Is je partner jarig? Dan is dat natuurlijk reden voor een zeer groot feest. Het betekent namelijk dat je man weer een jarig verder is op deze wereld. Dat is altijd een reden om iets te vieren, aangezien het niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Hoe ouder men wordt, hoe meer onzekerheden om de hoek komen. Mensen die ouder worden hebben bijvoorbeeld ook meer gezondheidsrisico’s. Erg naar natuurlijk. Daarom is het belangrijk om je zegeningen te tellen. Gezond blijven is erg belangrijk. Op de verjaardag is het dan ook belangrijk om hier even bij stil te staan. Natuurlijk is jarig zijn geen bijzondere prestatie. Iedereen wordt immers jarig, maar dit zijn juist wel de momenten dat het belangrijk is om je bewust te zijn van je goede gezondheid.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Felicitatie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Verjaardag man vieren? Gefeliciteerd man teksten

Verjaardag man

(Bron: Greetz.nl)

Een leuke tekst geven op de verjaardag van een man zorgt ervoor dat hij je meer gaat waarderen. Maar wat voor soort tekst zet je nu op een kaartje voor iemand die je al heel lang kent? In principe kun je daarmee meerdere kanten opgaan. Allereerst is het sowieso belangrijk om heel origineel uit de hoek te komen. Maar dat moet niet zo moeilijk zijn. Aangezien jij je man al heel lang kent, is de kans groot dat je veel persoonlijke verhalen kent.

Verjaardagskaart voor een man

Bron: Greetz

Het is dan ook leuk om een persoonlijke anekdote te verwerken in de tekst op een kaartje. Heb je hiervoor geen inspiratie? Geen enkel probleem. Op internet kun je namelijk veel inspiratie opdoen. Maar je kunt natuurlijk ook tips aan vrienden of familie vragen. Het is belangrijk dat in de tekst terugkomt hoeveel je van die ander houdt. Dit kan op verschillende manieren.

Van harte gefeliciteerd man

(Bron: Greetz.nl)

Humoristisch of een andere toon?

Wat voor toon je aanslaat is afhankelijk van de onderlinge relatie. Zijn jullie allebei twee lachebekjes? Lachen jullie de wereld tegemoet en zien jullie overal humor in? In dergelijke gevallen is het natuurlijk leuk om een zeer humoristische tekst te plaatsen. Met zo’n humoristische tekst laat je dan duidelijk blijken dat je begrip hebt voor de onderlinge relatie. Deze relatie eer je daarmee.

Het kan echter ook zijn dat jullie allebei iets zwaars hebben meegemaakt. In die gevallen is humor natuurlijk niet helemaal op zijn plek. Dan is het ook verstandiger om een meer serieuze tekst op de verjaardag te geven. Maar deze tekst kan alsnog wel steunvol zijn. Moed, inspiratie en inzicht. Dat zijn de drie belangrijkste eigenschappen van een goede verjaardagstekst.

Man 50 jaar

Bron: Greetz

Enkele voorbeeldteksten met humor:

 1. Jeugd is een geschenk van de natuur,
  maar ouderdom is een kunst.
 2. Mooie jaren van geluk
  Met deze hartelijke felicitatie
  kan jouw verjaardag niet meer stuk!
 3. Een jaartje ouder…
  en nog even fruitig en fris
  Bewijst maar weer dat leeftijd slechts een getalletje is!

Meer teksten: