De feestdagen dienen als perfect moment om jouw personeel een hart onder de riem te steken en te bedanken voor hun goede inzet. Een goede kerstwens voor het personeel is dus ook van groot belang. Je kunt deze kerstwens uitspreken bij de kerstborrel, op een kerstkaart schrijven of toevoegen aan het kerstpakket. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor de beste kerstwensen voor jouw personeel? In dit artikel lees je hoe je de beste kerstwensen kunt creëren en geven wij een aantal goede voorbeelden voor een kerstwens voor het personeel.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Kerstwensen voor het personeel – collega’s 2023 – 2024

Schroom niet om een kerstwens te versturen. Weet jij niet goed wat je moet zeggen of schrijven? Het is zonde om deze kans te missen. De kerstdagen zijn namelijk ideaal voor een extra boost voor het personeel. Een mooie kerstwens is perfect om jouw waardering te uitten, maar ook om iedereen goed te motiveren voor het volgende jaar.

Een goed voorbeeld hiervan is:

 • “Bedankt voor jouw goede inzet het afgelopen jaar. Ik wens je een fijne kerst en hoop ook volgend jaar hard samen te kunnen werken.”
Kerstwensen personeel

Bron: Greetz.nl

Maak het persoonlijk

Hoe groot of klein jouw bedrijf ook is, het is belangrijk om het persoonlijk te maken. Dit kan al heel eenvoudig door simpelweg de naam van de werknemer te benoemen om op te schrijven. “Fijne kerstdagen Annie en bedankt voor alles!” is een stuk persoonlijker dan “Fijne kerstdagen en bedankt voor jouw inzet”.

Wanneer je een klein team hebt, is het zelfs mogelijk om iedereen een persoonlijke kerstwens te geven. Wanneer jouw bedrijf groot is, kan dit lastiger zijn, maar kun je het schrijven van de kerstwensen ook toebedelen aan teamleiders.

Kerstwens voor collega

Bron: Greetz

Voorbeelden van kerstwensen voor personeel

Ben jij benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn qua kerstwensen voor het personeel? Wij maken het je graag een stukje eenvoudiger en hebben een aantal populaire opties voor kerstwensen op een rijtje gezet:

“Hartstikke bedankt voor jouw goede inzet. Wij wensen je een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar.”

“Bedankt voor alles wat jij dit jaar hebt gedaan. We hopen dat je een fijne kerst mag beleven en zien je volgend jaar graag weer terug op de werkvloer.”

“Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar van (bedrijfsnaam). We willen je bedanken voor de goede inzet van het afgelopen jaar.”

