Kerst is de gezelligste tijd van het jaar. De dagen worden sneller donker, buiten is het koud, maar binnen zijn er genoeg lichtjes, gezelligheid en warmte. Deze tijd van het jaar is perfect om jouw geliefden een cadeau te geven. Soms zijn woorden het mooiste cadeau wat je iemand kunt geven. Heb je inspiratie nodig voor een mooie kerstbrief of weet je niet goed wat je op de kerstkaart moet schrijven? Lees dan gauw verder. Hier lees je alle populaire en originele kerst quotes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Kerst quotes in tal van soorten en maten

Kerst is een feest van licht. Dit is dan natuurlijk ook een goede insteek voor jouw kerst quote. Je kunt de ander een hoop licht, geluk en liefde wensen. Maak bijvoorbeeld een kerst quote zoals: “Lichtpuntjes kunnen groot of klein zijn, maar jij hoeft nooit ver te zoeken, want je kunt ook een lichtpuntje zijn.” Het is weer eens iets anders dan de doorsnee quote.

Kerst quotes

Quote kerst kaart

Bron: Greetz

Engelse kerstquotes

Er zijn genoeg Engelstalige kerstquotes waarmee jij jouw kerstkaart kunt opfleuren en aanvullen. Wij hebben de leukst op een rijtje gezet:

  • Merry Christmas
  • Happy Holidays
  • Christmas blessings!
  • Hear the Christmas bells ring ding-e-ling
  • Joy to the world

All I want for Christmas is….
Je kunt jouw kerstgroet ook baseren op de leukste kerstnummers. Kerstliedjes brengen iedereen direct in de kerstsferen. Wil je zelf een kerstkaart maken? Dan is een kerst quote gebaseerd op het een kerstnummer natuurlijk de beste start. Kies bijvoorbeeld voor “All I want for Christmas is You” of “Jingle Bells”. Je hebt zo al gauw een leuke en originele kerst quote te pakken. Zet de radio aan in december en je zult al gauw een leuke kerst quote in een kerstnummer voorbij horen komen.

Christelijke kerst quote

Kerst is natuurlijk het feest van de geboorte van Jezus. Je kunt daarom jouw kerst quote ook baseren op verzen uit de Bijbel. Heb jij Christelijke familie, vrienden of collega’s? Dan is een Bijbelvers als kerst quote een geweldige optie. Je kunt je laten inspireren door de Bijbel, maar ook door Christelijke kerstliederen. Wat dacht je van: “Er is een kindeke geboren op aard.” of “Het licht is gekomen.” Je kunt op deze manier altijd een mooie en passende kerst quote vinden.

Mooie kerst quote

Gelukkig nieuwjaar!

Tijdens de kerstdagen is nog maar een paar nachtjes slapen tot het nieuwe jaar kan beginnen. Je kunt jouw kerst quote daarom goed afsluiten met een goede wens voor het nieuwe jaar. Eindig jouw kerst quote bijvoorbeeld met “Gelukkig Nieuwjaar!” of “de beste wensen voor het nieuwe jaar.”. Zo eindig je jouw kerstgroet compleet en hoef je aan het einde van het jaar niet nog een kaart te sturen.

Kerst is niet compleet zonder een kerstkaart met daarop een mooie kerst quote. Bedenk zelf een mooie kerst quote om vrienden, familie en collega’s mee te verrassen of doe inspiratie uit bovenstaande tekst. Maak jouw kerst compleet met een prachtige quote.

Kerst tekst quote kaart

(Bron: Greetz)

Meer teksten: