Taal is een zeer krachtig middel om iets te uiten. Enerzijds kan taal helpen om bergen te verzetten. Taal kan gebruikt worden in discussies om de samenwerking te bevorderen. Dit heeft als resultaat dat er sneller doelen worden gehaald. Maar taal kan natuurlijk ook mooi zijn en iemand een hart onder de riem steken. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden als het op taal aankomt. Een mooie tekst kan iedereen wel waarderen. Dit geeft echt iemand waarde. Bekijk in dit artikel enkele mooie teksten voor verschillende personen en gelegenheden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Mooie teksten voor verschillende gelegenheden en personen

 • Wanneer een mooie tekst geven

Een mooie tekst is toepasbaar in vele soorten situaties. Gaat één van je beste vrienden bijvoorbeeld een lange tijd op reis naar het buitenland? De kans is dan groot dat jullie elkaar missen met alle gevolgen van dien. Een mooie tekst kan dan kracht geven. Denk daarbij dan aan een tekst als: “Zonder jou wordt het een stuk zwaarder. Maar gelukkig kom je weer terug”.

Hiermee geef je blijk van het feit dat je iemand mist, maar er zit ook een sprankeltje hoop vervlochten in een dergelijke tekst. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat deze tekst zo krachtig is. Maar natuurlijk ook in meer reguliere situaties is er de mogelijkheid om iemand te voorzien van een mooi tekst. Een leuke verjaardag. Een trouwerij. Iemand heeft een kind gekregen. In al die situaties kan een tekst veel plezier verschaffen.

Mooie teksten

Bron: Greetz.nl

Tekst mooi

Bron: Greetz

De juiste toon vinden

De meeste mensen hebben moeite om bij een tekst de juiste toon te vinden. Hoe persoonlijk wil je iets maken? En voor wie is het? Bij de het vinden van de juiste toon moet je immer deze vragen in je achterhoofd hebben. Elke tekst is namelijk situatie-afhankelijk, maar ook je relatie met die persoon.

Je kunt formele mooie teksten sturen, maar ook informele mooie teksten. Als je collega jarig is, is het vaak verstandig om een ander soort tekst op een kaartje te schrijven dan wanneer één van je beste vrienden jarig is. Je hebt met die persoon namelijk een geheel andere relatie, dus daardoor ook een andere toon.

Mooie tekst

(Bron: Greetz.nl)

Mooie teksten over liefde

Als het om liefde en gevoelens gaat, schieten woorden altijd tekort. Vooral wanneer je verliefd bent en niet zeker bent van de gevoelens aan de andere kant. Vroeger werden liefdesbrieven met de hand geschreven en verzonden met de post. Elk woord werd zorgvuldig overwogen en men had de tijd om zinnen te laten bezinken.

Eens de brief of mooie kaart verstuurd was, volgden dagenlange spannende momenten bij het wachten naar een antwoord want het duurde altijd wel even voor de brieven besteld werden.

In dit digitale tijdperk, waar alles veel sneller gaat, is het nog altijd belangrijk om de juiste woorden te vinden voor de gevoelens die je hebt. En ook al heb je al een tijdje een relatie, een beetje origineel blijven in je boodschappen wordt altijd gewaardeerd. De tijd van ‘ik hou van jou, ik blijf je trouw’ ligt al lang achter ons en daarmee scoor je al lang niet meer.

Voorbeeldteksten die mooi zijn:

Wellicht kunnen onderstaande zinnen jou op een idee brengen of kun je ze, indien jouw inspiratie het laat afweten, integraal overnemen. Het geeft nog altijd een speciaal gevoel wanneer je iemand laat weten dat je van haar of hem houdt, en er gaat niets boven een liefdesverklaring ontvangen waar je hart van overslaat.

 • Er zijn maar twee momenten in mijn leven dat ik bij jou wil zijn en dat is nu en voor altijd.
 • Door jou heb ik geleerd wat liefde is en plots heb ik het gevoel dat alle liefdesliedjes over jou en mij gaan.
 • Word oud met mij. Door jou te leren kennen weet ik dat ik nooit eerder echte liefde ervaren heb.
 • Liefde gaat niet over hoeveel maanden of jaren je samen bent, liefde gaat over hoe vaak je laten merken hebt dat je stapelgek bent op elkaar.

Meer:

Van jou houden is het beste wat me ooit overkwam. Mijn liefde voor jou gaat voorbij tijd en ruimte.

