Sterkte ik denk aan je

Permalink

In voor- en tegenspoed. Samen door één deur kunnen. Lief en leed delen. Allemaal uitdrukkingen die te maken hebben met het vermogen onszelf als een medemens te gedragen. Een beetje raar woord eigenlijk, als je erover nadenkt. “Medemens”. Het kinkt een beetje verheven. Uiteindelijk gaat het er om of we onszelf kunnen verplaatsen in een ander. Een eerste vereiste voor een goed huwelijk of een eeuwige vriendschap. Zo ook voor een goede relatie tussen ouders en kinderen, samenwerken met je collega’s of in goede verstandhouding leven met je buren. Ten allen tijden, maar vooral op momenten dat we elkaar het meest nodig hebben. Hieronder meer over sterkte wensen en ik denk aan je.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte ik denk aan je

Het leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen

We doen met zijn allen ons uiterste best om altijd gelukkig te zijn. Tegelijkertijd weten we heel goed dat het leven niet altijd over rozen gaat. Dat het ons niet altijd meezit. Het kan zijn dat je zelf iets naars overkomt. Maar het kan uiteraard ook zijn dat er iets vervelends met een ander gebeurt. Iemand in je directe omgeving die je graag mag, respecteert of lief hebt.

Sterkte ik denk aan je

Bron: Greetz

Het vermogen om je in te leven.

Vaak doet het verdriet van een ander ons juist nog meer pijn dan onze eigen sores. Het liefdesverdriet van je dochter, het alleen achterblijven van je moeder, het zware ongeluk van de buurman of de ernstige ziekte van een goede kennis.

Het is op zo’n moment een gave om het gedeelde verdriet om te zetten in een gepaste geste naar die ander. Een menselijk, of zo je wil een medemenselijk, gebaar. Niet iedereen echter vindt op dat soort kritische momenten zomaar de juiste woorden die een dergelijk gebaar ondersteunen.
Kortom, we denken wel aan de ander, delen zijn of haar verdriet, maar vinden niet de juiste manier om daar uitdrukking aan te geven.

  • “Sterke, ik denk aan je.”

Vijf woorden. Vijf simpele woorden die, als je ze in de juiste volgorde zet, wonderen kunnen verrichten.

Mogelijk kun je je de kracht van deze woorden het beste voorstellen door te bedenken dat je juist zelf in de penarie zit. Dat niet de buurman, maar jij net bent ontslagen. Dat niet je collega, maar jij een kind hebt verloren of een ongeneeslijke ziekte hebt. Dat jij, in plaats van je grootmoeder, voor het eerst de kerstdagen moet vieren zonder je partner. Als het je werkelijk lukt om je in zo’n situatie in te leven, hoe moeilijk ook soms, kun je je beslist ook indenken wat een boodschap als “Sterkte, beterschap, we denken aan je!” voor je zou kunnen betekenen.

Vaak is zo’n “hart-onder-de-riem”-berichtje, op het juiste moment, de enige manier voor je vrienden, je ouders of grootouders, je buren of collega’s om hun leven overeind te houden en weer door te kunnen gaan.

Is het uiteindelijk niet heerlijk om met een simpele boodschap als “Sterkte, vriend, collega, opa, dochterlief, ik denk aan je” het verdriet tijdelijk te kunnen delen met iemand die je liefhebt of simpelweg waardeert?

Rate this post