Elk jaar wordt op 30 september de Nationale Broer en Zus dag gevierd. Op de broer en zus dag laat je merken hoeveel hij of zij voor je betekend. Je kunt elkaar ‘feliciteren’ maar de meesten wensen elkaar een fijne broer en zus dag toe. Dit wordt veelal gedaan met een kaartje of met een leuke tekst op de tijdlijn van bijvoorbeeld Facebook. Welke broer en zus dag teksten werden de afgelopen jaren het meest gebruikt? Speciaal voor de broer en zus dag 2024 kun je de teksten, gedichten en quotes op deze pagina bekijken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Broer en zus

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Teksten voor broer en zus dag – voor op een kaart

Teksten broer en zus dag

(Bron: Greetz.nl)

Veel mensen vragen zich af wanneer het eigenlijk broer en zus dag is. De datum van de broer en zus dag 2024 is 30 september (maandag). Noteer het alvast in je agenda zodat je het niet meer vergeet. Dit jaar valt het op woensdag.

Je kunt deze dag in de agenda plaatsen en jaarlijks laten herhalen. Zo vergeet je nooit meer de datum van de broer en zus dag. Online kun je kaartjes maken met leuke teksten erin.

Zo kun je hem of haar op een originele manier een fijne dag toewensen. Met een kaartje kun je veel zeggen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er meteen een klein cadeautje bij te voegen zoals een bosje bloemen, chocolade of een lekker flesje wijn. Je kunt dit ook in de tekst benoemen.

Broer en zus dag kaart

(Bron: Greetz.nl)

Kaartje / quote broer en zus dag

Bij het schrijven van een kaartje heb je een leuke tekst nodig. De broer en zus dag tekst heeft betrekking tot de relatie die jij tot je broertje of zusje hebt. Dit kan een close maar ook een minder close band zijn. Indien je elkaar niet veel spreekt dan kan dit juist een uitgesproken moment zijn om elkaar weer eens een kaartje met een mooie tekst te sturen.

Je zou dan kunnen kiezen voor een mooi gedicht of juist een korte quote om het ijs te breken en meer contact met elkaar te zoeken. Je zou ook een tekst van een geboortekaartje kunnen gebruiken. Jullie hebben elkaar namelijk leren kennen na de geboorte.

Door gebruik te maken van de voorbeelden van de broer en zus dag teksten kun je snel en eenvoudig een kaartje schrijven. Wel is het aan te raden om de voorbeelden aan te passen met een persoonlijke stukje tekst zodat het een unieke of bijzondere tekst wordt. Het is tenslotte wel voor je broer of zus.

Broer en zus dag kaartje

Broer en zus dag kaartje (Greetz.nl)

Broer en zus dag teksten:

 • Zussen zijn als takken van een boom,
  ze groeien elk een eigen kant op
  maar hebben dezelfde wortels.
 • Als iemand met je huilt en met je lacht,
  zonder dat hij ook maar iets terug verwacht,
  is de kans groot dat het een broer is zus is.
 • Het beste cadeau dat ik ooit kreeg
  was een broer als jij in mijn leven.
 • Naast elkaar of kilometers uit elkaar,
  als zussen verbonden in ons hart.

Broertje of zusje teksten kaartje

 • Zussen hebben een extra zintuig,
  ze weten wanneer ze elkaar nodig zijn.
 • Je zou de gelukkigste mens
  op aarde moeten zijn broertje,
  je hebt mij als zusje!
 • En hier staan we dan, nog sterker dan we waren
  We zijn hoe we zijn, dat moeten ze maar aanvaarden
  Klaar met het aanpassen en ons voordoen als gewoon
  Je bent gewoon niet een ‘normaal persoon’.
Kaart zus

Bron: Greetz

Kaart broer

Bron: Greetz.nl

Broer en zus dag gedichten:

 • Zussen ben je niet voor even,
  zussen ben je voor het hele leven.
  Daarom ben ik super blij met iemand
  zoals jij!
 • Je bent mijn maatje,
  ik vertrouw op jou.
  Ik kan op je bouwen.
  Jij vult in mijn hart dat ene gaatje,
  Omdat ik van je hou!
 • We hebben heel wat mee gemaakt
  en dat heeft ons beide, diep geraakt
  Wij waren echte zussen
  en daar kwam niemand tussen
  Totdat wij werden gescheiden
  en nu komt er van alles tussen ons beiden
  Jij gaat jouw weg en ik de mijne
  en ik ben bang dat je voorgoed zult verdwijnen
  Er gaat veel tijd verloren
  Maar als ik denk aan hoe het eerst ging
  Maakt dat me blij
  want dan zie ik hoe het was, met jou aan mijn zij.

Fijne broer en zus dag tekst:

 • Brothers who play together, stay together.
 • Wat is het nut van goed nieuws
  wanneer je geen zusje/ broertje hebt om het mee te delen.
 • Lief broertje/ zusje,
  Een hele fijne dag op deze speciale datum. Voor altijd blijf jij in mijn hart.
 • Een fijne dag gewenst vandaag. Het blijft een speciale dag!
 • Wie zou ik zijn zonder mijn favoriete broertje of zusje?
  Ik bedank je voor het afgelopen jaar
  en wens je een hele speciale en fijne dag toe vandaag!

Broer en zus dag quotes:

 • Kussss van je zusssss
 • Brothers and sisters are as close as hands and feet.
 • Zussen zijn er voor elkaar, lachen met elkaar en huilen met elkaar. Bedankt dat je zo’n goede zus bent. Ik zal altijd van je houden.
 • Een broer is een door de natuur gegeven vriend.
 • Zussen zijn verschillende bloemen uit dezelfde tuin.
 • Ik hou van je en koester de tijd die we samen hebben doorgebracht.