Kerstkaart personeel

Bron: Greetz

Teksten voor collega’s

 1. Algemene Kerstgroet aan het Personeel:
  • “Aan ons geweldige team: in deze feestelijke tijd willen we onze waardering uitspreken voor jullie harde werk en toewijding. Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar gewenst!”
 2. Dankbaarheid en Waardering:
  • “Ons succes dit jaar is te danken aan de toewijding en inzet van elk teamlid. Dank jullie wel voor jullie harde werk. Mogen de kerstdagen gevuld zijn met vreugde en warmte.”
 3. Kerstborrel Uitnodiging:
  • “Het is tijd om te vieren! Sluit je aan bij ons voor een feestelijke kerstborrel op [datum en tijd]. Laten we samen toasten op een jaar van teamwork en successen.”
 4. Waardering voor Samenwerking:
  • “De kerstboom mag dan wel versierd zijn met lichtjes, maar ons kantoor straalt door het teamwork van ons schitterende personeel. Bedankt voor een jaar van geweldige samenwerking. Prettige kerstdagen!”
 5. Persoonlijke Dankbetuiging:
  • “Aan elk individu in ons team: jullie inzet maakt het verschil. Dank voor een geweldig jaar en laten we samen uitkijken naar nieuwe uitdagingen in het komende jaar. Fijne feestdagen!”
 6. Kerstcadeau-aankondiging:
  • “Dit jaar hebben we iets speciaals voor ons fantastische personeel. Vergeet niet langs te komen op [datum/tijd] om je kerstcadeau op te halen en samen het seizoen te vieren!”
 7. Blik op de Toekomst:
  • “Terwijl we het jaar afsluiten, willen we onze waardering uitspreken voor de bijdrage van elk teamlid. Samen hebben we doelen bereikt en uitdagingen overwonnen. Op naar een nieuw jaar vol groei en successen. Fijne kerstdagen!”
 8. Bedrijfstrots en Successen:
  • “Ons succes als bedrijf is een weerspiegeling van het harde werk van ons personeel. Laten we samen terugkijken op een jaar vol prestaties en vooruitkijken naar nieuwe mijlpalen. Fijne feestdagen en een welverdiende vakantie!”
 9. Dank voor Inzet:
  • “Aan ons toegewijde personeel: jullie hebben het afgelopen jaar buitengewone inzet getoond. Dank voor jullie toewijding en bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Geniet van de feestdagen en een welverdiende rustperiode!”
 10. Waardering voor Flexibiliteit:
  • “Dit jaar heeft ons personeel bewezen dat flexibiliteit en vastberadenheid de kern zijn van ons succes. Dank voor jullie aanpassingsvermogen en hard werken. Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 11. Kerstontbijt of -lunch Aankondiging:
  • “Als blijk van waardering voor ons fantastische personeel, nodigen we jullie uit voor een feestelijk kerstontbijt/lunch op [datum/tijd]. Laten we samen genieten van goed eten en elkaars gezelschap.”
 12. Persoonlijke Groei en Ontwikkeling:
  • “Naast het vieren van feestdagen willen we ook stilstaan bij jullie persoonlijke en professionele groei dit jaar. Dank voor jullie toewijding aan zelfontwikkeling. Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 13. Kerstvakantie Aankondiging:
  • “Omringd door feestelijke spirit kondigen we aan dat het kantoor gesloten zal zijn van [datum] tot [datum]. Geniet van de welverdiende kerstvakantie, en we zien elkaar in het nieuwe jaar met nieuwe energie.”
 14. Verwachtingen en Doelen voor het Nieuwe Jaar:
  • “Terwijl we kerst vieren, kijken we ook vooruit naar nieuwe kansen in het komende jaar. Laten we samen streven naar nog meer succes en groei. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 15. Waardering voor Teamspirit:
  • “Aan ons fantastische team: jullie teamgeest heeft ons het hele jaar door gedragen. Bedankt voor jullie samenwerking en positieve energie. Prettige kerstdagen en een veelbelovend nieuwjaar!”
 16. Dankbetuiging aan het Einde van het Jaar:
  • “Na een jaar van hard werken en samenwerken willen we ons personeel bedanken voor hun toewijding en bijdrage aan ons succes. Laten we samen het jaar feestelijk afsluiten en uitkijken naar nieuwe hoogten. Fijne kerstdagen en een succesvol nieuwjaar!”
 17. Terugblik op Prestaties:
  • “In dit seizoen van reflectie kijken we terug op de successen die we als team hebben behaald. Dank voor jullie bijdrage en inzet. Mogen de feestdagen gevuld zijn met geluk en ontspanning. Fijne kerstdagen!”
 18. Bedankje voor Doorzettingsvermogen:
  • “Aan ons doorzettingsvermogende personeel: jullie vastberadenheid en inzet hebben dit jaar gekenmerkt. Dank voor jullie harde werk. Prettige kerstdagen en een welverdiende vakantie gewenst!”
 19. Kerstwens voor Werkplezier:
  • “In de geest van kerst wensen we jullie niet alleen professioneel succes, maar ook persoonlijk werkplezier. Laten we het nieuwe jaar verwelkomen met enthousiasme en optimisme. Fijne feestdagen!”

Maak de kerst van jouw personeel net wat bijzonderder met een mooie kerstwens. Wees niet bang om het persoonlijk te maken en de wens zelf op te schrijven. Het uitten van jouw waardering voor het personeel, ook tijdens de kerstdagen, is van groot belang voor jouw bedrijf.

5/5 - (2 stemmen)