Liefde is een van de belangrijkste dingen in het leven. Het is de kers op de taart en iedereen heeft liefde nodig. Liefde gaat natuurlijk verder dan alleen liefde tussen man en vrouw. Liefde bestaat ook tussen jou en vrienden. En natuurlijk jij en je familielieden. Men kan dus niet zonder liefde. Daarom is het belangrijk dat de liefde af en toe wordt geëerd. Een ode aan de liefde. Je kunt op verschillende manieren de liefde bezegelen. Maar ook als je al getrouwd bent kan het leuk zijn om hem of haar te voorzien van een leuk liefdesgedicht.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Hoe geef en maak je een liefdesgedicht?

Een liefdesgedicht kun je op meerdere manieren aan iemand geven. Tegenwoordig is het zo dat er veel zaken digitaal worden gegeven. Dankzij het internet wordt de wereld helaas een stukje onpersoonlijker. Maar je kunt natuurlijk ook nog steeds iemand gewoon op een fysieke manier een liefdesgedicht geven.

Dat is geen enkel probleem. Je kunt bijvoorbeeld een liefdesgedicht in een mooi kaartje zetten. Dit cadeau kan op zichzelf staan, maar natuurlijk ook een aanvulling zijn op een ander cadeau.

Ook kun je natuurlijk een liefdesgedicht aan iemand opsturen. Zeker als die persoon een beetje ver weg woont, of wanneer die bijvoorbeeld in het buitenland zit. Daarnaast zou je ook nog een liefdesgedicht aan iemand kunnen voordragen. Ook die mogelijkheid bestaat er.

Liefdesgedichten

(Bron: Greetz.nl)

Kaartje gedicht liefde

(Bron: Greetz.nl)

Wat voor liefdesgedicht

Je weet nu op welke manieren je een liefdestekst kunt geven, maar veel mensen vragen zich dan af wat voor soort liefdesgedicht ze moeten geven. Het belangrijkste is dat het gedicht rijmt. Een rijmend gedicht is zeer aantrekkelijk en geeft een extra touche. Men heeft dan door dat je er echt moeite voor hebt gedaan.

Ben je slecht in rijmen? Dat is geen enkel probleem. Op internet zijn meerdere rijmwoordenboeken te vinden die je kunt gebruiken voor een liefdesgedicht. Ben je echter niet zo inspiratievol?

In die situaties is het ook mogelijk om een standaard liefdesgedicht te nemen. Bijvoorbeeld een mooi liefdesgedicht dat al op een kaartje staat. Het voordeel is dat je dan minder werk hebt. Het nadeel is echter dat het niet zo origineel is.

Enkele voorbeelden:

 • jij bent het licht als duizend sterren
  elke nacht met jou is volle maan
  kon ik maar voor altijd bij je zijn
  want jij bent mijn zonneschijn
 • Ik hou van jou zijn maar wat woorden.
  die we van vele vast al hoorden.
  maar voor mij zijn die woorden echt,
  en elke keer als jij ze tegen me zegt.
  dan weet ik niet hoe ik moet reageren.
  misschien zal ik het ooit nog eens leren.

Correcties, tips en opmerkingen kunnen naar ons toegezonden worden per e-mail. Ook voor het verder uitbreiden van de pagina kan je ons e-mailen. Alvast bedankt!

Meer teksten: