Ben je op zoek naar een mooie tekst voor een vriendin die het moeilijk heeft? Er zijn in het leven momenten waarin alles goed lijkt te gaan, maar er zijn ook moeilijke momenten. In deze moeilijke momenten is het belangrijk om je vriendin te steunen. Dit kan je doen door te laten merken dat je aan haar denkt en te laten weten dat je ervoor haar bent. Ook kan je haar laten weten dat je er in deze moeilijke periode voor haar bent. Bekijk hieronder de teksten voor een vriendin die het moeilijk heeft. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen maken op een kaartje om sterkte te wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Vriendschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Tekst voorbeelden voor een vriendin die het moeilijk heeft:

Tekst voor vriendin die het moeilijk heeft

(Bron: Greetz.nl)

Deze teksten kan je gebruiken om aan je vriendin te laten merken dat je aan haar denkt. Stuur eens een leuk kaartje met een lieve en opbeurende tekst bijvoorbeeld. Er zijn online duizenden leuke kaartjes te vinden, ook het kaartje dat precies bij je vriendin past.

Cadeautjes voor een vriendin in moeilijke tijden:

Met een cadeautje kun je je vriendin die het moeilijk heeft iets opvrolijken. Het hoeft niet groot te zijn, als het maar vrolijk is. Snoep werkt in veel gevallen ook erg goed. Bekijk hierboven de leukste en meest vrolijke cadeautjes voor je vriendin die in een moeilijke tijd zit.

Sterkte vriendin

(Bron: Greetz.nl)

Voorbeeld teksten vriendin in moeilijke tijden:

Een beetje aandacht
en een lieve groet
dat doet je vast en zeker goed!
Beterschap!

 • Ook al zit het even tegen
  blijf vertrouwen in jezelf
  blijf geloven in de goede dingen
  je herstel komt dan vanzelf
 • Bloemen brengen geluk,
  geluk laat je lachen
  en lachen is gezond!
  Word maar snel weer beter.
 • Het is nooit zo donker
  of het word weer licht.

Teksten voor een vriendin die het moeilijk heeft:

 • Een kaartje met een lieve groet, dat doet ook jou vast heel goed.
  Hopelijk gaan de zorgen verdwijnen,
  en gaat de zon weer snel schijnen.
 • Bloemen verwelken,
  schepen vergaan,
  maar onze vriendschap
  zal altijd blijven bestaan!
 • Als je alles bent vergeten,
  want nare dingen gaan voorbij.
  Dan ben je zeker weten
  weer gelukkig en blij!
 • In het leven
  zit het wel eens tegen.
  Maar onthoud steeds goed
  dat lachen wonderen doet!
 • Het leven is een feest.
  Je moet alleen zelf de slingers ophangen!
  Zal ik komen helpen?

Mooie teksten en gedichtjes voor je vriendin

Mijn gedichtje is heel kort
ik hoop dat je gauw weer de oude wordt

Vriendinnen zijn als sterren,  je ziet ze niet altijd maar je weet dat ze er zijn

Er zullen veel mensen in en uit je leven wandelen,
maar alleen echte vriendinnen laten voetafdrukken achter in je hart.

Echte vriendinnen zie je niet,
omdat ze achter je staan.

Vriendin die het moeilijk heeft

Bron: Greetz

Meer gedichten

 1. Licht in de Duisternis: In de stille nacht van je zorgen, weet dat ik er altijd voor je zal zijn. Als de wolken donker zijn en zwaar, zal ik het licht zijn dat je pad verlicht, klaar.
 2. Sterker dan je Denkt: Temidden van stormen en pijn, bloei je als een roos in de regen. Wees niet bang voor de donkere nacht, jij bent sterker dan je ooit had verwacht.
 3. Vriendschap als Medicijn: Als tranen vloeien als een rivier, ben ik hier om je te troosten, keer op keer. Vriendschap is het medicijn van het hart, genezend, verzachtend, nooit apart.
 4. De Dans van Hoop: Dans op de tonen van hoop en moed, zelfs als het leven ruw is en woest. Laat de muziek van doorzettingsvermogen klinken, in elke noot, zal je kracht opblinken.
 5. Bloemen van Vreugde: Te midden van doornen van verdriet, bloeien bloemen van vreugde, klein en niet. Pluk ze één voor één, mijn vriendin, want elke bloem vertelt een nieuw begin.
 6. Een Regenboog na de Storm: Stormen razen, donder rolt, maar na de regen, wordt de lucht verguld. Zo is het met het leven, ruw en zwaar, een regenboog wacht achter elke narigheid klaar.
 7. Het Weven van Kracht: Als het weefsel van het leven rafelt en scheurt, weet dat jij je eigen kracht hebt gekeurd. Elk draadje van tegenslag en pijn, weef je om tot een mantel, sterk en fijn.
 8. Liefde als Anker: In de woelige zee van twijfel en angst, is liefde het anker dat je weer opvangt. Drijf niet weg op de golven van verdriet, mijn vriendschap is een constante die je niet ziet.
 9. Vlinder van Verandering: Als een vlinder ontpop je uit het duister, transformeer je pijn in een verhaal van luister. Vlieg hoog, mijn vriendin, boven de wolken, je zult de zon weer zien, stralend en vol zoele lokken.
 10. Dromen als Medicijn: Sluit je ogen en droom, mijn lief, dromen genezen, geven troost als een dief. Droom van morgen, een betere dag, waar vreugde en licht je pad omarmen, zacht.
 11. Een Lied van Troost: Luister naar het lied van de nachtegaal, een melodie die troost brengt zonder taal. Laat de tonen je zorgen verzachten, in de muziek zul je liefde betrachten.
 12. De Kunst van het Herstel: Als een kunstenaar herstelt van een doek, zo herstel jij, met elke dag, met elk bezoek. Schilder je toekomst in kleuren van moed, laat het verleden rusten, het doet geen goed.
 13. Lichtpuntjes in de Nacht: Zie de sterren aan de donkere hemel prijken, ze zijn als lichtpuntjes die je zorgen verrijken. Elk twinkelend juweel is een kus van hoop, een belofte dat je uit deze storm stapt, stoep voor stoep.
 14. Het Hart als Gids: Laat je hart de weg wijzen, mijn vriendin, het kent de paden van verlies en gewin. Volg de puls van liefde en innerlijke kracht, het zal je leiden door elke donkere nacht.
 15. Een Oceaan van Emoties: Soms zijn emoties als een wilde oceaan, maar weet, jij bent de kapitein, niet gevangen. Stuur je schip naar rustiger wateren, waar de golven van vrede je zorgen kunnen slaan.

Deze gedichten zijn bedoeld om een gevoel van hoop, liefde en doorzettingsvermogen over te brengen. Je kunt ze aanpassen aan de specifieke situatie van je vriendin en persoonlijke touch toevoegen.

Vond je het artikel dat te maken heeft met teksten over een vriendin die het moeilijk heeft, nuttig en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website.

4.7/5 - (35 stemmen)