Als mens waardeer je het altijd als er aan je gedacht wordt. Het mooie is dat een klein gebaar vaak meer wordt gewaardeerd dan grote cadeaus. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een lieve tekst iemand al heel veel kracht geeft. Hierdoor laat je blijken dat je een ander persoon zeer waardeert. Aan de ene kant is dat zeer leuk voor die persoon. Hij of zij krijgt er dan namelijk een gelukzalig gevoel van. Ontdek op deze pagina lieve teksten voor hem en haar, voor een beste vriend / vriendin maar ook voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Een lieve tekst kun je aan verschillende mensen geven in je sociale omgeving. Denk daarbij aan een goede vriend, een collega, of natuurlijk een heel ander soort persoon. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk hieronder een overzicht met lieve teksten.

Wanneer lieve teksten geven?

Maar wat is nu de reden om iemand een lieve tekst te geven. Aan de ene kant kun je iemand een lieve tekst geven, omdat hij of zij iets heel aardigs voor je heeft gedaan. Misschien heeft hij of zij wel je hond uitgelaten toen je op vakantie was. Of heeft hij of zij de planten water gegeven.

Maar het kan ook zijn dat een goede collega van jou bepaald werk heeft overgenomen. Misschien zat je wel even vast wat betreft werk en kon je wel wat extra hulp gebruiken. Ook dan is het natuurlijk leuk om iemand een lieve tekst te sturen.

Maar natuurlijk kun je ook gewoon spontaan een lieve tekst sturen. Juist dan komt het extra sterk aan. Dat betekent namelijk dat je het niet alleen doet in ruil voor wederdiensten, maar dat je hem of haar echt waardeert.

Ontdek hieronder de lieve teksten voor op een kaartje.

Lieve teksten

Voorbeelden van lieve teksten

Je kunt verschillende soorten lieve teksten aan mensen sturen. De inhoud van de tekst is ook wat afhankelijk van je relatie. Schrijf je een lieve tekst voor iemand waarmee je een intieme band hebt? In die gevallen kun je de tekst heel krachtig en persoonlijk maken. “Bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan.

Ik hou van je met heel mijn hart”. Ken je die persoon echter niet zo heel goed? Een neutrale tekst volstaat dan. Pas de tekst dus altijd aan op de situatie, maar ook op de relatie die je met die persoon hebt.

Lieve tekst

Bron: Greetz

Voorbeelden van lieve spreuken:

 • Liefde is bij iemand kunnen schuilen
 • Liefde maakt kleurenblind.
 • Fouten zie je dik als de liefde dun is.
 • Je bent de zon in mijn leven
 • You’re the love of my life
 • You’re my best friend
 • Beter een goede vriend dan een verre buur
 • Jij bent lief
Lieve kaart

(Bron: Greetz.nl)

Hieronder zijn meer lieve teksten te vinden, voor bijvoorbeeld op een kaartje.

Voor je dochter op haar verjaardag:

 1. Lieve Verjaardag, Mijn Zonneschijn:

  Vandaag is de dag dat de wereld een ongelooflijke dosis vreugde kreeg – de dag dat jij werd geboren. Mijn lieve dochter, je bent mijn zonneschijn op zelfs de donkerste dagen. Gelukkige verjaardag! Moge het komende jaar gevuld zijn met liefde, lachen en prachtige momenten.

 2. Een Jaar Ouder, Een Jaar Wijzer:

  Gefeliciteerd met je verjaardag, mijn slimme en prachtige dochter! Elke verjaardag ben je niet alleen een jaar ouder, maar ook een jaar wijzer geworden. Ik ben trots op de persoon die je bent en kijk uit naar al het moois dat de toekomst voor jou in petto heeft.

 3. De Ster die Altijd Schijnt:

  Op jouw verjaardag wil ik je herinneren aan de ster die je altijd zult zijn in mijn leven. Je straalt met liefde, vriendelijkheid en puurheid. Moge deze dag net zo stralend zijn als jij. Gelukkige verjaardag, mijn geliefde dochter.

