Sterkte wensen bij examen

Permalink

Aan het einde van het schooljaar breekt voor de laatstejaars een belangrijke periode aan. Alle onderwijsniveaus bereiden de middelbare scholieren voor op hun eindexamen. Vooral in de laatste twee jaar werken de docenten en leerlingen toe naar de ultieme beproeving. Als het goed gaat dan wandelen de studenten een paar maanden later het schoolgebouw uit met een diploma op zak. Iedereen kent wel een neefje, een nichtje of een buurkind dat examen doet. Uit eigen ervaringen weten we hoe veel de laatste schoolweken voor ze betekenen. Met een sterkte kaart en sterkte wensen bij examen kan je hem of haar steun betuigen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Examen

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Sterkte wensen met een tekst bij een examen

Kanjer alvast aanmoedigen

Een overlijden of een zwangerschap kan op de meeste onverwachte momenten bekend worden. Van het eindexamen weet je al dat de tieners weken van te voren hard zitten te blokken. In aanloop naar de bepalende dagen zal een kaart met sterkte voor het examen ze opbeuren. Alle leerlingen hopen na de zomer door te stromen naar een vervolgopleiding. Ondertussen werken scholieren zich in het zweet om onvoldoendes te compenseren. Het eindexamen beslist voor de helft of de kandidaat slaagt voor het voortgezet onderwijs. Een kaart van iemand uit de omgeving spreekt de puber moed in.

Sterkte examen

(Bron: Greetz.nl)

Volgend jaar opnieuw

Het komt helaas voor dat de deelnemer te weinig punten scoort om te slagen voor de overhoringen. In overleg met de schoolleiding valt meestal het besluit dat de leerling opnieuw begint aan het laatste jaar. Juist bij de teleurstelling doet het jongeren goed als ze een sterktekaart voor hun examen ontvangen. In het beste geval stimuleert het ze om iets minder negatief te denken over het afgelopen jaar. Het is belangrijk om te weten dat ze niet de enige zijn die nog een keer examen afleggen. In het nieuwe jaar lukt het zeker wel om hun diploma te behalen.

In de herkansing

Voor andere kandidaten gloort nog hoop als ze in aanmerking komen voor een herkansing. De scholieren moeten nog hard om het werk om voldoende punten te pakken voor hun succes. Ze bereiden zich voor op de volgende ronde, terwijl hun klasgenoten al feest vieren. De tieners zijn nog niet geslaagd, maar maken kans om zich te herstellen. In hun tweede poging voelen ze zich gesterkt als je een kaart naar ze opstuurt. De deelnemers mogen het vak herkansen zolang het mogelijk blijft om met een voldoende te eindigen. Met een kaart juich je ze toe om weer in de schoolboeken te duiken.

Met de beste wensen

Humor of vriendelijke woorden laten de mondhoeken van de kandidaat omhoog gaan. Een kaart geeft simpelweg aan dat iemand anders met ze meeleeft in de examentijd. De omgeving voelt zich trots als het de leerling lukt om het papiertje in de wacht te slepen. Als familie, vriend of kennis maak je vaak de middelbareschooltijd al vanaf het prille begin in de brugklas mee. Bij het selecteren van een examenkaart kijk je naar de persoonlijkheid van de leerling. Al verkeert de deelnemer eerst nog in onzekerheid over de uitslag, straks stuur je zeker een kaart voor het slagen.

Sterkte wensen examen

In het begin van je leven en carrière maak je allerlei soorten examens. denk hierbij aan bijvoorbeeld je eindexamens, maar ook rijexamen of andere examens. Een examen is een toetsmoment waar veel mensen enorm tegenop zien. Er is heel lang heel hard geoefend, geleerd, gestudeerd en nu is het moment daar om te laten zien wat je kan.

