Kerstmis is voor veel mensen zonder twijfel de mooiste tijd van het jaar. Een tijd waarin we extra aandacht besteden aan onszelf en aan onze familie, vrienden en kennissen. Een tijd waarin we even alle ellende in de wereld vergeten en alleen maar genieten. Veel mensen vieren de kerst samen met hun familie en beste vrienden en vriendinnen. Nodig deze mensen uit met de tekst kerst uitnodiging voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Als je een etentje of iets dergelijks organiseert met kerst, wil je waarschijnlijk ook graag een leuke uitnodiging versturen aan je gasten. Welke tekst schrijf je op een kerst uitnodiging? Op deze website kun je een heleboel voorbeelden van een tekst kerst uitnodiging vinden in de vorm van kerstgedichten of een leuke tekst met een kerstwens.

Kerst teksten en uitnodiging

Zo hoef je zelf niet zoveel tijd te besteden aan het bedenken van een tekst kerst uitnodiging maar kun je in plaats daarvan je tijd besteden aan de organisatie van je etentje. Lees de voorbeelden voor tekst kerst uitnodiging eens rustig door en kies de beste tekst kerst uitnodiging uit.Deze tekst schrijf je in je uitnodigingen en je stuurt als je gasten een uitnodiging.

Uitnodigingsteksten voor op kerstkaarten

Ze zullen verrast zijn door de goede tekst in de kerst uitnodiging en komen graag samen met jou genieten van een gezellig etentje tijdens de kerst. Want kerst vier je tenslotte het liefst samen. Niemand is graag alleen met de kerst. Maak er een mooie tijd van met dierbare mensen om je heen!

Tekst kerst uitnodiging

Tekst kerst uitnodiging. (Greetz.nl)

Tekst kerst uitnodiging voorbeelden:

 • Buiten huilt de wind om het huis
  gezelligheid heerst er binnen
  Komen jullie bij ons langs,
  als we aan het kerstmaal gaan beginnen?
 • Als jij nu eens langs zou komen,
  Wat zou me dat verblijden.
  Kom met kerstmis dan heffen we
  het glas op de goede, oude tijden
 • Maak mijn kerstmis toch gezellig, ik weet dat kan je
  Kom langs, laten we vrede sluiten en klinken met bruisende champagne
 • Overal in huis hangen de slingers,
  aan de deur een mooie krans.
  Zoek me weer eens op met kerstmis,
  geef onze vriendschap nog een kans
Kerstkaart met uitnodiging

(Bron: Greetz.nl)

Uitnodigingsteksten voor kerstkaarten:

Bij een nieuwjaar horen wensen
en soms zelfs een fijn festijn,
waarom heel veel mensen
toasten met een glaasje wijn

Dat elke nieuwe dag
Jullie vrede geven mag
en bergen van geluk
Een heel jaar aan een stuk.
Komen jullie gezellig langs eerste kerstdag?

Bij nieuwjaar horen wensen
bij een nieuwjaar horen wensen
van gezondheid en geluk,
vooral dan voor die mensen
die me helpen stuk voor stuk.
Wij nodigen jullie uit om tweede kerstdag langs te komen

Uitnodigingskaart voor de kerst

Tekst kerst uitnodiging zakelijk:

 • Wij van ( bedrijf ) danken u voor de fijne werkrelatie die wij dit jaar met u hebben mogen onderhouden, en wensen deze in de toekomst te kunnen voortzetten. Tevens nodigen we u uit om een drankje te komen doen bij onze kerstborrel.
 • Bij een nieuwjaar horen wensen
  en soms zelfs een fijn festijn,
  waarom heel veel mensen
  toasten met een glaasje wijn.
 • Als jij nu eens langs zou komen,
  Wat zou me dat verblijden.
  Kom met kerstmis dan heffen we
  het glas op de goede, oude tijden.
 • Overal in huis hangen de slingers,
  aan de deur een mooie krans.
  Zoek me weer eens op met kerstmis,
  geef onze vriendschap nog een kans.
 • De wijn is ontkurkt, het vlees gebraden.
  Mijn huis is gezellig, ik ben tevree,
  maar de kerstdagen zijn pas echt geslaagd
  met jou erbij. Prik je een vorkje mee?
Uitnodiging met kerst

Bron: Greetz

Tekst kerst uitnodiging voor op een kerstkaart:

 • Ook ditmaal wachten u heerlijke gerechten, warme en koude drankjes, een leuk gesprek en, wie weet, een bezoekje van de Kerstman…
 • De dennenboom staat te geuren,
  de soep staat op het fornuis.
  Kom toch mijn kerstfeest kleuren.
  Ik ontvang je gaarne thuis.
 • Een witte kerst , als in een droom
  met tientallen lichtjes in de boom
  kerstballen blinken , kerstballen klinken
  de gezelligste tijd van het jaar met heel het gezin bij elkaar. Zien we jullie op tweede kerstdag?
 • Mooie sneeuw en warm licht dat is fijn aan kerstmis want samen zijn met je familie is het beste aan kerstmis lekker eten hoort er ook bij maar samen bij elkaar zijn dat is het voor mij
 • Graag nodigen wij u uit op —– vanaf —- uur om onder het genot van een hapje
  en een drankje terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar.
 • Wij danken u voor de fijne werkrelatie die wij dit jaar met u hebben mogen onderhouden, en wensen deze in de toekomst te kunnen voortzetten. Tevens nodigen we u uit om een drankje te komen doen bij onze nieuwjaarsborrel in januari 2024.

