Hoera, er is een baby geboren! De geboorte is iets moois en heel bijzonder. Met een tekst felicitatie baby maak je dit aan iedereen kenbaar. Het krijgen van kinderen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, dus wanneer men een gezond kindje op de wereld heeft gezet, mag dat gerust een wonder en groot geluk worden genoemd. De kersverse ouders zullen apetrots zijn en schreeuwen het liefst van de daken dat ze een kindje hebben gekregen! Hieronder kan je de teksten vinden om te feliciteren bij de geboorte van een baby.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Geboorte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Felicitatie teksten baby in een overzicht

Heb je familie, vrienden of kennissen die net een kindje hebben gekregen, dan doe je hen waarschijnlijk een groot plezier door hen een kaartje met een mooie felicitatie baby tekst te sturen. Voor de trotse ouders is er niets leuker dan te zien hoeveel mensen blij voor hen zijn en aan ze denken.

Baby teksten voor een kaartje

Ook als je het moeilijk vindt om een mooie tekst te bedenken, kun je een kaartje sturen. Op deze pagina vind je namelijk de mooiste, bijzonderste en persoonlijkste teksten voor in een felicitatiekaartje voor een baby.

Bij een felicitatie hoort natuurlijk ook een klein cadeautje. Speciaal voor een baby zie er vele leuke cadeautjes verkrijgbaar.

Felicitatie teksten bij de geboorte van een baby

Neem de tijd om de teksten eens rustig door te lezen en kies de mooiste felicitatie tekst uit om in de kaart te schrijven. Laat de kersverse en trotse ouders weten dat je blij voor ze bent door een kaartje te sturen met een mooie tekst.

Tekst felicitatie baby

Tekst felicitatie baby. (Greetz)

Voorbeelden tekst felicitatie baby:
 • Een klein mensje
  Een prachtig nieuw leven
  Met alle zorg en liefde omgeven…
 • Ze is een prachtig
  stukje van de wereld
  En een heel
  bijzonder mens
  Heel veel geluk en liefde
  is wat ik jullie wens.
 • Uit twee mensen voortgebracht
  ’t lijkt zo’n simpel gegeven
  Wat dieper erover nagedacht
  is ’t een wonder, zo’n nieuw leven
Gefeliciteerd tekst baby

Bron: Greetz

Tekst felicitatie baby:
 • Een wonder in een wiegje
  zo onvoorstelbaar klein
  Een wonder in een wiegje
  te mooi om waar te zijn.
 • Een nieuw leven
  onzichtbaar geweven
  Zo pril en klein
  waar wij zo gelukkig mee zijn.
 • Twee oogjes, twee oortjes
  twee handjes, twee voetjes
  en twee beretrotse ouders

Baby teksten felicitatie:

 • Een kleine vent/meid
  zo teer en fijn
  Een prachtige zoon/dochter
  om trots op te zijn.
 • Een klein dochtertje en zusje
  dat is fijn
  Wat zullen jullie
  daar blij mee zijn!
 • Het geheim is onthuld
  een wiegje gevuld
  een kindje uniek
  een kindje klein
  wat zullen jullie gelukkig zijn.
 • Ons kindje
  zo klein, zo zacht
  wat een wonder
  wat een pracht.
 • Vandaag is het een grote dag
  en iedereen moet het horen
  Vandaag is het de mooiste dag
  vandaag ben ik geboren.
 • Een luier omdoen moeten wij nog leren
  maar we blijven het proberen
  Want we zien onze lieve schat
  toch liever droog dan nat!

Felicitatie teksten baby:

 • Een dochter geboren
  om te koesteren en te verwennen
  Een dochter waarin je zo veel zal herkennen
  Een dochter een groot geschenk
  ook al is het nog klein
  Een dochter waar jullie heel trots op kunnen zijn!
 • Ze is een prachtig
  stukje van de wereld
  En een heel
  bijzonder mens
  Heel veel geluk en liefde
  is wat ik jullie wens.
 • Gefeliciteerd jullie hebben er een kleine meid bij
  en zijn vast reuze blij
  Met z’n drieën kan het nu niet meer stuk
  We wensen jullie veel plezier en geluk
 • Lieve opa’s en oma’s
  en iedereen die ik ken
  Ik wilde even laten weten
  dat ik op 15 augustus [jaartal] geboren ben.
 • Een mooi moment overtreft al onze dromen
  want vandaag ben jij op de wereld gekomen
  Een meisje, zo zacht, zo teer en klein
  wie had gedacht, dat jij zo mooi zou zijn.
 • Een nieuw leven
  onzichtbaar geweven
  Zo pril en klein
  waar wij zo gelukkig mee zijn.

