Sterkte wensen nabestaanden

Permalink

Bij een overlijden van een dierbare is iedereen verdrietig, de mensen die de overledene het meest van dichtbij kenden, zijn daarbij het meest geraakt. Of je nou een persoonlijke vriend bent, familie, een (oud-)collega of een kennis: je voelt de behoefte iets te doen voor de nabestaanden. Hieronder vind je enkele sterkte wensen nabestaanden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen voor de nabestaanden

Een kaartje doet goed

Wat het altijd goed doet, is een condoleancekaart. Niet altijd zitten nabestaanden te wachten op bezoek aan de deur, ze hebben zelf veel te verwerken en heel veel te regelen. Met een kaart laat je zien dat je ook meeleeft. Vaak hebben deze condoleancekaarten al een voorbedrukte tekst, zoals ‘gecondoleerd’, ‘veel sterkte gewenst’ et cetera. Het is dus in principe al voldoende als je daar jouw naam onder zet.

Sterkte wensen nabestaanden

Bron: Greetz

Persoonlijke tint

Je kaartje komt nog hartelijker binnen bij de nabestaanden als je er een persoonlijke tekst op schrijft. Nee, dat is inderdaad niet makkelijk. Maar als je vanuit je hart schrijft, is het altijd goed. Wens de nabestaanden bijvoorbeeld veel sterkte in deze moeilijke tijd en zet erbij dat je aan ze denkt. Wil je nog persoonlijker en nabijer zijn, laat ze dan ook weten dat ze jou mogen bellen als ze ergens behoefte aan hebben. Het is immers fijn om bevestigd te krijgen dat er altijd hulp voorhanden is, juist ook in een hele lastige periode in je leven.

Beschrijf een herinnering

Wat nabestaanden van de overledene zeker ook waarderen, is dat je beschrijft hoe jij je de overledene herinnert. Beschrijf bijvoorbeeld jullie vriendschap. Benoem die bijzondere periode of dag die jullie samen hebben beleefd. Geef een voorbeeld hoe de overledene als collega was.

Het kan enige tijd duren voordat nabestaanden jouw kaart echt goed hebben gelezen, maar op deze manier creëer je een bijzonder moment voor hen. Hoe mooi is het om nu eens van anderen te horen hoe hun dierbare gestorvene in het leven stond, en bijvoorbeeld hoe geliefd hij of zij was?

Nabestaanden kaart

(Bron: Greetz)

Een kaart met bijlage

Natuurlijk staat het je vrij om iets met de kaart mee te sturen. Denk aan een foto van jullie samen, een zelfgemaakte tekening die jullie vriendschap symboliseert of een klein voorwerpje. Doe je dat liever niet per post, dan kan je natuurlijk ook een paar weken na het overlijden bellen en voorstellen dat je eens langs komt. Je kan dan je condoleances nog eens persoonlijk overbrengen en overhandigen wat je graag als aandenken aan de overledene wil meegeven.

Enkele teksten voor de nabestaanden:

 • Wij weten dat jullie door een hele moeilijke tijd gaan, als wij iets voor jullie kunnen betekenen dan zijn wij er.
 • Veel sterkte de aankomende tijd.
 • De aankomende tijd gaat moeilijk worden, wij wensen jullie veel sterkte.
 • Veel sterkte met dit verlies
 • Wij denken aan jullie

Bekijk hieronder de sterkte wensen nabestaanden.

Meer teksten

 1. “Aan jullie allen, in deze onvoorstelbaar moeilijke tijd, stuur ik mijn diepste medeleven. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam overledene] jullie troost bieden. Sterkte.”
 2. “Woorden schieten tekort in tijden van verdriet, maar ik hoop dat de steun van vrienden en familie jullie kracht kan geven om door deze donkere dagen heen te komen. Mijn oprechte condoleances.”
 3. “Aan de familie van [naam overledene], ik wens jullie de kracht om samen door deze zware tijd te gaan. Moge de liefde en steun van dierbaren een bron van troost zijn. Sterkte.”
 4. “In deze tijd van diep verdriet wil ik jullie mijn oprechte medeleven betuigen. Moge de mooie herinneringen aan [naam overledene] jullie harten verwarmen en troost bieden. Sterkte.”
 5. “Aan de nabestaanden, mijn gedachten zijn bij jullie. Ik hoop dat de liefde en steun van vrienden en familie jullie omringen en dat de herinneringen aan [naam overledene] een bron van troost zijn. Sterkte.”
 6. “In deze donkere dagen van verlies wil ik jullie laten weten dat jullie niet alleen zijn. Moge de herinneringen aan [naam overledene] een lichtpuntje zijn in deze moeilijke tijd. Sterkte.”
 7. “Aan de familie en vrienden van [naam overledene], mijn oprechte deelneming. Moge de tijd jullie helende kracht brengen en de herinneringen aan [naam overledene] voor altijd in jullie harten blijven schijnen. Sterkte.”
 8. “Woorden kunnen het verdriet niet wegnemen, maar ik hoop dat jullie troost vinden in de liefdevolle herinneringen aan [naam overledene]. Mijn diepste medeleven gaat uit naar jullie in deze zware tijd.”
 9. “Aan degenen die [naam overledene] liefhadden, mijn gedachten zijn bij jullie. Moge de steun van vrienden en familie jullie omringen en de herinneringen aan [naam overledene] een glimlach op jullie gezichten brengen. Sterkte.”
 10. “In tijden van verdriet zijn er geen woorden die de pijn volledig kunnen verzachten. Ik hoop dat jullie omringd worden door liefde en steun, en dat de herinneringen aan [naam overledene] jullie kracht geven. Sterkte.”
 11. “Aan de familie van [naam overledene], mijn oprechte condoleances. Moge de liefde van vrienden en familie jullie hart verwarmen en de herinneringen aan [naam overledene] een bron van troost zijn. Sterkte.”
 12. “Ik wens jullie de kracht om door deze donkere dagen heen te gaan. Moge de liefde van dierbaren en de herinneringen aan [naam overledene] jullie troost bieden. Mijn diepste medeleven.”
 13. “Aan de nabestaanden, ik betuig mijn oprechte medeleven. Moge de herinneringen aan [naam overledene] een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd. Jullie zijn in mijn gedachten. Sterkte.”
 14. “In deze tijd van rouw en verdriet wens ik jullie de kracht om met elkaar verbonden te blijven. Moge de herinneringen aan [naam overledene] een blijvende bron van troost zijn. Sterkte.”
 15. “Aan de familie en vrienden van [naam overledene], mijn oprechte deelneming. Moge de steun van dierbaren en de herinneringen aan [naam overledene] jullie de kracht geven om samen door deze tijd te gaan. Sterkte.”
 16. “In deze pijnlijke tijd van verlies wil ik mijn diepste medeleven betuigen aan de nabestaanden van [naam overledene]. Moge de liefde om jullie heen een balsem zijn voor de ziel. Sterkte.”
 17. “Aan jullie allen, ik hoop dat de tijd het verdriet verzacht en ruimte biedt voor de warmte van dierbare herinneringen aan [naam overledene]. Mijn gedachten zijn bij jullie. Sterkte.”
 18. “Aan degenen die [naam overledene] missen, mijn oprechte condoleances. Moge de steun van vrienden en familie jullie dragen in deze zware tijd. De herinneringen aan [naam overledene] zullen altijd in onze harten blijven. Sterkte.”
 19. “In deze tijd van verlies wil ik mijn diepste medeleven betuigen. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam overledene] een bron van troost zijn. Jullie zijn in mijn gedachten. Sterkte.”
 20. “Aan de familie en vrienden van [naam overledene], mijn oprechte deelneming. Moge de steun van dierbaren en de herinneringen aan [naam overledene] een krachtige bron van troost zijn in deze moeilijke tijd. Sterkte.”
4.3/5 - (3 stemmen)