In de laatste weken van het jaar wensen we elkaar fijne feestdagen. Vele Nederlanders sturen anderen online of offline hun boodschap toe. Na voorgaande kerstvieringen zoek je steeds naar nieuwe kerstspreuken. De tekst hoeft helemaal geen lang verhaal te brengen. Een korte boodschap zegt vaak al meer dan een uitgebreide mededeling. Als vanzelfsprekend wil je dat het bericht de ontvanger aanspreekt. Tegenover een zakelijke relatie sla je waarschijnlijk een andere toon aan dan bij vrienden. Ondertussen kijk je ook naar de vorm van de persoonlijke kerstgroet. Niet alleen de tekst maar ook het artikel hoort de bekende aan te spreken. Hieronder meer over korte kerstspreuken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Korte kerstspreuken voor op een kerstkaart

Een klassieke kerstkaart ligt het meest voor de hand om de uitspraak over te brengen. In onze tijd slaan steeds meer connecties een digitale weg in. Met een videobericht op WhatsApp delen ze bijvoorbeeld hun feestelijke boodschap met contacten. Vele van ons weten de weg naar de geanimeerde filmpjes te vinden. Met een zelfgemaakte opname vertel je in eigen woorden de mooiste kerstspreuk.

Op een grote koffiemok doet een wens voor de feestdagen het altijd goed. Het vinden van een originele quote zet al snel een zoektocht in gang. Met een paar tips komen de ideeën vanzelf naar boven.

Korte kerstspreuken

Bron: Greetz

Inspiratie voor uitspraken

Met veilige keuzes en een eigen inbreng komen kerstspreuken tot stand. De boodschap valt meer op zijn plaats als je inspeelt op de persoonlijke situatie. De connectie waardeert het dat je speciaal aan hem of haar denkt.

  • Fijne feestdagen en een sprankelend nieuwjaar toegewenst van ons allemaal.
  • Laat het licht deze dagen schijnen en alle zorgen volgend jaar verdwijnen.
  • Veel gezondheid en gezelligheid zowel tijdens de kerstdagen als in het nieuwe jaar.
  • Heerlijk eten met elkaar maakt het kerstfeest steeds weer onvergetelijk.
  • Kerstmis geeft hoop op vredige tijden in de komende dagen en daarna.
Korte kerstwens

Bron: Greetz

Korte kerstspreuk

Bron: Greetz

Korte kerstwens op het werk

Door een geschenk onderhoud je de contacten met werkrelaties. Kerstmis geeft een werkgever of een medewerker de kans om een aardigheidje te geven. Een kleine attentie voegt vaak al veel toe aan de sociale omgang op de werkvloer. Een medewerker verspreidt mogelijk kerstkaarten onder andere personeelsleden.

Een bedrijf pakt uit met een foute kersttrui of chique champagneglazen om mee te proosten. De kerstspreuk werkt binnen de organisatie maar heeft ook effect op klanten.

Onderling sluit het team het afgelopen jaar op een sfeervolle manier af. Een boodschap hoeft geen lang gedicht te verspreiden zoals tijdens Sinterklaas. De woorden krijgen pas echt betekenis als ze de kerstgedachte overbrengen op dames en heren van allerlei leeftijden.