Is je man bijna jarig en wil je hem op een leuke manier verrassen? Schrijf dan een lief kaartje. Een kaartje kan hij ten alle tijden terug lezen en zal hij nog heel lang koesteren. Het leuke aan een handgeschreven kaart is dat je zelf kunt bepalen wat voor tekst je er op plaatst. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt. We delen een aantal tips en ideeën met je hoe jij de standaard verjaardagskaart kan omtoveren tot een bijzonder verjaardagscadeau. Met bijvoorbeeld een mooie felicitatie man tekst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Felicitatie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Man feliciteren met zijn of haar verjaardag?

 1. Schrijf over jullie ontmoeting
  Jullie ontmoeting zal hem vast nog bijgebleven zijn, maar een kleine herinnering kan nooit kwaad. Vaak is het ook grappig om te zien hoe één verhaal twee verschillende kanten kan hebben. Misschien heb jij bepaalde details onthouden aan jullie eerste date / eerste ontmoeting die hij is vergeten. Schrijf alles vanuit jouw eigen perspectief en vertel hem wat je eerste gedachte was toen je hem zag. Schrijf de eerste woorden op die jullie met elkaar hebben uitgewisseld. Als je nog een foto hebt van de eerste ontmoeting print deze dan uit en plak deze ook in het kaartje.
 2. Maak een gepersonaliseerde verjaardagskaart
  Wist je dat je tegenwoordig ook je eigen verjaardagskaart kunt laten drukken. Er zijn veel online aanbieders die deze service aanbieden. Hoe leuk is het om een kaart te laten drukken met jullie foto samen voor op de kaart? Je kunt er een lieve tekst in schrijven. Zo kan hij na het lezen van de kaart deze ook altijd nog omlijsten en ophangen in huis. Zo geef je eigenlijk twee cadeaus in één.
Felicitatie man

(Bron: Greetz.nl)

Gedichten en mooie teksten, ook met humor

 1. Niet alleen het oog wilt wat, ook de neus
  Een ander leuk idee is om je lievelingsparfum in de kaart te sprayen. Zo ben je altijd een beetje bij hem en zal hij altijd aan je denken. Spuit je lievelingsgeurtje op de kaart maar zorg er voor dat je dat doet vanaf een afstand van minstens 20 cm. Wapper je kaartje door de geur heen om natte vlekken in de kaart te voorkomen. Om de persoonlijke touch helemaal af te maken kun je er ook voor kiezen om de kaart met een kus te signeren. Gebruik je mooiste rode lippenstiften druk een kus op de kaart. Dat zal zeker goed in de smaak vallen!
 2. Schrijf een kort gedicht
  Poëzie maakt veel in mensen los. Laat al je ideeën los en geef je creativiteit de ruimte. Het hoeft niet perse te rijmen. Schrijf je gedachten op en vertel je man waarom hij zo bijzonder voor je is. Je kunt er ook altijd voor kiezen om het gedicht voor te dragen aan je man voordat je hem de kaart overhandigd.
 3. Vertel hem wat de leukste dingen aan hem zijn
  Een ander leuk idee is het opsommen van leuke kwaliteiten of woorden die je aan hem doen denken. Het je vriend bijvoorbeeld Thomas dan kan je elke letter van zijn naam koppelen aan een bepaald woord. De T staat voor trots, want dat ben ik op jou. De H staat voor je humor, waar ik zo van hou etc. Je kan er ook voor kiezen om een x aantal redenen op te geven met dingen die je leuk vindt aan hem. Wordt hij bijvoorbeeld 35 jaar, schrijf dan 35 dingen op die je hem zo bijzonder maken.
Gefeliciteerd fijne dag vandaag

Bron: Greetz

Felicitatie teksten voor een man met humor (50 jaar, 60 jaar, bier etc.)

Hieronder vind je enkele grappige teksten om een man te feliciteren met een vleugje humor. 

 • Ben je eindelijk jarig krijg je een kaartje.
 • Hoge glazen vangen veel bier.
 • Met een krat bier in huis vallen.
 • Nu ben je 20 jaar, bij 21 jaar gaat het echt beginnen.
 • Het is raar maar waar. Onze Abraham al 50 jaar!
 • Je hebt vast nog 50 jaar voor de boeg, maar wij zijn lekker naar de kroeg!
 • Gefeliciteerd met je 40e verjaardag, grapje, je bent pas 30!
 • Ja het is echt waar, onze Abraham wordt 50 jaar.
 • Je ziet nu 50, en daarom ben je niet meer echt fruitig.
 • Oud…. ben je bedonderd, 50 is de helft van 100!
 • 50 Is pas het begin, dan heeft het leven pas zin.
 • Tis heftig, maar deze jongen is al feftig
 • Oh, wat is het leven toch prachtig… over 30 jaar ben je 80!!
 • 50 tinten grijs, maak dat Abraham maar wijs.
 • Schat, weet jij waar de mosterd staat?
 • Gefeliciteerd met je 30e verjaardag, je ziet eruit als iemand van 31.
Man feliciteren

(Bron: Greetz.nl)

Meer felicitatie teksten:

Heb je zelf een mooie felicitatie man tekst die je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail. Feedback kan ook aan ons per e-mail toegezonden worden naar info@tekst.nl