Vrienden en vriendschap is erg belangrijk in het leven. Het onderhouden is goud waard. Op goede vrienden kun je altijd rekenen in goede en in slechte tijden. Als je met een vriend of vriendin iets leuks gaat doen, dan is het erg spontaan als je een klein cadeautje of een kaartje meeneemt. Je kunt een leuke vriendschap tekst schrijven op het kaartje. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van de mooiste vriendschap teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Vriendschap

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Vriendschap teksten in een overzicht

Vriendschap

(Bron: Greetz.nl)

Tekst vriendschap

Bron: Greetz

Vriendschap teksten voor op een kaartje

Vriendschap teksten zijn er in vele soorten en maten. Als jij ook een grote waarde hecht aan vriendschap, dan is een klein cadeautje of kaartje op zijn tijd niet meer dan normaal. Er zijn vele manieren om een vriend of vriendin te bedanken. Toch worden de kaartjes het meest gekozen. Een kaartje versturen is een kleine moeite. Als jij niet goed weet wat voor vriendschap teksten je kunt gebruiken, dan kun je die op deze pagina bekijken.

Teksten voor vriendschapskaartjes

Vriendschapskaartjes zijn er in vele kleuren, vormen en afmetingen. De teksten voor vriendschapskaartjes gaan bijna altijd over dankbaarheid. Je bedankt je vriend of vriendin voor het afgelopen jaar, een leuk weekend of ‘zomaar’ omdat je het erg leuk hebt met die vriend of vriendin. De teksten voor vriendschapskaartjes kun je kopiëren, maar ook aanpassen zodat de tekst uniek wordt en volledig op die vriend of vriendin is geschreven.

Life is better with friends

Persoonlijke teksten vriendschap

Je kunt de vriendschap teksten algemeen schrijven, maar ook persoonlijk. Je schrijft dan over een specifiek iets, of juist over een speciale band die jullie bij elkaar houdt. De persoonlijke teksten kun je zelf aanpassen zodat de tekst volledig toepasbaar is op jouw vriend of vriendin.

Vriendschap

Bron: Greetz

Vriendschap teksten en gedichten

Naast de vriendschap teksten kun je ook een mooi gedichtje schrijven op een kaartje. De vriendschap gedichten hebben dezelfde boodschap als de teksten, echter is de vorm waarin het is geschreven anders. Je kunt de teksten en gedichten hieronder bekijken. Kies de mooiste of best passende tekst of gedicht uit en schrijf hem over op een kaartje.

Als je online een kaartje maakt, dan kun je de tekst kopiëren en plakken. Of eventjes aanpassen, dat kan dan net zo eenvoudig.

Vriendschap teksten voorbeelden:
 • Ik wil je graag bedanken
  want het leven is weer goed
  Door jouw steun
  door jouw kracht
  en door jouw flinke dosis moed
 • Bedankt…
  voor wie je bent
  voor alles wat je doet
  Altijd recht uit het hart
  Nooit omdat het moet
 • Ik wil je zo graag eens bedanken
  met deze speciale kaart
  Want jij gaf me steun
  jij gaf me kracht
  Jij bent iets bijzonders waard
 • Voor al je goede zorgen
  voor je steun en voor je kracht
  Wil ik je nog eens bedanken
  vanuit het diepst van mijn hart

Best friends forever

Best friends forever

Bron: Greetz

Vriendschap gedichten:

 • Je bent een goede vriendin
  ik noem je daarom mijn hartsvriendin
  Ik wil je voor dingen bedanken
  je moet nu niet gaan janken
  Ten eerste voor die leuke glimlach op je gezicht
  die is altijd zo mooi bij het kaarslicht
  Ten tweede voor alles wat je voor me hebt gedaan
  daar moet je echt mee doorgaan
  Ten derde voor dat je mijn vriendin wilt zijn
  dat vind ik reuze fijn
 • We kennen elkaar nu al zo lang,
  met jou aan mijn zij ben ik nooit bang.
  Vrienden zijn we niet voor even,
  maar voor de rest van ons leven!
 • Zeg me nooit meer dat
  de kabouters het hebben gedaan.
  Tovenaars, elfjes, feeën ,
  ik hecht er geen geloof meer aan.
  Maar ik wist al na één huwelijk
  dat heksen echt bestaan.
 • Een bedankje,
  want mede dankzij jullie is mijn leven goed
  Jullie steun en kracht vol met liefde
  schenken mij moed
  Ik hoef maar te komen en ik word door jullie verwent
  hiervoor verdienen jullie mijn compliment
 • Voor al je goede zorgen
  voor je steun en voor je kracht
  Wil ik je nog eens bedanken
  vanuit het diepst van mijn hart
 • Vader,
  bedankt voor alle keren
  dat je mij hebt laten blijken
  dat wat er ook gebeurt
  jij nooit van mijn zijde zult wijken

Vriendschap teksten spijt/ sorry:

 • Sorry voor de dingen die ik deed.
  Ik hoop dat je me niet vergeet…
  En dat we elkaar nog eens zullen zien.
  Weet je wat mij dat waard is? Een dikke tien!
 • Ik heb spijt van wat ik heb gedaan.
  Ik heb spijt dat ik het heb doorverteld.
  Ik had beloofd het niet te doen.
  Toch heb ik het gedaan, en nu heb ik spijt.
 • Sorry voor wat ik heb gedaan,
  ik wilde niet dat het zo zou gaan.
  Sorry! Waarom deed ik het?
  Ik pieker me suf in bed.
  Het spijt me, neem dat van me aan,
  ik hoop dat wij nog heel lang door kunnen gaan.

