Taal is een zeer krachtig middel om iets te uiten. Enerzijds kan taal helpen om bergen te verzetten. Taal kan gebruikt worden in discussies om de samenwerking te bevorderen. Dit heeft als resultaat dat er sneller doelen worden gehaald. Maar taal kan natuurlijk ook mooi zijn en iemand een hart onder de riem steken. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden als het op taal aankomt. Een mooie tekst kan iedereen wel waarderen. Dit geeft echt iemand waarde. Bekijk in dit artikel enkele mooie teksten voor verschillende personen en gelegenheden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Mooie teksten voor verschillende gelegenheden en personen

  • Wanneer een mooie tekst geven

Een mooie tekst is toepasbaar in vele soorten situaties. Gaat één van je beste vrienden bijvoorbeeld een lange tijd op reis naar het buitenland? De kans is dan groot dat jullie elkaar missen met alle gevolgen van dien. Een mooie tekst kan dan kracht geven. Denk daarbij dan aan een tekst als: “Zonder jou wordt het een stuk zwaarder. Maar gelukkig kom je weer terug”.

Hiermee geef je blijk van het feit dat je iemand mist, maar er zit ook een sprankeltje hoop vervlochten in een dergelijke tekst. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat deze tekst zo krachtig is. Maar natuurlijk ook in meer reguliere situaties is er de mogelijkheid om iemand te voorzien van een mooi tekst. Een leuke verjaardag. Een trouwerij. Iemand heeft een kind gekregen. In al die situaties kan een tekst veel plezier verschaffen.

Mooie teksten

Bron: Greetz.nl

Tekst mooi

Bron: Greetz

De juiste toon vinden

De meeste mensen hebben moeite om bij een tekst de juiste toon te vinden. Hoe persoonlijk wil je iets maken? En voor wie is het? Bij de het vinden van de juiste toon moet je immer deze vragen in je achterhoofd hebben. Elke tekst is namelijk situatie-afhankelijk, maar ook je relatie met die persoon.

Je kunt formele mooie teksten sturen, maar ook informele mooie teksten. Als je collega jarig is, is het vaak verstandig om een ander soort tekst op een kaartje te schrijven dan wanneer één van je beste vrienden jarig is. Je hebt met die persoon namelijk een geheel andere relatie, dus daardoor ook een andere toon.

Mooie tekst

(Bron: Greetz.nl)

Mooie teksten over liefde

Als het om liefde en gevoelens gaat, schieten woorden altijd tekort. Vooral wanneer je verliefd bent en niet zeker bent van de gevoelens aan de andere kant. Vroeger werden liefdesbrieven met de hand geschreven en verzonden met de post. Elk woord werd zorgvuldig overwogen en men had de tijd om zinnen te laten bezinken.

Eens de brief of mooie kaart verstuurd was, volgden dagenlange spannende momenten bij het wachten naar een antwoord want het duurde altijd wel even voor de brieven besteld werden.

In dit digitale tijdperk, waar alles veel sneller gaat, is het nog altijd belangrijk om de juiste woorden te vinden voor de gevoelens die je hebt. En ook al heb je al een tijdje een relatie, een beetje origineel blijven in je boodschappen wordt altijd gewaardeerd. De tijd van ‘ik hou van jou, ik blijf je trouw’ ligt al lang achter ons en daarmee scoor je al lang niet meer.

Voorbeeldteksten die mooi zijn:

Wellicht kunnen onderstaande zinnen jou op een idee brengen of kun je ze, indien jouw inspiratie het laat afweten, integraal overnemen. Het geeft nog altijd een speciaal gevoel wanneer je iemand laat weten dat je van haar of hem houdt, en er gaat niets boven een liefdesverklaring ontvangen waar je hart van overslaat.

  • Er zijn maar twee momenten in mijn leven dat ik bij jou wil zijn en dat is nu en voor altijd.
  • Door jou heb ik geleerd wat liefde is en plots heb ik het gevoel dat alle liefdesliedjes over jou en mij gaan.
  • Word oud met mij. Door jou te leren kennen weet ik dat ik nooit eerder echte liefde ervaren heb.
  • Liefde gaat niet over hoeveel maanden of jaren je samen bent, liefde gaat over hoe vaak je laten merken hebt dat je stapelgek bent op elkaar.

Meer:

Van jou houden is het beste wat me ooit overkwam. Mijn liefde voor jou gaat voorbij tijd en ruimte.

Dacht je dat ik met jou flirtte? Dacht je dat ik toenadering zocht? Dacht je dat ik alleen maar oog had voor jou? Je hebt helemaal gelijk.

Als jij me de kans geeft om van je te houden, geef ik jou elke dag een reden om te glimlachen.

Ik wil dat jouw gezicht het eerste is wat ik zie als ik wakker word, het laatste voor ik inslaap en het enige wat ik zie als ik je mis

Tot het moment dat ik jou leerde kennen wist ik niet dat ik zomaar plots kon glimlachen zonder reden.

Mooie spreuken voorbeelden:

Profiteer van wat mooi is.

Gelukkig zijn de mensen die kinderen en vreemden te vriend hebben.

Kies jouw naaste goed: het grootste deel van jouw geluk hangt daarvan af.

Verlies nooit de controle over jezelf: haal adem …

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.

Lieve mama wat ben je mooi

(Bron: Greetz)

Meer teksten: