Jarig zijn is stiekem het leukste dat er is. Wanneer je jarig bent wil je je goed en speciaal voelen. Je wilt even in het zonnetje gezet worden, toch? Dit geld eigenlijk voor iedereen. Dus als jij binnenkort een jarige job in je omgeving hebt, verwen deze dan ook zodat hij of zij zich ook even goed in het zonnetje gezet voelt. Op deze pagina lees je meer over de felicitaties van een verjaardag.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Verjaardag

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Felicitaties voor een verjaardag – teksten en kaarten

Een simpele felicitatie kan al veel betekenen voor een ander. Je laat zien dat je aan hem denkt en hij zal dit zeker waarderen. Een leuke manier om iemand te feliciteren blijft toch wel het versturen van een kaart. Een kaart is al decennia lang de meest populaire manier om iemand met zijn verjaardag te feliciteren. Er zijn ook duizenden leuke kaartjes waar je uit kunt kiezen zodat je er zeker van bent dat je een kaart kunt uit kiezen wat volledig bij de jarige past.

Er zijn verschillende thema’s qua kaarten. Je hebt kaarten met cartoons, bloemen, dieren, ballonnen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een kaart van gemaakt. Ook kun je tegenwoordig er voor kiezen om een gepersonaliseerde kaart te laten drukken met bijvoorbeeld een foto van de jarige of een leuke foto van jullie samen. Aan de binnenkant van de kaart kun je dan je persoonlijke boodschap delen.

Felicitaties verjaardag

(Bron: Greetz.nl)

Enkele voorbeelden van verjaardag teksten / verjaardagswensen

Om je een stuk op weg te helpen hebben wij een aantal felicitaties voor een verjaardag voor je op een rijtje gezet. Deze kun je makkelijk overnemen als je zelf even niet weet wat je precies op de kaart moet schrijven. Zo hoef je nergens meer aan te denken en kun je de kaart lekker snel versturen.

Tip: Probeer de kaart wel altijd een beetje te personaliseren door middel van een kleine aanpassing aan de tekst. Ook leuk; spray een lekkere parfum in de kaart. Zo worden niet alleen de ogen getrakteerd op een mooie tekst maar zullen ook andere zintuigen feestelijk geprikkeld worden. Hieronder kan je enkele voorbeelden vinden van verjaardagswensen, bijvoorbeeld voor een verjaardag van een man of vrouw. Ontdek hieronder meer felicitaties verjaardag teksten.

Van harte

Bron: Greetz

Gefeliciteerd met je verjaardag teksten:

 • Lieve [vul naam in] Van harte gefeliciteerd met je [vul leeftijd in] verjaardag. Wat gaat de tijd toch snel. Er is weer een jaar voorbij. Een jaar waar je veel persoonlijke doelen hebt weten te realiseren, wat vind ik dat toch knap van jou. Je bent een echte doorzetter, een topper. Knal dit jaar lekker door en ik hoop dat je nog meer doelen zult bereiken. Je bent de beste!
  Liefs [vul eigen naam in]
 • Beste [vul naam in] Gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaar ouder en weer een jaar wijzer. Je bent een echt voorbeeld voor mij. Ik leer elke dag veel van je en daar ben ik je heel dankbaar voor. Ik hoop dat je een mooie dag tegemoet gaat.
  Hartelijke groet [vul eigen naam in]
 • Allerliefste [vul naam in] Wow, zijn we al weer een jaar verder? Ik kan me nog goed herinneren dat je de kaarsjes van je taart vorig jaar aan het uitblazen was. Wat vliegt de tijd. Dit was misschien een bewogen jaar voor jou maar ik heb vol bewondering toegekeken hoe jij je er doorheen geslagen hebt. Je bent een doorzetter en dat is heel inspirerend. Ik hoop dat het aankomende jaar een heel mooi jaar voor jou zal worden. Een jaar waar al jouw wensen en dromen zullen uitkomen.
  Ik ben blij dat ik deel uit maak van jouw leven zodat ook ik mijn steentje kan bijdragen aan de nieuwe en leuke herinneringen die we het aankomende jaar zullen maken.
  Liefs, van mij xxx
Verjaardag felicitatie

(Bron: Greetz.nl)

Gefeliciteerd met je verjaardag

(Bron: Greetz)

Hieronder meer felicitaties verjaardag teksten voor op een kaartje.

Grappige spreuken en teksten voor een man en vrouw

 1. Algemeen:
  • Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent nu officieel een jaar ouder, maar maak je geen zorgen – je ziet er nog steeds uit als een jonge, energieke… tja, laten we zeggen, een volwassene!
 2. Jonger Uitzien:
  • Ze zeggen dat je zo oud bent als je je voelt. Nou, als ik naar jou kijk, moet je je voelen als een jonge eenhoorn in een veld vol regenbogen. Blijf stralen, jarige job!
 3. Cadeau met Een Knipoog:
  • Voor je verjaardag dacht ik eraan je een knuffel te geven, maar dat zou wat ongemakkelijk zijn. Dus hier is een virtuele high-five in plaats daarvan! Van harte gefeliciteerd!
 4. Verjaardagsdieet:
  • Nu je een jaar ouder bent, kun je officieel meer kaarsjes op je verjaardagstaart zetten dan dat er op een normale taart passen. Gelukkig zijn kaarsjes calorievrij. Proost op een verjaardagsdieet!
 5. Wijsheid komt met de Jaren:
  • Gefeliciteerd! Nu je een jaar ouder bent, kun je jezelf een officiële expert noemen in het overleven van het leven. Je hebt nu genoeg levenservaring om een bibliotheek te vullen. Goed gedaan!
 6. Vrolijke Ouderdom:
  • Ze zeggen dat ouderdom komt met wijsheid, maar ik denk dat het ook komt met het recht om de televisie op een onredelijk luid volume te zetten. Geniet van je privileges, oudje!
 7. Anti-Verouderingsadvies:
  • Op je verjaardag geef ik je het geheime anti-verouderingsadvies: blijf lachen, blijf avontuurlijk en vermijd spiegels op maandagen. Het werkt gegarandeerd!
 8. Groeien met Stijl:
  • Gefeliciteerd met het bereiken van een nieuwe levensfase! Vergeet niet dat je nu de perfecte leeftijd hebt: oud genoeg om te weten, maar jong genoeg om nog steeds te vergeten. Blijf groeien met stijl!
 9. Feestbeest:
  • Op je verjaardag ben je als een fijne wijn. Je wordt elk jaar beter en, laten we eerlijk zijn, een beetje gek. Proost op nog meer jaren van levensvreugde en ondeugendheid!
 10. Verjaardagskalorieteller:
  • Gefeliciteerd met je verjaardag! Ze zeggen dat calorieën op je verjaardag niet tellen, dus eet, drink en geniet zonder schuldgevoel. Maak je geen zorgen, ik hou je niet aan je dieet vandaag!
 11. Kaarsjesblowout:
  • Op je verjaardag blazen we niet alleen kaarsjes uit, maar ook alle zorgen en rimpels. Dat is het voordeel van een goed verjaardagsfeestje. Van harte gefeliciteerd en veel plezier met het uitblazen van alles!
 12. Jarige Jetsetter:
  • Proficiat! Nu je een jaar ouder bent, heb je nog meer dagen gehad om de wereld te verkennen. Je bent als een goed gereisde koffer – vol met geweldige verhalen en een beetje versleten aan de hoeken. Op naar nog meer avonturen!

Ongeacht de leeftijd, het vieren van een verjaardag is een kans om vreugde, humor en waardering te delen. Gebruik deze grappige spreuken om de jarige te laten lachen en het feestelijke gevoel te versterken!

Tips, correcties en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden naar verjaardag@tekst.nl. Zelf een mooie tekst toevoegen aan deze pagina? Stuur ons dan ook een e-mail naar dit e-mailadres.

5/5 - (7 stemmen)