Sterkte wensen overlijden opa

Permalink

Een grootvader is een ontzettend belangrijk persoon in een mensenleven. Hij is vaak de man die mee instond voor de opvoeding toen je klein was. De softie die je stiekem toch jouw zin gaf. De bron van wijsheid die je alles heeft geleerd wat je nodig hebt gehad in het leven. Het spreekt dan ook voor zich dat wanneer opa komt te overlijden dat een enorme impact heeft. Ken je iemand wiens opa jammer genoeg net is gestorven? Dan kan die persoon vast veel sterkte gebruiken. Hieronder tips voor sterkte wensen bij overlijden van een opa.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij overlijden opa

Jouw medeleven laten blijken

De beste manier om jouw medeleven te laten blijken is natuurlijk om dat persoonlijk te communiceren. Dat is echter niet altijd mogelijk. Daarom dat heel wat mensen ervoor kiezen om een berichtje of een kaartje te sturen. Een tekstberichtje is natuurlijk heel persoonlijk, maar ook een kaartje heeft zo zijn sterktes. Zo toon je door het sturen van een kaartje aan dat je heel wat moeite erin hebt gestoken. Je toont dat de persoon in kwestie belangrijk voor je is.

Sterkte wensen overlijden opa

(Bron: Greetz)

Wat schrijf je dan?

Beslissen om een berichtje of een kaartje te sturen is jammer genoeg nog het lichtste werk. Voor veel mensen is bepalen wat moet neergepend worden de grootste uitdaging. Je wilt een tekst die de lading dekt zonder al te veel in cliché’s te vervallen. Een tekst die gepast is voor een rouwkaart, maar tegelijkertijd ook persoonlijk aanvoelt. Geen wonder dus dat dit vaker wel dan niet voor de nodige kopzorgen zorgt. Heb jij inspiratie nodig voor het pennen van een dergelijke tekst? Dan vind je op deze pagina gelukkig heel wat opties om deze moeilijke periode net iets draaglijker te maken voor de ontvanger/ontvangster.

Enkel voorbeelden

Voor een formele toon kan je eventueel kiezen voor een dichtvorm die de overledene eert of simpelweg een mooi couplet die de boodschap overbrengt. Denk bijvoorbeeld aan volgende teksten:

  • Hij was altijd de vrolijke, de grappenmaker van de familie. De man die troost bood en voor de lach nadien zorgde. Hopelijk vind jij troost in de uitsluitend positieve nagedachtenis van hem.
  • Hoe mooier de herinnering, hoe pijnlijker het verdriet. Het mag dan ook niet verbazen dat jouw opa de grootste pijn achterliet.
  • Als het moeilijk is en de tranen komen. Als de herinnering aan betere dagen de kop opsteekt. Weet dan dat ik voor je klaarsta, met open armen en de wetenschap dat het ooit terug beter wordt.

Is een dergelijke tekst toch niet helemaal iets waar je je goed bij voelt? Dan is het ook altijd mogelijk om jouw medeleven aan te bieden in de vorm van een klassieke condoleance tekst. Iets als:

Ik wens je alle sterkte in deze moeilijke tijd. Ik ben er voor je.

Moge je de kracht van jouw grootvader door je aderen voelen stromen bij het verwerken van dit verdriet.

Wanneer de nacht valt worden de sterren zichtbaar. Wie weet herken je er wel één van?

Elk afscheid is de geboorte van de herinnering.

Groot is de leegte, vol de goede herinneringen.

Sterkte tekst toevoegen aan deze pagina? Stuur ons een e-mail naar info@tekst.nl.

Condoleance kaart opa

(Bron: Greetz)

Rate this post