In tijden dat we elkaar minder vaak kunnen zien, is het des te belangrijker om in contact te blijven met de mensen die ons dierbaar zijn. Vooral met de feestdagen is het fijn om anderen te kunnen laten weten dat je nog aan ze denkt. Het is echter bijna onmogelijk om iedereen persoonlijk regelmatig uitgebreid te spreken. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende snelle manieren om korte kerstwensen bij de juiste mensen terecht te laten komen. Maar wat voor tekst gebruik je?

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Korte kerstwensen voor je vrienden en familie

Je beste vrienden en je familie zijn de mensen die je het meest spreekt. Toch wil je ze ook graag een leuke korte kerstwens sturen. Met bijvoorbeeld Facebook of Twitter heb je zo een korte tekst verzonden. Je zult echter al snel uitkomen op een tekst als ‘Prettige kerstdagen’. Maar die tekst vind je al op bijna elke kerstkaart. Zou het niet leuker zijn iets origineels te verzinnen? Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan:

 • Ik wens je vrolijke kerstdagen!
 • Ik wens je zonnige feestdagen!
 • Ik wens je de beste kerstdagen ooit!
Korte kerstwensen

Bron: Greetz

Persoonlijke wensen voor de feestdagen 2024

Sommige mensen verdienen gewoon net iets meer dan een standaard tekst die naar een grote groep tegelijk gestuurd wordt. Een persoonlijke boodschap vraagt wel iets meer van je creativiteit, zeker als je hem in een korte tekst wilt verpakken. Voor deze speciale wensen kun je bijvoorbeeld kijken naar wat iemand in het afgelopen jaar heeft meegemaakt of in het komende jaar gaat doen.

Heeft iemand een zware tijd achter de rug? Zeg dan bijvoorbeeld: ‘Mogen deze kerstdagen de start zijn van nieuwe, betere tijden.’ Begint iemand na de feestdagen aan een klus die veel tijd gaat kosten, wens hem dan bijvoorbeeld rustige feestdagen en een productief nieuwjaar. Zo is er bij iedereen wel iets passends te verzinnen.

Bekijk hieronder de korte kerstwensen voor op een kaartje.

Grappige korte kerstwensen

Bron: Greetz

Kennissen een korte kerstwens sturen, met humor (grappig)

Ook als het contact niet zo nauw is, is het toch aardig iets van je te laten horen met de feestdagen. Dan vind je het waarschijnlijk niet zo nodig veel tijd te besteden aan het verzinnen van een leuke en toepasselijke tekst. Je kunt dan prima volstaan met een van de volgende wensen:

 • Prettige kerstdagen
 • Fijne feestdagen
 • De beste wensen
 • De beste wens voor jou zonder gemauw
 • De leukste korte kerstwens
 • Kabeljauw, een kerstwens voor jou
Kerstwens kort

Bron: Greetz

Teksten

 1. “Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst! Moge deze feestdagen gevuld zijn met liefde en warmte.”
 2. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarop harten warmer worden. Een zalig kerstfeest voor jou en je dierbaren!”
 3. “Geniet van de magie van kerst en de gezelligheid van het samenzijn. Vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar!”
 4. “Moge het fonkelen van kerstlichtjes je pad verlichten en je hart verwarmen. Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 5. “Een betoverend kerstfeest toegewenst, vol vreugde, liefde en licht. Op naar een nieuw jaar vol mooie momenten!”
 6. “Kerstmis is de tijd om te delen en te geven. Ik wens je een overvloed aan liefde, geluk en warmte. Vrolijk kerstfeest!”
 7. “Mag deze kerst gevuld zijn met lachende gezichten, warme knuffels en liefdevolle momenten. Gelukkig kerstfeest voor jou en je familie!”
 8. “Een sprankelend kerstfeest vol vrede en vreugde. Moge het nieuwe jaar je veel geluk en succes brengen!”
 9. “Kerstmis is de tijd om te koesteren wat echt belangrijk is – familie, vrienden en liefde. Fijne kerstdagen en een prachtig nieuwjaar!”
 10. “Laat de geest van kerst je hart verwarmen en vrede brengen. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!”
 11. “Tijdens deze feestelijke dagen wens ik je een overvloed aan liefde, geluk en harmonie. Vrolijk kerstfeest en een stralend nieuwjaar!”
 12. “Moge de magie van kerst je omringen en je dagen vullen met geluk en vreugde. Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 13. “Kerstmis is het perfecte moment om dankbaarheid te tonen voor de zegeningen in ons leven. Een warme kerstgroet en een schitterend nieuwjaar!”
 14. “Ik wens je een kerst vol vreugde, omringd door de mensen van wie je houdt. Op naar een nieuw jaar vol kansen en succes!”
 15. “Moge de geest van kerst je inspireren en de komende dagen vullen met liefde en geluk. Vrolijk kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!”
 16. “Tijdens deze feestelijke periode wens ik je warmte, vrede en vreugde. Gelukkig kerstfeest en een schitterend nieuwjaar!”
 17. “Kerstmis is het perfecte moment om liefde te delen en goede wensen te verspreiden. Fijne feestdagen en een stralend nieuwjaar!”
 18. “Mag kerstavond gevuld zijn met gezelligheid en kerstdag met liefde en vreugde. Op naar een nieuw jaar vol prachtige mogelijkheden!”
 19. “Een kerstboom fonkelt niet zo helder als de vreugde die je in mijn leven brengt. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, mijn vriend(in)!”
 20. “Moge deze kerst gevuld zijn met betoverende momenten en dierbare herinneringen. Een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar voor jou en je gezin!”

Je ziet het, een kerstwens hoeft niet lang te zijn. Maar wat is nu de leukste? Waarschijnlijk die ene die recht uit het hart komt!

4.4/5 - (5 stemmen)