Is er een kindje ziek in je omgeving, bijvoorbeeld griep, een gebroken arm, been of misschien wel iets anders? Dan wil je hem of haar natuurlijk beterschap wensen. Maar hoe kan je dit doen? Op deze pagina vind je enkele tips om sterkte te wensen tijdens dit herstel. Enkele teksten maar ook kan het leuk zijn om iets voor hem of haar te kopen of een kaartje te sturen. Bekijk hieronder de beterschap kind tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Beterschap kind kaart teksten, afbeeldingen en cadeaus

Een ziek kind is er in allerlei gradaties. Heel bekend is natuurlijk de griep en een aantal kinderziektes zoals de waterpokken, oorontstekingen of pijnlijke amandelen. Heel vervelend. Na een periode van rust en goede verzorging krabbelt het kind vaak wel weer overeind. Helaas zijn er ook ernstigere gevallen. Soms moet een kind zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen.

Beterschap kind

(Bron: Greetz.nl)

Kaartje per post naar een kindje sturen om beterschap te wensen

Ook al groeien kinderen in deze tijd op met laptops, mobieltjes en iPads, toch vinden zij het heel erg leuk om een echt ouderwets kaartje te ontvangen. De postbode die het pad op komt, de brievenbus die kleppert … en dan de post op de mat. Er zijn prachtige beterschapskaarten waar kinderen heel blij van worden. Hieronder meer over beterschap kind teksten en kaartjes.

Om het nog iets origineler te maken kan er ook een mooie heliumballon naar de zieke gestuurd worden. Deze wordt in een doos bezorgd en na het openen vliegt de ballon naar het plafond. Gegarandeerd verschijnt er een grote glimlach op het zieke gezichtje.

Beterschap kaart kind

(Bron: Greetz.nl)

Cadeau geven als beterschap cadeau aan een kind

Bij een langdurige ziekte kun je een kind ook beterschap wensen met een bepaald cadeau. Het is verstandig om iets uit te kiezen waar het zieke kind wel iets mee kan doen. Als de patiënt niet uit bed mag, is het niet handig om een bestuurbare auto te geven. Kies dan voor een cadeau waar op het bed mee gespeeld kan worden.

Kinderen die niet heel ernstig ziek zijn of gelukkig gewoon thuis ziek kunnen zijn, kun je ook heel blij maken met een klein cadeautje. Het feit dat je om ze denkt, voelt bij hen al als een beterschapswens.

Kind beterschap wensen ballonnen

Bron: Greetz

Liefde en aandacht

Als laatste kun je overwegen iets met het zieke kind te doen. Op deze manier laat je ook zien dat je het kind beterschap wenst. Dit kan heel eenvoudig zijn. Kijk samen naar iets leuks op de televisie, lees een mooi boek voor of doe een gezelschapsspelletje. Uiteraard kies je voor iets wat in de mogelijkheid van het zieke kind ligt.

Want niet alleen materiële dingen doen er toe, met liefde en aandacht geeft je nog het allermeeste beterschap aan een kind. Bekijk hieronder enkele voorbeeld teksten.

Beterschap kaartje voor een kind

(Bron: Greetz)

Voorbeeldteksten:
 • Beterschap lief kind
 • Lieve zoon / dochter ik hoop dat je snel beter wordt
 • Snel beter worden he
 • Ik wens je heel veel sterkte toe
 • Bij deze een leuk kaartje / cadeau of jou beterschap te wensen

Gedichten

 1. Vlinders in je buik: Lieve kleine vriend, vol energie en kracht, Nu rust je uit, een beetje dag en nacht. Maar binnenkort, als de zon weer lacht, Vliegen de vlinders in je buik met pracht.
 2. Magische medicijnfee: Een kleine fee komt langs, heel klein, Met haar toverstafje, oh zo fijn. Ze strooit wat magie over jou, heel zacht, Zodat je snel weer lacht.
 3. De zon achter de wolk: Soms is de zon even weg, Achter een wolk, heel ver weg. Maar weet, kleine vriend zo zacht, Ze komt weer terug met nieuwe kracht.
 4. Berenknuffels en glimlachen: Een knuffel van een beer, groot en zacht, Voor jou, mijn dappere kleine schat. Laat de glimlachen weer stralen, Binnenkort zal alles weer stralen.
 5. Lachende maan: Zelfs als de maan ’s nachts lacht, Weet dat het donker niet voor altijd wacht. Binnenkort, heel gauw, Ben je weer de blije jij.
 6. Sterretjes aan de hemel: Zie je de sterren hoog en fel? Ze zijn als wensen, stuk voor stuk heel snel. Binnenkort zullen ze stralen, dichtbij, Voor een lief kind, dat zeg ik blij.
 7. Superheldenkrachten: Lieve kleine held, met superkracht, Nu even rust, heel zacht. Je bent sterker dan je ooit dacht, Binnenkort weer met volle pracht.
 8. Regenboog na de regen: Soms regent het, soms doet het pijn, Maar achter elke regen, zie je de regenboog schijn. Jouw lach is als die kleuren, zo fijn, Beterschap, lieve zonneschijn.
 9. Dieren in dromenland: Droom van olifanten groot en sterk, Die je beter maken met hun diepe werk. In dromenland, waar alles licht, Beterschap, lief gezicht.
 10. Piraten en schatten: Op het schip van dromen, vol met pracht, Vind je schatten, heel zacht. Een fles met gezondheid, een doos vol licht, Voor een kleine piraat, een stralend gezicht.
 11. Lieve zonnestraal: Je bent als een zonnestraal, warm en puur, Jouw lach maakt alles weer avontuur. Rust nu even, lief kind, Binnenkort is deze zonnestraal weer bemind.
 12. Bloemen in de wind: Bloemen dansen in de wind, oh zo blij, Net als jouw gezondheid, nu wat opzij. Maar als de wind weer lieflijk zacht, Word je beter, elke dag, elke nacht.
 13. Toverdrankje: Een toverdrankje in een klein kopje, Voor jou, klein hart, dat klopt zo kloppie. Neem een slokje, voel de magie, Binnenkort weer spelen, dansen, in harmonie.
 14. Vliegende dromen: Dromen zijn als vleugels, sterk en licht, Ze tillen je op, geven je zicht. Dus droom, lief kind, in de nacht, Binnenkort ben je weer vol pracht.
 15. Bellen blazen naar de maan: Blaas bellen naar de maan, klein kind, Zie hoe ze dansen, de wind neemt een sprint. Binnenkort blaas je ze weer, heel blij, Want beterschap is dichterbij.

Moge deze beterschapsgedichten een glimlach op het gezicht van het kleine kind toveren en een bron van troost en hoop zijn tijdens hun herstel.

Meer teksten:

5/5 - (2 stemmen)