Meer teksten

1. Algemene Kerstuitnodiging:

 • “Beste vrienden en familie, het is weer die tijd van het jaar! Kom samen met ons kerst vieren op [datum en tijd]. Verwacht gezelligheid, lekker eten en warme kerstgroeten. Jullie aanwezigheid maakt het feest compleet. Laat ons weten of je kunt komen! πŸŽ„”

2. Kerstdiner Thuis:

 • “We openen onze deuren voor een feestelijk kerstdiner! Verwacht een overvloed aan smaken en een warme sfeer op [datum en tijd]. Kom genieten van heerlijk eten en goed gezelschap. Laat ons weten of je erbij kunt zijn om samen deze kerst speciaal te maken. πŸ½οΈπŸ•―οΈ”

3. Kerstborrel:

 • “Luid de feestdagen in met een gezellige kerstborrel! Kom langs op [datum en tijd] voor drankjes, hapjes en fijne gesprekken. Laat ons weten of je komt om samen het glas te heffen op een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar. πŸ₯‚πŸŽ‰”

4. Uitnodiging voor Kerstfilmavond:

 • “Op [datum] organiseren we een knusse kerstfilmavond! Breng je favoriete dekentje mee en kom gezellig bij ons thuis films kijken. Van klassiekers tot nieuwe favorieten, het wordt een avond vol kerstplezier. Laat ons weten welke films je graag wilt zien! πŸŽ₯🍿”

5. Kerstfeest voor de Kleintjes:

 • “Speciaal voor de kleintjes organiseren we een betoverend kerstfeest op [datum en tijd]. Verwacht cadeautjes, spelletjes en misschien zelfs een bezoekje van de kerstman! Laat ons weten of je kleine feestvierders erbij kunnen zijn. πŸŽπŸŽ…”

6. Virtuele Kerstbijeenkomst:

 • “Hoewel we misschien ver van elkaar zijn, willen we de kerstsfeer delen via een virtuele bijeenkomst op [datum en tijd]. Trek je kersttrui aan en sluit aan voor een digitaal samenzijn. Laat ons weten of je online met ons wilt vieren! πŸ’»πŸŽ„”

7. Uitnodiging voor Kerstbrunch:

 • “Begin de kerstdag goed met een feestelijke brunch op [datum en tijd]. Verwacht heerlijke gerechten en een ontspannen sfeer. We hopen dat je met ons kunt aanschuiven. Laat ons weten of je komt genieten van een smakelijke kerstbrunch! 🍳πŸ₯‚”

8. Kerstavond Kaarslichtdienst:

 • “Voel de betovering van kerst tijdens onze kaarslichtdienst op [datum en tijd]. Samen zullen we de vrede en vreugde van het seizoen vieren. Laat ons weten of je mee wilt doen aan deze sfeervolle kerstavond. πŸ•―οΈπŸŽΆ”

9. Uitnodiging voor Kerstmarktbezoek:

 • “Op [datum] gaan we samen de magische kerstmarktsfeer proeven! Verwacht kraampjes met lekkernijen, gezellige kerstmuziek en misschien wel wat cadeau-ideeΓ«n. Laat ons weten als je zin hebt om mee te gaan! πŸŽ„πŸ›οΈ”

10. Kerstpyjamaparty:

 • “Vier kerst comfortabel en gezellig in je pyjama! Op [datum en tijd] nodigen we je uit voor een ontspannen avond met warme drankjes, kerstfilms en goed gezelschap. Laat ons weten of je erbij kunt zijn voor deze relaxte kerstpyjamaparty. β˜•πŸŒ™”

11. Uitnodiging voor Kerstkoekjesbakdag:

 • “Op [datum] gaan we samen de keuken in voor een kerstkoekjesbakdag! Versier je eigen creaties en deel het kerstgevoel. Laat ons weten als je mee wilt doen aan deze zoete kersttraditie. πŸͺπŸŽ„”

Vond je het artikel dat te maken heeft met uitnodigingsteksten voor de kerst leuk en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Een mooie kersttekst gevonden of bedacht? En wil je deze toevoegen aan dit artikel? Stuur ons dan een mailtje naar info@tekst.nl.

4.8/5 - (30 stemmen)