Sterkte ik denk aan je

Permalink

In voor- en tegenspoed. Samen door één deur kunnen. Lief en leed delen. Allemaal uitdrukkingen die te maken hebben met het vermogen onszelf als een medemens te gedragen. Een beetje raar woord eigenlijk, als je erover nadenkt. “Medemens”. Het kinkt een beetje verheven. Uiteindelijk gaat het er om of we onszelf kunnen verplaatsen in een ander. Een eerste vereiste voor een goed huwelijk of een eeuwige vriendschap. Zo ook voor een goede relatie tussen ouders en kinderen, samenwerken met je collega’s of in goede verstandhouding leven met je buren. Ten allen tijden, maar vooral op momenten dat we elkaar het meest nodig hebben. Hieronder meer over sterkte wensen en ik denk aan je.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte ik denk aan je

Het leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen

We doen met zijn allen ons uiterste best om altijd gelukkig te zijn. Tegelijkertijd weten we heel goed dat het leven niet altijd over rozen gaat. Dat het ons niet altijd meezit. Het kan zijn dat je zelf iets naars overkomt. Maar het kan uiteraard ook zijn dat er iets vervelends met een ander gebeurt. Iemand in je directe omgeving die je graag mag, respecteert of lief hebt.

Sterkte ik denk aan je

Bron: Greetz

Het vermogen om je in te leven.

Vaak doet het verdriet van een ander ons juist nog meer pijn dan onze eigen sores. Het liefdesverdriet van je dochter, het alleen achterblijven van je moeder, het zware ongeluk van de buurman of de ernstige ziekte van een goede kennis.

Het is op zo’n moment een gave om het gedeelde verdriet om te zetten in een gepaste geste naar die ander. Een menselijk, of zo je wil een medemenselijk, gebaar. Niet iedereen echter vindt op dat soort kritische momenten zomaar de juiste woorden die een dergelijk gebaar ondersteunen.
Kortom, we denken wel aan de ander, delen zijn of haar verdriet, maar vinden niet de juiste manier om daar uitdrukking aan te geven.

 • “Sterke, ik denk aan je.”

Vijf woorden. Vijf simpele woorden die, als je ze in de juiste volgorde zet, wonderen kunnen verrichten.

Mogelijk kun je je de kracht van deze woorden het beste voorstellen door te bedenken dat je juist zelf in de penarie zit. Dat niet de buurman, maar jij net bent ontslagen. Dat niet je collega, maar jij een kind hebt verloren of een ongeneeslijke ziekte hebt. Dat jij, in plaats van je grootmoeder, voor het eerst de kerstdagen moet vieren zonder je partner. Als het je werkelijk lukt om je in zo’n situatie in te leven, hoe moeilijk ook soms, kun je je beslist ook indenken wat een boodschap als “Sterkte, beterschap, we denken aan je!” voor je zou kunnen betekenen.

Vaak is zo’n “hart-onder-de-riem”-berichtje, op het juiste moment, de enige manier voor je vrienden, je ouders of grootouders, je buren of collega’s om hun leven overeind te houden en weer door te kunnen gaan.

Is het uiteindelijk niet heerlijk om met een simpele boodschap als “Sterkte, vriend, collega, opa, dochterlief, ik denk aan je” het verdriet tijdelijk te kunnen delen met iemand die je liefhebt of simpelweg waardeert?

Teksten ik denk aan je vandaag

 1. “Sterkte vandaag. Je bent sterker dan je denkt, en ik ben er voor je, in gedachten en in gebeden.”
 2. “Op dagen dat de last te zwaar lijkt, weet dat je niet alleen bent. Mijn gedachten zijn bij je, gevuld met hoop en kracht.”
 3. “Ik denk vandaag aan je en stuur je een overvloed aan sterkte. Je bent veerkrachtig, en ik geloof dat je deze uitdaging zult overwinnen.”
 4. “In deze moeilijke tijd stuur ik je niet alleen mijn gedachten maar ook mijn wens voor innerlijke kracht en vrede. Je bent niet alleen.”
 5. “Ik weet dat het nu misschien donker lijkt, maar onthoud dat zelfs in de zwaarste stormen er altijd licht is. Sterkte, ik ben er voor je.”
 6. “Je hoeft deze last niet alleen te dragen. Mijn gedachten zijn als een stevige arm om je heen, je ondersteunend op de moeilijke momenten.”
 7. “Sterkte vandaag en weet dat elke nieuwe dag een kans is voor genezing en groei. Je bent niet alleen in deze reis.”
 8. “Soms zijn er geen woorden die de pijn kunnen verzachten, maar ik hoop dat je voelt dat mijn gedachten gevuld zijn met liefde en kracht voor jou.”
 9. “In gedachten ben ik bij je, elke stap van de weg. Moge de kracht die je binnenin hebt, je leiden naar helderdere dagen.”
 10. “Ik stuur je kracht en moed om deze dag door te komen. Je bent niet alleen in je strijd, en ik ben hier voor je, vandaag en altijd.”
 11. “Sterkte, lieve vriend(in). Je bent niet alleen in je verdriet. Ik hoop dat mijn gedachten van liefde en steun je wat troost kunnen bieden.”
 12. “In de moeilijke momenten herinner ik je eraan dat je niet alleen bent. Mijn gedachten zijn als een zachte bries die je omarmt, vol sterkte en warmte.”
 13. “Ik weet dat het nu misschien ondraaglijk lijkt, maar elk moment van pijn brengt je dichter bij een moment van genezing. Je bent in mijn gedachten en gebeden.”
 14. “Sterkte vandaag. Laat de liefde en steun van de mensen om je heen je troost bieden. Ik denk aan je en ben hier als je me nodig hebt.”
 15. “Op dagen dat de wereld grijs lijkt, hoop ik dat je een sprankje hoop kunt vinden in mijn gedachten van liefde en kracht voor jou. Je staat er niet alleen voor.”
 16. “Sterkte vandaag en herinner jezelf eraan dat je veerkrachtig bent. Je kunt dit overwinnen, en ik ben er om je te ondersteunen, wat er ook gebeurt.”
 17. “In gedachten omhul ik je met sterkte en liefde. Je bent niet alleen, en ik ben hier voor je, altijd.”
 18. “Moge je de kracht vinden diep van binnen, wetende dat je omringd wordt door liefde en steun. Je bent niet alleen in deze moeilijke tijd.”
 19. “Sterkte vandaag. Onthoud dat na de donkerste nacht altijd een nieuwe dag begint. Laat mijn gedachten van hoop en steun je begeleiden.”
 20. “Je bent niet alleen in deze uitdagende tijd. Mijn gedachten zijn als een constant fluisterend briesje van kracht en troost. Sterkte, mijn vriend(in).”
5/5 - (1 stemmen)