De geboorte van je kind is, samen met je bruiloft, ongetwijfeld de mooiste gebeurtenis in je leven. Deze bijzondere mijlpaal wil je graag delen met al je familie, vrienden en kennissen. Ook wanneer er sprake is van prematuur, een vroeggeboorte. Wanneer je kindje te vroeg geboren wordt, zullen de eerste weken of maanden wellicht een beetje spannend zijn. Je kindje zal een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven en je kunt daardoor niet vanaf het begin af aan genieten van een onbezorgde kraamtijd waarbij je al je familie, vrienden en kennissen graag ontvangt om je kindje te bewonderen. Nodig deze uit met een tekst geboortekaartje prematuur.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Geboorte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Waarschijnlijk wil je pas als alles helemaal onder controle is, bezoek ontvangen. Toch wil je je blijdschap van de geboorte van je kindje zo snel mogelijk delen met je familie, vrienden en kennissen en ze op de hoogte stellen van de prematuur. Welke tekst is geschikt voor een geboortekaartje prematuur? Dat kun je lezen op deze website. Onder het kopje ‘Tekst geboortekaartje prematuur’ vind je de mooiste teksten voor in geboortekaartjes als er sprake is van prematuur.

Prematuur cadeautjes:

Bij een kaartje hoort natuurlijk ook een leuk cadeautje. Hieronder kun je alle prematuur cadeautjes bekijken die je eenvoudig kunt laten meesturen met het kaartje.

Tekst geboortekaartje prematuur in een overzicht

Je hebt waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd als je kindje te vroeg geboren is en we maken het je met deze website graag makkelijk door de mooiste teksten voor in geboortekaartjes prematuur voor je op een rijtje te zetten. Zo hoef je zelf niet lang na te denken over en mooie tekst geboortekaartje prematuur, maar kun je dit gewoon overnemen van deze website.

Tekst geboortekaartje prematuur

Tekst geboortekaartje prematuur. (Greetz.nl)

Voorbeelden tekst geboortekaartje bij prematuur

 • Je kwam zo plots
  zo onverwacht
  toch veroverde je
  een plaats in ons hart.
 • Onverwacht
  maar heel erg gewenst
  een cadeau van het leven
  dat is wat jij bent!
 • Je was er eerder dan verwacht,
  met … gram en … cm
  ook iets kleiner dan gedacht.
  Op (datum)
  kwam je in ons leven,
  een prachtige zoon/dochter
  aan wie we veel liefde zullen geven.
Prematuur kaartje

Bron: Greetz

Tekst geboortekaartje prematuur:

 • Zo vlug als een trein
  wilde ik op deze aarde zijn.
  Omdat ik z’n haast had om te komen,
  zal ik voor even
  in een couveuse moeten wonen.
 • Is ons meisje/knulletje aan haar/zijn leven begonnen.
  Intens dankbaar en gelukkig zijn wij.
  dat ze/hij al een eind op de goede weg is
 • Begin jij aan je levenswerk.
  Te vroeg maar ook tijd genoeg
  tijd om je alle liefde te geven
  Lieve (naam),
  Welkom in ons hart
  Welkom in ons leven!

Prematuur teksten geboortekaartje

 • Nog heel erg klein
  dapper strijdend
  om nu al bij ons te zijn
 • 9 weken te vroeg is ze gekomen
  het meisje uit onze dromen
  Ze doet nu haar best om groot en sterk te groeien
  en tot een bijzonder meisje op te bloeien
 • Net als mijn broer ben ik zeer op tijd,
  daarom ben ik een kleine meid.

Tekst geboortekaartje te vroeg geboren

 • Ze is een prachtig
  stukje van de wereld
  En een heel
  bijzonder mens
  Heel veel geluk en liefde
  is wat ik jullie wens
 • Een dochter geboren
  om te koesteren en te verwennen
  Een dochter waarin je zo veel zal herkennen
  Een dochter een groot geschenk
  ook al is het nog klein
  Een dochter waar jullie heel trots op kunnen zijn!
 • Miljoenen mensen hebben er een
  het lijkt dan zo gewoon
  maar hij is een heel speciale
  want hij is jullie zoon
 • Gefeliciteerd
  Wie raakt niet ontroerd
  bij het zien van nieuw leven.
  Geniet van jullie zoon
  die jullie is gegeven.

Geboortekaartje teksten prematuur

 • Je was er eerder dan verwacht,
  met … gram en … cm
  ook iets kleiner dan gedacht.
 • Op (datum)
  kwam je in ons leven,
  een prachtige zoon/dochter
  aan wie we veel liefde zullen geven.
 • Ik was wel heel erg klein
  om bij papa en mama thuis te zijn
  Maar nu ben ik in gewicht toegenomen
  en ben ik op (datum) naar huis gekomen.
 • Ondanks de goede zorgen van de doktoren
  ben ik nog te vroeg geboren
  daarom blijf ik nog even hier
  en daarna bezorg ik mama en papa veel plezier
Tekst geboortekaartje prematuur
 • Jij werd veel te vroeg geboren voor je leven werd gevreesd
  Maar hier is nu toch jouw kaartje we zijn nog nooit zo blij geweest!
 • Tien weken eerder dan verwacht
  werd jij met spoed ter wereld gebracht
  Maar nu mag iedereen het horen:
  ‘Er is een dapper klein manneke geboren!’
 • Ik ben wat vroeg geboren
  Ik ben nog teer en klein
  Maar papa en mama kan je reeds bezoeken
  Dat vinden zij reuze fijn.
 • Te klein om vast te houden.
  Te groot voor woorden
  Nog niet in je eigen bedje,
  maar wel in ons hart

Meer prematuur teksten

 1. Met grote vreugde en dankbaarheid kondigen wij de geboorte aan van onze dappere strijder, [naam van de baby]. Hoewel hij klein en te vroeg geboren is, is zijn kracht en moed groter dan we ooit hadden kunnen voorstellen.
 2. Welkom op de wereld, lief [naam van de baby]. Je bent misschien klein van stuk, maar je hebt een ongelooflijke hoeveelheid moed in je kleine hart. We zijn trots op elke kleine stap die je zet.
 3. Met liefde en bewondering introduceren we onze kostbare prematuur, [naam van de baby]. Je hebt ons leven veranderd en ons geleerd wat echte kracht betekent.
 4. In liefde geboren, met moed omringd. Onze dappere [naam van de baby] heeft zijn weg gevonden naar ons hart en onze wereld. Zijn vroegtijdige komst maakt hem des te kostbaarder.
 5. Onze kleine held, [naam van de baby], heeft de wereld verrast met zijn komst. Hoewel hij vroeger dan verwacht arriveerde, brengt hij een overvloed aan liefde en vreugde met zich mee.
 6. Met bewondering voor zijn ongelooflijke vechtlust en vastberadenheid, stellen wij voor: [naam van de baby]. Zijn prematuur geboren leven is een inspiratie voor ons allemaal.
 7. Liefde kwam in een klein formaat met de geboorte van [naam van de baby]. Zijn prematuur geboren hartje klopt krachtig en vult ons met onmetelijke trots.
 8. Een klein wonder is geboren, eerder dan verwacht. Welkom [naam van de baby], jouw kracht en doorzettingsvermogen zijn een bron van inspiratie voor ons allemaal.
 9. Hoewel hij klein is, is zijn impact groot. Met vreugde presenteren wij [naam van de baby], een prematuur geschenk van liefde en vastberadenheid.
 10. Ons kostbare geschenk, [naam van de baby], is eerder dan verwacht gekomen en heeft ons hart veroverd met zijn ongelooflijke kracht. Zijn prematuur geboren leven is een testament van doorzettingsvermogen.
 11. Met verwondering en liefde stellen wij voor: [naam van de baby], geboren als een klein wonder. Zijn prematuur geboren reis is gevuld met liefde, moed en overwinning.
 12. In de wereld van klein, maar dapper, presenteert zich [naam van de baby]. Zijn prematuur geboren leven heeft ons geleerd over veerkracht, liefde en onvoorwaardelijke toewijding.
 13. Ons hart barst van liefde en trots met de geboorte van onze prematuur geboren held, [naam van de baby]. Zijn kleine voetstappen laten een onuitwisbare indruk achter in ons leven.
 14. Een klein wonder is geboren, een vroeg geschenk van geluk. Met liefde en bewondering introduceren we [naam van de baby], onze dappere prematuur geboren baby.
 15. Welkom in de wereld, [naam van de baby]. Je bent misschien klein, maar je impact is groots. Je prematuur geboren reis inspireert ons allemaal.
 16. Met een mix van emoties presenteren wij [naam van de baby], onze dappere prematuur geboren engel. Zijn komst herinnert ons eraan dat liefde en moed geen maat kennen.
 17. Een klein licht in de duisternis, [naam van de baby], is eerder dan verwacht gekomen en heeft onze wereld veranderd. Zijn prematuur geboren aanwezigheid vult ons met vreugde.
 18. Met liefde en bewondering kondigen wij de geboorte aan van onze prematuur geboren [naam van de baby]. Zijn kleine hartje klopt krachtig en vult ons met onvoorwaardelijke liefde.
 19. Hoewel hij klein en teer is, heeft [naam van de baby] een enorme indruk achtergelaten in ons leven. Zijn prematuur geboren reis is een testament van hoop, liefde en veerkracht.
 20. Onze prematuur geboren prins, [naam van de baby], heeft zijn weg gevonden naar ons hart en heeft het veroverd. Zijn kleine vingertjes grijpen onze liefde vast en laten ons beseffen hoe kostbaar het leven is.
 21. Met een lach en een traan kondigen wij de geboorte aan van [naam van de baby], onze kleine vechter. Zijn prematuur geboren leven herinnert ons aan de fragiliteit en schoonheid van het leven.
 22. Welkom op de wereld, [naam van de baby]. Je bent misschien klein, maar je hebt al een enorme indruk achtergelaten. Je prematuur geboren reis is gevuld met liefde, moed en doorzettingsvermogen.
 23. In bewondering voor zijn krachtige geest en ongelooflijke moed stellen wij voor: [naam van de baby], onze dappere prematuur geboren ster.
 24. [Naam van de baby] heeft ons geleerd dat liefde geen maten kent. Zijn prematuur geboren komst heeft ons hart gevuld met onmetelijke trots en vreugde.
 25. Met open armen en harten vol liefde verwelkomen we [naam van de baby], onze prematuur geboren engel. Zijn kleine voetstapjes zullen grote indrukken achterlaten in ons leven.
 26. Welkom op de wereld, klein wonder. [Naam van de baby] is prematuur geboren, maar zijn aanwezigheid vult onze harten met een overvloed aan liefde en bewondering.
 27. Met tranen van vreugde en dankbaarheid stellen wij voor: [naam van de baby], geboren met de kracht van een krijger. Zijn prematuur geboren leven is een reis van liefde en hoop.
 28. Een klein vroeg geschenk van de hemel, [naam van de baby], is gearriveerd en heeft ons leven verrijkt. Zijn prematuur geboren aanwezigheid herinnert ons aan de kostbaarheid van het leven.

Vond je het artikel dat te maken heeft met teksten die te maken hebben met prematuur voor op een kaartje leuk of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website.

4.5/5 - (42 stemmen)