Of je nu een paar dagen flink verkouden bent, al twee weken met koorts op bed ligt of al maanden last hebt van een burn-out: het is altijd fijn om te merken dat mensen aan je denken. Dat ene beterschapsappje maakt je dag een stuk draaglijker en elke keer als je dat lieve kaartje ziet staan, maakt je hart een sprongetje. Hieronder enkele tips om een vrouw beterschap te wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Een vrouw beterschap wensen?

Je weet dus hoe fijn het is als iemand je beterschap wenst, maar soms kan het lastig zijn om dit zelf te doen. Wat zijn de juiste woorden? Zeker bij schrijnende situaties weet je niet altijd wat goed is om te zeggen. Ook dan draait het erom dat je laat weten dat je aan diegene denkt. Een ellenlange essay is niet nodig, een paar liefdevolle zinnen is vaak al genoeg. Om je een duwtje in de goede richting te geven, staan hieronder ideeën die je altijd kunt gebruiken.

Beterschap vrouw

(Bron: Greetz)

Sterkte en beterschap teksten, cadeaus en meer om een vrouw beterschap te wensen

 • 1. ‘Beterschap gewenst!’
  Simpeler kan niet, maar het hoeft ook niet moeilijk. Bij dit berichtje draait het om de intentie. Je hebt van je laten horen, en dan kan al veel betekenen voor de ander.
 • 2. Personaliseer je beterschapswens
  Je kunt het bericht personaliseren met een leuke emoji, zoals een hartje, bosje bloemen of met een emoji die je vaker gebruikt als je met de ander appt. Je kunt het berichtje iets langer maken door een zin toe te voegen, zoals: ‘Hopelijk tot snel’ of ‘Rust goed uit’. Dit is afhankelijk van de situatie en van wat voor jou goed voelt.
 • 3. ‘Kan ik wat voor je betekenen?’
  Nadat je de zieke beterschap hebt gewenst, kun je vragen of je iets voor diegene kunt doen. Als je collega’s bent, is diegene er wellicht bij gebaat dat je een klusje overneemt. Of misschien heeft je vriend/familielid/kennis behoefte aan persoonlijk contact en word je uitgenodigd om een bakje koffie te komen drinken. Door de vraag open te stellen, weet de ander dat hij/zij eerlijk tegen je kan zijn en bij je terecht kan.
 • 4. ‘Hoe gaat het?’
  Met deze woorden toon je aan dat je interesse hebt in de ander en het ziek-zijn niet negeert. Je merkt vanzelf wat diegene kwijt wil en zo heb je een (virtueel) gesprek. Je kunt het gesprek afsluiten met dezelfde woorden als bij nummer 1.
 • 5. Schrijf een gedichtje
  Als je een dichtwonder bent, kan je een mooi en persoonlijk gedichtje sturen. Ben je er niet goed in, maar vind je het wel een leuk idee? Internet staat vol met mooie tekstjes. Of gebruik deze: ‘Je voelt je nu niet zo fijn, maar weet dat het morgen weer anders kan zijn’
 • 6. Stuur een cadeautje
  Dit kan bijvoorbeeld een kaart, ballon, bosje bloemen, fruitmand of doosje bonbons zijn. Als je het cadeautje online bestelt, kun je er een leuke, persoonlijke boodschap bij doen. Ook kun je het cadeautje persoonlijk komen brengen, al is het dan handig om even af te spreken of je welkom bent.

Toch nog aan het twijfelen? Weet dan dat je niets fout kunt doen. Je laat zien dat je aan de ander denkt en dat is het belangrijkste.

Beterschapskaart vrouw

(Bron: Greetz)

Enkele beterschapswensen voor een vrouw:

 • Ik wens je beterschap toe
 • Lieverd, ik hoop dat je snel opknapt
 • Erg vervelend van je gebroken arm, ik hoop dat je op korte termijn beter gaat worden
Vrouw beterschap toewensen

Bron: Greetz

Gedichten

 1. Als een Bloem in Bloei: In het veld van gezondheid, als een bloem in bloei, Moge elke dag je helen, van je hoofd tot je teen. Laat de zon van welzijn op je schijnen, Beterschap, lieve vrouw, je zult weer stralen als deinen.
 2. Een Lint van Liefde: Omwikkeld met een lint van liefde, zacht en fijn, Moge het je omhelzen in dagen van pijn. Laat mijn wensen als kussen op je huid, Beterschap, mooi mens, je bent niet uit het geluk geluid.
 3. Een Dans van Genezing: Dans op de melodie van genezing, teder en licht, Moge je elke stap zetten naar een vergezicht. Laat je lichaam meedeinen op het ritme van herstel, Beterschap, lieve vrouw, je bent als een edel juweel.
 4. Een Zonnestraal van Troost: Als een zonnestraal die door de wolken breekt, Moge elke glimlach je gezicht omhoogsteekt. Laat mijn wensen je omarmen als een zachte bries, Beterschap, jij straalt als een helder paradijs.
 5. Een Symphony van Kracht: Luister naar de symphony van innerlijke kracht, Moge elke noot je ziel omhoogbracht. Laat de muziek van beterschap weerklinken, Beterschap, lieve vrouw, ik ben er om je te omringen.
 6. Een Fontein van Gezondheid: Als een fontein die bruist van vitaliteit, Moge elke druppel je brengen naar mobiliteit. Laat het water van genezing je omvloeien, Beterschap, mooi mens, laat je weer opbloeien.
 7. Een Vlinder van Moed: Als een vlinder in de tuin van moed, Moge je vleugels dragen, zo kleurrijk en goed. Laat mijn hoop je zorgen wegdragen, Beterschap, lieve vrouw, morgen zal je weer dagen.
 8. Een Oase van Troost: Te midden van zorgen, als een oase van troost, Moge elke gedachte je brengen naar een zachte kust. Laat de palmbomen van gezondheid je schaduw zijn, Beterschap, jij bent als een kostbare wijn.
 9. Een Zee van Liefde: Drijf op de zee van liefde, onmetelijk en diep, Moge elk golftje je brengen naar het leven zo lief. Laat mijn genegenheid als een zacht briesje zijn, Beterschap, lieve vrouw, je bent een ware schijn.
 10. Een Roos van Herstel: Pluk een roos van herstel, zo delicaat, Moge elke bloemblaadje brengen wat je nu ontgaat. Laat de geur van beterschap je omringen, Beterschap, mooi mens, je zult weer zingen.
 11. Een Lied van Troost: Zing een lied van troost, in harmonie, Moge elke toon je brengen naar harmonie. Laat de melodie van genezing je wiegen, Beterschap, lieve vrouw, je zult weer stijgen.
 12. Een Regenboog van Hoop: Na elke regen, een regenboog van hoop, Moge het je herstel zijn, een stralende troep. Laat de kleuren je dagen weer versieren, Beterschap, jij hebt het in je om te floreren.
 13. Een Vuur van Vitaliteit: Brand een vuur van vitaliteit, warm en puur, Moge het je omhullen, als een genezende vuur. Laat mijn wensen opstijgen als rook, Beterschap, mooi mens, je bent als een kostbaar boek.
 14. Een Tuin van Genezing: Plant een zaadje in de tuin van genezing, Moge het ontspruiten tot een prachtige verschijning. Laat de bloemen van gezondheid bloeien, Beterschap, lieve vrouw, je bent als een mooie gloei.
 15. Een Poëzie van Herstel: Schrijf een poëzie van herstel, met woorden zacht, Moge elke zin je brengen naar een hoopvolle kracht. Laat de verzen je dagen verlichten, Beterschap, mooi mens, laat de pijn weer zwichten.

Grappige en humoristische spreuken / teksten

 1. “Lieve vriendin, ik hoorde dat je ziek bent. Zullen we afspreken dat deze griep zich gedraagt als een slechte gast en snel vertrekt? Anders moeten we hem misschien een rekening sturen voor het gebruik van jouw lichaam!”
 2. “Ik wou dat ik een toverstaf had waarmee ik je beter kon maken. Helaas heb ik alleen maar een zak met chocolade en een Netflix-abonnement. Helpt dat ook?”
 3. “Ze zeggen dat lachen het beste medicijn is. Dus, hier is een mop: waarom nam de griep geen examen? Omdat hij vooraf ziek was!”
 4. “Hé jij daar, ziek zijn is niet toegestaan! We hebben een petitie gestart tegen virussen die jou lastigvallen. Teken als je het ermee eens bent!”
 5. “Ik stuurde een engeltje naar je toe, maar het keerde terug. Het zei dat engelen niet kunnen helpen bij verkoudheden, maar dat een warme kom soep wel magisch is. Dus hier is virtuele soep voor jou!”
 6. “Ik hoorde dat je ziek bent. Geen zorgen, ik heb mijn superheldencape uit de kast gehaald en ben onderweg met een lading tissues en kippensoep. Bereid je voor op de genezingsmissie!”
 7. “Ze zeggen dat je veel fruit moet eten als je ziek bent. Dus ik stuur een virtuele fruitmand. Het is een beetje virtueel, dus je kunt het niet opeten, maar het gedachtegoed is er!”
 8. “Beste virus dat onze vriendin heeft aangevallen, weet dat we een rechercheteam hebben ingeschakeld. We hebben je locatie getraceerd en we sturen een legertje hoestdrank. Bereid je voor op een tegenaanval!”
 9. “Ik heb gehoord dat je ziek bent. Misschien moeten we de dokter vragen of er een recept is voor ‘verplichte pauze met een extra dosis gezelligheid’. Beterschap, en geniet van je onvrijwillige rust!”
 10. “Ze zeggen dat een lach en een knuffel wonderen verrichten. Omdat ik niet fysiek bij je kan zijn, stuur ik deze tekst met een virtuele knuffel en een emoji die breed glimlacht. Werkt dat een beetje?”
 11. “Ik stuurde een drone met vitamine C naar je huis, maar hij werd onderweg aangevallen door een zwerm verkoudheidsvirussen. Het lijkt erop dat we een plan B nodig hebben. Hoe zit het met een komische filmmarathon?”
 12. “Beste griepvirus, ik wilde je laten weten dat je niet welkom bent. Als je niet onmiddellijk vertrekt, overweeg dan alsjeblieft een andere route, bij voorkeur naar Antarctica. Daar kunnen ze vast wat warmte gebruiken.”
 13. “Ik heb gehoord dat je ziek bent. Zullen we samen een lijst maken van de ‘Top 10 Dingen die je kunt Doen als Je Ziek Bent’? Nummer 1 is natuurlijk ‘Word snel beter’, de rest vul je maar in als je je verveelt!”
 14. “Wat zeg je tegen een griepvirus dat je vriendin heeft aangevallen? ‘Je hebt de verkeerde te pakken! Onze vriendin is onverwoestbaar en jij hebt geen schijn van kans.’ Beterschap, onverwoestbare vriendin!”
 15. “Ik hoorde dat je ziek bent, dus ik stuur een virtuele lach naar je toe. Als het niet helpt, stuur ik een doos chocolade. Als dat niet helpt, stuur ik een hond om je op te vrolijken. Als dat niet helpt, stuur ik een betere grap. Beterschap!”

Hopelijk brengen deze grappige teksten en spreuken een glimlach op het gezicht van de zieke vrouw en dragen ze bij aan een lichtpuntje tijdens haar herstel.

Zelf een sterkte of een beterschapstekst gevonden of bedacht? Stuur deze dan naar info@tekst.nl

5/5 - (1 stemmen)