Als mens waardeer je het altijd als er aan je gedacht wordt. Het mooie is dat een klein gebaar vaak meer wordt gewaardeerd dan grote cadeaus. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een lieve tekst iemand al heel veel kracht geeft. Hierdoor laat je blijken dat je een ander persoon zeer waardeert. Aan de ene kant is dat zeer leuk voor die persoon. Hij of zij krijgt er dan namelijk een gelukzalig gevoel van. Bovendien is hij of zij dan gemotiveerd om op diezelfde tour verder te gaan. Maar ook geeft het jou een bevredigend gevoel. Het toont aan dat je een empathisch persoon bent en dat is belangrijk. In de huidige wereld waarin wij leven is een beetje empathie op bepaalde momenten wel op zijn plaats.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Een lieve tekst kun je aan verschillende mensen geven in je sociale omgeving. Denk daarbij aan een goede vriend, een collega, of natuurlijk een heel ander soort persoon. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer lieve teksten geven?

Maar wat is nu de reden om iemand een lieve tekst te geven. Aan de ene kant kun je iemand een lieve tekst geven, omdat hij of zij iets heel aardigs voor je heeft gedaan. Misschien heeft hij of zij wel je hond uitgelaten toen je op vakantie was. Of heeft hij of zij de planten water gegeven.

Maar het kan ook zijn dat een goede collega van jou bepaald werk heeft overgenomen. Misschien zat je wel even vast wat betreft werk en kon je wel wat extra hulp gebruiken. Ook dan is het natuurlijk leuk om iemand een lieve tekst te sturen.

Maar natuurlijk kun je ook gewoon spontaan een lieve tekst sturen. Juist dan komt het extra sterk aan. Dat betekent namelijk dat je het niet alleen doet in ruil voor wederdiensten, maar dat je hem of haar echt waardeert.

Lieve teksten

Voorbeelden van lieve teksten

Je kunt verschillende soorten lieve teksten aan mensen sturen. De inhoud van de tekst is ook wat afhankelijk van je relatie. Schrijf je een lieve tekst voor iemand waarmee je een intieme band hebt? In die gevallen kun je de tekst heel krachtig en persoonlijk maken. “Bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan.

Ik hou van je met heel mijn hart”. Ken je die persoon echter niet zo heel goed? Een neutrale tekst volstaat dan. Pas de tekst dus altijd aan op de situatie, maar ook op de relatie die je met die persoon hebt.

Lieve tekst

Bron: Greetz

Voorbeelden van lieve spreuken:

  • Liefde is bij iemand kunnen schuilen
  • Liefde maakt kleurenblind.
  • Fouten zie je dik als de liefde dun is.
  • Je bent de zon in mijn leven
  • You’re the love of my life
  • You’re my best friend
  • Beter een goede vriend dan een verre buur
  • Jij bent lief
Lieve kaart

(Bron: Greetz.nl)

Een lieve tekst delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail naar lieveteksten@tekst.nl. Tips en correcties kunnen per e-mail toegezonden worden.

Meer teksten: