Sterkte wensen nabestaanden

Permalink

Bij een overlijden van een dierbare is iedereen verdrietig, de mensen die de overledene het meest van dichtbij kenden, zijn daarbij het meest geraakt. Of je nou een persoonlijke vriend bent, familie, een (oud-)collega of een kennis: je voelt de behoefte iets te doen voor de nabestaanden. Hieronder vind je enkele sterkte wensen voor de nabestaanden.

Sterkte wensen voor de nabestaanden

Een kaartje doet goed

Wat het altijd goed doet, is een condoleancekaart. Niet altijd zitten nabestaanden te wachten op bezoek aan de deur, ze hebben zelf veel te verwerken en heel veel te regelen. Met een kaart laat je zien dat je ook meeleeft. Vaak hebben deze condoleancekaarten al een voorbedrukte tekst, zoals ‘gecondoleerd’, ‘veel sterkte gewenst’ et cetera. Het is dus in principe al voldoende als je daar jouw naam onder zet.

Sterkte wensen nabestaanden

Bron: Greetz

Persoonlijke tint

Je kaartje komt nog hartelijker binnen bij de nabestaanden als je er een persoonlijke tekst op schrijft. Nee, dat is inderdaad niet makkelijk. Maar als je vanuit je hart schrijft, is het altijd goed. Wens de nabestaanden bijvoorbeeld veel sterkte in deze moeilijke tijd en zet erbij dat je aan ze denkt. Wil je nog persoonlijker en nabijer zijn, laat ze dan ook weten dat ze jou mogen bellen als ze ergens behoefte aan hebben. Het is immers fijn om bevestigd te krijgen dat er altijd hulp voorhanden is, juist ook in een hele lastige periode in je leven.

Beschrijf een herinnering

Wat nabestaanden van de overledene zeker ook waarderen, is dat je beschrijft hoe jij je de overledene herinnert. Beschrijf bijvoorbeeld jullie vriendschap. Benoem die bijzondere periode of dag die jullie samen hebben beleefd. Geef een voorbeeld hoe de overledene als collega was.

Het kan enige tijd duren voordat nabestaanden jouw kaart echt goed hebben gelezen, maar op deze manier creëer je een bijzonder moment voor hen. Hoe mooi is het om nu eens van anderen te horen hoe hun dierbare gestorvene in het leven stond, en bijvoorbeeld hoe geliefd hij of zij was?

Nabestaanden kaart

(Bron: Greetz)

Een kaart met bijlage

Natuurlijk staat het je vrij om iets met de kaart mee te sturen. Denk aan een foto van jullie samen, een zelfgemaakte tekening die jullie vriendschap symboliseert of een klein voorwerpje. Doe je dat liever niet per post, dan kan je natuurlijk ook een paar weken na het overlijden bellen en voorstellen dat je eens langs komt. Je kan dan je condoleances nog eens persoonlijk overbrengen en overhandigen wat je graag als aandenken aan de overledene wil meegeven.

Enkele teksten voor de nabestaanden:

  • Wij weten dat jullie door een hele moeilijke tijd gaan, als wij iets voor jullie kunnen betekenen dan zijn wij er.
  • Veel sterkte de aankomende tijd.
  • De aankomende tijd gaat moeilijk worden, wij wensen jullie veel sterkte.
  • Veel sterkte met dit verlies
  • Wij denken aan jullie
3/5 - (1 stemmen)