Is je man bijna jarig en wil je hem op een leuke manier verrassen? Schrijf dan een lief kaartje. Een kaartje kan hij ten alle tijden terug lezen en zal hij nog heel lang koesteren. Het leuke aan een handgeschreven kaart is dat je zelf kunt bepalen wat voor tekst je er op plaatst. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt. We delen een aantal tips en ideeën met je hoe jij de standaard verjaardagskaart kan omtoveren tot een bijzonder verjaardagscadeau. Met bijvoorbeeld een mooie felicitatie man tekst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Felicitatie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Man feliciteren met zijn of haar verjaardag?

 1. Schrijf over jullie ontmoeting
  Jullie ontmoeting zal hem vast nog bijgebleven zijn, maar een kleine herinnering kan nooit kwaad. Vaak is het ook grappig om te zien hoe één verhaal twee verschillende kanten kan hebben. Misschien heb jij bepaalde details onthouden aan jullie eerste date / eerste ontmoeting die hij is vergeten. Schrijf alles vanuit jouw eigen perspectief en vertel hem wat je eerste gedachte was toen je hem zag. Schrijf de eerste woorden op die jullie met elkaar hebben uitgewisseld. Als je nog een foto hebt van de eerste ontmoeting print deze dan uit en plak deze ook in het kaartje.
 2. Maak een gepersonaliseerde verjaardagskaart
  Wist je dat je tegenwoordig ook je eigen verjaardagskaart kunt laten drukken. Er zijn veel online aanbieders die deze service aanbieden. Hoe leuk is het om een kaart te laten drukken met jullie foto samen voor op de kaart? Je kunt er een lieve tekst in schrijven. Zo kan hij na het lezen van de kaart deze ook altijd nog omlijsten en ophangen in huis. Zo geef je eigenlijk twee cadeaus in één.
Felicitatie man

(Bron: Greetz.nl)

Kies hieronder de perfecte felicitatie man tekst uit voor bijvoorbeeld op een kaartje.

Gedichten en mooie teksten, ook met humor

 1. Niet alleen het oog wilt wat, ook de neus
  Een ander leuk idee is om je lievelingsparfum in de kaart te sprayen. Zo ben je altijd een beetje bij hem en zal hij altijd aan je denken. Spuit je lievelingsgeurtje op de kaart maar zorg er voor dat je dat doet vanaf een afstand van minstens 20 cm. Wapper je kaartje door de geur heen om natte vlekken in de kaart te voorkomen. Om de persoonlijke touch helemaal af te maken kun je er ook voor kiezen om de kaart met een kus te signeren. Gebruik je mooiste rode lippenstiften druk een kus op de kaart. Dat zal zeker goed in de smaak vallen!
 2. Schrijf een kort gedicht
  Poëzie maakt veel in mensen los. Laat al je ideeën los en geef je creativiteit de ruimte. Het hoeft niet perse te rijmen. Schrijf je gedachten op en vertel je man waarom hij zo bijzonder voor je is. Je kunt er ook altijd voor kiezen om het gedicht voor te dragen aan je man voordat je hem de kaart overhandigd.
 3. Vertel hem wat de leukste dingen aan hem zijn
  Een ander leuk idee is het opsommen van leuke kwaliteiten of woorden die je aan hem doen denken. Het je vriend bijvoorbeeld Thomas dan kan je elke letter van zijn naam koppelen aan een bepaald woord. De T staat voor trots, want dat ben ik op jou. De H staat voor je humor, waar ik zo van hou etc. Je kan er ook voor kiezen om een x aantal redenen op te geven met dingen die je leuk vindt aan hem. Wordt hij bijvoorbeeld 35 jaar, schrijf dan 35 dingen op die je hem zo bijzonder maken.
Gefeliciteerd fijne dag vandaag

Bron: Greetz

Felicitatie teksten voor een man met humor (50 jaar, 60 jaar, bier etc.)

Hieronder vind je enkele grappige teksten om een man te feliciteren met een vleugje humor. 

 • Ben je eindelijk jarig krijg je een kaartje.
 • Hoge glazen vangen veel bier.
 • Met een krat bier in huis vallen.
 • Nu ben je 20 jaar, bij 21 jaar gaat het echt beginnen.
 • Het is raar maar waar. Onze Abraham al 50 jaar!
 • Je hebt vast nog 50 jaar voor de boeg, maar wij zijn lekker naar de kroeg!
 • Gefeliciteerd met je 40e verjaardag, grapje, je bent pas 30!
 • Ja het is echt waar, onze Abraham wordt 50 jaar.
 • Je ziet nu 50, en daarom ben je niet meer echt fruitig.
 • Oud…. ben je bedonderd, 50 is de helft van 100!
 • 50 Is pas het begin, dan heeft het leven pas zin.
 • Tis heftig, maar deze jongen is al feftig
 • Oh, wat is het leven toch prachtig… over 30 jaar ben je 80!!
 • 50 tinten grijs, maak dat Abraham maar wijs.
 • Schat, weet jij waar de mosterd staat?
 • Gefeliciteerd met je 30e verjaardag, je ziet eruit als iemand van 31.
Man feliciteren

(Bron: Greetz.nl)

Bekijk hieronder de grappige felicitatie man tekst, humoristische zinnen voor op een felicitatiekaart.

