Iemand feliciteren kan met een leuke verjaardag tekst op een kaartje of een bloemetje. Op verjaardagen worden er vaak dezelfde teksten of spreuken gebruikt. Het is erg leuk om af te wisselen met teksten die je op een verjaardagskaart kunt schrijven. Bekijk hieronder een overzicht met allerlei leuke wensen m.b.t. een verjaardag. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie verjaardagswens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Verjaardag

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Verjaardag teksten voor hem, haar, jong en oud!

Wat zeg je meestal tegen iemand die jarig is? Hartelijk gefeliciteerd of Van harte gefeliciteerd zijn de meest gebruikte termen en teksten om iemand een fijne verjaardag toe te wensen. Als iemand 50 is geworden en dus Abraham of Sarah is geworden, zijn er allerlei leuke teksten die je kunt gebruiken. Ook als iemand 16, 18, 21, 65, 80 of bijvoorbeeld 100 jaar is geworden zijn er teksten te gebruiken die de leeftijd extra aandacht geven.

Verjaardagskaart voor mama met bloemen

Greetz

Happy birthday

Teksten voor op een verjaardagskaart

Je kunt een leuke tekst op een verjaardagskaart schrijven om iemand extra aandacht te geven of om een glimlach te creëren tijdens het lezen van de verjaardagskaart. Wanneer iemand jarig is, dan hoort er bij een verjaardag uiteraard een cadeautje en een kaartje of bloemetje. Bij een bloemetje kun je een klein kaartje hangen met gefeliciteerd of een bijpassende verjaardagskaart schrijven. Op deze pagina kun je allerlei leuke en originele verjaardag teksten bekijken.

Fijne verjaardag

Bron: Greetz

Teksten voor een verjaardag

Elk jaar ben je jarig. Menig één heeft meerdere verjaardagen per jaar van vrienden, collega’s of familie. Er zijn een aantal speciale leeftijden waarvoor Abraham & Sarah of andere teksten zijn die je kunt gebruiken. De teksten voor een verjaardag van iemand die 18 is geworden of de leeftijd van 65 heeft bereikt, verschillen van elkaar. Net als de sweet 16 verjaardag teksten of een collegiale verjaardag tekst.

Teksten om iemand te feliciteren

Hieronder kun je verschillende teksten bekijken die je kunt gebruiken op een verjaardagskaart of kunt schrijven bij een bloemetje. De teksten om iemand te feliciteren zijn uniek, herkenbaar, persoonlijk en origineel. Wees anders dan de rest door het schrijven van een verjaardagskaart met een mooie verjaardag tekst.

Verjaardag teksten voor op een kaartje

Verjaardag teksten voor op een kaartje. (Greetz)

Verjaardagsteksten voorbeelden:
 • Onze dochter/zoon ……
  wordt vandaag één jaar
  Daarom zit de hele familie bij elkaar
 • Er wordt een taart
  met één kaarsje aangedragen
  Wie gaat hem nu uitblazen?
  hoor je iedereen aan ….. vragen
 • Voor een twee jarige lieve meid
  Heel veel cadeautjes en gezelligheid
  Vandaag is alles mooi versierd
  Omdat jij je verjaardag viert
 • Ik heb het hele jaar aan je gedacht…
  Maar op je verjaardag nog eens extra!
  Gefeliciteerd!

Verjaardag tekst

Verjaardagswensen 16 jaar:

 • Happy Birthday
  hiep hiep hoera, eindelijk 16! je zal een nieuwe levens weg van ” volwassenheid ” betreden, je waanzinnig uitleven en iedere weekend tot in de late uurtjes uit gaan.
  waar je veel geluk , liefde en gezelligheid zal beleven.
  gefeliciteerd.
 • Als je jarig bent krijg je van mij:
  een ruiker zwarte rekkers
  en een bosje muilentrekkers
  en een reep margerietjes
  en een doos vergeet-mij-nietjes
  en een kus met een lint
  omdat ik je zo aardig vind

Verjaardagswensen 18 jaar:

