Sterkte wensen overlijden opa

Permalink

Een grootvader is een ontzettend belangrijk persoon in een mensenleven. Hij is vaak de man die mee instond voor de opvoeding toen je klein was. De softie die je stiekem toch jouw zin gaf. De bron van wijsheid die je alles heeft geleerd wat je nodig hebt gehad in het leven. Het spreekt dan ook voor zich dat wanneer opa komt te overlijden dat een enorme impact heeft. Ken je iemand wiens opa jammer genoeg net is gestorven? Dan kan die persoon vast veel sterkte gebruiken. Hieronder tips voor sterkte wensen bij overlijden van een opa.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij overlijden opa

Jouw medeleven laten blijken

De beste manier om jouw medeleven te laten blijken is natuurlijk om dat persoonlijk te communiceren. Dat is echter niet altijd mogelijk. Daarom dat heel wat mensen ervoor kiezen om een berichtje of een kaartje te sturen. Een tekstberichtje is natuurlijk heel persoonlijk, maar ook een kaartje heeft zo zijn sterktes. Zo toon je door het sturen van een kaartje aan dat je heel wat moeite erin hebt gestoken. Je toont dat de persoon in kwestie belangrijk voor je is.

Sterkte wensen overlijden opa

(Bron: Greetz)

Wat schrijf je dan?

Beslissen om een berichtje of een kaartje te sturen is jammer genoeg nog het lichtste werk. Voor veel mensen is bepalen wat moet neergepend worden de grootste uitdaging. Je wilt een tekst die de lading dekt zonder al te veel in cliché’s te vervallen. Een tekst die gepast is voor een rouwkaart, maar tegelijkertijd ook persoonlijk aanvoelt. Geen wonder dus dat dit vaker wel dan niet voor de nodige kopzorgen zorgt. Heb jij inspiratie nodig voor het pennen van een dergelijke tekst? Dan vind je op deze pagina gelukkig heel wat opties om deze moeilijke periode net iets draaglijker te maken voor de ontvanger/ontvangster.

Enkel voorbeelden

Voor een formele toon kan je eventueel kiezen voor een dichtvorm die de overledene eert of simpelweg een mooi couplet die de boodschap overbrengt. Denk bijvoorbeeld aan volgende teksten:

 • Hij was altijd de vrolijke, de grappenmaker van de familie. De man die troost bood en voor de lach nadien zorgde. Hopelijk vind jij troost in de uitsluitend positieve nagedachtenis van hem.
 • Hoe mooier de herinnering, hoe pijnlijker het verdriet. Het mag dan ook niet verbazen dat jouw opa de grootste pijn achterliet.
 • Als het moeilijk is en de tranen komen. Als de herinnering aan betere dagen de kop opsteekt. Weet dan dat ik voor je klaarsta, met open armen en de wetenschap dat het ooit terug beter wordt.

Is een dergelijke tekst toch niet helemaal iets waar je je goed bij voelt? Dan is het ook altijd mogelijk om jouw medeleven aan te bieden in de vorm van een klassieke condoleance tekst. Iets als:

Ik wens je alle sterkte in deze moeilijke tijd. Ik ben er voor je.

Moge je de kracht van jouw grootvader door je aderen voelen stromen bij het verwerken van dit verdriet.

Wanneer de nacht valt worden de sterren zichtbaar. Wie weet herken je er wel één van?

Elk afscheid is de geboorte van de herinnering.

Groot is de leegte, vol de goede herinneringen.

Sterkte tekst toevoegen aan deze pagina? Stuur ons een e-mail naar info@tekst.nl.

