Sterkte kaart

Permalink

Door smartphones en internet gaat het contact met bekenden steeds vaker langs digitale kanalen. Bij een bericht op WhatsApp voeg je makkelijk een passende afbeelding toe voor de ontvanger. Met de kerstdagen of op een verjaardag vallen de kaarten nog wel op de deurmat. De post geeft de verzender de kans om van zich te laten horen op een vrolijke dag. Ook in moeilijke tijden maakt de post duidelijk dat je aan iemand denkt. Met een kaart toont de verstuurder medeleven, zelfs als je elkaar niet in het echt ziet. De kennis voelt zich gesteund als je hem een hart onder de riem steekt. Hieronder meer over het sturen van een sterkte kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Een sterkte kaart versturen naar iemand

Het beste voor jou

Meestal spreekt het gebaar van het familielid of de vriend al tot de verbeelding. De ander voelt zich gewaardeerd dat je de moeite neemt om een kaart op te sturen. De attente actie zegt vaak al genoeg over de band in goede en in mindere tijden uit het leven. Echte vrienden of trouwe kennissen wensen je ook sterkte voor een operatie of als een geliefde overlijdt. Ze staan voor je klaar als het even tegen zit of als je een spannende periode doormaakt. De post biedt ook een uitkomst als je minder contact hebt, maar wel steeds met de ander meeleeft.

Sterkte kaart

Bron: Greetz

Condoleren, opereren of complimenteren

Een kaart met sterkte komt vaak voor als iemand onlangs een dierbare heeft verloren. De blanco binnenkant van het voorwerp laat ruimte over voor een persoonlijke notitie. Vind je het lastig om te verzinnen welke woorden het beste in de kaart passen? Je kunt inspelen op de tekst op de voorkant of het niet al te lang maken. Na een operatie wenst de verzender de patiënt bijvoorbeeld een voorspoedig herstel. De bekende krijgt een chapeau voor zijn dappere gedrag in de situatie of jullie spreken snel weer af.

Kaart om sterkte te wensen

Bron: Greetz

Positiviteit op de deurmat

Zo ongeveer ieder merk presenteert kaartontwerpen om de medemens sterkte te geven. Het valt op dat de mogelijkheden zich makkelijk in twee groepen laten verdelen. De eerste categorie kaarten heeft een design met een meer neutrale uitstraling. Behalve het woord ‘sterkte’ zie je hooguit nog een vlindertje of een hartje op de cover staan.

De tweede groep brengt een langere boodschap over met een aangemoedigde tekst. De positieve woorden moeten de geadresseerde de komende tijd de nodige steun bieden. Beide kaarten proberen hem een warm gevoel te geven als de post binnen komt.

Sterkte kaart met tekst

Bron: Greetz

Sterkte kaart van alle tijden

Trends op sociale media komen en gaan, maar de vriendelijkheid van een kaart blijft altijd bestaan. Een sterfgeval of een medische ingreep ligt het meest voor de hand om de post op te sturen. Ondertussen blijven nog genoeg situaties bestaan waar dezelfde boodschap aan de ontvanger van pas komt. Mogelijk stond de bekende voor een lastige keuze of heeft hij iets anders verloren wat hem dierbaar is.

Tijdens een examen of in een verdrietige scheiding zorgt de kleine handeling voor een grote glimlach. Steeds als de bekende kijkt naar de kaart herinnert hij zich jouw aardige sterktewens.

Teksten

 1. “In deze moeilijke tijd stuur ik je mijn oprechte wensen van kracht en moed. Moge je de veerkracht vinden om door de storm te navigeren.”
 2. “Sterkte gewenst. Onthoud dat zelfs in de donkerste nachten er altijd sterren zijn die je de weg wijzen. Je bent niet alleen.”
 3. “Mijn gedachten zijn bij jou in deze zware tijd. Ik wens je de kracht om te genezen, de moed om door te gaan en de hoop op betere dagen.”
 4. “Sterkte, lieve vriend(in). Soms zijn er geen woorden die de pijn kunnen verzachten, maar ik hoop dat mijn oprechte wensen van steun je troost bieden.”
 5. “Je bent sterker dan je denkt. Moge deze wenskaart dienen als een herinnering aan je innerlijke kracht en als een bron van steun in deze uitdagende tijd.”
 6. “Sterkte en moed toegewenst. Elke nieuwe dag brengt nieuwe kansen en de belofte van hoop. Je bent niet alleen in deze reis.”
 7. “In gedachten omhul ik je met sterkte en liefde. Moge deze kaart je herinneren aan de steun die er altijd voor je is, zelfs op de moeilijkste momenten.”
 8. “Sterkte in overvloed. Moge de komende dagen licht brengen in de duisternis en je de kracht geven om door te gaan.”
 9. “Een kaart vol sterkte en liefde, speciaal voor jou. Moge je de moed vinden om elke dag een stap vooruit te zetten, wetende dat je niet alleen bent.”
 10. “Sterkte gewenst in deze periode van uitdaging. Moge deze kaart dienen als een bron van comfort en herinnering dat elke dag een kans is voor herstel.”
 11. “Je bent niet alleen in deze reis van pijn en herstel. Moge deze kaart je omringen met warmte, liefde en de kracht om door te gaan.”
 12. “Sterkte, mijn vriend(in). Woorden schieten vaak tekort, maar mijn wenskaart draagt de oprechte hoop dat je de kracht vindt om door deze moeilijke tijd heen te komen.”
 13. “Een kaart vol sterkte, liefde en steun. Moge deze woorden je omringen met troost en je de kracht geven om de zwaarste dagen te doorstaan.”
 14. “Sterkte in overvloed. Moge deze kaart fungeren als een bemoedigend gebaar en je eraan herinneren dat je niet alleen bent in deze strijd.”
 15. “In gedachten ben ik bij jou. Moge deze kaart je voorzien van de kracht die je nodig hebt om deze moeilijke tijd te overwinnen.”
 16. “Sterkte en moed gewenst. Elk moment van verdriet brengt ook de belofte van genezing met zich mee. Je bent niet alleen in deze reis.”
 17. “Een kaart vol sterkte en bemoediging. Moge deze boodschap je omringen met positiviteit en je de kracht geven om vooruit te kijken.”
 18. “Sterkte, lieve vriend(in). Moge deze kaart dienen als een herinnering dat zelfs in de donkerste dagen er altijd een sprankje hoop is.”
 19. “Een kaart vol warmte en troost, speciaal voor jou. Moge je de kracht vinden om deze tijd van verdriet te overwinnen en weer op te staan.”
 20. “Sterkte gewenst in overvloed. Moge deze kaart je omringen met liefde, steun en de moed om door te gaan, wetende dat betere dagen zullen komen.”
5/5 - (1 stemmen)