 • Ik heb de laatste dagen veel aan je gedacht.
  Twee keer: één keer te vroeg & één keer TE LAAT!
  Alsnog gefeliciteerd met je 18e verjaardag!!!
 • Ik wens je een fijne verjaardag
  met bloemen en geschenken
  zodat je later met plezier
  hieraan terug kunt denken

Verjaardagsteksten 25 jaar:

 • “Hier woont [X]. Alcoholist en gezegend met suffe vrienden die een spandoek gaan maken en een half oud wijf voor de deur zetten. Toeter maar niet, het heeft toch geen zin meer.”
 • Je bent al op de helft, de volgende 25 gaan een stuk sneller.
 • Verjaardagen zijn net als pilsjes. Je geniet er meer van als je niet telt hoeveel je er hebt gehad.
 • Jok nooit over je leeftijd, behalve bij een noodgeval. Bijvoorbeeld als iemand vraagt hoe oud je bent!
 • Sommigen mensen houden van maandag, anderen van vrijdag, ik hou van jou en jouw verjaardag
 • Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van, je hebt al vaak genoeg kunnen oefenen
Verjaardag 25 jaar

Bron: Greetz

Verjaardagsteksten 50 jaar (Abraham & Sarah):

 • Ja het is echt waar,
  Onze Adam wordt 50 jaar!
 • 50 Is pas het begin,
  dan heeft het leven pas zin.
 • Abraham worden is een eer,
  50 jaar gaat voorbij als een speer!
Grappige verjaardag tekst

(Bron: Greetz.nl)

Verjaardagsteksten 60 jaar om te feliciteren:

 • Oud…. ben je bedonderd, 60 is nog lang geen 100!
 • Tip Tap Top, de eerste 60 jaar zitten erop!
 • Deze toffe peer, is geen 59 meer
 • Ons pap is nu een ouwe, maar we willen hem toch houwen.

Verjaardagsteksten 65 jaar:

 • Onze NAAM is nog niet zo oud,
  maar hij krijgt het wel benauwd !
  Nog geen grijs haar, maar al wel 65 jaar
 • 65 jaar, het is me wat
  maar volgens mij
  is het minder dan dat
 • Lieve NAAM wees niet bang, de volgende 65 duren net zo lang

Teksten om een 80 jarige te feliciteren

 • Zet de rollator maar vast klaar [NAAM] is 80 jaar
 • [NAAM] onze klusser, is nu een 80 plusser
 • Biertjes lust hij maar al te graag, [NAAM] is al weer 80 vanaf vandaag
 • Oh, wat is het leven toch prachtig…
  Gister 79 en vandaag ben je 80!!

Felicitaties voor een verjaardag

Mensen kunnen heel verschillend van elkaar zijn, maar iets dat iedereen op deze aardbol met elkaar gemeen heeft is dat iedereen ooit is geboren en dus iedereen een verjaardag te vieren is. Jong of oud, het maakt niet uit. Iedereen is één keer in het jaar jarig en ieders verjaardag moet gevierd worden.

Wanneer je binnenkort een jarige job in de vrienden of familiekring hebt kun je je nu al vast bedenken hoe je dat wilt gaan vieren. Ga je een feest geven of neem je de jarige mee uit eten? Koop je een mooi cadeau of ga je een activiteit samen ondernemen? Je kunt werkelijk waar alle kanten op.

Wat wel altijd leuk is om te geven is een persoonlijk cadeau. En wat is er nu persoonlijker dan een handgeschreven kaartje. Op een kaart kan je precies vertellen wat jouw verjaardag wens is en waarom de jarige zo bijzonder voor jou is. Waarom je de jarige leuk vindt of wat je van de jarige hebt geleerd.

Happy Birthday

(Bron: Greetz)

Voorbeeld felicitaties voor een verjaardag

Wij hebben daarom een aantal felicitaties voor een verjaardagskaart voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij inspiratie op doen voor jouw persoonlijke verjaardagstekst.

