De kracht van nieuwjaarswensen voor 2024. Een nieuw jaar is een nieuwe periode met een nieuwe start. Het is gebruikelijk om voornemens te hebben voor het nieuwe jaar. De een heeft bijvoorbeeld als voornemen om af te vallen. Zeker in het nieuwe jaar is dat een voornemen die veel mensen hebben. Dit komt ook omdat in december er zeer veel feestdagen zijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Dit is dan ook de periode dat heel veel mensen veel gaan eten. Deze kilo’s moeten er dan natuurlijk altijd weer af. Maar een ander bekend voornemen is bijvoorbeeld stoppen met roken. Ook dat is een voornemen die veel mensen hebben in het nieuwe jaar. Op deze pagina kom je een overzicht tegen met mooie spreuken, wensen en teksten om een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Voorbeelden van nieuwjaarswensen voor 2024

Aan de ene kant kun je je nieuwjaarswens voorzien van een zeker vorm van humor. Denk daarbij aan een tekst als: “Succes met je goede voornemens dit jaar! Hopelijk komen ze nu wel uit!” Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld, maar een dergelijke tekst werkt altijd goed. Het toont ermee aan je dat aan hem of haar denkt.

Bovendien houd jij dan ook in je achterhoofd dat hij of zij goede voornemens had. Vorig jaar waren deze goede voornemens dan weliswaar niet uitgekomen, maar dit jaar zal dat dan wel lukken! Op die manier motiveer je iemand op een ludieke manier. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand een heel naar jaar heeft gehad. Dan is het verstandig om bijvoorbeeld een kaartje van een meer neutrale tekst te voorzien.

Nieuwjaarswensen 2021

(Bron: Greetz)

Voorbeeld teksten en spreuken voor een gelukkig nieuwjaar 2024

 • Een nieuw begin, Een nieuw jaar, Een heerlijk gevoel samen streven naar een goed doel
 • Vrolijk kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!
 • Ik wens je een jaar
  als een alfabet
  met alle letters van A tot Z
  van Arbeid, Blijheid, Creativiteit
  tot Zegen, Zon en Zaligheid
 • De toekomst behoort aan degenen die haar al bezitten en er geen afstand van willen doen.
 • Alle sterretjes rijgen aan elkaar
  Speciaal voor ‘t nieuwe jaar
  Allen fonkelen ze zeer blij
  Eentje lacht knipogend naar mij
  Een sterretje met een wens voor jou
  Een spetterend en voorspoedig 2024!
 • Feestdagen vol warmte,
  licht en gezelligheid,
  een jaar van geluk
  met veel tijd om te genieten
  van de fijne dingen van het leven
 • We wensen je een nieuw jaar
  bruisend en sprankelend,
  stralend en schitterend,
  gezond en gelukkig,
  zorgeloos en prachtig!
Nieuwjaarswens

Bron: Greetz

Nieuwjaarswensen in het Engels en meer talen

English – Merry Christmas & Happy New Year.

Fins – Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua – 0nnellista uutta vuotta.

Flaams – Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar.

Grieks – Kala Christougenna Ki’eftihismenos O Kenourios Chronos.  

Indonesian (Bahasa) – Selamat Hari Natal lan Selamat Tahun Baru.

Iraqi – Idah Saidan Wa Sanah Jadidah.

Iers – Nollaig Shona Dhuit.

Nieuwjaarskaart

(Bron: Greetz.nl)

Hieronder meer nieuwjaarswensen.

Overige tips

Een nieuwjaarswens kun je natuurlijk op veel manieren geven. Tegenwoordig worden nieuwjaarswensen vaak digitaal overgebracht. Dit is natuurlijk makkelijk, maar het is tegelijkertijd ook een beetje onpersoonlijk. In veel gevallen is het leuker om een persoonlijk kaartje te geven. Vroeger was dat zeer gebruikelijk, maar tegenwoordig is dat weer origineel omdat vrijwel niemand anders dat doet. Ook kun je naast de nieuwjaarswens een leuk cadeau geven die bijvoorbeeld associeert met de goede voornemens.

Wil iemand bijvoorbeeld stoppen met drinken? Het is dan leuk om iemand alcoholvrij bier te geven, voorzien van een leuke tekst. Dergelijke zaken kunnen mensen zeer waarderen.

Happy new year

(Bron: Greetz)

Hieronder zijn nieuwjaarswensen in de vorm van gedichten te vinden.

Gedichten

 1. Een klok die slaat, een jaar gaat voorbij, Het nieuwe jaar begint, als een open luchtig schilderij. Met wensen in de lucht, als fonkelende sterren daar, Mogen al je dromen uitkomen, vol liefde en klaar.
 2. Tijd als een rivier, stroomt snel voorbij, Een nieuw jaar begroet ons, met een heldere hemel en blije zonnestralen. Laat de dagen als gouden munten glanzen, Moge het nieuwe jaar een symfonie zijn, zonder valse tonen of schranzen.
 3. Champagne bubbelt, vuurwerk in de lucht, Het oude jaar zachtjes fluistert, een zachte zucht. Het nieuwe jaar staat voor de deur, als een onbeschreven boek, Moge elk hoofdstuk vol vreugde zijn, elk moment uniek.
 4. Op de drempel van de tijd, een nieuw begin, Een blanco pagina wacht, met ruimte voor ieders zin. Moge het nieuwe jaar als een kunstwerk zijn, Met kleuren van liefde, vrede, en succes, fijn.
 5. 365 dagen als een leeg canvas, wit en puur, Een nieuw jaar begint, vol beloftes en avontuur. Met elke penseelstreek, een herinnering gemaakt, Moge je jaar worden als een meesterwerk, zorgvuldig en smaak.
 6. De klok tikt, de nacht wordt helder, Een nieuw jaar breekt aan, als een magisch tafereel. Met vuurwerk dat danst, als vreugdevolle feeën, Moge je nieuwe jaar sprankelen, zonder zorgen of weeën.
 7. Een toast op het verleden, een blik op het heden, Het nieuwe jaar ligt voor ons, als een onontgonnen eden. Met elk kloppend hart, met elke ademtocht, Moge je dagen worden gevuld met wat het leven belooft.
 8. Een jaar als een reis, met onbekende bestemmingen, Het nieuwe jaar roept, vol verwachting en sensaties. Moge elke stap, elk pad dat je kiest, Leiden naar vreugde, geluk, zoals het jou belieft.
 9. Klokken luiden, confetti dwarrelt neer, Het oude jaar vaarwel, het nieuwe keer op keer. Met de wind van verandering, als een zachte bries, Moge het nieuwe jaar bloeien, als een kleurrijke tuinreis.
 10. Een belofte in de lucht, als vuurwerk dat spat, Het nieuwe jaar begroeten, met een warme glimlach op ons gelaat. Laat elk moment als een diamant schitteren, Moge je nieuwe jaar zijn als een feest, zonder bittere citroenen of geschater.
 11. 12 maanden als een caleidoscoop van tijd, Het nieuwe jaar begint, als een melodie zo wijd. Met elke noot, elke regel in het lied, Moge je jaar zijn als een symfonie, vol harmonie en niet verdriet.
 12. De maan straalt, de sterren sturen hun groet, Een nieuw jaar ontvouwt, als een bloem in volle bloei zo zoet. Laat je dagen gevuld zijn met lachen en zonneschijn, Moge het nieuwe jaar je omringen, als een gouden wijn.
 13. Een klok die slaat, een nieuwjaarsnacht, De belofte van verandering, als een adembenemende pracht. Met elke wens, elk verlangen zo klaar, Moge het nieuwe jaar je omarmen, als een tedere zorgzame sfeer.
 14. Als een fonkelende ster aan de nachtelijke hemel, Het nieuwe jaar arriveert, als een magisch beklijvend getij. Moge elk moment, elk uur in de tijd, Een herinnering zijn, vol vreugde en geluk, onbetwist.
 15. Een jaar als een boek, bladzijden nog leeg, Het nieuwe jaar begint, als een avontuurlijke zee. Schrijf je verhaal, met inkt van vreugde en liefde, Moge elk hoofdstuk een zegen zijn, van de Hemel hierboven.
 16. Een toast op het verleden, een dans voor het heden, Het nieuwe jaar is een cadeau, in prachtig lint geweven. Met elk cadeau, elke glimlach en traan, Moge je jaar worden als een kostbare parel, zo ongekend gewoon.
 17. Als een sneeuwvlok die zachtjes neerdaalt, Het nieuwe jaar arriveert, als een verhaal dat wordt verteld. Met elk woord, elke zin en elk vers, Moge je jaar zijn als een gedicht, vol vreugde en hersenschim.
 18. Een jaar als een sprookje, magisch en zoet, Het nieuwe jaar verwelkomen, als een geurige groet. Met elk sprookjesachtig moment, elke betovering, Moge het nieuwe jaar je brengen wat je verlangt, zonder enige wankeling.
 19. Als de zon die opkomt aan de horizon, Begroeten we het nieuwe jaar, vol met positieven en avontuurlijk zon. Met elk straaltje licht, elke zonnestraal, Moge je jaar zijn als een dag vol glans, zonder enige schaduwstraal.
 20. Een jaar als een reis, een pad onbetreden, Het nieuwe jaar betreden, als een kunstwerk ontstaan in vreden. Met elke penseelstreek, elk kleurrijk spoor, Moge het nieuwe jaar je leven schilderen, als een meesterwerk daarvoor.

Dit waren de nieuwjaarswensen voor 2024!

Enkele kerst teksten:

4.6/5 - (11 stemmen)