 4. Wensen van Liefde en Avontuur:

  Voor mijn avontuurlijke en liefdevolle dochter op haar verjaardag: moge je dromen zo groot zijn als de lucht en moge je de wereld ontdekken met dezelfde nieuwsgierigheid als altijd. Je verdient alle liefde en geluk op deze speciale dag.

 5. Een Toverachtige Verjaardag:

  Op jouw verjaardag wens ik je een dag vol magie, net zoals de magie die je in mijn leven hebt gebracht sinds de dag dat je werd geboren. Moge elk moment gevuld zijn met liefde, vreugde en betoverende herinneringen.

Voor je beste vriendin:

 1. Voor mijn Zielsverwant:

  Op de verjaardag van mijn beste vriendin, mijn zielsverwant, wil ik je bedanken voor de ontelbare lachen, tranen en avonturen die we samen hebben gedeeld. Jouw vriendschap is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Gelukkige verjaardag, mijn dierbare vriendin!

 2. Een Toost op Vriendschap:

  Vandaag heffen we het glas op jou, mijn beste vriendin, op jouw verjaardag! Moge je dag gevuld zijn met liefde, gelach en onvergetelijke momenten. Bedankt dat je altijd naast me hebt gestaan, door dik en dun.

 3. Vriendschap in Alle Kleuren:

  Gelukkige verjaardag aan de persoon die mijn leven in alle kleuren heeft geschilderd. Met jou is elke dag een avontuur, en ik waardeer de levendigheid die je aan mijn wereld toevoegt. Op naar nog veel meer gedeelde herinneringen!

 4. Een Speciale Vriendschapsdag:

  Op deze speciale dag wil ik je herinneren aan de buitengewone vriendin die je bent. Jouw vriendelijkheid, humor en onvoorwaardelijke steun maken jou een geschenk dat ik elke dag koester. Gelukkige verjaardag, mijn lieve vriendin!

 5. Een Band Sterker dan Tijd:

  Door de jaren heen is onze vriendschap gegroeid en bloeit als een prachtige tuin. Op jouw verjaardag vier ik niet alleen de dag dat je bent geboren, maar ook de onbreekbare band die we delen. Op naar nog vele jaren van liefde en vriendschap.

Voor je vriend:

 1. Verjaardagsknuffels voor Jou:

  Op deze bijzondere dag stuur ik je de warmste verjaardagsknuffels, mijn liefste vriend. Je bent niet alleen mijn partner in crime, maar ook de persoon met wie ik mijn hoogte- en dieptepunten wil delen. Gelukkige verjaardag!

 2. Jij en Ik, Een Perfect Team:

  Samen zijn wij een team, onverslaanbaar en sterk. Op jouw verjaardag wil ik je bedanken voor alle steun, liefde en avonturen die we samen hebben beleefd. Moge deze dag net zo geweldig zijn als jij bent.

 3. Een Toekomst Vol Liefde:

  Gelukkige verjaardag aan mijn favoriete persoon. Met jou zie ik een toekomst vol liefde, gelach en gedeelde dromen. Bedankt dat je mijn leven verrijkt met jouw aanwezigheid. Ik ben dankbaar voor elk moment dat we samen hebben.

 4. Jouw Speciale Dag:

  Op deze speciale dag draait alles om jou, mijn vriend. Moge je dag gevuld zijn met verrassingen, glimlachen en onvergetelijke momenten. Je verdient niets minder dan al het geluk in de wereld. Gelukkige verjaardag!

 5. Vriendschap die Verdiept met de Tijd:

  Door de jaren heen is onze vriendschap gegroeid en verdiept. Op jouw verjaardag reflecteer ik op de geweldige reis die we hebben gehad en kijk ik uit naar alle avonturen die nog voor ons liggen. Gelukkige verjaardag, mijn waardevolle vriend.

Meer teksten:

5/5 - (2 stemmen)