Sterkte vandaag

Permalink

Iemand sterkte wensen. We doen het allemaal regelmatig. Het is een vrij klein woord met een grote waarde. Het kan mensen bemoedigen en troosten. Mensen kunnen zich gezien en gehoord voelen als men ze sterkte wenst. Je wenst toe dat iemand lichamelijk en geestelijk sterk is. In andere bewoordingen zeg je dat iemand flink en dapper moet zijn. Daar zit tegelijk ook het pijnpunt. Verwacht de persoon tegen wie je het zegt dat hij of zij altijd maar sterk moet zijn? Bagatelliseer het niet. Zeg tegen iemand dat zwak zijn mag en verdriet hebben niet verkeerd is? Maak de gebeurtenis niet kleiner dan het is, als je iemand sterkte wenst. Het is in principe puur bemoedigend bedoeld en je wil iemand simpelweg het beste toewensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Heel veel sterkte vandaag

Het bekende woordenboek De Dikke van Dale geeft verschillende betekenissen aan het woord sterkte. Het eerste woord is: kracht geven. Er staat bij punt vier dat het troosten en bemoedigen betekend. Je kunt het dus prima zeggen tegen mensen in allerlei situaties, maar gebruik het woord niet als dooddoener. Om het persoonlijker te maken zou je iemand heel veel sterkte toe kunnen wensen. Als je iemand goed kent, kun je er nog wat persoonlijk zinnen aan toe kunnen voegen.

Het etymologisch woordenboek geeft een andere betekenis aan het woord dan de Dikke van Dale. Dit geeft informatie over de herkomst van woorden. Het betekend een bron van geestelijke kracht. Dat kunnen mensen in bepaalde situaties zeker gebruiken, dus het is een mooie wens om uit te spreken.

Sterkte vandaag

(Bron: Greetz)

Wanneer wens je iemand sterkte

Iemand sterkte wensen kan in talloze situaties gedaan worden. Een bekend voorbeeld is als mensen naar de tandarts moeten en daar tegenop zien. Er zijn leukere activiteiten te bedenken dan naar de tandarts gaan. Het is dan wel gepast om iemand kracht toe te wensen. Je gunt ze geestelijke kracht in die situatie. Het klinkt net wat fijner dan iemand succes toe wensen. Het klinkt wat warmer.

Uiteraard kun je het woord ook gebruiken als mensen examen moeten doen voor hun opleiding wat een spannende activiteit is voor veel mensen. In dit geval is succes wensen wel weer heel toepasselijk, omdat men toch moet werken om het examen af te leggen. Ook hier is sterkte wensen ook gewoon zeer geschikt om te gebruiken als je iemand wil bemoedigen.

Rouwkaart om sterkte te wensen

Als mensen door een rouwproces heengaan is het wensen van sterkte een normale uitspraak. Je wil ze troost bieden in hun verlies. In zo’n geval wil je niet volstaan met alleen maar sterkte wensen. Zeker als je een rouwkaart opstuurt, volstaat dit niet. In zo’n geval kun je het in een tekst of gedicht verwerken, waarin je elke regel zou kunnen beginnen of juist eindigen met het woord sterkte.

Op internet zijn er wel voorbeelden te vinden van gedichten en teksten waarin het terugkomt. Op die manier maak je er een heel waardevol woord van en geef je het inhoud. Dit zal zeker gewaardeerd worden.

Rate this post