Heeft iemand die je kent een bijzondere prestaties verricht? Heeft een goede vriend van je bijvoorbeeld eindelijk zijn diploma gehaald? Of ken je iemand die zijn rijbewijs heeft gehaald en daar zeer blij mee is. Of is iemand gewoon jarig en wil je hem of haar daarmee feliciteren? Alle wapenfeiten van een mens dienen gevierd te worden, evenals het leven gevierd dient te worden. Een beetje humor maakt het leven extra leuk. Want wat zou het leven zijn zonder humor? Heeft iemand iets moois gepresteerd, dan is het ook leuk om hem of haar op een grappige manier te feliciteren. Bekijk hieronder de gefeliciteerd grappig teksten en tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Felicitatie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Iemand op een grappige manier feliciteren

Maar hoe feliciteer je nou iemand op een grappige manier? Het beste is om dan een leuke tekst te hebben. Een grappige tekst moet echter niet te lang zijn. Een korte, sterke grap kan al voldoende zijn. Als iemand bijvoorbeeld zijn rijbewijs heeft gehaald, kan daar een hele grappige tekst bij worden bedacht.

Bijvoorbeeld: “Gefeliciteerd met je rijbewijs! De komende weken ben ik alleen even niet op straat te vinden!” Dit is natuurlijk een hilarische tekst die precies past bij die situatie.

Felicitatie grappig

(Bron: Greetz)

Enerzijds toon je aan dat je trots bent op de mooie prestige. Anderzijds maak je daar een verrassende grap van. Het beste is dus om bij een hilarisch tekst het kort en krachtig te houden. Hoe langer de tekst wordt, hoe groter de kans is dat deze als minder grappig wordt ervaren. Wat dus belangrijk is: pak altijd een specifieke situatie en maak daar dan een grap over. Dit noemen ze situationele grappen.

Gefeliciteerd grappig

(Bron: Greetz.nl)

Overige tips

Je kunt natuurlijk zelf grappen bedenken, maar ook op internet zijn verschillende voorbeelden van leuke grappen bij specifieke situaties. Wil je extra origineel zijn? Dan kun je inspiratie opdoen bij door deze teksten te lezen. Wat voor type grap je op een kaartje, of iets anders, zet is ook afhankelijk van de smaak humor van jou en die persoon die je goed kent.

Weet je bijvoorbeeld dat die persoon veel zelfspot heeft? Dan kun je een harde grap maken. Is het een meer serieus persoon? Dan is een neutrale grap misschien wat leuker. Dat is dus een afweging die je moet maken.

Grappige felicitatie kaart

Bron: Greetz

Grappige teksten om te feliciteren

  • Eindelijk jarig, krijg je een …
  • 50 jaar krijg je een sigaar
  • Jarig, dat is niet karig
  • Voor een twee jarige lieve meid
    Heel veel cadeautjes en gezelligheid
    Vandaag is alles mooi versierd
    Omdat jij je verjaardag viert
Grappige tekst kaart

(Bron: Greetz.nl)

Meer teksten:

Zelf een mooie tekst toevoegen aan deze pagina om iemand te feliciteren? Stuur dan ons een e-mail naar grappig@tekst.nl.