Humor is een belangrijk onderdeel van ons leven. Als je alleen al nagaat waar allemaal humor te zien is, zal je dat niet snel ontkennen. Allereerst heb je bijvoorbeeld de kranten met humoristische strips in de ochtend. Bovendien heb je veel grappige columns. Daarnaast heb je veel komedies en zijn er ook veel grappige boeken en stripboeken. Humor zorgt ervoor dat het bestaan een beetje dragelijk wordt gemaakt in zware tijden. Het is een ideale manier om even vrolijk te worden, ook al kan het leven soms zwaar zijn. Je kunt dus ook best grappige teksten sturen naar iemand. Grappige teksten kun je bijvoorbeeld aan iemand geven op een kaartje. 

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten & kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Grappige teksten verjaardag, kort en nog veel meer!

Grappige teksten kun je in principe in twee soorten situaties aan iemand geven. Allereerst in momenten waarin iemand iets grappigs heeft meegemaakt. Misschien heeft iemand wel een leuk vrijgezellenfeest gehad. Daar zijn dan ludieke dingen gebeurd en dan is het belangrijk om dat in een grappige tekst te verwerken. Dit om misschien dan uiteindelijk te geven tijdens de bruiloft. Maar ook in meer donkere situaties kan het leuk zijn om een grappige tekst te geven.

Je kunt dan meer licht aan een situatie geven. Misschien heeft iemand bijvoorbeeld wel een kunstgebit gekregen. Dit is eigenlijk niet leuk, maar met een grappige tekst maak je dit voor hem of waar wel wat dragelijker. Je kunt dan bijvoorbeeld een tekst schrijven als: “Gefeliciteerd met je kunstgebit. Lekker nootjes eten!”. Dit is natuurlijk erg grappig, aangezien dit nog helemaal niet kan!

Grappige teksten

(Bron: Greetz.nl)

Grappige tekst kaart

Bron: Greetz

Wat voor grappige tekst? Om te feliciteren?

In de vorige alinea is al een voorbeeld gegeven van een grappige tekst. Je kunt hier natuurlijk nog veel meer mee experimenteren. De grappige tekst kun je het best op een kaartje zetten. Het is dan wel van belang dat de tekst kort en kracht is. Het is niet relevant om een heel boekwerk te schrijven.

De toon van de grappige tekst is afhankelijk van de specifieke situatie, maar ook van degene aan wie je het stuurt. Bij een verre kennis past natuurlijk een andere tekst dan bij een zeer persoonlijke vriend. Ook kan je op zoek zijn naar een grappige tekst om iemand te feliciteren. Onderaan deze pagina kan je enkele leuke voorbeelden vinden.

Grappige tekst

(Bron: Greetz.nl)

Grappige spreuken:

 • Zet de botox maar vast klaar, Sarah is 50 jaar.
 • Zonner gezeur knalt wie ’t carnaval deur.
 • Heren doen de bril omhoog, want dames zitten ook graag droog.
 • Liefde maakt blind, maar als je getrouwd bent gaan je ogen wel open.
 • Echtgenoot is verleden tijd van echt genieten.
 • Dit joar is ’t vrij kot.
 • Wie het laatst lacht, heeft de grap niet begrepen.
Grappige teksten om te feliciteren (verjaardag):
 • Ben je eindelijk 30 jaar, krijg je een sigaar.
 • De mooiste jaren van het leven beginnen elk jaar opnieuw
 • De beste wens die ik je kan geven is een lang en gelukkig leven!
 • 50 jaar.
  Het is niet gering.
  ‘t Is het begin,
  Niet een afsluiting terugkijkend vol verwondering herhaal je elke herinnering
Have a fancactus day

(Bron: Greetz.nl)

Meer teksten:

Heb je een grappige tekst bedacht of gevonden welke je wilt toevoegen aan dit artikel? Correcties en vragen kunnen ook per e-mail aan ons toegezonden worden.