We kunnen niet wachten tot het zover is: kerstmis. De meeste mensen beginnen al voor de drukke decembermaand met het schrijven van kerstkaarten. In die kerstkaarten schrijven we natuurlijk het liefst mooie en persoonlijke tekst kerstwensen. Bekijk op deze pagina een overzicht met prachtige kerstwensen voor op een kerstkaart. Wens iemand een prettige kerst toe met een mooie kersttekst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Maar het bedenken van tekst kerstwensen is nog niet zo simpel. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van tekst kerstwensen, dan ben je op deze website aan het goede adres. Onder het kopje ‘tekst kerstwensen’ vind je de mooiste teksten en mooiste kerstwensen voor in je kerstkaarten aan familie, vrienden en kennissen.

Prachtige kerstwensen voor op een kerstkaartje voor 2024

Je hoeft niemand over te slaan, je kunt voor ieder familielid en iedere vriend, vriendin of kennis een goede tekst kerstwensen uitzoeken op deze website. Schrijf ze in je kerstkaarten, doe ze op de post en met een beetje mazzel ontvang je zelf ook kerstkaarten met teksten kerstwensen. Dat zou pas echt leuk zijn!

Kerstwens foto

Kerstkaartjes met kerstwensen.

Begin met het geven van het goede voorbeeld door tekst kerstwensen in je kerstkaarten te schrijven. Succes gegarandeerd want wie wordt er nu niet blij van tekst kerstwensen en kerstgedichten?! Fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Kerstwensen

(Bron: Greetz.nl)

Fijne kerstwens

Bron: Greetz

Tekst kerstwensen voorbeelden:

 • Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
  heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
  het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
  en dat komt helemaal alleen door jou!
 • Ik heb gevraagd een vuurwerk te ontsteken
  als teken dat ik heel veel van je hou
  om twaalf uur op oudejaarsavond moet je kijken
  want dat is allemaal speciaal voor jou!
 • We wensen jou en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!
 • Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar
  Ik kan de toekomst niet voorspellen
  Maar ik wil je toch vertellen
  Als ik het voor het zeggen had
  Kwam enkel vreugde op je pad

Kerstwens voor kerstkaartjes:

 • Buiten in de donkere nacht
  begint een ster te stralen
  met een wonderbare kracht
  het is niet te verklaren
  met Hem die is verwacht
  zal er vrede op aarde neerdalen
 • Jij zou het als een kerstengel
  erg goed doen!
  Vandaar kerstgroetjes
  en een dikke zoen!
 • 2023 is bijna vervlogen, 2024 staat reeds voor de deur
  Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur
  Veel geluk en vrede, veel liefde voor elkaar
  Aandacht voor de naaste, het wordt een prachtig jaar!
 • Aan onze kerstboom
  hangt voor jou
  heel stil tussen het groen
  naast een grote ster
  ook een lieve vredeswens
  we wensen je ’n zalige kerst
  en een positief nieuwjaar!

Fijne kerstdagen

Tekst kerstwensen voor 2024

 • Wij wensen u en uw medewerkers prettige kerstdagen
  en spreken de wens uit dat onze aangename relatie
  zich in het komende jaar zal voortzetten.
 • Een kleine, welgemeende kerstwens
  voor ieder dier en elk mens:
  Vrede en harmonie op aarde
  En laat een ieder in zijn waarde
 • Mijn kerstwens voor het nieuwe jaar..
  leef intenser dan voorheen
  je hebt elkander slechts te leen
  wees daarom zuinig op elkaar

Korte kerstwensen voor dit jaar

 • Moge de geest van kerstmis je vrede brengen. Moge de blijdschap van kerst je hoop geven. Moge de warmte van kerstmis je liefde schenken
 • Soms denk ik dat we teveel verwachten van kerst. We proberen er alle vriendelijkheid en menselijkheid voor het hele jaar in te proppen. Ik houd ervan mijn kerst beetje bij beetje het hele jaar door te vieren
 • Kerstmis is een noodzakelijkheid. Er moet minstens een dag van het jaar zijn om ons eraan te herinneren dat we hier zijn voor iets anders dan onszelf

Originele kerstwensen voor op een kaart:

 • Ergens in een hoekje van de kelder
  staat een fles vol tintelende wijn
  en we beloven nu – die gaat pas open
  als jullie weer gezellig bij ons zijn
 • We wensen jou – en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!
 • Fijne kerst en gelukkig Nieuwjaar!
  dat zeggen we nonchalant tot elkaar.
  Een paar simpele woorden, snel gezegd.
  Maar ik meen ze wel oprecht.

Meer teksten

 1. “Kerstgroeten van de rendierbrigade: Rudolf stuurde me om je een schitterende kerst te wensen, maar hij is zijn neus kwijt. Hopelijk vindt hij die voor de kerstavond!”
 2. “Dit jaar vraag ik de kerstman om een goede workout. Met al die kerstkoekjes ben ik bang dat ik eruit ga zien als de kerstman zelf!”
 3. “Mogen al je kerstlampjes knipperen en je cadeautjes niet tikken (tenzij het een klok is). Vrolijk kerstfeest!”
 4. “Ik heb besloten om dit jaar op mijn dieet te letten tijdens de feestdagen. Wie heeft er tenslotte ooit gehoord van een kerstman met een sixpack?”
 5. “Kerst is als een snoepwinkel – je hebt er lang naar uitgekeken, maar voor je het weet is alles voorbij. Laten we hopen dat jouw kerst zoet en onvergetelijk is!”
 6. “Als je na de kerstdagen niet kunt bewegen vanwege al het eten, noem dat dan gerust kerstflexibiliteit. Het hoort erbij!”
 7. “Ik heb een kerstwens voor jou: moge je kerstboom recht staan, je cadeautjes perfect zijn ingepakt en je familiediners zonder ongemakkelijke stiltes verlopen. Gelukkig kerstfeest!”
 8. “Ik vroeg de kerstman om geld, maar toen herinnerde ik me dat ik op de ondeugdenlijst stond. Ik probeer het volgend jaar opnieuw. Vrolijk kerstfeest!”
 9. “Dit jaar ben ik van plan om mijn kerstcadeaus zorgvuldig uit te pakken. Letterlijk. Ik laat niets aan het toeval over. Fijne kerstdagen!”
 10. “Kerst is het enige moment van het jaar waarop mensen vrijwillig in truien met rendieren erop rondlopen. Laten we er het beste van maken en er feestelijk uitzien!”
 11. “Moge je kerst zo vreugdevol zijn als de kinderen die ontdekken dat schoolvakantie betekent dat ze niet vroeg op hoeven te staan. Gelukkige feestdagen!”
 12. “Ik heb een kerstkaraokefeest gepland. Als ik vals zing, beloof ik dat het alleen komt door de kerstspirits. Vrolijk kerstfeest!”
 13. “Dit jaar ben ik van plan om het hele kerstfeest te crashen, want ik hoorde dat de koekjes er geweldig zijn. Bereid je voor op mijn komst, ik ben een professionele koekjeseter!”
 14. “Ik wou dat calorieën niet bestonden tijdens de kerst. Maar hé, wie telt ze eigenlijk tussen kerst en oud en nieuw? Geniet van het eten en de gezelligheid!”
 15. “Ik heb mijn kerstinkopen gedaan op het internet. Als je een cadeau krijgt dat miauwt, kwispelt of ‘ho, ho, ho’ zegt, weet je dat ik niet al te veel moeite heb gedaan. Vrolijk kerstfeest!”
 16. “Dit jaar heb ik besloten om als kerstengel te verkleed te gaan. Niet omdat ik zo lief ben, maar omdat ik toch al vleugels nodig heb om mijn evenwicht te bewaren na al dat feestmaal. Gelukkige kerst!”
 17. “Mijn kerstboom en ik hebben veel gemeen. We zijn een beetje scheef, versierd met rare dingen en hebben moeite om de lichtjes aan te houden. Vrolijk kerstfeest!”
 18. “Ik hoop dat je cadeaus net zo goed zijn verpakt als mijn excuses voor last-minute cadeaus. Sorry daarvoor, en fijne kerstdagen!”
 19. “Dit jaar heb ik besloten om de strijd tegen de kerstverlichting op te geven. Als je ze niet kunt verslaan, sluit je er gewoon bij aan. Vrolijk kerstfeest!”
 20. “Ik wilde je een geweldig cadeau geven, maar ik kon mezelf niet inpakken. Dus hier is een virtuele knuffel en de belofte dat mijn cadeau voor jou het beste is. Prettige kerstdagen!”
4.5/5 - (114 stemmen)