Sterkte wensen afscheid

Permalink

Afscheid nemen van iemand waar je van houdt is de moeilijkste opdracht in een mensenleven. Je mag nog zo gelovig zijn en aanvoelen dat de dood enkel het fysieke meeneemt, toch is gemis één van de grootste ziekteverwekkers. Of het nu gaat om iemand die jong en gezond was of, oma of opa die al jaren ziek en oud waren, het moment waarop je afscheid moet nemen is altijd ontzettend zwaar. Hieronder enkele sterkte wensen bij een afscheid.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen bij een afscheid

En ook al kende je de persoon in kwestie misschien niet zo goed, wanneer iemand van jouw vrienden of familie getroffen wordt, heeft de steun en de troostende woorden die je biedt, een helend effect op het rouwgebeuren. Daarom is het dan ook zo belangrijk om, in momenten van wanhoop en verdriet, een teken te geven dat je er voor hen bent. En nee, woorden kunnen niet altijd juist omschrijven wat je voelt maar geen woorden, geen teken van medeleven zijn vele malen erger.

Sterkte wensen afscheid

(Bron: Greetz.nl)

Bekijk hieronder de sterkte wensen afscheid.

Heb je een mooi passend kaartje uitgezocht en zit je er naar te turen omdat je geen inspiratie kunt vinden, dan zullen onderstaande tekstjes je zeker van pas komen.

De mooie herinneringen aan zijn/haar leven zullen mijn geheugen nooit verlaten. Ze/hij was een prachtig mens en wij zullen haar nooit vergeten. Gecondoleerd met dit grote verlies.

Ik zal je dierbare altijd in mijn hart dragen. Hij/zij was een vader/moeder die ik nooit heb gehad en ik voel me een gezegend dat ik hem/haar heb gekend. Moge de Heer hem/haar eeuwige rust brengen.

Wij zullen zijn/haar aanwezigheid ontzettend missen want hij/zij heeft ons heel veel mooie herinneringen nagelaten. Sterkte met het verlies en moge hij/zij rusten in vrede.

Sterkte wensen tekst afscheid

(Bron: Greetz.nl)

Meer sterkte teksten bij afscheid van bijvoorbeeld moeder en vader

 • Het leven van je dierbare was het waard om geleefd te worden. Hij/zij was een man/vrouw uit de duizend. Hij/zij zal voor altijd in ons hart zijn. Onze oprechte deelneming.
 • In deze moeilijke tijd willen we onze liefde, bezorgdheid en condoleances betuigen. Hopelijk vinden jullie de kracht en troost bij elkaar om weer verder te kunnen.
 • Wij zijn enorm verdrietig en onze woorden zijn waardeloos bij zoveel pijn. Moge hij/zij rust vinden en mogen we hem/haar ooit weerzien. Sterkte bij dit zware verlies.
 • We hebben iemand verloren die ons na aan het hart lag en willen dat je weet dat je hierin niet alleen staat. Ons diepste medeleven en condoleances.
 • Onze herinneringen aan hem/haar zullen nooit vervagen. Hij/zij was een bijzondere man/vrouw en we missen haar erg. Moge haar ziel genieten van het gelukzalige van de eeuwigheid.

Teksten

Afscheid nemen is een emotioneel moment waarin woorden van troost, steun en bemoediging van groot belang zijn. Hier zijn voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om sterke wensen uit te drukken bij afscheid, of het nu gaat om een vertrekkende collega, een vriend die verhuist, of een geliefde die een nieuwe fase ingaat.

 1. Beste [Naam],

Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden bij zo’n afscheid, maar ik wil je laten weten hoezeer je aanwezigheid zal worden gemist. Je hebt zoveel positieve energie gebracht in ons leven, en hoewel het pijnlijk is om je te zien vertrekken, weten we dat je op weg bent naar nieuwe avonturen. Moge de komende hoofdstukken van je leven gevuld zijn met succes, vreugde en vervulling.

 1. Lieve [Naam],

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk, vooral niet als het gaat om iemand zo bijzonder als jij. Terwijl je nieuwe wegen inslaat, herinner je dan altijd aan de schitterende momenten die we hebben gedeeld. Je bent een bron van inspiratie voor velen, en ik ben er zeker van dat je op je nieuwe reis net zoveel indruk zult maken. Veel succes en we zullen je enorm missen!

