Wanneer je zus jarig is wil je haar natuurlijk extra in het zonnetje zetten en haar op een leuke manier feliciteren. Probeer dit op een persoonlijke manier te doen en benoem in de felicitatie waarom je zo blij bent met haar als zus en waarom zij juist zo bijzonder voor je is. Bekijk hier de leukste gefeliciteerd zus teksten en tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Felicitatie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Gefeliciteerd zus! Met humor, een gedicht en meer

Voordat je overgaat op de felicitatie is het van belang dat je eerst bepaald op wat voor manier je haar wilt feliciteren. Je kunt dit tegenwoordig op veel verschillende manieren doen. Wil je een mooie kaart schrijven of misschien een brief? Of ga je voor een gepersonaliseerd cadeau zoals een mok met foto, een t-shirt met een bijzondere tekst of een bos bloemen met een gepersonaliseerde boodschap?

Kijk wat het beste bij haar en bij jullie relatie past. Eén ding is wel belangrijk: Zorg dat het cadeau en de bijbehorende boodschap persoonlijk is. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn. Woorden zijn het mooiste cadeau dat je een ander kunt geven. Want laten we eerlijk zijn, horen we allemaal niet graag waarom wij juist zo bijzonder zijn voor een ander? Waarom de ander ons juist zo waardeert en leuk vind?

Zus feliciteren

Bron: Greetz

Persoonlijke boodschap bij een gepersonaliseerd cadeau.

Je zus zal daarom een persoonlijke boodschap ook extra waarderen, dus voor welk gepersonaliseerd cadeau je ook gaat, zorg altijd voor een mooie handgeschreven boodschap.

Gefeliciteerd zus

Happy birthday sis

Teksten om een zus te feliciteren

Weet je niet zo goed wat je moet schrijven? Dat snappen we. Dat kan soms ook wel moeilijk zijn. We helpen je daarom graag met een aantal tips en tricks.

Enkele verjaardagswensen voor een zus om haar te feliciteren:

Deel een mooie herinnering van vroeger

Met je zus ben je opgegroeid. Er is niemand op deze wereld met wie je zoveel herinneringen hebt als met haar. Zij kent jou door en door en andersom. Graaf eens goed in je geheugen en ga op zoek naar die speciale herinnering die een glimlach op haar gezicht kan toveren.
Voorbeeld:

 • Lieve zus,
  Vandaag ben je jarig en ik ben heel blij dat ik dat samen met jou mag vieren. Het deed me denken aan die ene keer dat wij samen in Brussel waren om jouw 18e verjaardag te vieren, weet je? Die ene leuke jongen aan de bar aan wie je een verkeerd nummer dacht te hebben gegeven maar aan wie je uiteindelijk je echte nummer had gegeven. Die zelfde jongen waarmee jij nu al bijna 10 jaar samen bent? En nog te bedenken dat jij liever een weekend naar Berlijn wilde gaan. Lieve [vul naam in], bedankt voor 1001 mooie herinneringen. Ik hoop dat we er in de toekomst nog veel bij mogen maken.
  Love you!

Ook kun je kiezen om een motiverende boodschap op de kaart te noteren:

 • Hallo zus,
  Happy birthday. Vandaag is het jouw dag. En dit wordt jouw jaar. Daar geloof ik in. Je bent een hard werkende vrouw en ik vind het heel bijzonder dat ik jouw persoonlijke groei van zo dichtbij mag meemaken. Je bent lief, warm en hebt een bijzonder hart. Je geeft altijd alles voor een ander maar ik hoop stiekem dat dit het jaar is dat je alles aan je zelf geeft. Want je verdient het. Je verdient alle liefde en al het goede op de wereld. Lieve zus, van harte gefeliciteerd.
  Ik hou van jou!

Felicitatie teksten, huwelijk, verjaardag, geslaagd en meer

 1. Verjaardag:
  • Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, lieve zus! Moge dit jaar gevuld zijn met liefde, vreugde en prachtige herinneringen.
  • Op deze speciale dag wil ik je laten weten hoeveel je voor me betekent. Gelukkige verjaardag, mijn geweldige zus!
  • Een ander jaar van prachtige avonturen begint vandaag! Geniet van elke seconde van je verjaardag, lieve zus.
 2. Geslaagd:
  • Proficiat met het behalen van je diploma! Je vastberadenheid en toewijding zijn bewonderenswaardig. De wereld ligt nu aan je voeten, zus!
  • Jouw harde werk heeft vruchten afgeworpen! Gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Ik ben trots op alles wat je hebt bereikt, zus.
  • De academische reis mag dan voorbij zijn, maar ik weet dat er nog veel succesvolle hoofdstukken voor je liggen. Gefeliciteerd met je afstuderen, lieve zus!
 3. Huwelijk:
  • Op deze prachtige dag wens ik je een huwelijk vol liefde, begrip en geluk. Gefeliciteerd met je trouwdag, zus!
  • Mogen de komende jaren van je huwelijk net zo mooi zijn als de dag van vandaag. Gelukkige trouwdag, beste zus en zwager!
  • Een nieuw hoofdstuk van liefde en samenzijn begint vandaag. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk, zus!
 4. Zwangerschap:
  • Het nieuws van je zwangerschap vervult mijn hart met vreugde! Gefeliciteerd, lieve zus. Ik kan niet wachten om tante te worden!
  • Jij zult de meest fantastische moeder zijn! Van harte gefeliciteerd met het mooie nieuws van je zwangerschap.
  • Een nieuw leven groeit binnenin jou, en ik ben zo opgewonden voor de prachtige reis die voor je ligt. Gefeliciteerd met je zwangerschap, zus!
 5. Promotie:
  • Je toewijding en harde werk hebben je naar nieuwe hoogten gebracht. Van harte gefeliciteerd met je welverdiende promotie, zus!
  • Gefeliciteerd met deze belangrijke mijlpaal in je carrière! Jouw vastberadenheid is werkelijk bewonderenswaardig. Ik ben trots op je, zus.
  • Een promotie is een bevestiging van je toewijding en vaardigheden. Goed gedaan, zus! Moge dit slechts het begin zijn van nog grotere successen.
 6. Algemene Felicitaties:
  • Op elke willekeurige dag wil ik je gewoon laten weten hoe trots ik ben om jou als mijn zus te hebben. Je bent geweldig en verdient alle geluk ter wereld.
  • Geen speciale reden, gewoon een herinnering aan hoe geweldig je bent. Gefeliciteerd met gewoon jij zijn, zus!
  • Door dik en dun, jij bent mijn steun en toeverlaat. Gefeliciteerd met alles wat je bent en alles wat je doet, mijn dierbare zus.

Meer teksten:

Zelf een tekst toevoegen, aanpassen of een vraag stellen? Reageer dan door ons te mailen naar felicitatie-zus@tekst.nl.

4/5 - (4 stemmen)