Sterkte wensen bij scheiding

Permalink

Na zoveel investeren in een relatie is het pijnlijk om het te zien eindigen. Het is triest om afscheid te moeten nemen van iemand die je gezworen hebt om je perfecte match te zijn en alles wat je hebt meegemaakt om te zetten in een mooie herinnering. De turbulente emoties onderweg maken het nog ingewikkelder. Toch moet je weten hoe je door een scheiding komt. Hoe pijnlijk die momenten ook zijn, ze maken deel uit van het leven. Veranderingen gebeuren echter niet van de ene op de andere dag, en je moet een aantal fases onder ogen zien totdat je weer klaar bent voor wat komen gaat. In dit artikel meer over sterkte wensen bij een scheiding.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij een scheiding

Wat kan je doen om iemand te helpen?

Wat je kunt doen is luisteren. Laat je vriend gewoon praten. Laat hem of haar weten dat je altijd beschikbaar bent om een ​​oor of schouder te bieden om op te huilen. Echtscheiding is vooral emotie en slechts een deel legaal.

Luisteren is je belangrijkste taak. Veel mensen die door een scheiding gaan, hebben het gevoel dat ze er niet over kunnen praten of dat ze zich te beschaamd voelen. Soms voelen mensen zich mislukkingen. Als je vriend zich op zijn gemak voelt om hierover open te staan, laat hem dan gewoon zijn opgekropte emoties loslaten.

Sterkte wensen bij scheiding

Bron: Greetz

Wat moet ik zeggen/schrijven bij een vriend die gaat scheiden?

Vreemd genoeg zou je normale dingen moeten zeggen. Nodig ze uit voor eten of drinken. Vertel ze dat ze sterk zijn en dat ze er doorheen zullen komen. Vertel ze dat ze je kunnen bereiken wanneer ze willen praten. Nodig ze uit om iets normaals te doen. Als je graag samen wandelt, ga dan wandelen. Vertel je vriend dat ze geliefd zijn. Of als ze liefde op een andere manier beter begrijpen, doe dan de dingen waardoor ze zich geliefd voelen.

Vraag of ze een knuffel nodig hebben. Vraag of ze de nieuwe zomerkaskraker, Oscar-genomineerde of nieuwe aflevering van hun huidige favoriete programma willen bekijken. Door alles normaal te houden, kunt u de emotionele stress van een scheiding helpen verlichten.

Sterkte kaart scheiding

Bron: Greetz

Is er iets dat ik moet vermijden om te zeggen of te doen?

Iedereen reist met verschillende snelheden door de stadia van verdriet tijdens een scheiding. Een persoon is misschien meteen klaar om de stad te betreden en een nieuwe affaire te beginnen om zichzelf af te leiden. Een andere persoon kan jaren duren voordat ze er klaar voor zijn om opnieuw te daten. Hoewel het geweldig is om de mogelijkheid te bieden om iets normaals te krijgen, zoals een manicure of een biertje pakken, moet je iemand niet dwingen tot iets waar ze nog niet klaar voor zijn. Sociaal is goed. Opdringerig is slecht. Normaal is het beste.

Stel je heel specifiek op. Zeg of schrijf zaken zoals: “Bel me als je iets nodig hebt”. Toch maakt je vriend(in) zich misschien zorgen dat hij/zij je belast. Probeer zoiets als: “Ik kan je hond meenemen voor het weekend als je wat ruimte nodig hebt.” Biedt misschien aan om de kinderen mee te nemen.

Je kunt ook hulp bieden bij tuinwerk of iets in huis repareren. Hoe je kan helpen, wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht, tijd en vaardigheden. Hoe specifieker je wordt met uw aanbiedingen, hoe groter de kans dat je vriend(in) erop zal ingaan. Als je specifiek hebt aangeboden om iets te doen, hoeven ze zich tenslotte geen zorgen te maken dat ze te veel van je vragen.

Wat is het meest nuttige dat ik kan zeggen of schrijven?

“Je kan dit.” Het omvat ondersteuning, begrip en empowerment in drie woorden.

Meer sterkte teksten toevoegen, bijvoorbeeld een gedicht of een zin? Stuur ons dan een e-mail naar info@tekst.nl.

5/5 - (1 stemmen)