Humoristische spreuken

 1. Voor de broer die altijd zijn sokken overal achterlaat: “Mijn broer is zo goed in verstoppertje spelen dat zelfs zijn sokken het niet kunnen vinden!”
 2. Voor de zus die altijd je kleding leent: “Mijn zus heeft een geweldig gevoel voor mode. Vooral als het mijn kleding betreft!”
 3. Voor de broer die denkt dat hij grappig is: “Mijn broer heeft altijd een mop klaar, zelfs als niemand lacht. Hij noemt het geavanceerde humor – we begrijpen het gewoon niet.”
 4. Voor de zus die altijd te laat komt: “Mijn zus heeft een speciaal talent. Ze kan zelfs te laat komen voor een afspraak met haar wekker naast haar bed.”
 5. Voor de broer die altijd de afstandsbediening opeist: “Als er een Olympische sport was voor het opeisen van de afstandsbediening, zou mijn broer zeker een gouden medaille winnen!”
 6. Voor de zus die van selfies houdt: “Mijn zus houdt van selfies. Als er een wereldrecord was voor de meeste selfies genomen in één dag, zou zij de onbetwiste kampioen zijn.”
 7. Voor de broer die altijd de laatste koekjes pakt: “Mijn broer heeft een verborgen talent. Hij kan de laatste koekjes uit een pak pakken zonder dat iemand het merkt. Het is als magie, maar met chocolade.”
 8. Voor de zus die altijd je geheimen onthult: “Heb je een geheim dat je wilt bewaren? Vertel het niet aan mijn zus. Ze heeft een geheim radar die automatisch afgaat zodra ze iets niet mag weten.”
 9. Voor de broer die denkt dat hij een chef-kok is: “Mijn broer heeft ontdekt dat hij een verborgen talent heeft voor koken. Het is verborgen omdat niemand zijn ‘creaties’ durft te proeven.”
 10. Voor de zus die altijd de auto nodig heeft: “Mijn zus heeft een speciale connectie met de auto. Het lijkt erop dat ze alleen weet waar de auto is als ik hem nodig heb.”
 11. Voor de broer die altijd grappen maakt over je lengte: “Mijn broer denkt dat hij grappig is door opmerkingen te maken over mijn lengte. Nou, hij kan hooguit zeggen dat zijn grappen op niveau zijn!”
 12. Voor de zus die altijd je shampoo steelt: “Mijn zus heeft een eigen badkamer, maar om de een of andere reden eindigt ze altijd met mijn shampoo. Het lijkt alsof mijn shampoo een geheime aantrekkingskracht heeft.”
 13. Voor de broer die altijd te veel knoflook gebruikt in het eten: “Als er ooit een wedstrijd was voor wie het meeste knoflook kan gebruiken zonder weggekeken te worden, zou mijn broer zeker de kampioen zijn. Onze keuken ruikt nog steeds naar zijn laatste experiment.”
 14. Voor de zus die altijd de TV-afstandsbediening kwijt is: “Mijn zus heeft een mysterieus vermogen om de TV-afstandsbediening kwijt te raken op de meest onmogelijke plaatsen. Het is alsof de afstandsbediening een geheime vakantie neemt telkens als ze binnen handbereik komt.”
 15. Voor de broer die altijd ’s ochtends chagrijnig is: “Mijn broer beweert dat hij ’s ochtends gewoon niet kan functioneren zonder zijn dosis chagrijn. Nou, hij lijkt zeker de dag niet te kunnen beginnen zonder zijn ochtendgrumpy-cino!”
 16. Voor de zus die altijd de beste verjaardagscadeaus geeft: “Mijn zus heeft het talent om altijd het perfecte verjaardagscadeau te vinden. Of ze heeft een geheime spion die mijn verlanglijstje heeft gestolen, of ze heeft gewoon magische cadeaugevende krachten. Ik gok op het laatste!”
 17. Voor de broer die altijd zijn sleutels kwijt is: “Mijn broer heeft een speciale relatie met zijn sleutels. Ze lijken elkaar te ontmoeten in het rijk van de verloren voorwerpen, en zijn sleutels brengen meer tijd door in dat rijk dan in zijn zakken.”
 18. Voor de zus die altijd de grasmaaier ‘leent’ en vergeet terug te brengen: “Mijn zus heeft ontdekt dat grasmaaiers perfect zijn voor het ‘lenen en vergeten’ spel. Als de grasmaaier een stem had, zou hij waarschijnlijk zeggen: ‘Ik wil naar huis!'”
 19. Voor de broer die altijd je eten steelt: “Mijn broer heeft een neus voor lekker eten. Als er ooit een dief was die gespecialiseerd was in het stelen van snacks, zou hij de perfecte kandidaat zijn. Ik kan geen zak chips openen zonder dat hij als een ninja uit het niets verschijnt.”
 20. Voor de zus die altijd te veel foto’s maakt: “Mijn zus en haar camera zijn onafscheidelijk. Als er ooit een prijs was voor de meeste ongevraagde foto’s gemaakt in één dag, zou zij de ongekroonde koningin van de fotografie zijn. Paparazzi, we hebben een concurrent!”

Hopelijk brengen deze spreuken een glimlach op het gezicht van je broer of zus op jullie speciale dag!

Vond je het artikel dat te maken heeft met broer en zus dag teksten leuk en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen verzonden worden aan info@tekst.nl.

4.4/5 - (122 stemmen)