Sterkte kaart

Permalink

Door smartphones en internet gaat het contact met bekenden steeds vaker langs digitale kanalen. Bij een bericht op WhatsApp voeg je makkelijk een passende afbeelding toe voor de ontvanger. Met de kerstdagen of op een verjaardag vallen de kaarten nog wel op de deurmat. De post geeft de verzender de kans om van zich te laten horen op een vrolijke dag. Ook in moeilijke tijden maakt de post duidelijk dat je aan iemand denkt. Met een kaart toont de verstuurder medeleven, zelfs als je elkaar niet in het echt ziet. De kennis voelt zich gesteund als je hem een hart onder de riem steekt. Hieronder meer over het sturen van een sterkte kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Een sterkte kaart versturen naar iemand

Het beste voor jou

Meestal spreekt het gebaar van het familielid of de vriend al tot de verbeelding. De ander voelt zich gewaardeerd dat je de moeite neemt om een kaart op te sturen. De attente actie zegt vaak al genoeg over de band in goede en in mindere tijden uit het leven. Echte vrienden of trouwe kennissen wensen je ook sterkte voor een operatie of als een geliefde overlijdt. Ze staan voor je klaar als het even tegen zit of als je een spannende periode doormaakt. De post biedt ook een uitkomst als je minder contact hebt, maar wel steeds met de ander meeleeft.

Sterkte kaart

Bron: Greetz

Condoleren, opereren of complimenteren

Een kaart met sterkte komt vaak voor als iemand onlangs een dierbare heeft verloren. De blanco binnenkant van het voorwerp laat ruimte over voor een persoonlijke notitie. Vind je het lastig om te verzinnen welke woorden het beste in de kaart passen? Je kunt inspelen op de tekst op de voorkant of het niet al te lang maken. Na een operatie wenst de verzender de patiënt bijvoorbeeld een voorspoedig herstel. De bekende krijgt een chapeau voor zijn dappere gedrag in de situatie of jullie spreken snel weer af.

Kaart om sterkte te wensen

Bron: Greetz

Positiviteit op de deurmat

Zo ongeveer ieder merk presenteert kaartontwerpen om de medemens sterkte te geven. Het valt op dat de mogelijkheden zich makkelijk in twee groepen laten verdelen. De eerste categorie kaarten heeft een design met een meer neutrale uitstraling. Behalve het woord ‘sterkte’ zie je hooguit nog een vlindertje of een hartje op de cover staan.

De tweede groep brengt een langere boodschap over met een aangemoedigde tekst. De positieve woorden moeten de geadresseerde de komende tijd de nodige steun bieden. Beide kaarten proberen hem een warm gevoel te geven als de post binnen komt.

Sterkte kaart met tekst

Bron: Greetz

Sterkte kaart van alle tijden

Trends op sociale media komen en gaan, maar de vriendelijkheid van een kaart blijft altijd bestaan. Een sterfgeval of een medische ingreep ligt het meest voor de hand om de post op te sturen. Ondertussen blijven nog genoeg situaties bestaan waar dezelfde boodschap aan de ontvanger van pas komt. Mogelijk stond de bekende voor een lastige keuze of heeft hij iets anders verloren wat hem dierbaar is.

Tijdens een examen of in een verdrietige scheiding zorgt de kleine handeling voor een grote glimlach. Steeds als de bekende kijkt naar de kaart herinnert hij zich jouw aardige sterktewens.

Rate this post