 1. Zakelijk (collega’s/je baas}
  Beste,
  Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. U bent een fijne collega. Elke dag is bijzonder door u. Ik kom met mijn plezier naar mijn werk en heb al veel van u geleerd. Daarom wil ik u bij deze extra bedanken en u een fijne verjaardag wensen.
  Groeten
 2. Persoonlijk (ouders- jubileum)
  Lieve mama, papa
  Vandaag zijn jullie 30 jaar getrouwd. Wat een bijzondere ervaring moet dat geweest zijn. Ik ben zo dankbaar dat jullie elkaar gevonden hebben. Zonder jullie was ik er ook niet geweest, haha. Jullie geven het goede voorbeeld van hoe liefde moet zijn. Jullie zijn zo respectvol naar elkaar toe. Ook op momenten dat het moeilijk ging hebben jullie elkaar nooit in de steek gelaten. Jullie geven het goede voorbeeld aan mij en zoveel anderen van wat een goed huwelijk is. Elkaar steunen door de goede en slechte tijden en onvoorwaardelijk van elkaar houden. Lieve mam en pap, we gaan op naar de volgende 30 jaar. Hou van jullie!.
 3. Geliefde
  Mijn allerliefste [vul naam in van je geliefde] Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een jaar ouder en een jaar knapper. Je bent een bijzondere vent. Elke dag wordt ik blij met een heel wakker gevoel en dat is vanaf de dag dat wij samen zijn. Je bent zo een goede man en tegelijkertijd ok een lekkerving. Want ja, het oog wilt stiekem ook wat haha. Schat je bent fantastisch. Ik bewonder jouw levenslust, hoe je met alles omgaat. De goede en de slechte dingen, je slaat je overal door heen. Je bent een goede vader, een lieve zoon en een fantastische man. Ik ben zo dankbaar met jou in mijn leven schat. Zo veel jaar zijn wij al samen, zo veel verjaardagen hebben wij al mogen delen en ik hoop dat het nooit zal ophouden. Je bent de allerleukste, de allerliefste en we gaan er een topdag van maken. Happy birthday lieveling!
69 jaar verjaardag