Grappige spreuken en humoristische teksten

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag, ouwe knar! Je bent nu officieel oud genoeg om te klagen over de jeugd van tegenwoordig en te genieten van een middagdutje zonder schaamte.
 2. Hiep hiep, hoera! Je bent nu een jaar ouder en hopelijk een jaar wijzer. Of in ieder geval oud genoeg om te weten dat kaarsen op je taart meer kosten dan je cadeautjes.
 3. Proficiat met het bereiken van een nieuwe mijlpaal in het leven! Laten we hopen dat je rimpels net zo goed zijn in het vertellen van verhalen als jij.
 4. Op deze speciale dag wilde ik je feliciteren en je laten weten dat je er nog steeds uitziet alsof je in de jaren ’20 zit – de 1920s wel te verstaan!
 5. Vanaf nu mag je jezelf een ervaren rot in het vak noemen. Maar maak je geen zorgen, het duurt nog steeds drie keer voordat je de afstandsbediening begrijpt.
 6. Gefeliciteerd, vent! Je bent nu een jaar ouder en wijzer. Nou ja, misschien niet wijzer, maar in ieder geval een jaar dichter bij het krijgen van die seniorenkorting.
 7. Vandaag is de dag waarop we vieren dat je nog steeds niet oud genoeg bent om te klagen over de muziek van tegenwoordig. Geniet ervan zolang het duurt!
 8. Felicitaties met je verjaardag! Laten we eerlijk zijn, ouder worden is als kaas – het wordt beter met de tijd. Tenzij je lactose-intolerant bent, dan wordt het gewoon pijnlijk.
 9. Hoera! Je hebt nog een rondje rond de zon overleefd. Wie had gedacht dat je zoveel ronden zou halen zonder een pitstop voor koffie?
 10. Vandaag vieren we het feit dat je nog steeds niet volwassen genoeg bent om te stoppen met grappen maken over winderigheid. Blijf lachen, het helpt tegen de rimpels!
 11. Gefeliciteerd met het overleven van nog een jaar van slechte grappen en twijfelachtige modekeuzes. Laten we hopen dat het komende jaar beter wordt. Maar laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk niet.
 12. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent nu oud genoeg om te weten dat je jezelf nooit moet meten aan een kaars – je zal altijd verliezen.
 13. Hoera! Vandaag vieren we jou – de man, de mythe, de legende (in je eigen hoofd). Laten we hopen dat je ego even groot wordt als je verjaardagstaart.
 14. Gefeliciteerd! Je bent nu op een leeftijd waarop je de hele nacht kunt doorfeesten… als “de hele nacht” betekent tot 9 uur ’s avonds.
 15. Van harte gefeliciteerd, mijn vriend! Je bent als een fles wijn – je wordt alleen maar beter met de jaren. En net als wijn ben je soms een beetje wrang, maar dat maakt je juist interessant.
 16. Proficiat! Je bent nu officieel te oud om nog te weten wat “lit” betekent, maar laten we eerlijk zijn, dat wist je waarschijnlijk toch al niet.
 17. Vandaag vieren we het feit dat je nog steeds zo cool bent dat zelfs de kringloopwinkel jaloers op je is. Blijf rocken, man!
 18. Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent nu oud genoeg om te weten dat het leven als een doos chocolaatjes is – je weet nooit wat je gaat krijgen, maar het is altijd goed.
 19. Hoera! Je hebt een nieuw niveau van wijsheid bereikt – het niveau waarop je vergeet waar je je sleutels hebt gelaten, maar je herinnert je nog wel alle teksten van liedjes uit je jeugd.
 20. Felicitaties met het bereiken van een nieuwe levensfase! Nu je ouder bent, kun je eindelijk zeggen dat je herinneringen “klassiek” zijn in plaats van gewoon oud.
 21. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent nu zo oud dat je jezelf niet meer kunt herinneren hoe oud je bent. Laten we hopen dat je taart net zo lekker is als je geheugen.
 22. Gefeliciteerd, man! Je bent nu in de leeftijd waarop je je bedenkingen hebt bij de jeugd van tegenwoordig, maar stiekem dans je nog steeds op hun muziek als niemand kijkt.
 23. Vandaag vieren we jou – de man die bewijst dat leeftijd slechts een getal is, maar dat het aantal kaarsen op je taart wel een brandgevaar kan opleveren.
 24. Hoera! Je hebt nog een jaar toegevoegd aan je indrukwekkende levenservaring. Laten we hopen dat het komende jaar net zo geweldig wordt als de tijd dat je nog kon onthouden waar je je sleutels hebt gelaten.
 25. Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent nu oud genoeg om te weten dat een dutje doen op de bank na het avondeten een legitieme vorm van zelfzorg is.

Hopelijk zitten hier een paar grappige en opbeurende felicitaties bij die de jarige man een glimlach op het gezicht kunnen toveren!

Meer felicitatie teksten:

Heb je zelf een mooie felicitatie man tekst die je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail. Feedback kan ook aan ons per e-mail toegezonden worden naar info@tekst.nl

Rate this page