voor condoleancekaarten

Het is een zeer persoonlijk gebaar om een rouwkaart te schrijven. Daarom is het best dat de kaart met de hand wordt geschreven. Het is niet belangrijk of je een mooi handschrift hebt, want wat telt zijn de persoonlijke gedachten en woorden die troost geven aan de familie en een uiting zijn van sympathie en medeleven.

Teksten

 1. “Aan de familie en vrienden van [naam], woorden kunnen het verdriet van het verlies niet volledig uitdrukken. Mijn diepste medeleven gaat naar jullie uit. Moge de warmte van herinneringen jullie harten verwarmen in deze moeilijke tijd.”
 2. “Lieve [naam], mijn gedachten zijn bij jou en je familie. Het verlies van een geliefde is onbeschrijfelijk, en ik hoop dat je kracht vindt in de steun van vrienden en de mooie herinneringen die jullie samen hebben gedeeld. Sterkte.”
 3. “Beste [naam], ik wens je troost en kracht bij het overlijden van [naam overledene]. Moge de liefde die je deelde en de herinneringen die je koestert een licht zijn in deze donkere dagen. Sterkte in deze moeilijke tijd.”
 4. “Aan de nabestaanden, mijn oprechte condoleances bij het verlies van [naam overledene]. Moge de tijd genezing brengen en de herinneringen aan het mooie leven van [naam overledene] een bron van troost zijn. Sterkte.”
 5. “Lieve [naam], in deze tijd van verdriet wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Het overlijden van een geliefde is hartverscheurend, maar moge de steun van vrienden en familie een bron van kracht zijn. Sterkte.”
 6. “Aan de familie van [naam overledene], ik betuig mijn oprechte medeleven. Moge de liefde en steun van dierbaren jullie omringen en de herinneringen aan [naam overledene] levendig houden. Sterkte in deze zware periode.”
 7. “Beste [naam], ik wil mijn diepste medeleven betuigen bij het overlijden van [naam overledene]. Moge de tijd de scherpe randjes van het verdriet verzachten en ruimte maken voor de warmte van liefdevolle herinneringen. Sterkte.”
 8. “Aan mijn vriend(in) [naam], het verlies van [naam overledene] is een zware last om te dragen. Ik wens je de kracht om dit verdriet te doorstaan en moge de liefde van vrienden en familie een balsem zijn voor je ziel. Sterkte.”
 9. “Lieve [naam], ik sta sprakeloos bij het nieuws van het overlijden van [naam overledene]. Moge de herinneringen aan de mooie momenten troost bieden en moge je omringd worden door liefde in deze moeilijke tijd. Sterkte.”
 10. “Aan de familie van [naam overledene], mijn oprechte deelneming. Woorden schieten tekort bij het overlijden van een dierbare, maar ik hoop dat jullie steun vinden in elkaars aanwezigheid en in de liefdevolle herinneringen aan [naam overledene]. Sterkte.”
 11. “Beste [naam], het overlijden van [naam overledene] laat een leegte achter die moeilijk te vullen is. Moge de steun van vrienden en familie jullie dragen in deze donkere dagen en moge de herinneringen aan [naam overledene] een lichtpuntje zijn. Sterkte.”
 12. “Aan mijn vriend(in) [naam], mijn hart huilt met het jouwe bij het verlies van [naam overledene]. Moge de troost van vrienden en de warmte van herinneringen je omringen. Ik wens je kracht in deze droevige tijd. Sterkte.”
 13. “Lieve [naam], het is hartverscheurend om te horen van het overlijden van [naam overledene]. Ik hoop dat de liefde en ondersteuning van vrienden en familie jullie de kracht geven om deze moeilijke tijd door te komen. Sterkte.”
 14. “Aan de nabestaanden, mijn oprechte medeleven bij het verlies van [naam overledene]. Moge jullie liefdevol omringd worden door dierbaren en moge de herinneringen aan [naam overledene] een bron van troost zijn. Sterkte in deze periode van rouw.”
 15. “Beste [naam], het is met diepe droefheid dat ik hoor van het overlijden van [naam overledene]. Moge de tijd de scherpe randjes van het verdriet verzachten en de herinneringen aan de mooie momenten voor altijd in jullie harten blijven. Sterkte.”
 16. “Aan de familie van [naam overledene], mijn oprechte deelneming bij het verlies van jullie dierbare. Moge de steun van vrienden en familie jullie kracht geven en moge de herinneringen aan [naam overledene] een glimlach brengen in deze moeilijke tijd. Sterkte.”
5/5 - (1 stemmen)