In tijden dat we elkaar minder vaak kunnen zien, is het des te belangrijker om in contact te blijven met de mensen die ons dierbaar zijn. Vooral met de feestdagen is het fijn om anderen te kunnen laten weten dat je nog aan ze denkt. Het is echter bijna onmogelijk om iedereen persoonlijk regelmatig uitgebreid te spreken. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende snelle manieren om korte kerstwensen bij de juiste mensen terecht te laten komen. Maar wat voor tekst gebruik je?

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Kerst

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Korte kerstwensen voor je vrienden en familie

Je beste vrienden en je familie zijn de mensen die je het meest spreekt. Toch wil je ze ook graag een leuke korte kerstwens sturen. Met bijvoorbeeld Facebook of Twitter heb je zo een korte tekst verzonden. Je zult echter al snel uitkomen op een tekst als ‘Prettige kerstdagen’. Maar die tekst vind je al op bijna elke kerstkaart. Zou het niet leuker zijn iets origineels te verzinnen? Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan:

  • Ik wens je vrolijke kerstdagen!
  • Ik wens je zonnige feestdagen!
  • Ik wens je de beste kerstdagen ooit!
Korte kerstwensen

Bron: Greetz

Persoonlijke wensen voor de feestdagen 2023 – 2024

Sommige mensen verdienen gewoon net iets meer dan een standaard tekst die naar een grote groep tegelijk gestuurd wordt. Een persoonlijke boodschap vraagt wel iets meer van je creativiteit, zeker als je hem in een korte tekst wilt verpakken. Voor deze speciale wensen kun je bijvoorbeeld kijken naar wat iemand in het afgelopen jaar heeft meegemaakt of in het komende jaar gaat doen.

Heeft iemand een zware tijd achter de rug? Zeg dan bijvoorbeeld: ‘Mogen deze kerstdagen de start zijn van nieuwe, betere tijden.’ Begint iemand na de feestdagen aan een klus die veel tijd gaat kosten, wens hem dan bijvoorbeeld rustige feestdagen en een productief nieuwjaar. Zo is er bij iedereen wel iets passends te verzinnen.

Grappige korte kerstwensen

Bron: Greetz

Kennissen een korte kerstwens sturen, met humor (grappig)

Ook als het contact niet zo nauw is, is het toch aardig iets van je te laten horen met de feestdagen. Dan vind je het waarschijnlijk niet zo nodig veel tijd te besteden aan het verzinnen van een leuke en toepasselijke tekst. Je kunt dan prima volstaan met een van de volgende wensen:

  • Prettige kerstdagen
  • Fijne feestdagen
  • De beste wensen
  • De beste wens voor jou zonder gemauw
  • De leukste korte kerstwens
  • Kabeljauw, een kerstwens voor jou
Kerstwens kort

Bron: Greetz

Je ziet het, een kerstwens hoeft niet lang te zijn. Maar wat is nu de leukste? Waarschijnlijk die ene die recht uit het hart komt!