Heeft iemand die je kent een bijzondere prestaties verricht? Heeft een goede vriend van je bijvoorbeeld eindelijk zijn diploma gehaald? Of ken je iemand die zijn rijbewijs heeft gehaald en daar zeer blij mee is. Of is iemand gewoon jarig en wil je hem of haar daarmee feliciteren? Alle wapenfeiten van een mens dienen gevierd te worden, evenals het leven gevierd dient te worden. Een beetje humor maakt het leven extra leuk. Want wat zou het leven zijn zonder humor? Heeft iemand iets moois gepresteerd, dan is het ook leuk om hem of haar op een grappige manier te feliciteren. Bekijk hieronder de gefeliciteerd grappig teksten en tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Felicitatie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Iemand op een grappige manier feliciteren

Maar hoe feliciteer je nou iemand op een grappige manier? Het beste is om dan een leuke tekst te hebben. Een grappige tekst moet echter niet te lang zijn. Een korte, sterke grap kan al voldoende zijn. Als iemand bijvoorbeeld zijn rijbewijs heeft gehaald, kan daar een hele grappige tekst bij worden bedacht.

Bijvoorbeeld: “Gefeliciteerd met je rijbewijs! De komende weken ben ik alleen even niet op straat te vinden!” Dit is natuurlijk een hilarische tekst die precies past bij die situatie.

Felicitatie grappig

(Bron: Greetz)

Enerzijds toon je aan dat je trots bent op de mooie prestige. Anderzijds maak je daar een verrassende grap van. Het beste is dus om bij een hilarisch tekst het kort en krachtig te houden. Hoe langer de tekst wordt, hoe groter de kans is dat deze als minder grappig wordt ervaren. Wat dus belangrijk is: pak altijd een specifieke situatie en maak daar dan een grap over. Dit noemen ze situationele grappen.

Gefeliciteerd grappig

(Bron: Greetz.nl)

Overige tips

Je kunt natuurlijk zelf grappen bedenken, maar ook op internet zijn verschillende voorbeelden van leuke grappen bij specifieke situaties. Wil je extra origineel zijn? Dan kun je inspiratie opdoen bij door deze teksten te lezen. Wat voor type grap je op een kaartje, of iets anders, zet is ook afhankelijk van de smaak humor van jou en die persoon die je goed kent.

Weet je bijvoorbeeld dat die persoon veel zelfspot heeft? Dan kun je een harde grap maken. Is het een meer serieus persoon? Dan is een neutrale grap misschien wat leuker. Dat is dus een afweging die je moet maken. Bekijk hieronder enkele gefeliciteerd grappig teksten.

Grappige felicitatie kaart

Bron: Greetz

Grappige teksten om te feliciteren

 • Eindelijk jarig, krijg je een …
 • 50 jaar krijg je een sigaar
 • Jarig, dat is niet karig
 • Voor een twee jarige lieve meid
  Heel veel cadeautjes en gezelligheid
  Vandaag is alles mooi versierd
  Omdat jij je verjaardag viert
Grappige tekst kaart

(Bron: Greetz.nl)

Ontdek meer gefeliciteerd grappig teksten, voor op een kaartje of bij een cadeau.

Meer grappige teksten om te feliciteren

 1. Gefeliciteerd met het overleven van nog een jaar op deze planeet! Je begint nu echt de onverslaanbare eindbaas van het ouder worden te worden.
 2. Hiep hiep hoera! Je bent nu officieel oud genoeg om serieus te overwegen klachten over het weer en het lawaai van de buren te uiten. Proficiat met deze twijfelachtige eer!
 3. Van harte gefeliciteerd met het succesvol afronden van een nieuw hoofdstuk van “Hoe overleef ik het volgende jaar zonder al te veel schade aan te richten.” Je bent een expert geworden!
 4. Felicitaties! Je hebt weer een heel jaar overleefd zonder jezelf per ongeluk in de magnetron te plaatsen. Dat verdient zeker een feestje!
 5. Hiep hiep hoera! Je hebt een nieuw niveau van volwassenheid bereikt. Nou ja, misschien niet echt, maar we gaan doen alsof. Gefeliciteerd met een jaar ouder en geen spat wijzer!
 6. Gefeliciteerd met het bereiken van een nieuwe mijlpaal in het volwassen worden! Nu kun je officieel klagen over rugpijn terwijl je nog steeds de energie hebt om een hele pizza op te eten.
 7. Van harte gefeliciteerd! Je bent nu op die leeftijd waarop het moeilijk wordt om de kaarsen op je taart uit te blazen zonder een brandalarm af te laten gaan. Veel succes daarbij!
 8. Felicitaties met het overleven van een jaar vol onhandige momenten, gênante blunders en een paar schaamtevolle selfies. We zijn trots op je overlevingsvermogen!
 9. Hiep hiep hoera! Je hebt weer een jaar lang met succes alle uitnodigingen voor volwassenheid weten te negeren. Blijf vooral dat innerlijke kind omarmen – het houdt je jong!
 10. Gefeliciteerd met het bereiken van de leeftijd waarop een avondje uit betekent dat je zonder spijt je pyjama aantrekt en op de bank gaat liggen. Dat is de ware volwassenheid!
 11. Van harte gefeliciteerd met het doorstaan van nog een jaar vol ongewenste adviezen, grijze haren en pogingen om “hip” te blijven. Je doet het geweldig, ouwe!
 12. Felicitaties met het weer een jaar ouder worden zonder je verstand te verliezen… nou ja, niet al te veel in ieder geval. Blijf vooral dat gezonde niveau van krankzinnigheid behouden!
 13. Hiep hiep hoera! Je hebt het weer een jaar volgehouden zonder in een gekkenhuis te belanden. Dat verdient een taart – of twee. Gefeliciteerd!
 14. Gefeliciteerd met het bereiken van de leeftijd waarop een wild weekend betekent dat je de hele zaterdagavond Netflix hebt gekeken. Je weet dat je volwassen bent als dat als een feestje voelt!
 15. Van harte gefeliciteerd! Je bent nu op die leeftijd waarop je begint te overwegen je wekker te zetten voor een middagdutje. Je bent officieel lid van het team ‘Vroege Ochtenddutjes’.
 16. Felicitaties met het vermijden van een midlifecrisis voor nog een jaar! Wie heeft een sportauto nodig als je kunt pronken met je fantastische gevoel voor humor?
 17. Hiep hiep hoera! Je bent nu op de leeftijd waarop kaarsen op de taart meer kosten dan de taart zelf. Gefeliciteerd met het bereiken van die glorieuze mijlpaal!
 18. Gefeliciteerd met het bereiken van de leeftijd waarop een bezoek aan de sportschool betekent dat je op de parkeerplaats parkeert om je stappen te tellen. Je bent echt goed bezig!
 19. Van harte gefeliciteerd! Je hebt weer een jaar overleefd zonder de afstandsbediening te verliezen… voor al te lange tijd. Dat verdient een speciale vermelding!
 20. Felicitaties met het succesvol doorstaan van een jaar vol grijze haren, rimpels en momenten van ‘Waar heb ik mijn bril gelaten?’ Blijf lachen, want dat is het beste anti-verouderingsmiddel!

Meer teksten:

Zelf een mooie gefeliciteerd grappig tekst toevoegen aan deze pagina om iemand te feliciteren? Stuur dan ons een e-mail naar grappig@tekst.nl.

5/5 - (2 stemmen)