Ongeval

Permalink

Wanneer iemand een ongeval achter de rug heeft is een van de mooiste, maar tevens belangrijkste dingen die je voor deze persoon kan doen hem of haar bijstaan in de zware tijd. Na en ongeval kunnen de verschillende dingen zijn die je voor hem of haar kunt doen. Een van de waardevolle daden die je kunt verrichten is het wensen van sterkte. Sterktewensen kunnen de persoon immers erg motiveren, maar ook mentaal een stuk gemotiveerder maken. Hieronder lees je meer over sterkte wensen ongeval.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Manieren van sterkte wensen bij een ongeval

Wanneer iemand een ongeluk achter de rug heeft en in een herstelfase zit heeft hij of zij waarschijnlijk veel pijntjes. Het is belangrijk dat je deze persoon daarom afleidt. Uiteraard kun je vragen hoe deze persoon zich voelt, maar blijf niet continu over het ongeval praten. Wens hem of haar sterkte op een persoonlijke manier, bijvoorbeeld met de favoriete snoep of chocolade van deze persoon, of kook bijvoorbeeld zijn of haar favoriete gerecht.

Een andere optie is het kopen van een bloemetje met een brief met sterktewensen erop. Zorg dat je het slachtoffer opvrolijkt en zo nu en dan afleidt. Sterkte wensen op een zo persoonlijke manier kan erg motiverend werken. Laat zien dat je deze persoon steunt en blij wilt maken.

Sterkte wensen ongeval

Bron: Greetz

Sta deze persoon bij bij een ongeval / ongeluk

Buiten het wensen van sterkte help en steun je deze persoon ook heel erg door te laten zien dat je hem of haar bij staat. Kijk bijvoorbeeld of er iets is waarbij hij of zij je hulp kan gebruiken. Met alle pijntjes die na een ongeluk aanwezig kunnen zijn is de kans immers relatief groot dat hij of zij niet alle dingen die normaal gedaan worden nog kan doen.

Het kan dus best het geval zijn dat er zaken zijn die wek moeten gebeuren en wel gedaan moeten worden, maar dat deze persoon daar niet in staat toe is. Probeer lastige taken zo veel mogelijk weg te nemen en voor hem of haar te doen.

Ook wanneer je dit doet is het een erg fijn gevoel voor deze persoon om te zien dat je hem of haar echt wilt helpen met alles dat mogelijk is. Verder is het natuurlijk altijd zinvol om te vragen of hij of zij nog iets nodig heeft of bijvoorbeeld ergens trek in heeft. Probeer uiteraard wel altijd rekening te houden met de pijntjes en eventuele zwakke punten na het ongeluk.

Bekijk hieronder de sterkte wensen ongeval.

Teksten

Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden bij een ongeval, maar het is belangrijk om steun en troost te bieden aan de betrokkenen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen met sterkte teksten die hopelijk een bron van troost kunnen zijn:

