Wanneer iemand ziek is, dan wil je die graag beterschap wensen. Je kunt op verschillende manieren je beterschap wensen kenbaar maken bij de ontvanger. Wanneer iemand in het ziekenhuis ligt, dan kun je een kaartje, bloemetje of klein cadeautje naar het ziekenhuis laten versturen. Schrijf bij een cadeautje of bloemetje altijd een lieve tekst om iemand beterschap te wensen. Bekijk hieronder de beterschapswensen (teksten) en heb je de mogelijkheid om een mooi kaartje te bestellen bij de specialist.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Beterschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Beterschap teksten en beterschapswensen voor op een kaartje.

Er zijn verschillende beterschap teksten die je kunt gebruiken. Wanneer iemand voor een operatie in het ziekenhuis ligt, gebruik je een ander soort tekst dan wanneer iemand ongeneeslijk ziek is. Alle ‘soorten’ beterschapsteksten voor op een kaartje of om te schrijven bij een bosje bloemen of cadeautje kun je op deze pagina bekijken. Je kunt veel teksten aanpassen zodat ze persoonlijk en uniek worden. Dit zal zeker worden gewaardeerd.

Beterschapswensen kaart

Bron: Greetz

Beterschap

(Bron: Greetz.nl)

Beterschap wensen en teksten voor op kaartjes en bij bloemen.

Je kunt op verschillende manieren iemand beterschap wensen. Met een bloemetje als meest gekozen manier bij een bezoekje kun je hier een klein kaartje aan hangen met beterschap of sterkte. Vaak wordt er op een klein kaartje een korte beterschap wens of tekst geplaatst met de naam van de gever. Een bloemetje kan zorgen voor een gezellige sfeer in een soms kille en sombere kamer.

Get well soon

Door middel van een kaartje met een beterschap tekst

Het versturen van een beterschap kaartje is nog steeds het meest in trek. Wanneer iemand ziek is, en geen bezoek wil of kan ontvangen, is het versturen van een kaartje een goede oplossing. Op het kaartje kun je een beterschap wens schrijven. Er zijn vele verschillende beterschap teksten en wensen die je kunt gebruiken op een kaartje.

Op deze pagina kun je de meest gebruikte wensen bekijken, aanpassen of overnemen op een kaartje.

Wie ziek is, vindt het vaak erg fijn om aandacht en cadeautjes te krijgen. Op die manier kan soms de pijn en ellende even worden vergeten. Een cadeautje zoals een doosje merci, fles wijn of speelgoed zijn altijd goed om te geven. Je kunt tegenwoordig ook vele cadeautjes laten verzenden of laten voorzien van een persoonlijke opdruk.

Zo kun je een fles wijn met eigen foto en tekst of een doosje merci met eigen tekst laten maken en verzenden. Daarnaast kun je er dan nog een beterschap wens op schrijven. Hieronder kan je enkele teksten en een kaartje vinden.

Beterschap wensen en teksten

Beterschap wensen en teksten. (Greetz)

Beterschap teksten voorbeelden:
 • Beterschap dat wens ik jouw,
  Heel veel kusjes en hopelijk tot gauw!
 • Een warme wens
  en een bloemenboeket
  om je een beetje op te beuren
  wij hopen voor jou een spoedig herstel
  zodat je snel weer op zult fleuren
 • Heel veel vriendschap,
  Heel veel liefde,
  En een kusje voor de pijn,
  Is voor alle zieke mensen nog steeds het beste medicijn.
  Veel beterschap
 • Een kaartje om te laten weten,
  Wie ziek is wordt hier niet vergeten.
Sterkte en beterschap

Bron: Greetz

Beterschap teksten en wensen:
 • Neem wat vriendschap en een lekker glaasje wijn,
  Ik weet zeker dat je dan spoedig weer helemaal fit zult zijn.
 • Ben je boos?
  Pluk een roos!
  Zet hem op je hoed,
  dan ben je morgen weer goed.
 • Van mij een warme wens,
  Een groet om je op te beuren.
  Ik wens je een spoedig herstel
  Met een kaartje om je op te fleuren.
 • Rust lekker uit en wordt maar snel beter!
  Het is niet fijn ziek te zijn
  maar het is ook erg om jou te moeten missen
  daar mag je je echt niet in vergissen
  Sterkte en een heel voorspoedig herstel.
Veel beterschap

