Sterkte wensen bij examen

Permalink

Aan het einde van het schooljaar breekt voor de laatstejaars een belangrijke periode aan. Alle onderwijsniveaus bereiden de middelbare scholieren voor op hun eindexamen. Vooral in de laatste twee jaar werken de docenten en leerlingen toe naar de ultieme beproeving. Als het goed gaat dan wandelen de studenten een paar maanden later het schoolgebouw uit met een diploma op zak. Iedereen kent wel een neefje, een nichtje of een buurkind dat examen doet. Uit eigen ervaringen weten we hoe veel de laatste schoolweken voor ze betekenen. Met een sterkte kaart voor het eindexamen geef je hun zelfvertrouwen een extra zetje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Examen

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen met een tekst bij een examen

Kanjer alvast aanmoedigen

Een overlijden of een zwangerschap kan op de meeste onverwachte momenten bekend worden. Van het eindexamen weet je al dat de tieners weken van te voren hard zitten te blokken. In aanloop naar de bepalende dagen zal een kaart met sterkte voor het examen ze opbeuren. Alle leerlingen hopen na de zomer door te stromen naar een vervolgopleiding. Ondertussen werken scholieren zich in het zweet om onvoldoendes te compenseren. Het eindexamen beslist voor de helft of de kandidaat slaagt voor het voortgezet onderwijs. Een kaart van iemand uit de omgeving spreekt de puber moed in.

Sterkte examen

(Bron: Greetz.nl)

Volgend jaar opnieuw

Het komt helaas voor dat de deelnemer te weinig punten scoort om te slagen voor de overhoringen. In overleg met de schoolleiding valt meestal het besluit dat de leerling opnieuw begint aan het laatste jaar. Juist bij de teleurstelling doet het jongeren goed als ze een sterktekaart voor hun examen ontvangen. In het beste geval stimuleert het ze om iets minder negatief te denken over het afgelopen jaar. Het is belangrijk om te weten dat ze niet de enige zijn die nog een keer examen afleggen. In het nieuwe jaar lukt het zeker wel om hun diploma te behalen.

In de herkansing

Voor andere kandidaten gloort nog hoop als ze in aanmerking komen voor een herkansing. De scholieren moeten nog hard om het werk om voldoende punten te pakken voor hun succes. Ze bereiden zich voor op de volgende ronde, terwijl hun klasgenoten al feest vieren. De tieners zijn nog niet geslaagd, maar maken kans om zich te herstellen. In hun tweede poging voelen ze zich gesterkt als je een kaart naar ze opstuurt. De deelnemers mogen het vak herkansen zolang het mogelijk blijft om met een voldoende te eindigen. Met een kaart juich je ze toe om weer in de schoolboeken te duiken.

Met de beste wensen

Humor of vriendelijke woorden laten de mondhoeken van de kandidaat omhoog gaan. Een kaart geeft simpelweg aan dat iemand anders met ze meeleeft in de examentijd. De omgeving voelt zich trots als het de leerling lukt om het papiertje in de wacht te slepen. Als familie, vriend of kennis maak je vaak de middelbareschooltijd al vanaf het prille begin in de brugklas mee. Bij het selecteren van een examenkaart kijk je naar de persoonlijkheid van de leerling. Al verkeert de deelnemer eerst nog in onzekerheid over de uitslag, straks stuur je zeker een kaart voor het slagen.

Sterkte wensen examen

In het begin van je leven en carrière maak je allerlei soorten examens. denk hierbij aan bijvoorbeeld je eindexamens, maar ook rijexamen of andere examens. Een examen is een toetsmoment waar veel mensen enorm tegenop zien. Er is heel lang heel hard geoefend, geleerd, gestudeerd en nu is het moment daar om te laten zien wat je kan.

Voor de een is het een ding wat er nu eenmaal bij hoort en voor de ander is het zenuwslopend. Vooral voor mensen die faalangst hebben is een examen een ware hel. Door de spanning en stress kunnen er juist foutjes worden gemaakt en is de angst om te zakken zó groot dat het bijna geen doen is.

Een paar lieve en bemoedigende woorden kunnen dan helpen om rust en zelfvertrouwen te geven. Sterkte wensen voor een examen geeft zelfvertrouwen in het kunnen en kennen van die persoon, waardoor het examen hopelijk wat rustiger gemaakt kan worden. Iemand sterkte wensen voor een examen is dus helemaal zo gek nog niet, maar heeft juist een goede functie. Rust en vertrouwen geven.

Je laat weten dat je aan iemand denkt en dat kan in de basis ook al veel doen. Misschien vindt die persoon het ontzettend spannend, maar durft hij of zij dat niet te uiten. Dan is het wel fijn als je weet dat er iemand is die aan je denkt en dat je er niet helemaal alleen voor staat.

Voorbeeldteksten

Lieve…,

Morgen is het dan zover; je eindexamens! Een superspannende tijd waarin je gaat laten zien wat je de afgelopen jaren op school hebt geleerd. Je hebt hard geoefend en veel geleerd, dus ik heb er alle vertrouwen in dat je het gewoon gaat halen. Geloof in jezelf, twijfel niet en neem de rust en tijd voor elk examen. dan moet het uiteindelijk helemaal goedkomen. Ik ben in ieder geval al heel trots op je.

Veel sterkte met de toetsen, het leren en succes.

Liefs,

Lieve … ,

Wat spannend, je hebt je rijexamen morgen! Na een jaar lessen is het tijd om voor het felbegeerde roze pasje te gaan. Rijd rustig, houd je koppie erbij en vooral goed kijken. Het is spannend en iets wat je voor de rest van je leven gaat gebruiken, maar het komt vast goed. Ik heb alle vertrouwen in je! En je rijinstructeur ook, anders zou hij je niet op laten gaan. Blijf rustig en rij zoals je in de lessen ook hebt gedaan, dan komt het vast en zeker helemaal goed.

Sterkte met je examen en veel succes!

Groetjes,

Rate this post