Voor de een is het een ding wat er nu eenmaal bij hoort en voor de ander is het zenuwslopend. Vooral voor mensen die faalangst hebben is een examen een ware hel. Door de spanning en stress kunnen er juist foutjes worden gemaakt en is de angst om te zakken zó groot dat het bijna geen doen is.

Een paar lieve en bemoedigende woorden kunnen dan helpen om rust en zelfvertrouwen te geven. Sterkte wensen voor een examen geeft zelfvertrouwen in het kunnen en kennen van die persoon, waardoor het examen hopelijk wat rustiger gemaakt kan worden. Iemand sterkte wensen voor een examen is dus helemaal zo gek nog niet, maar heeft juist een goede functie. Rust en vertrouwen geven.

Je laat weten dat je aan iemand denkt en dat kan in de basis ook al veel doen. Misschien vindt die persoon het ontzettend spannend, maar durft hij of zij dat niet te uiten. Dan is het wel fijn als je weet dat er iemand is die aan je denkt en dat je er niet helemaal alleen voor staat.

Voorbeeldteksten

Lieve…,

Morgen is het dan zover; je eindexamens! Een superspannende tijd waarin je gaat laten zien wat je de afgelopen jaren op school hebt geleerd. Je hebt hard geoefend en veel geleerd, dus ik heb er alle vertrouwen in dat je het gewoon gaat halen. Geloof in jezelf, twijfel niet en neem de rust en tijd voor elk examen. dan moet het uiteindelijk helemaal goedkomen. Ik ben in ieder geval al heel trots op je.

Veel sterkte met de toetsen, het leren en succes.

Liefs,

Lieve … ,

Wat spannend, je hebt je rijexamen morgen! Na een jaar lessen is het tijd om voor het felbegeerde roze pasje te gaan. Rijd rustig, houd je koppie erbij en vooral goed kijken. Het is spannend en iets wat je voor de rest van je leven gaat gebruiken, maar het komt vast goed. Ik heb alle vertrouwen in je! En je rijinstructeur ook, anders zou hij je niet op laten gaan. Blijf rustig en rij zoals je in de lessen ook hebt gedaan, dan komt het vast en zeker helemaal goed.

Sterkte met je examen en veel succes!

Groetjes

Meer:

Examens kunnen een stressvolle periode zijn, en het is belangrijk om steun en sterkte te bieden aan iemand die zich in deze uitdagende situatie bevindt. Hier zijn voorbeeldzinnen met sterkte wensen bij examens:

 1. “Beste [naam], terwijl je je voorbereidt op je examens, stuur ik je een overvloed aan sterkte en positieve energie. Geloof in jezelf, je hebt hard gewerkt en bent klaar voor succes!”
 2. “Lieve vriend(in), ik weet dat examenperiodes stressvol kunnen zijn, maar ik geloof in jouw capaciteiten. Moge je helder denken en de vruchten plukken van al het harde werk dat je hebt gedaan. Succes!”
 3. “In deze spannende tijd van examens wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Je hebt de kennis en vaardigheden om dit te doen. Ik wens je de kracht om kalm te blijven en het beste uit jezelf te halen.”
 4. “Beste [naam], ik begrijp dat examens een uitdaging vormen, maar ik heb het volste vertrouwen in jouw vermogen om te schitteren. Laat je niet ontmoedigen, je bent sterker dan je denkt. Succes!”
 5. “Lieve vriend(in), terwijl je je klaarmaakt voor je examens, stuur ik je een krachtige dosis sterkte en zelfvertrouwen. Onthoud dat je meer weet dan je denkt en dat je de capaciteit hebt om te schitteren.”
 6. “In deze intense periode van examens hoop ik dat je jezelf kunt omringen met positiviteit en vertrouwen. Je hebt er hard voor gewerkt, en ik wens je de rust en concentratie die je nodig hebt voor succes.”
 7. “Beste [naam], examens kunnen uitdagend zijn, maar ik weet dat je de intelligentie en vastberadenheid hebt om ze te doorstaan. Moge je examens vragen stellen waarop je vol vertrouwen kunt antwoorden. Veel succes!”
 8. “Lieve vriend(in), ik begrijp hoe zwaar examens kunnen zijn, maar ik geloof in jouw vermogen om te schitteren. Laat je niet overweldigen; neem elk examen stap voor stap en laat je kennis stralen.”
 9. “Terwijl de examens naderen, stuur ik je mijn beste wensen en sterkte. Onthoud dat fouten normaal zijn; het belangrijkste is dat je leert en groeit. Je kunt dit, geloof in jezelf!”
 10. “Beste [naam], examens kunnen een uitdaging zijn, maar ik weet dat je er klaar voor bent. Moge je geest helder zijn, je handen snel en je antwoorden accuraat. Ik geloof in je, veel succes!”
 11. “Lieve vriend(in), terwijl je je voorbereidt op je examens, stuur ik je een overvloed aan positieve energie. Vertrouw op jezelf en op alles wat je hebt geleerd. Je bent sterker dan je denkt. Succes!”
 12. “In deze stressvolle tijd van examens wens ik je moed en doorzettingsvermogen. Onthoud dat je meer bent dan je resultaten, maar ik hoop oprecht dat je succes behaalt. Geef niet op, je kunt het!”
 13. “Beste [naam], terwijl je je klaarmaakt voor je examens, wil ik je aanmoedigen om vertrouwen te hebben in je capaciteiten. Je hebt zo hard gewerkt en verdient succes. Moge elke vraag een kans zijn om te schitteren.”
 14. “Lieve vriend(in), examens kunnen overweldigend zijn, maar ik geloof in jouw vastberadenheid. Laat je niet ontmoedigen door de druk; je hebt alles in je om te slagen. Moge je examens soepel verlopen en succes brengen.”
 15. “In deze periode van intense focus en inspanning wens ik je sterkte bij je examens. Onthoud dat je niet alleen bent en dat je de vaardigheden hebt om deze uitdaging te overwinnen. Succes!”
 16. “Beste [naam], examens kunnen een emotionele achtbaan zijn, maar ik weet dat je de kracht hebt om elke bocht met gratie te nemen. Moge je geest scherp zijn en je kennis helder. Veel succes!”
 17. “Lieve vriend(in), ik begrijp dat examens stressvol zijn, maar ik wil je eraan herinneren dat je niet alleen bent. Je hebt een heel netwerk van steun om je heen. Moge je examens precies zo gaan als je hebt voorbereid. Succes!”
 18. “Terwijl je je voorbereidt op je examens, stuur ik je niet alleen sterkte, maar ook rust en focus. Laat de stress los en vertrouw op jezelf. Je hebt alles in huis om te slagen. Succes!”
 19. “Beste [naam], examens kunnen uitdagend zijn, maar ik geloof in jouw vermogen om te excelleren. Moge elke vraag een kans zijn om te laten zien wat je weet. Vertrouw op jezelf en succes zal volgen.”
 20. “Lieve vriend(in), terwijl je je inzet voor je examens, stuur ik je een overvloed aan positieve energie en sterkte. Laat je kennis schijnen en laat niets je zelfvertrouwen schaden. Je bent op weg naar succes!”
 21. “In deze tijd van examens, wil ik je sterkte en zelfvertrouwen wensen. Onthoud dat je niet alleen bent en dat de kennis die je hebt vergaard voldoende is om deze uitdaging te overwinnen. Veel succes!”
 22. “Beste [naam], examens kunnen intens zijn, maar ik weet dat je het aankunt. Moge je geest helder zijn, je pen vloeiend en je antwoorden vol vertrouwen. Je bent klaar voor succes!”
 23. “Lieve vriend(in), terwijl je je voorbereidt op je examens, stuur ik je mijn oprechte sterkte en aanmoediging. Laat je niet ontmoedigen; je hebt alles in je om te schitteren. Succes!”
5/5 - (1 stemmen)