 1. Beste [Naam],

Het is tijd voor jou om nieuwe horizonnen te verkennen, en hoewel we je zullen missen, geloven we in je kracht en vastberadenheid om geweldige dingen te bereiken. Moge elk moment van je toekomst gevuld zijn met vreugde, groei en onvergetelijke ervaringen. Het is geen vaarwel, maar eerder een ’tot ziens’ voor nu. Hou moed en weet dat je altijd een speciaal plekje in onze harten hebt.

 1. Lieve [Naam],

Afscheid nemen is als een bitterzoet afscheid van het bekende, maar we weten dat je op weg bent naar iets nieuws en opwindends. Moge je reis gevuld zijn met succes en voorspoed. Onthoud dat elke stap die je zet, een stap is naar een stralende toekomst. We zullen je warmte, humor en positieve energie missen, maar we kijken ook uit naar de dag waarop onze paden elkaar opnieuw zullen kruisen.

 1. Beste [Naam],

Terwijl je vertrekt, willen we je bedanken voor de onuitwisbare indruk die je hebt achtergelaten in ons leven. Je bent een bron van inspiratie en kracht, en we zijn er zeker van dat je op je nieuwe reis evenveel indruk zult maken. Moge elk moment van je toekomst gevuld zijn met prachtige kansen en succes. We gaan je missen, maar we weten dat je bestemd bent voor geweldige dingen.

 1. Lieve [Naam],

Afscheid nemen betekent niet het einde van de weg, maar eerder het begin van een nieuw avontuur. Je hebt zoveel betekend voor ons, en hoewel het moeilijk is om je te zien vertrekken, geloven we sterk in je capaciteiten en de geweldige reis die voor je ligt. Moge je nieuwe paden vol zijn met liefde, geluk en vervulling. We zullen je missen, maar we zijn vol vertrouwen dat dit afscheid slechts een tijdelijke scheiding is.

 1. Beste [Naam],

De tijd is gekomen voor jou om nieuwe horizonten te verkennen, en we willen je aanmoedigen om elk moment van deze reis ten volle te omarmen. Jouw positieve impact zal altijd voelbaar blijven, en we zijn ervan overtuigd dat je op je nieuwe pad evenveel vreugde zult brengen als je bij ons hebt gedaan. Veel succes, we zullen je missen en kijken uit naar de dag waarop we weer samenkomen.

 1. Lieve [Naam],

Afscheid nemen is zwaar, maar we weten dat je klaar bent voor nieuwe uitdagingen. Moge de komende dagen gevuld zijn met licht, liefde en lachende momenten. Onthoud dat je altijd gesteund wordt, zelfs als de afstand groter wordt. Het is niet het einde, maar het begin van een nieuw hoofdstuk. We wensen je alle kracht en moed toe op je reis, en we kijken uit naar het moment waarop we elkaar weer zullen ontmoeten.

 1. Beste [Naam],

Hoewel afscheid nemen nooit gemakkelijk is, willen we je bedanken voor de waardevolle tijd die we samen hebben doorgebracht. Je laat een leegte achter die niet zomaar kan worden gevuld, maar we weten dat je op weg bent naar nieuwe mogelijkheden en avonturen. Moge je dagen gevuld zijn met succes, en moge je altijd de kracht vinden om obstakels te overwinnen. We gaan je missen, maar we wensen je niets dan het beste.

 1. Lieve [Naam],

Het is tijd om vaarwel te zeggen, maar laten we niet vergeten dat afscheid ook ruimte maakt voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Je hebt de gave om licht te brengen in de levens van anderen, en we zijn ervan overtuigd dat je datzelfde effect zult hebben waar je ook gaat. Moge de komende dagen je vullen met vreugde, succes en onvergetelijke momenten. We zullen je missen, maar we koesteren de herinneringen aan de tijd die we samen hebben doorgebracht.

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om een gevoel van steun en aanmoediging over te brengen bij afscheid. Ze kunnen aangepast worden aan de specifieke situatie en de relatie die je hebt met degene die afscheid neemt. Onthoud dat het tonen van begrip, waardering en positiviteit centraal staat bij het uiten van sterke wensen bij afscheid.

Een sterkte tekst of wens toevoegen, stuur ons dan een e-mail naar info@tekst.nl. Dit waren de sterkte wensen afscheid.

5/5 - (14 stemmen)