Bron: Greetz

Voor een kind

 1. Gefeliciteerd, kleine feestvierder! Je wordt ouder, maar maak je geen zorgen – dat betekent alleen maar meer cake, cadeautjes en plezier. Vergeet niet om ook te genieten van groentetaart… voor even!
 2. Hoera! Het is jouw dag, kleine ontdekkingsreiziger. Op deze speciale dag ben jij de baas, dus geniet van alle superkrachten die je hebt, vooral die verborgen kracht om al het snoep te laten verdwijnen!
 3. Gelukkige verjaardag, bliksemflits! Moge je dag zo gevuld zijn met vreugde en opwinding dat je het gevoel hebt dat je op een magische regenboog door een snoepwolk vliegt. Veel plezier!
 4. Felicitaties op je verjaardag, kleine raket! Vandaag draait alles om jou, dus doe gewoon waar je goed in bent: lachen, spelen en iedereen omver blazen met je fantastische energie!
 5. Van harte gefeliciteerd, kleine ster! Je bent nu een jaartje ouder, wat betekent dat je officieel een expert bent in het kiezen van de beste verjaardagstaart. Vergeet niet te delen… of niet, het is jouw dag!
 6. Gefeliciteerd, kleine avonturier! Moge je verjaardag zo opwindend zijn dat zelfs de meest avontuurlijke teddyberen jaloers op je zouden zijn. Laat het feest beginnen!
 7. Happy birthday, kleine kunstenaar! Vandaag ben jij de Picasso van plezier en de Van Gogh van geluk. Dus pak je feestkwast en schilder de dag in de kleuren van vreugde en verrassingen!
 8. Hoera! Het is jouw speciale dag, kleine grappenmaker. Moge je verjaardag zo gevuld zijn met lachen en giechelen dat zelfs de slingers in de war raken van al het plezier dat je hebt!
 9. Felicitaties, kleine chef-kok! Vandaag is het de dag om te smullen van de lekkerste taart en de meest fantastische lekkernijen. Laat die kaarsen niet al het lekkers verpesten!
 10. Gelukkige verjaardag, kleine wetenschapper! Vandaag ben je vrij om de wereld te verkennen, nieuwe ontdekkingen te doen en vooral, te experimenteren met je favoriete verjaardagstaartsmaken. Geniet ervan!
 11. Gefeliciteerd, kleine rockster! Moge je dag net zo bruisend en levendig zijn als een concert van je favoriete band. Vergeet niet om je luchtgitaar mee te nemen en te rocken alsof er geen morgen is!
 12. Happy birthday, kleine superheld! Vandaag is het jouw dag om de wereld te redden van verveling en routine. Trek je cape aan en vlieg de dag in vol plezier en avontuur!
 13. Felicitaties, kleine ontdekkingsreiziger! Moge je verjaardag zo spannend zijn als een schatjacht. Vergeet niet om te genieten van alle schatten die je op deze speciale dag vindt, vooral de cadeautjes!
 14. Van harte gefeliciteerd, kleine architect! Vandaag ben jij de bouwmeester van plezier en het is tijd om een fantastische verjaardagsstructuur te creëren. Dus stapel je geluk op en maak er een onvergetelijke dag van!
 15. Gelukkige verjaardag, kleine astronaut! Vandaag is het jouw beurt om door de ruimte van plezier te zweven. Laat je verjaardagsraket opstijgen en ontdek nieuwe planeten van lachen en plezier!
 16. Gefeliciteerd, kleine droomprins of droomprinses! Moge je dag zo magisch zijn als een sprookje en mogen al je verjaardagswensen uitkomen. Vergeet niet om de kikkers uit te nodigen voor je verjaardagsbal!
 17. Happy birthday, kleine sportkampioen! Vandaag ben jij de kampioen van het feestveld. Dus pak je favoriete sportuitrusting en scoor wat plezier en lachen op deze speciale dag!
 18. Felicitaties, kleine kunstenaar! Moge je verjaardag zo creatief zijn als een regenboog van kleuren. Dus pak je verjaardagspenseel en schilder de dag in de meest levendige tinten van geluk!
 19. Van harte gefeliciteerd, kleine vuurtoren! Moge je verjaardag stralen als een vuurtoren in de donkere nacht. Vergeet niet om je geluk over de hele wereld te laten schijnen!
 20. Gelukkige verjaardag, kleine avonturier! Moge je dag vol zijn met schatten, lachen en de meest onvergetelijke ontdekkingen. Vergeet niet om je kompas van vreugde te volgen en te genieten van elk moment!