Geboorte gedichten

 1. Een Nieuw Begin: In de armen van de ochtendzon, Is een nieuw leven nu begonnen. Met kleine vingertjes en teentjes zo fijn, Mag je trots zijn, want jullie zijn nu met z’n negen!
 2. Welkom, Kleine Stralende Ster: Uit sterrenstof en liefdesgloed, Kwam jij, zo klein en zo zoet. Welkom, kleine stralende ster, Jij maakt de wereld nu nog warmer.
 3. Een Baby’s Lach, Een Nieuwe Dag: Een baby’s lach, een nieuwe dag, Jullie gezin is nu compleet, hoera en olé! Gefeliciteerd met dit kleine wondertje, De wereld is nu rijker, vol vreugde en liefde.
 4. Een Engel op Aarde: Uit de hemel naar beneden gezweefd, Een engel op aarde, zo puur en verheven. Jullie gezin wordt nu gekroond, Met de komst van jullie eigen kleine spruit.
 5. Vreugde in Miniatuur: Een bundeltje vreugde, klein van stuk, Maar o, wat brengt het een onmetelijke geluk. Gefeliciteerd met jullie kostbare schat, Een levenslang avontuur, dat staat al vast.
 6. Liefde, Leven, Lachen: Liefde groeit, leven lacht, Met de komst van jullie kleine pracht. Een wereld vol blijdschap, een hart vol zon, Gefeliciteerd, de reis is begonnen!
 7. De Wereld in Jullie Armen: In jullie armen, een wereld zo klein, Gevuld met liefde, als zonneschijn. Gefeliciteerd met de komst van jullie kind, Een nieuw avontuur dat nu begint.
 8. Kleine Handjes, Grote Dromen: Kleine handjes, grote dromen, Jullie gezin wordt nu compleet, als in mooie stromen. Gefeliciteerd met jullie prachtige kind, Moge het leven met liefde worden verblind.
 9. Een Roze of Blauwe Wolk: Uit een roze of blauwe wolk gevallen, Kwam jullie kindje, zoet en klein van alle. Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst, Moge jullie leven worden gevuld met liefde en tint.
 10. Een Kleine Ontdekkingsreiziger: Met kleine voetjes op ontdekkingsreis, Is jullie baby hier, vol verwondering en wijs. Gefeliciteerd met dit avontuur, Een leven lang vol liefde, dat is puur.
 11. Een Nieuw Hoofdstuk: In het boek des levens, een nieuw hoofdstuk, Met de geboorte van jullie kleine stuk. Van harte gefeliciteerd, het is een wondertje, Een verhaal van liefde, zoet als een suikertje.
 12. Het Begin van een Symfonie: Jullie gezin, een harmonieuze melodie, Met de komst van de kleine, zo schattig en vrij. Gefeliciteerd met dit nieuwe begin, Een symfonie van liefde, waar jullie nu in zwemmen.
 13. Een Bloem in de Tuin van Jullie Leven: Als een bloem die bloeit in de tuin, Zo kwam jullie baby, met een zachte ruimtegeur en kruin. Gefeliciteerd met deze bloeiende pracht, Jullie gezin heeft nu extra kleur en kracht.
 14. Lieve Ouders, Groot Geluk: Lieve ouders, een groot geluk, Met de komst van jullie kleine uk. Gefeliciteerd met dit bundeltje leven, Een schat om te koesteren, om alles te geven.
 15. Een Droom die Uitkomt: Uit een droom ontwaakt, een werkelijkheid zo mooi, Jullie baby, een schat van onschatbare waarde en glooi. Gefeliciteerd met dit wonder, klein en fijn, Een droom die uitkomt, een nieuw begin.

Hopelijk brengen deze gedichten warmte en felicitaties over voor de gelukkige ouders en hun nieuwe bundel van vreugde.

4.5/5 - (39 stemmen)