Vriendschap teksten:

 • Goede vrienden zijn als klavertjes vier
  Ze zijn zeldzaam
  En brengen geluk
 • Ook als ik de juiste woorden niet kan vinden…
  begrijp je toch wel wat ik bedoel
  Zomaar een kaartje…
  als teken van vrienden!
 • Eerlijk en oprecht
  die als het erop aankomt
  voor je bid en voor je vecht
  Pas als je iemand hebt
  die met je lacht en met je grient
  Dan pas kun je zeggen…
  ”Ik heb een vriend”
 • Bedankt voor het vertrouwen,
  Bedankt voor alle tijd.
  Bedankt voor al je begrip
  Op jou kan ik bouwen

Originele vriendschap teksten:

Echte vriendschap is niet voor even,
maar voor je hele leven!

Een vriend is pas een vriend,
als hij alles van je weet
en toch je vriend wil blijven

Ik wou je even laten weten
dat ik je nooit zal vergeten.
Dat ik je nooit zal laten vallen
of onze vriendschap zal verknallen!

Love me now
Hate me never
Best friends forever!

Korte teksten voor een verjaardag

 1. “Gelukkige verjaardag aan de persoon die altijd in mijn leven schijnt als een heldere ster. Bedankt voor de vriendschap en de schaterlachen. Op naar nog veel meer herinneringen samen!”
 2. “Voor de vriend(in) die altijd mijn dag opfleurt, wens ik de meest sprankelende verjaardag ooit. Moge je dag net zo geweldig zijn als jij bent!”
 3. “Een speciale dag voor een speciaal persoon! Jouw verjaardag is niet alleen een feest van je leven, maar ook van onze onverwoestbare vriendschap. Laat de festiviteiten beginnen!”
 4. “Verjaardagen komen en gaan, maar echte vrienden zijn voor altijd. Op jouw speciale dag wil ik je herinneren aan de waardevolle vriendschap die we delen. Laten we deze dag vieren als nooit tevoren!”
 5. “Vandaag draait alles om jou, beste vriend(in)! Je bent niet alleen een jaar ouder, maar ook een jaar wijzer en nog steeds even geweldig. Laten we proosten op jouw fantastische zelf!”
 6. “Van feestjes tot tranen, we hebben het allemaal gedeeld. Op jouw verjaardag wil ik je bedanken voor de ontelbare mooie momenten. Laten we er nog veel meer creëren in de komende jaren!”
 7. “Op deze speciale dag wens ik je niet alleen een jaar vol geluk, maar ook een leven vol avonturen, liefde en lachbuien. Fijne verjaardag, mijn vriend(in)!”
 8. “Een nieuwe bladzijde in het boek van jouw leven begint vandaag. Laten we samen schrijven, lachen en genieten van elk moment. Gelukkige verjaardag aan de beste vriend(in) ter wereld!”
 9. “Felicitaties aan de persoon die altijd in mijn hart woont en mijn leven met vreugde vult. Moge je verjaardag net zo stralend zijn als jouw vriendschap!”
 10. “Terwijl de kaarsen op je taart feller branden, wordt onze vriendschap alleen maar sterker. Laten we samen deze bijzondere dag vieren en proosten op nog vele jaren vriendschap!”
 11. “Voor de vriend(in) die altijd naast me staat, zelfs als ik de kaarsen op de taart niet meer kan tellen. Bedankt voor de onvoorwaardelijke steun. Een geweldige verjaardag toegewenst!”
 12. “Op jouw verjaardag herinner ik me niet alleen het aantal kaarsen, maar ook het aantal gedeelde lachen, tranen en avonturen. Bedankt dat je mijn leven zo bijzonder maakt. Cheers op jou!”
 13. “Vandaag vieren we niet alleen je verjaardag, maar ook de geweldige reis van onze vriendschap. Moge deze dag gevuld zijn met liefde, geluk en heel veel plezier!”
 14. “Felicitaties aan mijn partner in crime, mijn medeavonturier en bovenal mijn beste vriend(in). Op jouw verjaardag wens ik je niets minder dan een jaar vol liefde en succes!”
 15. “Gelukkige verjaardag aan de persoon die mijn leven verrijkt met glimlachen en warmte. Jouw vriendschap is een geschenk waar ik elke dag dankbaar voor ben. Op naar nog veel meer gezamenlijke herinneringen!”
 16. “Op deze dag vol blije herinneringen wil ik een nieuwe herinnering toevoegen aan onze lijst – de viering van jouw geweldige zelf. Laten we er een dag van maken om nooit te vergeten!”
 17. “Voor de vriend(in) die me begrijpt zonder woorden, wens ik de meest betoverende verjaardag ooit. Moge het komende jaar net zo speciaal zijn als onze vriendschap!”
 18. “Vandaag is niet zomaar een dag, het is de dag waarop mijn favoriete mens werd geboren. Gelukkige verjaardag aan de vriend(in) die kleur aan mijn leven toevoegt!”
 19. “Op deze bijzondere dag wil ik je herinneren aan de waarde die je aan mijn leven toevoegt. Bedankt voor de vriendschap, de liefde en de ontelbare kostbare momenten. Fijne verjaardag!”
 20. “Terwijl de tijd voorbij vliegt, blijft onze vriendschap standvastig. Op jouw verjaardag wil ik je bedanken voor al die jaren vreugde en steun. Laten we proosten op een nieuwe reeks avonturen!”

Vond je het artikel dat te maken heeft met vriendschap teksten leuk en/of informatief? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Veel plezier met het uitzoeken van een  unieke tekst.

4.5/5 - (53 stemmen)