Sterkte vandaag

Permalink

Iemand sterkte wensen. We doen het allemaal regelmatig. Het is een vrij klein woord met een grote waarde. Het kan mensen bemoedigen en troosten. Mensen kunnen zich gezien en gehoord voelen als men ze sterkte wenst. Je wenst toe dat iemand lichamelijk en geestelijk sterk is. In andere bewoordingen zeg je dat iemand flink en dapper moet zijn. Daar zit tegelijk ook het pijnpunt. Verwacht de persoon tegen wie je het zegt dat hij of zij altijd maar sterk moet zijn? Bagatelliseer het niet. Zeg tegen iemand dat zwak zijn mag en verdriet hebben niet verkeerd is? Maak de gebeurtenis niet kleiner dan het is, als je iemand sterkte wenst. Het is in principe puur bemoedigend bedoeld en je wil iemand simpelweg het beste toewensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Heel veel sterkte vandaag

Het bekende woordenboek De Dikke van Dale geeft verschillende betekenissen aan het woord sterkte. Het eerste woord is: kracht geven. Er staat bij punt vier dat het troosten en bemoedigen betekend. Je kunt het dus prima zeggen tegen mensen in allerlei situaties, maar gebruik het woord niet als dooddoener. Om het persoonlijker te maken zou je iemand heel veel sterkte toe kunnen wensen. Als je iemand goed kent, kun je er nog wat persoonlijk zinnen aan toe kunnen voegen.

Het etymologisch woordenboek geeft een andere betekenis aan het woord dan de Dikke van Dale. Dit geeft informatie over de herkomst van woorden. Het betekend een bron van geestelijke kracht. Dat kunnen mensen in bepaalde situaties zeker gebruiken, dus het is een mooie wens om uit te spreken.

Sterkte vandaag

(Bron: Greetz)

Wanneer wens je iemand sterkte

Iemand sterkte wensen kan in talloze situaties gedaan worden. Een bekend voorbeeld is als mensen naar de tandarts moeten en daar tegenop zien. Er zijn leukere activiteiten te bedenken dan naar de tandarts gaan. Het is dan wel gepast om iemand kracht toe te wensen. Je gunt ze geestelijke kracht in die situatie. Het klinkt net wat fijner dan iemand succes toe wensen. Het klinkt wat warmer.

Uiteraard kun je het woord ook gebruiken als mensen examen moeten doen voor hun opleiding wat een spannende activiteit is voor veel mensen. In dit geval is succes wensen wel weer heel toepasselijk, omdat men toch moet werken om het examen af te leggen. Ook hier is sterkte wensen ook gewoon zeer geschikt om te gebruiken als je iemand wil bemoedigen.

Rouwkaart om sterkte te wensen

Als mensen door een rouwproces heengaan is het wensen van sterkte een normale uitspraak. Je wil ze troost bieden in hun verlies. In zo’n geval wil je niet volstaan met alleen maar sterkte wensen. Zeker als je een rouwkaart opstuurt, volstaat dit niet. In zo’n geval kun je het in een tekst of gedicht verwerken, waarin je elke regel zou kunnen beginnen of juist eindigen met het woord sterkte.

Op internet zijn er wel voorbeelden te vinden van gedichten en teksten waarin het terugkomt. Op die manier maak je er een heel waardevol woord van en geef je het inhoud. Dit zal zeker gewaardeerd worden.

Teksten

 1. Voor een sollicitatiegesprek:
  • Vandaag is jouw dag om te schitteren! Geef alles tijdens dat sollicitatiegesprek en laat jouw krachtige capaciteiten stralen. Je hebt het in je, veel succes!
 2. Bij een belangrijke presentatie:
  • Sta sterk op dat podium vandaag en laat je passie en kennis stralen. Je hebt hard gewerkt en je verdient dit moment. Geef ze de presentatie van je leven!
 3. Bij een sportwedstrijd:
  • De arena wacht op jouw triomf vandaag! Speel met hart en ziel, laat zien wat je kunt. Je hebt trainingsuren achter de rug, vertrouw op jezelf en breng die overwinning naar huis!
 4. Voor een medische ingreep:
  • Vandaag is een nieuwe start naar een gezonder leven. Je bent sterk en veerkrachtig, en je komt hier sterker uit. De medische wereld staat aan jouw zijde. Veel moed en een spoedig herstel gewenst!
 5. Bij een verhuizing of nieuwe start:
  • Een nieuwe hoofdstuk begint vandaag! Moge dit avontuur gevuld zijn met positieve momenten en nieuwe kansen. Je hebt alles wat nodig is om succesvol te zijn op deze nieuwe plek. Op naar een prachtige toekomst!
 6. Bij een examen of belangrijke test:
  • Jouw intelligentie is als een licht dat straalt, en vandaag is het moment om dat te laten zien. Ga de uitdaging aan met zelfvertrouwen, je hebt zo hard gewerkt. Geloof in jezelf en laat je kennis schitteren!
 7. Voor een vriend(in) die een uitdaging aangaat:
  • Vandaag is een nieuwe dag vol kansen. Wat je ook tegenkomt, onthoud dat je sterker bent dan je denkt. Ik geloof in jouw kracht en vastberadenheid. Je kunt dit overwinnen!
 8. Bij het begin van een onderneming:
  • Gefeliciteerd met het starten van deze onderneming! Moge je pad gevuld zijn met succes en voldoening. Jouw vastberadenheid is bewonderenswaardig, en ik ben ervan overtuigd dat je de top zult bereiken. Veel succes en geniet van elk moment!
 9. Voor een geliefde die een uitdagende tijd doorgaat:
  • In moeilijke tijden worden de sterksten onthuld, en jij bent ongetwijfeld sterk. Ik sta aan jouw zijde, en ik weet dat je deze uitdaging zult overwinnen. Moge de komende dagen licht brengen en je kracht vernieuwen.
 10. Bij een belangrijke beslissing:
  • Vandaag staat er een cruciale beslissing voor de deur. Vertrouw op je instinct, want je hebt de kracht om de juiste keuze te maken. Wat het ook is, weet dat je wordt gesteund. Succes met deze belangrijke stap!

Moge deze woorden van aanmoediging en kracht degenen die ze ontvangen, inspireren en ondersteunen bij hun ondernemingen en uitdagingen.

4/5 - (1 stemmen)