(Bron: Greetz)

Beterschapteksten voor een kaartje:

 • Van mij een warme wens,
  en een groet om op te beuren.
  Ik wens je een goede dag,
  met een kaartje om op te fleuren!
 • Er zijn wel eens van die dagen
  Dat het even niet meer gaat
  Even genoeg gehad van alles
  Het gevoel dat je er alleen voor staat
  Juist op zo’n dag moet je denken
  Aan de mooie dingen die er zijn
  Aan bloemen, bossen, duinen
  En na regen komt weer zonneschijn
 • Mijn boodschap is heel kort en top:
  Ik hoop dat je snel beter wordt en hou je kop op!
Beter worden

(Bron: Greetz)

Beterschapswensen voor een kaartje:

Het is niet fijn om ziek te zijn, maar het is ook erg om jou te moeten missen! Daar mag je je echt niet in vergissen. Hier heb je een knuffeltje van mij, ik hoop dat je snel weer de oude zal zijn.

Mijn gedichtje is heel kort
ik hoop dat je gauw beter wordt

Ook al ben je even niet op en top,
met de juiste aandacht en verzorging
knap je vast weer heel gauw op!

Een lach en wat zonneschijn,
laten alle zorgen gauw weer verdwijnen
hopelijk gaat voor jou
de zon weer heel snel schijnen.

Een beetje aandacht en een lieve groet,
Dat doet je vast wel een beetje goed!
Beterschap!

Beterschap bij corona / COVID-19: Krachtzinnen voor zieke mensen en hun familieleden die te maken hebben met corona

Soms kijken we goed naar degenen die moeilijke tijden in het leven doormaken en kunnen we niet meer doen dan proberen te troosten of onze steun te betuigen met woorden. Met dat in het achterhoofd hebben we enkele boodschappen en krachtzinnen verzameld voor herstel en verbetering van mensen die getroffen zijn door het coronavirus, in een tijd waarin we alleen met woorden kunnen helpen.

Wanneer een ziekte ons pad kruist ontdekken we dat we niets zijn en weinig kunnen doen, maar het is ook in deze uren dat we vaak onze ware kracht ontdekken. Heb de moed om dit moment van beproeving onder ogen te zien, te geloven en te vechten, want ik weet dat je deze ziekte zult kunnen overwinnen. Moge God je veel moed geven en moge je snel herstellen.

Ik weet dat je ziek bent, en ik weet ook dat het leven in zo’n moment onaangenaam is en ons soms ontmoedigt. Maar heb vertrouwen en hoop, want voor een snel herstel is het essentieel om positief te blijven denken. God staat aan jouw kant, net als al je vrienden en familie. Ik wens je een spoedig en volledig herstel toe, en veel kracht om er voor te vechten!

Ontvang deze woorden met grote genegenheid, want mijn zorg is oprecht. Ik heb gehoord dat je ziek bent en ik wil al mijn steun en solidariteit betuigen voor alles wat je nodig hebt. Ik wens je een spoedig herstel toe! Je bent sterk genoeg om door dit moment heen te komen, en ik weet zeker dat je binnenkort weer in perfecte gezondheid zult zijn.

Je vecht met al je kracht tegen deze ziekte, en ik weet zeker dat je zult winnen. Het spijt me dat je in zo’n moeilijke situatie zit, je verdiende het niet om deze tegenspoed onder ogen te zien. Hebben kracht en moed! Ik zal aan je zijde staan, net als iedereen die om je geeft.

Lieve vriend, ik weet dat het ontdekken van deze ziekte voor jou niet gemakkelijk was. Maar jouw behandeling zal snel beginnen en je zult zich weer goed voelen. Geef niet op, ook al kunnen er moeilijke momenten ontstaan, en weet dat ik aan jouw zijde zal staan om je alle steun te geven die je nodig heeft.

De eerste stap naar genezing is geloven dat je het zult redden. Wees sterk, heb vertrouwen en hoop!

Ik weet dat je op verschillende plaatsen zou willen zijn, maar op dit moment is dat niet mogelijk. Maar morgen zal het zijn, als je blijft vechten om door dit moment heen te komen. Ik geloof dat binnenkort alles voorbij zal zijn, dus geef niet op! En vergeet niet dat ik altijd aan je zijde zal staan voor alles wat je nodig hebt. Ga ervoor!

Ik weet dat de strijd tegen de ziekte niet gemakkelijk zal zijn en dat je je op bepaalde momenten ontmoedigd zult voelen, maar ik zal te allen tijde aan jouw kant staan om je te steunen. Moge de hoop nooit je hart verlaten, en de komende dagen je herstel brengen. Geloof dat echt en je zult de kracht hebben die je nodig hebt.

Wensen en teksten voor beterschap bij Corona / Coronavirus:

 • Heel veel liefde en vriendschap,
  En een kusje voor de pijn.
  Blijft voor veel mensen toch nog steeds
  Het beste medicijn.
 • Een kaartje om te laten weten,
  Wie ziek is wordt hier niet vergeten.
 • Neem wat vriendschap en een lekker glaasje wijn,
  Ik weet zeker dat je dan spoedig weer helemaal fit zult zijn.
 • Het is geen pretje om ziek te zijn,
  maar lachen is toch het beste medicijn!
 • Met deze boom (mand) vol fruit
  ben je zo je bed weer uit.
  Van harte beterschap
 • Ik wens je heel veel beterschap, ik hoop dat je goed op knapt.

Een beterschapskaart schrijven?

Moet u een beterschapskaart schrijven, maar weet u niet hoe u uw gedachten onder woorden moet brengen? Als iemand die je kent ziek is, is het fijn om wat troost te bieden en de persoon te laten weten dat er iemand aan hem of haar denkt. Veel mensen weten echter niet wat de beste bewoording is om een ​​beterschapskaart in te voeren. Wanneer iemand om wie je geeft in het ziekenhuis ligt of thuis ziek in bed is, is het een goed idee om een ​​beterschapsboodschap te zenden. U wilt het bericht opbeurend maar echt houden, en het is het best om het kort te houden. In dit artikel leest u hoe je u het beste sterkte of beterschap kunt wensen

Wat te overwegen

Voordat u begint te schrijven, moet u nadenken over wat uw relatie met de persoon is en hoe goed u hem of haar nu echt kent. Hier volgen enkele details over de toon die u kunt gebruiken:

 • Naaste verwant: als de persoon in kwestie in uw naaste familie is, weet u waarschijnlijk goed wat u moet schrijven. Het is prima om het zo persoonlijk te maken als je wilt met een ouder, kind of broer of zus.
 • Familielid dat niet bij u woont: de toon moet vriendelijk zijn, tenzij dit een familielid is dat u vrijwel nooit ziet. In dat geval hoeft u alleen maar te zeggen dat u hoopt op een snel herstel en kun je een aanbod om te helpen.
 • Vriend: Als u een goede vriend heeft die ziek is, schrijf dan een paar pakkende zinnen op waarvan je weet dat ze het op prijs zal stellen. Als je de persoon goed kent en weet dat hij/zij van grappen houdt, neem ze dan zeker op in de boodschap. Als je er niet zeker van bent, wees dan voorzichtiger met humor.
 • Collega: laat de persoon weten dat u hem/haar mist op de werkvloer en u verheugt zich erop haar weer te zien wanneer ze zich beter voelt. Dit kan een boodschap van u als individu zijn of van een hele groep collega’s.
 • Baas: Biedt altijd een vriendelijke groet, een wens voor herstel en een vriendelijk woord over hoe iedereen op kantoor haar mist. Wordt niet te langdradig in dit bericht. Een briefje om haar te laten weten dat je aan haar denkt, is perfect. Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat iedereen er goed aan doet om ervoor te zorgen dat alles op kantoor goed verloopt.

Voorbeelden:

Hier zijn een aantal opmerkingen die u kunt gebruiken voor een beterschapskaart:

‘Beste Gerard,
Het spijt me te horen dat uw gebroken been. Zorg goed voor jezelf en laat me weten of ik iets kan doen.
Je vriend,
Sam’

‘Beste Ellen,
Wat vervelend om te horen dat u zich niet lekker voelt.
Alle mensen in de kerkgroep bidden voor een volledig herstel voor u. Bel iemand van ons als u iemand langs wilt laten komen.
Liefs,
Anne

‘Beste Jan,
Het hele team mist je op het voetbalveld. We zien ernaar uit om je snel weer op de been en in het veld te zien.
Je teamgenoten,
De Kickers’

Vond je dit artikel leuk dat te maken heeft met beterschapsteksten / wensen? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Alvast bedankt!