Teksten voor een vrouw

 1. Gefeliciteerd, geweldige vrouw! Je bent als wijn – je wordt alleen maar beter met de jaren. Laten we toasten op jou, op leeftijd komen, en op de onvermijdelijke momenten waarop we proberen te raden hoe oud we eigenlijk zijn!
 2. Happy birthday, koningin van de dag! Vandaag is het jouw recht om te regeren over het rijk van geluk en feestelijkheden. Maak je klaar voor een koninklijke dosis liefde en lachen!
 3. Proficiat, meesteres van de tijd! Op deze speciale dag heb je officieel het recht verdiend om langer in de badkamer te blijven dan welke tijdschaal dan ook zou rechtvaardigen. Geniet van je tijd, het is tenslotte jouw dag!
 4. Van harte gefeliciteerd, superster! Je bent nu een jaar ouder en nog steeds schitterender dan de hele Melkweg bij elkaar. Mogen je verjaardagslichten net zo fel schijnen als je glimlach!
 5. Gefeliciteerd met het bereiken van een leeftijd waarop het acceptabel is om ’s avonds op de bank te zitten en te knikken alsof je begrijpt wat er op de tv gebeurt. Je hebt het verdiend!
 6. Happy birthday, meesteres van multitasking! Vandaag ben jij de koningin van het jongleren – jongleren met taart, cadeautjes en ongetwijfeld een paar komische situaties. Laat het spektakel beginnen!
 7. Proficiat met het bereiken van een leeftijd waarop je net zo chic kunt zijn met een glas wijn als met een mok koffie. Laten we drinken op de veelzijdigheid die de jaren brengen!
 8. Gelukkige verjaardag, meesteres van mysterie! Je hebt weer een kaars aan je levensverhaal toegevoegd, maar gelukkig heb je het geheim van de eeuwige jeugd al ontdekt – blijf lachen en koester je innerlijke kind!
 9. Van harte gefeliciteerd, meesteres van het glimlachen! Je bent als een fles champagne – bruist van vreugde en maakt elke gelegenheid sprankelend. Moge je dag gevuld zijn met bubbels van plezier!
 10. Gefeliciteerd, godin van de goede tijden! Vandaag is het tijd om te stralen en te schitteren. Vergeet niet om je kroon van zelfvertrouwen hoog te houden, want op je verjaardag ben je de ware koningin!
 11. Happy birthday, meesteres van de elegante chaos! Je maakt van het alledaagse een avontuur en van een rommeltje een kunstwerk. Vandaag is het jouw dag om te schitteren, zelfs als er een paar kruimels op je schitterende outfit zitten!
 12. Gefeliciteerd met het bereiken van een leeftijd waarop je niet langer de trap kunt oprennen zonder buiten adem te raken. Maar hé, wie heeft cardio nodig als je kunt genieten van verjaardagstaart, toch?
 13. Proficiat, meesteres van de glimlach! Je hebt het vermogen om zelfs de meest grijze dag te verlichten. Moge jouw verjaardag net zo stralend zijn als jouw opgewekte humeur!
 14. Gelukkige verjaardag, meesteres van de onweerstaanbare charme! Je wordt elk jaar charmanter, grappiger en wijzer. Ik hoop dat je verjaardag net zo magisch is als jij!
 15. Gefeliciteerd, meesteres van het feest! Je hebt het talent om elke gelegenheid om te toveren tot een gedenkwaardig festijn. Moge jouw verjaardag een groots en spectaculair feest zijn!
 16. Van harte gefeliciteerd, meesteres van de elegantie! Op deze dag ben je als een zwaan op het meer van het leven – gracieus, mooi en onvergetelijk. Laat je verjaardag een symfonie van elegantie zijn!
 17. Happy birthday, meesteres van de lach! Je lach is besmettelijk en maakt de wereld een vrolijkere plek. Moge jouw verjaardag gevuld zijn met onweerstaanbare grappen en gelach!
 18. Gefeliciteerd, meesteres van de inspiratie! Jouw leven is als een bestseller, vol avonturen en plotwendingen. Op je verjaardag hopen we dat het volgende hoofdstuk net zo boeiend is!
 19. Proficiat met het bereiken van een leeftijd waarop het acceptabel is om meer tijd te besteden aan het kiezen van een Netflix-show dan aan het kiezen van een levenspartner. Prioriteiten, toch?
 20. Gelukkige verjaardag, meesteres van de tijdloze schoonheid! Je bent als een fijne wijn – je wordt alleen maar beter met de jaren. Moge jouw dag gevuld zijn met de elegantie en gratie die je altijd uitstraalt!