Dacht je dat ik met jou flirtte? Dacht je dat ik toenadering zocht? Dacht je dat ik alleen maar oog had voor jou? Je hebt helemaal gelijk.

Als jij me de kans geeft om van je te houden, geef ik jou elke dag een reden om te glimlachen.

Ik wil dat jouw gezicht het eerste is wat ik zie als ik wakker word, het laatste voor ik inslaap en het enige wat ik zie als ik je mis

Tot het moment dat ik jou leerde kennen wist ik niet dat ik zomaar plots kon glimlachen zonder reden.

Mooie spreuken voorbeelden:

Profiteer van wat mooi is.

Gelukkig zijn de mensen die kinderen en vreemden te vriend hebben.

Kies jouw naaste goed: het grootste deel van jouw geluk hangt daarvan af.

Verlies nooit de controle over jezelf: haal adem …

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.

Lieve mama wat ben je mooi

(Bron: Greetz)

Overlijden en over het leven

 1. Het leven is als een boek, gevuld met pagina’s van vreugde en verdriet, liefde en verlies. Elke bladzijde draagt bij aan het verhaal van wie we zijn en wie we worden.
 2. In de dans van het leven zijn we soms de choreograaf en soms de danser, maar elk moment draagt bij aan de unieke symfonie van ons bestaan.
 3. Het leven is als een reis, met elke stap als een kans om te groeien, te leren en te ontdekken. Zelfs in de moeilijkste paden schuilt de schoonheid van persoonlijke evolutie.
 4. Als de zon ondergaat, herinnert het leven ons eraan dat elke dag een kans is om te schitteren. Zelfs in de donkerste nachten gloeit de hoop als een ontelbare hoeveelheid sterren aan de hemel.
 5. Het leven is als een kunstwerk; het wordt mooier door de imperfecties, de penseelstreken van vreugde en verdriet die het kleuren.
 6. Het overlijden is niet het einde, maar eerder het moment waarop onze persoonlijke melodie zich vermengt met het universele lied van het eeuwige. In herinneringen blijven we altijd aanwezig.
 7. Het leven is als een tuin vol bloemen, waarvan sommige bloeien terwijl andere verwelken. Elke bloem draagt bij aan de prachtige symfonie van kleur en geur die ons pad verlicht.
 8. In de caleidoscoop van het leven zijn de momenten van vreugde als heldere kleuren die de grijze dagen verlichten en de zwaarte van verdriet verzachten.
 9. Het overlijden herinnert ons eraan dat we niet alleen de architecten van ons eigen leven zijn, maar ook de rentmeesters van de herinneringen die we achterlaten voor anderen.
 10. Het leven is als een puzzel, waarvan elk stukje een waardevol moment vertegenwoordigt. Samen vormen ze het prachtige beeld van ons bestaan.
 11. In het weefsel van het leven ontmoeten we mensen die ons verrijken en vormgeven, als draden die een kleurrijk patroon creëren op het tapijt van ons bestaan.
 12. Het overlijden is als het sluiten van een boek, maar de bladzijden blijven open voor hen die zich willen verdiepen in de rijkdom van de herinneringen.
 13. Het leven is als een oceaan, met golven van kansen en getijden van uitdagingen. Zwemmen we erin met vastberadenheid, dan ontdekken we de parels diep verborgen in zijn diepten.
 14. Het overlijden herinnert ons eraan dat het leven een tijdelijk geschenk is en dat elke dag een kostbare kans biedt om lief te hebben, te leren en te delen.
 15. Het leven is als een prachtig gedicht, met elk woord als een kostbaar moment. De kunst is om tussen de regels door te lezen en de betekenis van het leven te ontdekken.
 16. In de zonsopgang van het leven ervaren we de belofte van nieuwe kansen, terwijl de zonsondergang ons herinnert aan de waarde van elke voorbijgaande dag.
 17. Het overlijden is als het sluiten van een deur, maar ergens anders gaat een raam open. In de stilte van het afscheid vinden we de echo’s van liefde die altijd bij ons blijven.
 18. Het leven is als een kaars die brandt, een licht in de duisternis. Hoewel de vlam kan doven, blijft de warmte van de herinnering ons verwarmen.
 19. Het overlijden leert ons de waarde van het leven, want het is in het afscheid dat we beseffen hoe diep we hebben liefgehad en hoe intens we hebben geleefd.
 20. Het leven is als een symfonie, met elke ervaring als een noot die bijdraagt aan de harmonie van ons bestaan. Zelfs in de stilte tussen noten, horen we de echo van het leven dat doorgaat.

Gedichten

 1. Onder de zilveren maan, een stille zee, Waar dromen dansen, als golven mee. In de nacht fluistert de wind een zacht refrein, Een symfonie van sterren, eindeloos en klein.
 2. Als bloesems ontluiken in de lentezon, Ontwaakt de aarde, een nieuw leven begon. Kleuren spatten als schilderspenseel, Een palet van de natuur, oneindig veel.
 3. In de tuin van de tijd, groeit het bloemenveld, Elke bloem een herinnering, teder verteld. Met elke zonsondergang, een ode aan de dag, De schoonheid van het leven, hoe het ook vervag’.
 4. Zachtjes wiegt de wilg aan de waterkant, Een weemoedig lied, door de natuur geplant. In de stroom van de tijd, als een rimpeling klein, Verdwijnt de zon, maar laat haar glans toch schijn’.
 5. Een regenboog schildert de hemelboog, Kleuren als kussen voor de ziel, betoog. Met elke druppel, een belofte, zo fijn, De wereld gehuld in een sprankje schijn’.
 6. De avondster fonkelt aan het firmament, Een gids in de duisternis, zo prominent. Sterren fluisteren verhalen, oud en nieuw, In het universum, een onzichtbaar schouwspel, hoe mooi.
 7. Als vogels hoog boven de wolken zweven, Dragen ze de hoop van de aarde, verheven. Een symfonie van vleugels, licht als de wind, Het verlangen naar vrijheid, onbegrensd.
 8. In het hart van de roos, zo diep en puur, Vindt liefde haar wortels, een eeuwig avontuur. Als bloemblaadjes openen, één voor één, Ontstaat een tuin vol liefde, zo sereen.
 9. Het bos fluistert geheimen, in elke tak, Een verhaal van de aarde, oud en zwak. In de schaduw van eeuwenoude bomen, Rust de geschiedenis, als stille dromen.
 10. Zonnestralen kietelen de ochtenddauw, Als een tedere streling, een zachte vrouw. Het ochtendgloren, een nieuw begin, De dag ontwaakt, vol belofte, zonder zin.
 11. De maan tekent zilveren lijnen op het meer, Een spiegel van de nacht, helder en teer. Reflecties dansen op het kalme water, Een schilderij van rust, een stille kater.
 12. Als de wind door de bomen danst, als een ballet, Hoor ik de melodie van de natuur, heel subtiel. Bladeren ritselen als pagina’s van een boek, Het verhaal van het bos, dat nooit verbleek’.
 13. De bergen rijzen majestueus naar de lucht, Als wachters van de aarde, stoer en tucht. Sneeuwvlokken fluisteren verhalen zacht, Een winterse symfonie, ingetogen en kracht.
 14. Een glimlach, als de zon aan de horizon, Verlicht de wereld, een stralend paviljoen. In de stilte van een lach, spreekt de ziel, Een taal van vreugde, tijdloos en subtiel.
 15. De oceaan fluistert verhalen aan het strand, Over reizen en avonturen, zo groot en bekant. Golven rollen in, als herinneringen zoet, Het zand bewaart sporen, een tijdloze groet.
 16. Als de nacht de wereld omarmt, stil en diep, Lichten sterren op, als diamanten in een greep. Het universum, een eindeloos panorama, Waar elke ster een verhaal vertelt, zonder drama.
 17. De tijd, als een wever van herinneringen fijn, Knoopt de dagen aan elkaar, als een edele lijn. In het tapijt van het leven, kleurrijk en bont, Vindt elke draad zijn plaats, elke verbinding gezond.
 18. Bloemknoppen openen zich met de zonneschijn, Als een belofte van bloei, pril en klein. Zo ook ontplooit het leven, met elke dag, Een kans op groei, in een liefdevolle lach.
 19. De lente zingt haar lied, een vrolijk gefluit, Als de natuur ontwaakt, een nieuw geluid. Knoppen breken open, als een dansend paar, De wereld hernieuwt zich, zo helder en klaar.
 20. De avond valt als een fluwelen deken neer, Een stille rust daalt neer, als een zacht gebed. De dag geeft haar laatste adem, een zucht, De nacht begint, vol sterrenpracht en vlucht.

Meer teksten:

5/5 - (22 stemmen)