Heeft een naaste van je iemand verloren? Dat is een zeer tragische situatie en het is dan ook van groot belang dat je er dan voor hem of haar bent. Dit kun je op meerdere manieren doen. Natuurlijk kun je bij hem of haar langs gaan. Maar zeker net na het verlies is dat niet altijd aan te raden. Het nadeel is dan namelijk dat die mensen tijd nodig hebben. Je moet ze rust gunnen. Het is dan ook veel veiliger om eerst een condoleancekaart te sturen. Veel mensen denken vaak: ach, wat heeft dat voor zin? Toch heeft dat heel veel zin, want mensen ondervinden daar veel steun aan. Een klein gebaar kan namelijk hartstikke veel betekenen.  Bekijk hieronder de mooie tekst condoleancekaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Tekst voor op een condoleancekaart. Maar welke?

Bij een condoleancekaart is de tekst afhankelijk van het sterfgeval. Dit klinkt misschien luguber, maar het ene sterfgeval is natuurlijk ernstiger dan een ander. Elk verlies is natuurlijk erg, maar als bijvoorbeeld een jong iemand overlijdt is dat natuurlijk veel lastiger te accepteren dan iemand die sterft op zijn 90ste. Is bijvoorbeeld iemand zijn opa overleden? Dan kun je een tekst schrijven als: “Veel sterkte toegewenst aan iedereen!” Dit is een neutrale tekst.

Tekst condoleancekaart

Overige tips

Natuurlijk is het ook belangrijk om een mooie kaart mee te sturen. Een condoleancekaart moet er natuurlijk niet frivool uitzien. Het is belangrijk om neutrale kleuren toe te passen. Een zwarte condoleancekaart komt veel voor. Zwart wordt namelijk vaak geassocieerd met de dood. Maar ook een witte kaart behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

De tekst moet misschien krachtig zijn, maar niet te prominent aanwezig. Zorg dan ook voor een neutraal lettertype. Je kunt zelf een kaart maken, maar kunt er bovendien ook één kopen. Ook heb je kaarten met standaard teksten, maar kun je zelf ook een tekst gaan bedenken. Een eigen tekst wordt vaak wel meer gewaardeerd.

Hieronder zijn enkele teksten voor een condoleancekaart te vinden.

Voorbeeldteksten voor op een condoleancekaart

 • Het is beter ooit iets moois te moeten verliezen
  dan het nooit gehad te hebben!
 • We staan niet altijd stil
  bij het woordje Samen.
  Maar het is een groot gemis
  als Samen uit je leven is.

Condoleancekaart tekst

Condoleancekaart

(Bron: Greetz.nl)

In gedachten bij jullie

Bron: Greetz

Gedichten

 1. In Liefdevolle Herinnering: In de tuin van herinneringen, Waar de bloemen altijd bloeien, Koesteren we de momenten, En zullen we nooit laten vloeien.
 2. Een Ster aan de Hemel: Een ster aan de hemel, zo helder en puur, Een herinnering aan liefde die eeuwigduur. In gedachten zijn we verbonden, dag en nacht, Troost zoekend in herinneringen, warm en zacht.
 3. De Stilte van Verdriet: Verdriet fluistert het zachtst, Wanneer de woorden tekortschieten. In de stilte van verdriet, Vinden we troost, verbonden in verdriet.
 4. De Dans van Herinneringen: Herinneringen dansen als schaduwen, Een balsem voor de pijn die blijft rouwen. In elke lach en elke traan, Zal de liefde voor altijd blijven bestaan.
 5. De Zonsondergang van Leven: Het leven is als een zonsondergang, Een prachtig schouwspel, maar eindigend. Maar in die laatste stralen van het licht, Vinden we de belofte van een eeuwig gezicht.
 6. Een Stil Vaarwel: Fluisterend afscheid, een stil vaarwel, Een reis begonnen, een onbekend stel. Mogen de engelen je zachtjes leiden, Naar rust en vrede, ver weg van het lijden.
 7. In de Armen van Troost: In de armen van troost, vinden we kracht, Om het onvermijdelijke pad te volgen, zacht. Met liefde als kompas en herinneringen als gids, Wandelen we door het donker, samen in de tijd.
 8. Een Bloem van Tranen: Tranen vallen als regen, zacht en gestaag, Een bloem van verdriet, in ons hart vandaag. Maar in die regen, groeit ook hoop, Als een bloem die in de lente opnieuw opbloeit.
 9. De Eeuwige Liefde: Liefde sterft nooit, het blijft altijd bestaan, Als een zachte melodie, als een zonnestraal. Ook al is de fysieke aanwezigheid niet hier, De liefde blijft, door de tijd, als een sieraad dier.
 10. Het Licht van Herinneringen: Herinneringen zijn als kleine lichtjes, Die schijnen in de duisternis van ons verdriet. Wanneer de wereld lijkt te vervagen, Brengen ze troost, een zacht gloeiend verschiet.
 11. Een Zacht Vaarwel: Een zacht vaarwel, geen echt afscheid, Want liefde overwint, blijft altijd. In de stilte van het missen, hoor je hun stem, Een echo van liefde, diep in ons systeem.
 12. Een Lege Stoel: Een lege stoel, een stille kamer, Herinneringen fluisteren, als een zachte lamer. Hoewel de ruimte fysiek verlaten lijkt, Is liefde altijd aanwezig, onvermijdelijk en uniek.
 13. Het Stille Gesprek: In het stille gesprek tussen hier en daar, Vinden we troost, een band zo zeldzaam en waar. Woorden mogen falen, maar liefde niet, Het is een eeuwig gesprek, door de tijd verried.
 14. Een Lint van Herinneringen: Bind een lint van herinneringen om je hart, Laat de liefde groeien, nooit verward. In de tuin van het verleden, bloeien ze fel, Als een constante herinnering aan wat ooit was, zo snel.
 15. De Stilte van Eeuwigheid: In de stilte van eeuwigheid, rustend in vrede, Waar de tijd stopt en zorgen vertrekken, terzijde. Mogen de engelen je ziel omarmen, In de serene rust van hemelse armen.

Heb jij een mooie tekst condoleancekaart kunnen vinden op deze pagina?

Meer teksten:

4/5 - (1 stemmen)