Iemand feliciteren kan met een leuke verjaardag tekst op een kaartje of een bloemetje. Op verjaardagen worden er vaak dezelfde teksten of spreuken gebruikt. Het is erg leuk om af te wisselen met teksten die je op een verjaardagskaart kunt schrijven. Bekijk hieronder een overzicht met allerlei leuke wensen m.b.t. een verjaardag. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie verjaardagswens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Verjaardag

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Verjaardag teksten voor hem, haar, jong en oud!

Wat zeg je meestal tegen iemand die jarig is? Hartelijk gefeliciteerd of Van harte gefeliciteerd zijn de meest gebruikte termen en teksten om iemand een fijne verjaardag toe te wensen. Als iemand 50 is geworden en dus Abraham of Sarah is geworden, zijn er allerlei leuke teksten die je kunt gebruiken. Ook als iemand 16, 18, 21, 65, 80 of bijvoorbeeld 100 jaar is geworden zijn er teksten te gebruiken die de leeftijd extra aandacht geven.

Verjaardagskaart voor mama met bloemen

Greetz

Happy birthday

Teksten voor op een verjaardagskaart

Je kunt een leuke tekst op een verjaardagskaart schrijven om iemand extra aandacht te geven of om een glimlach te creëren tijdens het lezen van de verjaardagskaart. Wanneer iemand jarig is, dan hoort er bij een verjaardag uiteraard een cadeautje en een kaartje of bloemetje. Bij een bloemetje kun je een klein kaartje hangen met gefeliciteerd of een bijpassende verjaardagskaart schrijven. Op deze pagina kun je allerlei leuke en originele verjaardag teksten bekijken.

Fijne verjaardag

Bron: Greetz

Teksten voor een verjaardag

Elk jaar ben je jarig. Menig één heeft meerdere verjaardagen per jaar van vrienden, collega’s of familie. Er zijn een aantal speciale leeftijden waarvoor Abraham & Sarah of andere teksten zijn die je kunt gebruiken. De teksten voor een verjaardag van iemand die 18 is geworden of de leeftijd van 65 heeft bereikt, verschillen van elkaar. Net als de sweet 16 verjaardag teksten of een collegiale verjaardag tekst.

Teksten om iemand te feliciteren

Hieronder kun je verschillende teksten bekijken die je kunt gebruiken op een verjaardagskaart of kunt schrijven bij een bloemetje. De teksten om iemand te feliciteren zijn uniek, herkenbaar, persoonlijk en origineel. Wees anders dan de rest door het schrijven van een verjaardagskaart met een mooie verjaardag tekst.

Verjaardag teksten voor op een kaartje

Verjaardag teksten voor op een kaartje. (Greetz)

Verjaardagsteksten voorbeelden:
 • Onze dochter/zoon ……
  wordt vandaag één jaar
  Daarom zit de hele familie bij elkaar
 • Er wordt een taart
  met één kaarsje aangedragen
  Wie gaat hem nu uitblazen?
  hoor je iedereen aan ….. vragen
 • Voor een twee jarige lieve meid
  Heel veel cadeautjes en gezelligheid
  Vandaag is alles mooi versierd
  Omdat jij je verjaardag viert
 • Ik heb het hele jaar aan je gedacht…
  Maar op je verjaardag nog eens extra!
  Gefeliciteerd!

Verjaardag tekst

Verjaardagswensen 16 jaar:

 • Happy Birthday
  hiep hiep hoera, eindelijk 16! je zal een nieuwe levens weg van ” volwassenheid ” betreden, je waanzinnig uitleven en iedere weekend tot in de late uurtjes uit gaan.
  waar je veel geluk , liefde en gezelligheid zal beleven.
  gefeliciteerd.
 • Als je jarig bent krijg je van mij:
  een ruiker zwarte rekkers
  en een bosje muilentrekkers
  en een reep margerietjes
  en een doos vergeet-mij-nietjes
  en een kus met een lint
  omdat ik je zo aardig vind

Verjaardagswensen 18 jaar:

 • Ik heb de laatste dagen veel aan je gedacht.
  Twee keer: één keer te vroeg & één keer TE LAAT!
  Alsnog gefeliciteerd met je 18e verjaardag!!!
 • Ik wens je een fijne verjaardag
  met bloemen en geschenken
  zodat je later met plezier
  hieraan terug kunt denken

Verjaardagsteksten 25 jaar:

 • “Hier woont [X]. Alcoholist en gezegend met suffe vrienden die een spandoek gaan maken en een half oud wijf voor de deur zetten. Toeter maar niet, het heeft toch geen zin meer.”
 • Je bent al op de helft, de volgende 25 gaan een stuk sneller.
 • Verjaardagen zijn net als pilsjes. Je geniet er meer van als je niet telt hoeveel je er hebt gehad.
 • Jok nooit over je leeftijd, behalve bij een noodgeval. Bijvoorbeeld als iemand vraagt hoe oud je bent!
 • Sommigen mensen houden van maandag, anderen van vrijdag, ik hou van jou en jouw verjaardag
 • Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van, je hebt al vaak genoeg kunnen oefenen
Verjaardag 25 jaar

Bron: Greetz

Verjaardagsteksten 50 jaar (Abraham & Sarah):

 • Ja het is echt waar,
  Onze Adam wordt 50 jaar!
 • 50 Is pas het begin,
  dan heeft het leven pas zin.
 • Abraham worden is een eer,
  50 jaar gaat voorbij als een speer!
Grappige verjaardag tekst

(Bron: Greetz.nl)

Verjaardagsteksten 60 jaar om te feliciteren:

 • Oud…. ben je bedonderd, 60 is nog lang geen 100!
 • Tip Tap Top, de eerste 60 jaar zitten erop!
 • Deze toffe peer, is geen 59 meer
 • Ons pap is nu een ouwe, maar we willen hem toch houwen.

Verjaardagsteksten 65 jaar:

 • Onze NAAM is nog niet zo oud,
  maar hij krijgt het wel benauwd !
  Nog geen grijs haar, maar al wel 65 jaar
 • 65 jaar, het is me wat
  maar volgens mij
  is het minder dan dat
 • Lieve NAAM wees niet bang, de volgende 65 duren net zo lang

Teksten om een 80 jarige te feliciteren

 • Zet de rollator maar vast klaar [NAAM] is 80 jaar
 • [NAAM] onze klusser, is nu een 80 plusser
 • Biertjes lust hij maar al te graag, [NAAM] is al weer 80 vanaf vandaag
 • Oh, wat is het leven toch prachtig…
  Gister 79 en vandaag ben je 80!!

Felicitaties voor een verjaardag

Mensen kunnen heel verschillend van elkaar zijn, maar iets dat iedereen op deze aardbol met elkaar gemeen heeft is dat iedereen ooit is geboren en dus iedereen een verjaardag te vieren is. Jong of oud, het maakt niet uit. Iedereen is één keer in het jaar jarig en ieders verjaardag moet gevierd worden.

Wanneer je binnenkort een jarige job in de vrienden of familiekring hebt kun je je nu al vast bedenken hoe je dat wilt gaan vieren. Ga je een feest geven of neem je de jarige mee uit eten? Koop je een mooi cadeau of ga je een activiteit samen ondernemen? Je kunt werkelijk waar alle kanten op.

Wat wel altijd leuk is om te geven is een persoonlijk cadeau. En wat is er nu persoonlijker dan een handgeschreven kaartje. Op een kaart kan je precies vertellen wat jouw verjaardag wens is en waarom de jarige zo bijzonder voor jou is. Waarom je de jarige leuk vindt of wat je van de jarige hebt geleerd.

Happy Birthday

(Bron: Greetz)

Voorbeeld felicitaties voor een verjaardag

Wij hebben daarom een aantal felicitaties voor een verjaardagskaart voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij inspiratie op doen voor jouw persoonlijke verjaardagstekst.

 1. Zakelijk (collega’s/je baas}
  Beste,
  Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. U bent een fijne collega. Elke dag is bijzonder door u. Ik kom met mijn plezier naar mijn werk en heb al veel van u geleerd. Daarom wil ik u bij deze extra bedanken en u een fijne verjaardag wensen.
  Groeten
 2. Persoonlijk (ouders- jubileum)
  Lieve mama, papa
  Vandaag zijn jullie 30 jaar getrouwd. Wat een bijzondere ervaring moet dat geweest zijn. Ik ben zo dankbaar dat jullie elkaar gevonden hebben. Zonder jullie was ik er ook niet geweest, haha. Jullie geven het goede voorbeeld van hoe liefde moet zijn. Jullie zijn zo respectvol naar elkaar toe. Ook op momenten dat het moeilijk ging hebben jullie elkaar nooit in de steek gelaten. Jullie geven het goede voorbeeld aan mij en zoveel anderen van wat een goed huwelijk is. Elkaar steunen door de goede en slechte tijden en onvoorwaardelijk van elkaar houden. Lieve mam en pap, we gaan op naar de volgende 30 jaar. Hou van jullie!.
 3. Geliefde
  Mijn allerliefste [vul naam in van je geliefde] Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een jaar ouder en een jaar knapper. Je bent een bijzondere vent. Elke dag wordt ik blij met een heel wakker gevoel en dat is vanaf de dag dat wij samen zijn. Je bent zo een goede man en tegelijkertijd ok een lekkerving. Want ja, het oog wilt stiekem ook wat haha. Schat je bent fantastisch. Ik bewonder jouw levenslust, hoe je met alles omgaat. De goede en de slechte dingen, je slaat je overal door heen. Je bent een goede vader, een lieve zoon en een fantastische man. Ik ben zo dankbaar met jou in mijn leven schat. Zo veel jaar zijn wij al samen, zo veel verjaardagen hebben wij al mogen delen en ik hoop dat het nooit zal ophouden. Je bent de allerleukste, de allerliefste en we gaan er een topdag van maken. Happy birthday lieveling!
69 jaar verjaardag

Bron: Greetz

Vond je het artikel dat te maken heeft met Verjaardag teksten / zinnen leuk en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Correcties, stuur ons dan een e-mail.