Liefde is een van de belangrijkste dingen in het leven. Het is de kers op de taart en iedereen heeft liefde nodig. Liefde gaat natuurlijk verder dan alleen liefde tussen man en vrouw. Liefde bestaat ook tussen jou en vrienden. En natuurlijk jij en je familielieden. Men kan dus niet zonder liefde. Daarom is het belangrijk dat de liefde af en toe wordt geëerd. Een ode aan de liefde. Je kunt op verschillende manieren de liefde bezegelen. Maar ook als je al getrouwd bent kan het leuk zijn om hem of haar te voorzien van een leuk liefdesgedichten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Hoe geef en maak je een liefdesgedicht?

Een liefdesgedicht kun je op meerdere manieren aan iemand geven. Tegenwoordig is het zo dat er veel zaken digitaal worden gegeven. Dankzij het internet wordt de wereld helaas een stukje onpersoonlijker. Maar je kunt natuurlijk ook nog steeds iemand gewoon op een fysieke manier een liefdesgedicht geven.

Dat is geen enkel probleem. Je kunt bijvoorbeeld een liefdesgedicht in een mooi kaartje zetten. Dit cadeau kan op zichzelf staan, maar natuurlijk ook een aanvulling zijn op een ander cadeau.

Ook kun je natuurlijk een liefdesgedicht aan iemand opsturen. Zeker als die persoon een beetje ver weg woont, of wanneer die bijvoorbeeld in het buitenland zit. Daarnaast zou je ook nog een liefdesgedicht aan iemand kunnen voordragen. Ook die mogelijkheid bestaat er.

Ontdek hieronder de liefdesgedichten voor op een kaartje, voor hem en haar. De liefdesgedichten zijn leuk om te delen voor op sociale media.

Liefdesgedichten

(Bron: Greetz.nl)

Kaartje gedicht liefde

(Bron: Greetz.nl)

Wat voor liefdesgedicht

Je weet nu op welke manieren je een liefdestekst kunt geven, maar veel mensen vragen zich dan af wat voor soort liefdesgedicht ze moeten geven. Het belangrijkste is dat het gedicht rijmt. Een rijmend gedicht is zeer aantrekkelijk en geeft een extra touche. Men heeft dan door dat je er echt moeite voor hebt gedaan.

Ben je slecht in rijmen? Dat is geen enkel probleem. Op internet zijn meerdere rijmwoordenboeken te vinden die je kunt gebruiken voor een liefdesgedicht. Ben je echter niet zo inspiratievol?

In die situaties is het ook mogelijk om een standaard liefdesgedicht te nemen. Bijvoorbeeld een mooi liefdesgedicht dat al op een kaartje staat. Het voordeel is dat je dan minder werk hebt. Het nadeel is echter dat het niet zo origineel is.

Meer voorbeelden van liefdesgedichten zijn hieronder te vinden.

Enkele voorbeelden:

 • jij bent het licht als duizend sterren
  elke nacht met jou is volle maan
  kon ik maar voor altijd bij je zijn
  want jij bent mijn zonneschijn
 • Ik hou van jou zijn maar wat woorden.
  die we van vele vast al hoorden.
  maar voor mij zijn die woorden echt,
  en elke keer als jij ze tegen me zegt.
  dan weet ik niet hoe ik moet reageren.
  misschien zal ik het ooit nog eens leren.

Voor Haar:

 1. Glimlach van de Morgenzon

  In de ochtendzon zie ik jouw lach, Een stralend schijnsel op mijn dag. Je ogen weerspiegelen de heldere lucht, Mijn liefde voor jou groeit, zacht als zucht.

 2. Bloem van Mijn Bestaan

  Als een bloem in de lentetijd, Ben jij, mijn lief, zo zacht en wijd. Je bent de kleur in mijn grauwe dag, De melodie waar mijn hart op slag.

 3. Sterrenpracht van de Nacht

  In de stilte van de nacht, vol met sterrenpracht, Denk ik aan jou, mijn lief, in het donker zo zacht. Je bent als een ster die straalt in het heelal, Mijn liefde voor jou, onmetelijk en totaal.

 4. Dans van de Liefde

  Liefde is een dans, een betoverende melodie, Samen bewegen, in perfecte harmonie. Jouw hand in de mijne, een tango van geluk, Samen op de dansvloer van het leven, stuk voor stuk.

 5. Liefdesbrief aan de Maan

  Schrijvend aan de maan, vertel ik haar over jou, Over de liefde die bloeit, zo diep en zo gauw. Ze luistert naar mijn woorden, fluistert in de nacht, Over een liefde die groeit, een prachtig, eeuwigdurend gevecht.

Nu zijn de liefdesgedichten voor hem aan de beurt.

Voor Hem:

 1. Zonnestralen in Jouw Lach

  Jouw lach, een zonnestraal in mijn bestaan, Verlicht mijn wereld, doet de wolken vergaan. In elke glimlach lees ik een verhaal, Van liefde en geluk, in elk detail.

 2. Bergen van Zekerheid

  Als bergen sta jij, vast en onbewogen, In de stormen van het leven, ben jij mijn toevlucht, mijn pogen. Samen beklimmen we de toppen, hoog en ver, Onze liefde sterker dan welk avontuur dan ook, keer op keer.

 3. Rivier van Tijdloze Genegenheid

  Als een rivier stroomt onze liefde, kalm en wijd, Tijdloos en eeuwig, geen enkele spijt. Samen drijven we op de golven van het leven, Verbonden door liefde, aan elkaar gegeven.

 4. Sterk als een Eik

  Jij bent mijn eik, stevig en sterk, Beschutting biedend in het duister en het zwerk. Onder jouw takken vind ik rust, In jouw liefde, mijn hartenlust.

 5. Symfonie van Ons Samenzijn

  Onze liefde, een symfonie in mijn hart, Melodieën van vreugde, elk moment apart. Jij, mijn dirigent, leidt het orkest van ons bestaan, Samen creëren we een liefdesklank, nooit vergaan.

Voel je vrij om deze voorbeeldgedichten aan te passen en te personaliseren, zodat ze passen bij jouw gevoelens en de unieke relatie die je deelt. Liefde is immers het mooist wanneer het vanuit het hart komt.

Meer teksten:

5/5 - (2 stemmen)