Of je nu een paar dagen flink verkouden bent, al twee weken met koorts op bed ligt of al maanden last hebt van een burn-out: het is altijd fijn om te merken dat mensen aan je denken. Dat ene beterschapsappje maakt je dag een stuk draaglijker en elke keer als je dat lieve kaartje ziet staan, maakt je hart een sprongetje. Hieronder enkele tips om een vrouw beterschap te wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Een vrouw beterschap wensen?

Je weet dus hoe fijn het is als iemand je beterschap wenst, maar soms kan het lastig zijn om dit zelf te doen. Wat zijn de juiste woorden? Zeker bij schrijnende situaties weet je niet altijd wat goed is om te zeggen. Ook dan draait het erom dat je laat weten dat je aan diegene denkt. Een ellenlange essay is niet nodig, een paar liefdevolle zinnen is vaak al genoeg. Om je een duwtje in de goede richting te geven, staan hieronder ideeën die je altijd kunt gebruiken.

Beterschap vrouw

(Bron: Greetz)

Sterkte en beterschap teksten, cadeaus en meer om een vrouw beterschap te wensen

 • 1. ‘Beterschap gewenst!’
  Simpeler kan niet, maar het hoeft ook niet moeilijk. Bij dit berichtje draait het om de intentie. Je hebt van je laten horen, en dan kan al veel betekenen voor de ander.
 • 2. Personaliseer je beterschapswens
  Je kunt het bericht personaliseren met een leuke emoji, zoals een hartje, bosje bloemen of met een emoji die je vaker gebruikt als je met de ander appt. Je kunt het berichtje iets langer maken door een zin toe te voegen, zoals: ‘Hopelijk tot snel’ of ‘Rust goed uit’. Dit is afhankelijk van de situatie en van wat voor jou goed voelt.
 • 3. ‘Kan ik wat voor je betekenen?’
  Nadat je de zieke beterschap hebt gewenst, kun je vragen of je iets voor diegene kunt doen. Als je collega’s bent, is diegene er wellicht bij gebaat dat je een klusje overneemt. Of misschien heeft je vriend/familielid/kennis behoefte aan persoonlijk contact en word je uitgenodigd om een bakje koffie te komen drinken. Door de vraag open te stellen, weet de ander dat hij/zij eerlijk tegen je kan zijn en bij je terecht kan.
 • 4. ‘Hoe gaat het?’
  Met deze woorden toon je aan dat je interesse hebt in de ander en het ziek-zijn niet negeert. Je merkt vanzelf wat diegene kwijt wil en zo heb je een (virtueel) gesprek. Je kunt het gesprek afsluiten met dezelfde woorden als bij nummer 1.
 • 5. Schrijf een gedichtje
  Als je een dichtwonder bent, kan je een mooi en persoonlijk gedichtje sturen. Ben je er niet goed in, maar vind je het wel een leuk idee? Internet staat vol met mooie tekstjes. Of gebruik deze: ‘Je voelt je nu niet zo fijn, maar weet dat het morgen weer anders kan zijn’
 • 6. Stuur een cadeautje
  Dit kan bijvoorbeeld een kaart, ballon, bosje bloemen, fruitmand of doosje bonbons zijn. Als je het cadeautje online bestelt, kun je er een leuke, persoonlijke boodschap bij doen. Ook kun je het cadeautje persoonlijk komen brengen, al is het dan handig om even af te spreken of je welkom bent.

Toch nog aan het twijfelen? Weet dan dat je niets fout kunt doen. Je laat zien dat je aan de ander denkt en dat is het belangrijkste.

Beterschapskaart vrouw

(Bron: Greetz)

Enkele beterschapswensen voor een vrouw:

 • Ik wens je beterschap toe
 • Lieverd, ik hoop dat je snel opknapt
 • Erg vervelend van je gebroken arm, ik hoop dat je op korte termijn beter gaat worden
Vrouw beterschap toewensen

Bron: Greetz

Zelf een sterkte of een beterschapstekst gevonden of bedacht? Stuur deze dan naar info@tekst.nl