Condoleance kaart opa

(Bron: Greetz)

Meer teksten

 1. “Mijn oprechte condoleances voor het verlies van je geliefde opa. Moge de herinneringen aan de bijzondere momenten met hem je troosten in deze moeilijke tijd. Sterkte voor jou en je familie.”
 2. “Innige deelneming bij het overlijden van je opa. Hij was een bron van wijsheid en liefde. Moge de warmte van zijn herinnering je hart vervullen en je kracht geven in deze droevige dagen.”
 3. “Het spijt me diep te horen over het verlies van je opa. Hij zal altijd herinnerd worden als een man vol liefde en levenservaring. Moge je de kracht vinden in de mooie herinneringen die hij heeft achtergelaten. Sterkte.”
 4. “Mijn gedachten zijn bij jou en je familie in deze verdrietige tijd van het verlies van je opa. Moge je steun vinden in de liefde die hij gaf en de blijvende indruk die hij op iedereen achterliet.”
 5. “Woorden schieten tekort bij het verlies van een geliefde opa. Hij zal altijd in onze harten voortleven. Moge de liefdevolle herinneringen aan hem troost bieden en je kracht geven om deze dagen door te komen.”
 6. “Met diepe droefheid vernam ik het overlijden van je opa. Hij was een inspirerende figuur en zal gemist worden door velen. Moge de liefde van vrienden en familie je omringen en je troost bieden.”
 7. “In deze moeilijke tijd van verdriet wens ik je sterkte bij het verlies van je opa. Moge de mooie herinneringen een bron van troost zijn en zijn wijsheid een blijvende leidraad in je leven.”
 8. “Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van je opa. Hij was een bijzondere man met een rijk leven en een warm hart. Moge je kracht vinden in de liefde die hij verspreidde en de wijsheid die hij deelde.”
 9. “Het nieuws van het overlijden van je opa raakt ons diep. Hij was een man van grote betekenis en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die van hem hielden. Sterkte in deze donkere dagen.”
 10. “Mijn oprechte condoleances voor het verlies van je opa. Zijn wijsheid en vriendelijkheid hebben velen beïnvloed. Moge je troost vinden in de warmte van herinneringen en de steun van dierbaren.”
 11. “Het spijt me te horen dat je opa is overleden. Hij was een prachtige ziel en zijn aanwezigheid zal gemist worden. Moge de liefde van familie en vrienden je omringen en je kracht geven in deze zware periode.”
 12. “In deze tijd van verdriet wil ik je mijn oprechte deelneming betuigen bij het overlijden van je opa. Moge je troost vinden in de liefdevolle herinneringen en de steun van hen die om je geven.”
 13. “Het overlijden van je opa is een groot verlies. Zijn liefde en wijze raad zullen in onze gedachten blijven. Moge je kracht putten uit de warme herinneringen die jullie hebben gedeeld. Sterkte in deze droevige dagen.”
 14. “Mijn oprechte medeleven bij het verlies van je opa. Hij heeft een waardevol erfgoed achtergelaten dat in de harten van velen zal voortleven. Moge je de steun en troost vinden die je nu nodig hebt.”
 15. “Het spijt me te horen over het overlijden van je opa. Zijn erfenis van liefde en levenslessen zal voortleven in de generaties die hem hebben gekend. Moge je de kracht vinden om deze moeilijke dagen door te komen.”
 16. “Met diepe sympathie bied ik mijn condoleances aan voor het verlies van je opa. Hij was een ware patriarch, en zijn nalatenschap zal voortleven. Moge je de troost vinden die je zoekt in deze tijd van rouw.”
 17. “In deze pijnlijke tijd wil ik mijn medeleven uiten bij het overlijden van je opa. Moge de liefde die hij verspreidde een bron van troost zijn en je kracht geven in deze dagen van verdriet.”
 18. “Het spijt me oprecht voor het verlies van je opa. Zijn geest zal altijd voortleven in de verhalen, glimlachen en wijsheden die hij met ons heeft gedeeld. Moge je vrede vinden in de mooie herinneringen.”
 19. “Met innige deelneming betuig ik mijn medeleven bij het overlijden van je opa. Moge zijn liefdevolle aanwezigheid in je herinneringen blijven en je kracht geven in deze droevige periode. Sterkte.”
 20. “In deze tijd van rouw wil ik je mijn oprechte deelneming betuigen voor het verlies van je opa. Moge zijn liefde en wijsheid je blijven inspireren. Sterkte en warmte voor jou en je familie.”
5/5 - (1 stemmen)