Ongeval

Permalink

Wanneer iemand een ongeval achter de rug heeft is een van de mooiste, maar tevens belangrijkste dingen die je voor deze persoon kan doen hem of haar bijstaan in de zware tijd. Na en ongeval kunnen de verschillende dingen zijn die je voor hem of haar kunt doen. Een van de waardevolle daden die je kunt verrichten is het wensen van sterkte. Sterktewensen kunnen de persoon immers erg motiveren, maar ook mentaal een stuk gemotiveerder maken. Hieronder lees je meer over sterkte wensen na een ongeval.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:

Sterkte

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Manieren van sterkte wensen bij een ongeval

Wanneer iemand een ongeluk achter de rug heeft en in een herstelfase zit heeft hij of zij waarschijnlijk veel pijntjes. Het is belangrijk dat je deze persoon daarom afleidt. Uiteraard kun je vragen hoe deze persoon zich voelt, maar blijf niet continu over het ongeval praten. Wens hem of haar sterkte op een persoonlijke manier, bijvoorbeeld met de favoriete snoep of chocolade van deze persoon, of kook bijvoorbeeld zijn of haar favoriete gerecht.

Een andere optie is het kopen van een bloemetje met een brief met sterktewensen erop. Zorg dat je het slachtoffer opvrolijkt en zo nu en dan afleidt. Sterkte wensen op een zo persoonlijke manier kan erg motiverend werken. Laat zien dat je deze persoon steunt en blij wilt maken.

Sterkte wensen ongeval

Bron: Greetz

Sta deze persoon bij bij een ongeval / ongeluk

Buiten het wensen van sterkte help en steun je deze persoon ook heel erg door te laten zien dat je hem of haar bij staat. Kijk bijvoorbeeld of er iets is waarbij hij of zij je hulp kan gebruiken. Met alle pijntjes die na een ongeluk aanwezig kunnen zijn is de kans immers relatief groot dat hij of zij niet alle dingen die normaal gedaan worden nog kan doen.

Het kan dus best het geval zijn dat er zaken zijn die wek moeten gebeuren en wel gedaan moeten worden, maar dat deze persoon daar niet in staat toe is. Probeer lastige taken zo veel mogelijk weg te nemen en voor hem of haar te doen.

Ook wanneer je dit doet is het een erg fijn gevoel voor deze persoon om te zien dat je hem of haar echt wilt helpen met alles dat mogelijk is. Verder is het natuurlijk altijd zinvol om te vragen of hij of zij nog iets nodig heeft of bijvoorbeeld ergens trek in heeft. Probeer uiteraard wel altijd rekening te houden met de pijntjes en eventuele zwakke punten na het ongeluk.

Beterschap bij een ongeluk

Bron: Greetz

Meer teksten toevoegen: info@tekst.nl

Rate this post