 1. “Beste [naam], ik kan me niet voorstellen wat je nu doormaakt na het ongeval. Mijn gedachten zijn bij jou en je dierbaren. Ik wens je kracht en moed in deze moeilijke tijd. Moge je herstel voorspoedig verlopen.”
 2. “In deze donkere dagen van onzekerheid en pijn wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Jouw kracht en veerkracht zijn bewonderenswaardig. Ik wens je sterkte, troost en een spoedig herstel.”
 3. “Lieve [naam], het nieuws van het ongeval heeft me diep geraakt. Ik wil je laten weten dat ik er voor je ben, in gedachten en gebeden. Moge elke dag een stap zijn naar een betere gezondheid en welzijn. Sterkte.”
 4. “Aan mijn dappere vriend(in), de schok van het ongeval heeft ons allen geraakt. Ik wens je de kracht om door de pijn te gaan, de moed om te genezen en het geduld voor een volledig herstel. Je bent niet alleen in deze strijd.”
 5. “Beste [naam], in deze tijd van onzekerheid stuur ik je een overvloed aan sterkte en positieve energie. Moge elke dag je dichter bij herstel brengen en moge je omringd zijn door liefde en steun. Houd moed.”
 6. “Aan de moedige ziel die te maken heeft met de nasleep van het ongeval, ik bewonder je doorzettingsvermogen. Moge je de kracht vinden om de uitdagingen te overwinnen en de pijn te transformeren naar genezing. Sterkte.”
 7. “Lieve [naam], woorden schieten tekort in tijden van pijn en verdriet. Mijn hart gaat uit naar jou en je geliefden. Ik hoop dat je de kracht vindt om te herstellen en dat de steun van anderen je troost biedt. Sterkte in overvloed.”
 8. “Aan mijn vriend(in) in moeilijke tijden, het nieuws van het ongeval heeft een diepe indruk achtergelaten. Ik wens je een sterkte die dieper is dan de pijn en een herstel dat krachtiger is dan de tegenslag. Je bent in mijn gedachten.”
 9. “Beste [naam], de weg naar herstel na een ongeval is misschien lang en hobbelig, maar je bent niet alleen op deze reis. Ik wens je de kracht om elke hindernis te overwinnen en de moed om door te zetten. Sterkte.”
 10. “Lieve [naam], ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk deze tijd voor je is na het ongeval. Moge je de steun van vrienden en familie voelen en de innerlijke kracht vinden om de uitdagingen aan te gaan. Sterkte en beterschap.”
 11. “Aan de dappere ziel die te maken heeft met de nasleep van het ongeval, ik stuur je een warme deken van sterkte en troost. Moge elke dag een stap zijn naar herstel en vernieuwde hoop. Je bent niet alleen in deze reis.”
 12. “Beste [naam], in deze donkere dagen na het ongeval, hoop ik dat je omringd wordt door liefde, begrip en steun. Moge je de kracht vinden om te herstellen en de veerkracht om sterker dan ooit te worden. Sterkte.”
 13. “Aan mijn waardevolle vriend(in), ik weet dat woorden niet de pijn kunnen wegnemen, maar ik hoop dat je de kracht vindt om door te gaan. Moge het herstelproces je omhullen met troost en dat elke dag je dichter bij welzijn brengt. Sterkte.”
 14. “Lieve [naam], het nieuws van het ongeval heeft ons allen geschokt. Ik wil je laten weten dat ik er voor je ben, niet alleen in gedachten, maar ook in acties. Moge je omringd worden door liefde, genezing en steun. Sterkte.”
 15. “Aan mijn vriend(in) die nu te maken heeft met de gevolgen van het ongeval, ik wens je kracht in elke ademteug, moed in elke stap en hoop in elke gedachte. Je bent sterker dan je denkt. Sterkte en beterschap.”
 16. “Beste [naam], het ongeval heeft een schaduw geworpen, maar ik hoop dat je in staat bent om het licht te zien dat erachter schuilt. Moge je de kracht vinden om te herstellen en de moed om vooruit te kijken naar betere dagen. Sterkte.”
 17. “Aan mijn dappere vriend(in), het ongeval heeft je wereld op zijn kop gezet, maar ik geloof in je vermogen om terug te vechten. Moge elke uitdaging leiden tot een overwinning en moge elk obstakel je dichter bij herstel brengen. Sterkte.”
 18. “Lieve [naam], in deze moeilijke periode van het ongeval, wens ik je niet alleen kracht, maar ook momenten van rust en kalmte. Moge het herstelproces geleidelijk aanvoelen als een zachte bries die de storm doet bedaren. Sterkte.”
 19. “Aan de moedige ziel die nu te maken heeft met de gevolgen van het ongeval, ik stuur je een oceaan van sterkte en steun. Moge de golven van herstel je omhullen en je naar kalmere wateren leiden. Sterkte en beterschap.”
 20. “Beste [naam], ik weet dat het ongeval een diepe impact op je heeft gehad. Ik hoop dat je de kracht vindt om de weg naar herstel te bewandelen en dat elke dag een stap is naar welzijn. Sterkte in overvloed.”
Beterschap bij een ongeluk

Bron: Greetz

Meer teksten toevoegen: info@tekst.nl

5/5 - (1 stemmen)