Teksten voor een man

 1. Gefeliciteerd, ouwe! Je bent nu op een leeftijd waarop je ’s ochtends naar de wc gaat en je afvraagt of je dat deed voor de lol of uit noodzaak. Maar hey, het gaat erom dat je nog steeds gaat!
 2. Happy birthday, meneer Wijsheid! Je bent nu oud genoeg om je eigen grasmaaier te waarderen. Dat, mijn vriend, is een mijlpaal van volwassenheid. Geniet van je dag!
 3. Proficiat met het bereiken van een leeftijd waarop het acceptabel is om meer tijd te besteden aan het uitzoeken van je favoriete stoel dan aan het uitzoeken van je carrière. Prioriteiten, toch?
 4. Gelukkige verjaardag, heer van de dad jokes! Moge je grappen vandaag net zo scherp zijn als je geheugen wazig is. Laten we toasten op nog veel meer jaren van droge humor!
 5. Gefeliciteerd met het bereiken van een leeftijd waarop je meer medicijnen hebt dan vrienden op Facebook. Maar hé, wie heeft vrienden nodig als je zo goed bekend bent bij je apotheker?
 6. Happy birthday, meneer Sportauto-in-de-ziel! Je bent nu op een leeftijd waarop je je afvraagt of je je dromen hebt waargemaakt. Maar laten we eerlijk zijn, als het je droom was om een expert in het vinden van de afstandsbediening te worden, dan ben je daar zeker in geslaagd!
 7. Proficiat, heer van de barbecue! Vandaag draait alles om jouw grillvaardigheden. Maak je klaar om de dag door te brengen met het draaien van worstjes en het vermijden van “over de heuvel” grappen.
 8. Gelukkige verjaardag, meneer Technologie! Je hebt het punt bereikt waarop je de handleiding van je telefoon moet vergroten om te kunnen lezen hoe je hem moet bedienen. Maar geen zorgen, je bent nog steeds onze technologische goeroe!
 9. Gefeliciteerd met het bereiken van een leeftijd waarop het acceptabel is om meer te klagen over het weer dan over je kwalen. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan er ook tegen die onvoorspelbare regen?
 10. Happy birthday, heer van de wijsheid! Je hebt nu genoeg levenservaring om een boek te schrijven. Laten we hopen dat het een bestseller wordt, want wie wil er niet leren van jouw wijze levenslessen?
 11. Proficiat met het bereiken van een leeftijd waarop je sokken krijgt voor je verjaardag en daar oprecht blij mee bent. Het zijn tenslotte geen gewone sokken, het zijn “comfortabele voetenomhulsels”!
 12. Gelukkige verjaardag, meneer “Ik heb het vroeger beter begrepen”! Je bent nu oud genoeg om nostalgisch te worden over dingen die pas vorig jaar gebeurden. Maar maak je geen zorgen, we waarderen je oude ziel!
 13. Gefeliciteerd met het bereiken van een leeftijd waarop je de volgende dag spierpijn hebt na het nadenken over sporten. Het is duidelijk dat je mentaal aan het trainen bent voor de Olympische Spelen van ‘nooit’.
 14. Happy birthday, heer van de siësta! Je bent nu op een leeftijd waarop je overdag kunt slapen zonder dat mensen je lui noemen. Het heet nu “energiebehoud” en het is helemaal in de mode!
 15. Proficiat met het bereiken van een leeftijd waarop je meer geïnteresseerd bent in de temperatuur van het water tijdens het douchen dan in de laatste modetrends. Comfort boven alles, toch?
 16. Gelukkige verjaardag, meneer “Ik ben alleen hier voor het eten”! Vandaag is jouw dag om je te concentreren op de belangrijke dingen in het leven: taart, snacks en nog meer taart. Geniet ervan!
 17. Gefeliciteerd met het bereiken van een leeftijd waarop je ’s avonds naar bed gaat voordat het donker is. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er slaap nodig als er een verjaardagsfeestje aan de gang is?
 18. Happy birthday, heer van de vrije tijd! Je bent nu oud genoeg om jezelf serieus te nemen, maar jong genoeg om te denken dat je het niet doet. Geniet van de paradox van volwassenheid!
 19. Proficiat met het bereiken van een leeftijd waarop je meer verjaardagskaarten krijgt van de tandarts dan van vrienden. Maar laten we eerlijk zijn, je tanden zijn belangrijk en verdienen ook een feestje!
 20. Gelukkige verjaardag, meneer “Ik ben te oud voor deze rommel”! Maar laten we eerlijk zijn, je bent nooit te oud voor een goed feest. Dus laat het “ouder worden” gedeelte achterwege en vier het “ervaren en nog steeds geweldig zijn” deel!

Vond je het artikel dat te maken heeft met Verjaardag teksten / zinnen leuk en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Correcties, stuur ons dan een e-mail.

4.3/5 - (65 stemmen)